Fietsen met kinderen op het eiland Rügen in de Oostzee

Heerlijke actieve fietsvakantie met kinderen op het eiland Rügen

Rügen, het mooiste en grootste eiland van Duitsland, staat bekend om zijn brede kiezel- en zandstranden, grote natuurparken, oude badplaatsen en imposante krijtrotsen. Fietsen met kinderen op het eiland Rügen start in de oude UNESCO-stad Stralsund om vervolgens eerst met boot naar het prachtige natuureiland Hiddensee te varen voor een rondtocht per fiets. Na Hiddensee wacht het beroemde Rügen op jullie. Fiets door oude beukenbossen, langs lange kustlijnen met witte zandstranden en bekijk de vorstelijke stad Putbus. Even verderop fietsen jullie National Park Jasmund binnen, bekend om zijn witte krijtrotsen (UNESCO). Voor jullie terug naar Stralsund gaan, kunnen jullie in de gezellige hoofdstad Bergen nog op een terrasje genieten van een ijsje. Een afwisselende en avontuurlijke fietsreis vol met hoogtepunten die jullie zal verrassen!

Hoogtepunten familytour Rügen

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

 • Van dag tot dag
 • Reisdetails
 • Voor wie
 • Ervaringen
 • Prijzen & Data
 • Maatwerk

Van dag tot dag - Fietsen met kinderen op het eiland Rügen in de Oostzee

Dag 1 – Individuele aankomst in Stralsund

De oude Hanzestad Stralsund is vooral bekend vanwege zijn indrukwekkende Hanze-architectuur. Neem rustig de tijd om deze prachtige havenstad (UNESCO-werelderfgoed) met zijn honderden monumentale gebouwen te bekijken. Het Alte Rathaus en het 'Dielenhuis' worden gezien als de culturele hoogtepunten. Daarnaast zijn de hoge kerktorens van de fraaie Nicolai-, Jakobi- en Marienkirche erg kenmerkend voor Stralsund. Jullie kunnen de Marienkirche opklimmen en eenmaal boven genieten van een schitterend uitzicht over de stad en de Oostzee! De goed bewaarde Altstadt uit de Middeleeuwen heeft ook leuke winkels. Slenter door de mooie, kleine steegjes en geniet van de avond op een van de terrasje aan het gezellige marktplein. Voor kinderen is er in Stralsund ook van alles te doen, zo is het leuk om een bezoek te brengen aan het Ozeaneum (inclusief): een educatief museum over het leven in zee met een aantal grote aquaria. Vergeet hierbij niet om de pinguïns te bezoeken die een verblijf hebben boven op het dak! Verder heeft Stralsund een leuke dierentuin en een groot zwemparadijs met o.a. een wildwaterbaan en glijbanen. Een duik nemen in zee is natuurlijk ook mogelijk.

Overnachting in Stralsund

Dag 2 – Uitstapje naar Hiddensee

Afstand: zelf te bepalen + boottocht

Jullie gaan in de ochtend per boot over de Oostzee naar het adembenemend mooie eiland Hiddensee. Het eiland is helemaal autovrij en het vervoer gaat dus per bus, per fiets of zelfs per paard en wagen. Jullie kunnen een mooie rondtocht maken over dit 17 km lange natuureiland. Het landschap van National Park Hiddensee is erg afwisselend met steile rotsen, duinen, grote zandstranden en heidegebied. Het eiland is dan ook erg in trek bij natuurliefhebbers. Een leuk uitstapje is om te fietsen naar de op 28 m hoogte gelegen vuurtoren "Leuchtfeuer Dornbusch" uit 1887. Het is mogelijk om de vuurtoren te beklimmen, al een belevenis op zichzelf, maar eenmaal boven worden jullie getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over het eiland en de zee. Tijd over? Beleef Hiddensee op een andere manier en maak een rit met de paardenkoets! Óf ga lekker luieren op een van de mooie stranden en neem een duik in de Oostzee. In de namiddag gaan jullie weer per boot terug naar Stralsund.

Overnachting in Stralsund

Dag 3 – Stralsund - Putbus - Göhren

Afstand: ca. 50  km + treinrit 

De fietstocht van vandaag begint vanaf Stralsund over de bekende Stralsund Rügendamm, een lange hangbrug over de Oostzee om bij het eiland Rügen te komen. Het is de enige brug waarmee het eiland verbonden is aan het vasteland, vandaar dat Stralsund ook wel de toegangspoort tot Rügen wordt genoemd. Eenmaal op het mooie Rügen kunnen jullie genieten van de natuur, de relaxte sfeer en de uitzichten. Jullie fietsen over gemoedelijke fietspaden door het prachtige landschap naar badplaats Putbus, een stad met veel historische (witte) huizen met classicistische gevels. Breng een bezoek aan het 200 jaar oude kasteelpark Putbus, hier heeft vroeger de voormalige residentie van Prins van Putbus gestaan, die de gelijknamige stad oprichtte. In Putbus stappen jullie in de stoomtrein 'Rasender Roland'. Deze oude stoomtrein brengt jullie via een spannende rit naar Göhren. Eenmaal aangekomen in Göhren kunnen jullie lekker uitrusten op een van de witte zandstranden.

