Fietsen met kinderen op het eiland Rügen in de Oostzee

Heerlijke actieve fietsvakantie met kinderen op het eiland Rügen

Rügen, het mooiste en grootste eiland van Duitsland, staat bekend om zijn brede kiezel- en zandstranden, grote natuurparken, oude badplaatsen en imposante krijtrotsen. Fietsen met kinderen op het eiland Rügen start in de oude UNESCO-stad Stralsund om vervolgens eerst met boot naar het prachtige natuureiland Hiddensee te varen voor een mooie tocht per fiets. Na Hiddensee wacht het beroemde Rügen op jullie. Fiets door oude beukenbossen, langs lange kustlijnen met witte zandstranden en bekijk het adembenemende uitzicht vanaf Kaap Arkona. Even verderop fietsen jullie National Park Jasmund binnen, bekend om zijn witte krijtrotsen (UNESCO). In de badplaats Binz kunnen jullie vervolgens heerlijk ontspannen op een van de zandstranden en een duik nemen in zee. Voor jullie terug naar Stralsund gaan, brengen jullie nog een bezoek aan de vorstelijke stad Putbus.

Een afwisselende en avontuurlijke fietsreis vol met hoogtepunten die jullie zal verrassen!

Hoogtepunten familytour Rügen

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

Van dag tot dag – Fietsen met kinderen op het eiland Rügen in de Oostzee

Dag 1 – Individuele aankomst in Stralsund

De oude Hanzestad Stralsund is vooral bekend vanwege zijn indrukwekkende Hanze-architectuur. Neem rustig de tijd om deze prachtige havenstad (UNESCO-werelderfgoed) met zijn honderden monumentale gebouwen te bekijken. Het Alte Rathaus en het ‘Dielenhuis’ worden gezien als de culturele hoogtepunten. Daarnaast zijn de hoge kerktorens van de fraaie Nicolai-, Jakobi- en Marienkirche erg kenmerkend voor Stralsund. Jullie kunnen de Marienkirche opklimmen en eenmaal boven genieten van een schitterend uitzicht over de stad en de Oostzee! De goed bewaarde Altstadt uit de Middeleeuwen heeft ook leuke winkels. Slenter door de mooie, kleine steegjes en geniet van de avond op een van de terrasje aan het gezellige marktplein. Voor kinderen is er in Stralsund ook van alles te doen, zo is het leuk om een bezoek te brengen aan het Ozeaneum (inclusief): een educatief museum over het leven in zee met een aantal grote aquaria. Vergeet hierbij niet om de pinguïns te bezoeken die een verblijf hebben boven op het dak! Verder heeft Stralsund een leuke dierentuin en een groot zwemparadijs met o.a. een wildwaterbaan en glijbanen. Een duik nemen in de zee is natuurlijk ook mogelijk.

Overnachting in Stralsund

Dag 2 – Stralsund – eiland Hiddensee – Trent/Wittow op Rügen

Afstand: ca. 20 – 25 km + boottocht

Jullie gaan in de ochtend per boot over de Oostzee naar het adembenemend mooie eiland Hiddensee. Het eiland is helemaal autovrij en het vervoer gaat dus per bus, per fiets of zelfs per paard en wagen. Jullie maken een mooie fietstocht over dit 17 km lange natuureiland. Het landschap van National Park Hiddensee is erg afwisselend met steile rotsen, duinen, grote zandstranden en heidegebied. Het eiland is dan ook erg in trek bij natuurliefhebbers. Een leuk uitstapje is de op 28 m hoogte gelegen vuurtoren “Leuchtfeuer Dornbusch” uit 1887. Het is mogelijk om de vuurtoren te beklimmen, al een belevenis op zichzelf, maar eenmaal boven worden jullie getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over het eiland en de zee. Tijd over? Beleef Hiddensee op een andere manier en maak een rit met de paardenkoets! Óf ga lekker luieren op een van de mooie stranden en neem een duik in de Oostzee. In de namiddag gaan jullie per boot verder naar schiereiland Wittow op het eiland Rügen. 

Overnachting in Trent of op schiereiland Wittow

Dag 3 – Uitstapje Kaap Arkona

Afstand: ca. 24 – 38 km

Vandaag begint jullie tocht over het mooie Rügen. Onderweg kunnen jullie genieten van de natuur, de relaxte sfeer en de uitzichten. Jullie fietsen over gemoedelijke fietspaden door het prachtige landschap naar Kaap Ardona, het noordelijkste puntje van Rügen! Kaap Ardona is een 45 m hoge en steile kust van krijtgesteen. Er zijn meerdere vuurtorens vanwaar je een fraai uitzicht hebt over het eiland en de zee. Kaap Arkona was lange tijd militair terrein, de bunkers uit die tijd staan er nog steeds. Deze fascinerende betonnen kolossen zijn toegankelijk voor publiek, boeiend en leerzaam voor kinderen. Verder kunnen jullie langs de oude kasteelmuur wandelen of een bezoek brengen aan het pittoreske vissersdorpje Vitt. Vitt ligt verscholen in een slucht bij Kaap Arkona en is bekend om zijn rietgedekte, kleurrijke huizen. Via een trap kunnen jullie eventueel nog afdalen naar het strand en genieten van het weidse uitzicht en de rotsen. Hierna fietsen jullie terug naar jullie overnachtingshotel.

Overnachting in Trent of op schiereiland Wittow

Dag 4 – Wittow – Köningstuhl (bekende krijtrotsen) – Sassnitz

Afstand: ca. 20 – 45 km

Vanaf Wittow fietsen jullie oostwaarts door de heuvels naar National Park Jasmund. Dit is een beroemd natuurpark dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het park heeft prachtige bossen, maar is vooral bekend vanwege zijn witte krijtrotsen, een schitterend natuurfenomeen. Jullie fietsen door de beukenbossen, moerassen en weides van dit National Park tot aan de imposante krijtrotsen Königsstuhl. Vanaf de hooggelegen Königsstuhl hebben jullie een fantastisch uitzicht. Het wit van de krijtrotsen steekt mooi af tegen de groene bossen en het blauwe water, een plaatje om te zien. Deze fietsetappe is kort, maar wel pittig, vanwege de stijgingen. Desgewenst kunnen jullie een boottocht (niet inbegrepen) maken naar de beroemde kliffen om ze zo vanuit een ander, ook mooi perspectief te bekijken. Jullie overnachten in Sassnitz, op de grens van het national park. Het is de één na grootste plaats van het eiland en wordt ook wel de poort naar Scandinavië genoemd vanwege zijn bootverbindingen met dit gebied. In Sassnitz is er een leuk dierenpark en een spannende duikboot die omgebouwd is tot museum.

Overnachting in Sassnitz of omgeving

Dag 5 – Sassnitz – Binz/Sellin

Afstand: ca. 20 – 40 km 

Jullie fietsen verder langs de afwisselende kustlijn met de frisse zeewind als metgezel. Vergeet niet om onderweg een stop te maken bij het bijzondere en gave boomkroonpad, vanwaar jullie een waanzinnig uitzicht hebben over heel Rügen, een aanrader voor jong en oud. Even verderop komen jullie langs het opvallende Prora, hier begon Hitler met de bouw van een 4,5 (!) km lang mega hotel voor vakantiegangers. Na de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog kwam de bouw stil te liggen en uiteindelijk raakte het complex in verval. Op dit moment zijn ze bezig met de herontwikkeling van het mega lange Pora gebouw. Verder gaat het naar Binz, de grootste badplaats van Rügen, met zijn eindeloze zandstranden. Jullie kunnen een kleine omweg maken naar het bekende Jagdschloss Granitz (ook wel het sprookjeskasteel genoemd) of gezellig picknicken aan de Schmachter See. Jullie overnachten in Binz of het wat verderop gelegen Sellin. Sellin heeft veel witte, met hout gedecoreerde gebouwen, een prachtig badhuis en leuke winkeltjes. Jullie kunnen hier ook bijna 400 meter de zee oplopen via de langste pier op Rügen! Zowel in Binz als Sellin zijn er veel fijne zwem- en zonmogelijkheden op de witte stranden, heerlijk ontspannen na een dagje fietsen.

Overnachting in Binz / Sellin of omgeving

Dag 6 – Stranddag of uitstapje naar het schiereiland Mönchgut

Afstand: zelf te bepalen, bij keuze voor bezoek aan schiereiland Möchgut ca. 26 – 36 km

Jullie kunnen zelf kiezen wat jullie vandaag willen doen: een rustdag of toch een fietstochtje maken. Binz/Sellin leent zich goed voor een ontspannen dagje aan zee of voor leuke (water)activiteiten, zoals beachvolleybal, suppen of surfen. Minder goed weer? Jullie kunnen ook een bezoek brengen aan het grote zwemparadijs van Sellin (binnenzwembad). Dichtbij Binz/Sellin ligt het schiereiland Mönchgut met zijn schitterende Biosfeer Natuurpark Südost-Rügen en natuurgebied Mönchgut. Dit schiereiland is aan drie zijdes omringd door de Oostzee en behoort tot een van de insider-tips van Rügen. Het diverse landschap heeft veel te bieden en het is zeker een aanrader om een fietstocht of wandeling te maken door de omliggende duinen, heidevelden en bossen.

Overnachting in Binz / Sellin of omgeving 

Dag 7 – Binz/Sellin – Putbus – Stralsund

Afstand: ca. 20 km + treinrit

De laatste etappe brengt jullie via mooie, rustige fietswegen naar badplaats Putbus. In deze vorstelijke stad staan veel historische (witte) huizen met classicistische gevels. Breng een bezoek aan het 200 jaar oude kasteelpark Putbus, hier heeft vroeger de voormalige residentie van Prins van Putbus gestaan, die de gelijknamige stad oprichtte. Voor kinderen heeft Putbus ook van alles te bieden, zoals een indoor speelpark, springkasteel en een piratenklimhuis. Geniet nog even van de prachtige uitzichten, de relaxte sfeer en de frisse natuur op Rügen. Vanaf Putbus gaan jullie per trein terug naar Stralsund.