Overnachting in Göhren / Sellin

Dag 4 - Stranddag of wandeling over het schiereiland Möchgut

Afstand: zelf te bepalen 

Jullie kunnen zelf kiezen wat jullie vandaag willen doen. Göhren leent zich goed voor een ontspannen dagje aan zee of voor leuke (water)activiteiten, zoals beachvolleybal of surfen. Göhren ligt op het schiereiland Mönchgut met zijn schitterende Biosfeer Natuurpark Südost-Rügen en natuurgebied Mönchgut. Dit schiereiland is aan drie zijdes omringd door de Oostzee en behoort tot een van de insider-tips van Rügen. Het diverse landschap heeft veel te bieden en het is zeker een aanrader om een wandeling te maken door de omliggende duinen, heidevelden en bossen.

Overnachting in Göhren / Sellin

Dag 5 – Göhren - Sassnitz

Afstand: ca. 35 km 

Vanaf Göhren fietsen jullie naar Sellin. Sellin heeft veel witte, met hout gedecoreerde gebouwen, een prachtig badhuis en leuke winkeltjes. Jullie kunnen hier ook bijna 400 meter de zee oplopen via de langste pier op Rügen! Verder gaat het naar Binz, de grootste badplaats van Rügen, met zijn eindeloze zandstranden. Jullie kunnen een kleine omweg maken naar het bekende Jagdschloss Granitz (ook wel het sprookjeskasteel genoemd) of gezellig picknicken aan de Schmachter See. Net buiten Binz ligt het opvallende Pora, hier begon Hitler met de bouw van een 4,5 (!) km lang mega hotel voor vakantiegangers. Na de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog kwam de bouw stil te liggen en uiteindelijk raakte het complex in verval. Op dit moment zijn ze bezig met de herontwikkeling van het mega lange Pora gebouw. Jullie fietsen langs de kustlijn verder richting Sassnitz. Vergeet onderweg niet naar het bijzondere boomkroonpad te gaan, vanwaar jullie een waanzinnig uitzicht hebben over heel Rügen, leuk voor jong en oud. Jullie overnachtingsplaats Sassnitz ligt op de grens met het National Park Jasmund (UNESCO Werelderfgoed)

Overnachting in Sassnitz

Dag 6 – Fietsen of per boot naar de Königsstuhl (bekende krijtrotsen)

Afstand: ca. 30 km 

National Park Jasmund is een beroemd natuurpark dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het park heeft prachtige bossen, maar is vooral bekend vanwege zijn witte krijtrotsen, een prachtig natuurfenomeen. Jullie fietsen door de beukenbossen, moerassen en weides van dit National Park tot aan de imposante krijtrotsen Königsstuhl. Vanaf de hooggelegen Königsstuhl hebben jullie een fantastisch uitzicht. Het wit van de krijtrotsen steekt mooi af tegen de groene bossen en het blauwe water, een plaatje om te zien. Deze fietsetappe is kort, maar wel pittig, vanwege de stijgingen. Als alternatief kunnen jullie een boottocht (niet inbegrepen) maken naar de beroemde kliffen om ze zo vanuit een ander, ook mooi perspectief te bekijken.

Overnachting in Sassnitz

Dag 7 – Sassnitz - Bergen

Afstand: ca. 25 km

Vandaag fietsen jullie naar het centrum van Rügen, de hoofdplaats van het eiland. De weg ernaartoe leidt jullie door de kleine en grote baaien van het prachtige National Park Jasmund. Kort voor Bergen ligt de Nonnensee, een smeltwatermeer uit de ijstijd. Jullie kunnen een mooi rondje om dit meer fietsen waarbij jullie ongetwijfeld veel vogels zullen zien. Er leven hier namelijk meer dan 80 verschillende soorten watervogels, rondom het meer staan vogelkijkhutten van waaruit jullie de vogels kunnen spotten. Nog even de fiets op en jullie zijn alweer in Bergen. Deze stad heeft een gezellige ambiance met een mooi marktplein waar jullie een ijsje kunnen eten op een van de vele terrasjes. Breng ook een bezoek aan de St. Marien Kirche dat van binnen prachtige beschilderingen heeft. Voor kinderen is er in Rügen een gave rodelbaan of de hoge glijbaantoren waar jullie vanaf kunnen roetsjen! Óf jullie kunnen naar het spannende klimbos. Voor de wat oudere kinderen kan er geracet worden op de kartbaan.