Overnachting in Stralsund

Dag 8 – Einde van de reis

Na het ontbijt eindigt jullie fietsvakantie. Jullie vertrekken vandaag richting huis óf jullie kunnen de vakantie verlengen. Wij helpen jullie graag bij het verlengen van jullie vakantie met een of meer dagen.

 

Reisdetails – Fietsen met kinderen op het eiland Rügen

Inbegrepen

  • Overnachtingen in 3*/4* hotels (A-klasse) of in goede pensions/Gasthöfe en 2*/3* hotels (B-klasse)
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel – wordt tussen 09:00 en 18:00 uur vervoerd van het ene hotel naar het andere hotel
  • Entree Ozeaneum Stralsund
  • Boottocht Stralsund – Hiddensee incl. fiets
  • Boottocht Hiddensee – Rügen incl. fiets
  • Treinrit Putbus – Stralsund incl. fiets
  • Routebeschrijving met routekaarten
  • GPX-bestanden voor op uw GPS of app op de mobiele telefoon
  • Reisbescheiden met o.a. de bezienswaardigheden onderweg
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning en indien nodig daadwerkelijk hulp
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties

  • Huurfietsen
  • Huur e-bikes
  • Huur kinderfiets, kinderfietskar, aanhangfiets en kinderzitje
  • Extra nachten in alle overnachtingsplaatsen

Parkeren

Jullie kunnen de auto soms bij het hotel parkeren (ca. € 5 – € 15 per dag). Alternatief is parkeren in een van de openbare parkeergarages of op een van de parkeerplaatsen in Stralsund, geen reservering vooraf mogelijk, ter plaatse betalen. In de reisbescheiden ontvangen jullie parkeertips.

 

Fietsen met kinderen op het eiland Rügen – Voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2 van 5 

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. De fietsroute gaat over vlak of licht heuvelachtig terrein. Jullie fietsen voornamelijk over rustige landwegen, fietspaden, veld- en bospaden, betonplaat wegen en af en toe een stukje over zandwegen. In natuurpark Jasmund is het wegdek soms wat meer een uitdaging. Het is een mooie fietsreis voor sportieve gezinnen.

Maatwerk – Fietsen met kinderen op het eiland Rügen

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Prijzen 2024 – Fietsen met kinderen op het eiland Rügen

Let op: geen 4-pers. familiekamers mogelijk bij deze reis! Bij 2 of meer kinderen slapen de kinderen in een eigen kamer (tenzij 4 jaar of jonger).

Termijnen 

Aankomst dagelijks mogelijk van 21.04 – 05.10

Seizoen 1: 21.04 – 02.05 | 29.09 – 05.10
Seizoen 2: 03.05 – 21.06 | 18.08 – 28.09
Seizoen 3: 22.06 – 17.08

Prijzen per persoon

Hotelklasse

Hotelklasse A

Hotelklasse B

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 979

€ 759

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

n.v.t.

n.v.t.

Toeslag Seizoen 2

€ 120

€ 120

Toeslag Seizoen 3

€ 240

€ 240

Toeslag 1-pers. kamer

€ 300

€ 250

Kinderprijs kind 0 – 4 jaar bij ouders in bed

€ 175

€ 175

Kinderprijs kind 5 – 15 jaar in extra bed bij ouders op de kamer (max. 1 kind) – seizoen 1

€ 599

€ 479

Kinderprijs kind 5 – 15 jaar in extra bed bij ouders op de kamer (max. 1 kind) – seizoen 2

€ 669

€ 539
Kinderprijs kind 5 – 15 jaar in extra bed bij ouders op de kamer (max. 1 kind) – seizoen 3

€ 749

€ 599

Kinderprijs 2 kinderen op aparte kamer – prijs per kind – seizoen 1

€ 839

€ 659

Kinderprijs 2 kinderen op aparte kamer – prijs per kind – seizoen 2

€ 949

€ 759

Kinderprijs 2 kinderen op aparte kamer – prijs per kind – seizoen 3

€ 1049

€ 859

Huurfiets

€ 90

€ 90

Huur e-bike

€ 210

€ 210

Huur kinderfiets

€ 50

€ 50

Huur kinderfietskar, aanhangfiets en kinderzitje

op aanvraag

op aanvraag

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30

Hotelklasse A: 3* en 4* hotels
Hotelklasse B: Goede pensions, Gasthöfe en 2*/3* hotels

Prijzen extra nachten

Extra nachten zijn in alle overnachtingsplaatsen mogelijk. De prijs hiervoor is op aanvraag.

 

Ook interessant voor u

Shopping Basket