Overnachting in Bergen

Dag 8 – Bergen - Stralsund 

Afstand: ca. 55 km of per trein

De laatste fietsdag brengt jullie via het vorstelijke Putbus terug naar Stralsund. Jullie kunnen nog een laatste keer genieten van de prachtige uitzichten, de relaxte sfeer op het eiland en de frisse natuur. In Altefähr kunnen jullie al de onmiskenbare silhouet van Stralsund zien. Jullie nemen afscheid van Rügen en fietsen via de Rügendamm brug Stralsund weer binnen. Willen jullie liever per trein terug, dan kunnen jullie in Bergen gemakkelijk de trein instappen naar Stralsund.

Overnachting in Stralsund

Dag 9 - Einde van de reis

Na het ontbijt eindigt jullie fietsvakantie.  Jullie vertrekken vandaag richting huis óf jullie kunnen de vakantie verlengen. Wij helpen jullie graag bij het verlengen van jullie vakantie met een of meer dagen.

 

Reisdetails - Fietsen met kinderen op het eiland Rügen

Inbegrepen

  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)

  • Entree Ozeaneum Stralsund
  • Boottocht Stralsund - Hiddensee en terug incl. fiets
  • Treinrit met de stoomtrein 'Rasender Roland' incl. fiets
  • Uitstekend uitgewerkte Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
  • Uitvoerige reisbescheiden met o.a. de bezienswaardigheden onderweg
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning en indien nodig daadwerkelijk hulp
  • Huurfietsverzekering
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties

  • Huurfietsen 
  • Huur e-bikes
  • Huur kinderfietsen, kinderfietskar, Weehoo en kinderzitje
  • Extra nachten in alle overnachtingsplaatsen

Parkeren

Parkeren kan in een parkeergarage in Stralsund, kosten zijn ca. € 28 voor de eerste twee dagen, daarna € 6 voor iedere extra dag. Geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse.

 

Fietsen met kinderen op het eiland Rügen - Voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1,5 van 5 

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. De fietsroute gaat over vlak of licht heuvelachtig terrein. Jullie fietsen voornamelijk over rustige landwegen, fietspaden, veld- en bospaden, betonplaat wegen en af en toe een stukje over zandwegen. In natuurpark Jasmund is het wegdek soms wat meer een uitdaging. Het is een mooie fietsreis voor sportieve gezinnen.

Ervaringen - Fietsen met kinderen op het eiland Rügen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Nog geen beoordelingen, nieuw in ons aanbod.

Prijzen 2021 - Fietsen met kinderen op het eiland Rügen

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 01.05 - 03.10

Seizoen 1: 01.05 - 05.05 | 19.09 - 03.10
Seizoen 2: 06.05 - 11.05 | 25.05 - 31.05 | 01.09 - 18.09
Seizoen 3: 12.05 - 24.05 | 01.06 - 30.06 | 15.08 - 31.08
Seizoen 4: 01.07 - 14.08

Prijzen per persoon

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 615

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 575

Toeslag Seizoen 2

€ 95

Toeslag Seizoen 3

€ 190

Toeslag Seizoen 4

€ 235

Toeslag 1-pers. kamer

€ 249

Huurfiets

€   79

Huur e-bike

€ 195

Huur kinderfiets

€  39

Huur kinderfietskar / Weehoo

€  39

Huur kinderzitje

gratis

Boekingskosten standaard, per boeking

€ 30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

Hotelklasse

Zorgvuldig uitgezochte, kindvriendelijke 3* hotels

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats

2-pers. kamer / 1-pers. kamer

Stralsund

€ 69 / € 99

Andere plaatsen

€ 65 / € 89

Kinderkorting

(Let op: de kinderkorting geldt alleen als het kind bij twee vol betalenden op de kamer slaapt. Bij deze reis is er alleen een 3-pers. familiekamer mogelijk! Bij twee of meer kinderen, dient er een extra kamer geboekt te worden)

0 t/m 5 jaar100%
6 t/m 11 jaar50%
12 t/m 17 jaar25%
Vanaf 18 jaar geldt geen kinderkorting, ook niet op een extra bijgeplaatst bed.
De extra bedden zijn meestal klapbedden of slaapbanken.

Maatwerk - Fietsen met kinderen op het eiland Rügen

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Ook interessant voor u

Shopping Basket