Fietsen van Wenen naar Boedapest langs de Donauradweg

Fietsvakantie van Wenen naar Boedapest in meerdere varianten

De fietsvakantie “Fietsen van Wenen naar Boedapest” is onderdeel van de klassieke Donauradweg, maar heeft een heel eigen karakter en charme. In de eerste plaats vanwege het contrast tussen de drie landen Oostenrijk, Slowakije en Hongarije waar u doorheen fietst. Maar dat niet alleen, u overnacht ook nog eens in de drie schitterende, maar o zo verschillende hoofdsteden Wenen, Bratislava en Boedapest! Tijdens het fietsen van Wenen naar Boedapest voert de Donauroute u langs mooie rivierbossen, lieve, authentieke dorpjes en oude, interessante steden, waarvan u het bestaan waarschijnlijk tot dan niet wist. U kunt niet altijd langs de oevers van de Donau fietsen, maar daar waar dat wel zo is, rijzen vele burchten en kastelen trots op boven de Donau. Uw eindbestemming, de schitterende koninklijke stad Boedapest met talloze UNESCO-monumenten, is een prachtige afsluiting van deze bijzondere fietsvakantie langs de Donau.

TIP 1: Wij bieden de fietsreis van Wenen naar Boedapest in 3 varianten aan, voor elk wat wils!

TIP 2: U kunt bij ons de hele Donauradweg vanaf de bron tot aan Boedapest boeken in 4 delen: Van de bron – Donauwörth, Donauwörth – Passau, Passau – Wenen en Wenen – Boedapest.  Ook bieden wij de fietsreis van Praag via Wenen naar Boedapest aan. Vraag ernaar.  

Hoogtepunten fietsen van Wenen naar Boedapest

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Van dag tot dag – Fietsen van Wenen naar Boedapest (Donauradweg)

Wij bieden dit deel van de Donauroute in de volgende 3 varianten aan:
  1. De 8-daagse variant met een etappe direct van Wenen naar Bratislava (deze directe etappe is 68 km over vlak terrein)
  2. De 9-daagse variant met extra overnachting tussen Wenen en Bratislava
  3. De 6-daagse sportieve fietsreis met etappes van 70 – 100 km

Bij het kopje “Voor wie?” kunt u zien welke variant voor u het meest geschikt is. 

Dag 1 – Aankomst Wenen

Het loont zich om op tijd in de Donaumetropool Wenen aan te komen. Na het inchecken in uw hotel kunt u gaan genieten van alles wat deze prachtige, mondaine hoofdstad van Oostenrijk te bieden heeft. Gun u zelf een “Verlängerten” (speciale koffie) en een stuk Sachertorte in een typisch Weens Kaffeehaus. Slenter daarna door de bekendste winkelstraat van Wenen, de Mariahilferstraße. Of ga de Spaanse rijschool, de St. Stephansdom of de Wiener Prater bezichtigen. Ook kunt u naar het keizerlijk paleis Schönbrunn met zijn mooi aangelegde tuin. Een tip: de belangrijkste bezienswaardigheden kunt u ook aandoen tijdens een rit met een “Fiaker” (chique paardenkoets)! 

Overnachting in Wenen (alle varianten)

Dag 2 – Wenen – Bad Deutsch Altenburg/Hainburg 

Afstand: ca. 50 km

Vanuit Wenen fietst u deze eerste etappe door het prachtige groene National park Donau-Auen langs de machtige Donau met zijn vele kleine zijarmen en zijstroompjes en zijn rijke flora en fauna. U komt langs de kastelen Orth en Eckartsau en bereikt de eindbestemming van de dag, het kuuroord Bad Deutsch Altenburg.

Overnachting in Bad Deutsch Altenburg/Hainburg (variant 2. Bij variant 1 en 3 fietst u de directe route naar Bratislava)

Dag 3 – Bad Deutsch Altenburg/Hainburg – Bratislava

Afstand: ca. 20 km of ca. 40 km – afhankelijk van welke route u kiest

Vandaag kunt u beginnen met een uitstapje over de Römerweg naar het archeologisch park Carnuntum, waar een Romeinse nederzetting deels is gereconstrueerd. Het is een van de belangrijkste opgravingen in Oostenrijk, dus zeer aan te bevelen. Andere leuke optie is het volgen van de verlengingsroute: u fietst dan langs Schloss Niederweiden en het beroemde slotcomplex Schloßhof, vervolgens met de fietsbrug over de Morava naar Slowakije en via kasteel Devin komt u uit in Bratislava. Zowel landschappelijk als cultureel gezien is dit een mooie verlenging. Wilt u graag wat meer tijd hebben om Bratislava te verkennen? Dan kunt u vanaf Bad Deutsch Altenburg/Hainburg de directe route volgen naar Bratislava, dit is ca. 20 km fietsen.

Zodra u de grens met Slowakije over bent, fietst u al snel Bratislava binnen, de hoofdstad van Slowakije en voormalige kroonstad van Hongarije. Hoog boven de Donau ziet u de burcht van Bratislava, hét symbool van de stad, evenals de sierlijke hangbrug Novy Most over de Donau. Bratislava heeft een levendig oud stadshart met schilderachtige straten en mooie gebouwen, zoals het Primatiaal paleis, de Michaeltoren en de blauwe kerk. U kunt er mooie ambachtelijk vervaardigde souvenirs kopen. Let ook op de bronzen levensechte beelden die u op verschillende plaatsen tegen kunt komen, zoals Čumil, de man die uit een putdeksel van de riolering lijkt te kijken. Het leuke vonden wij het enorme contrast tussen het keizerlijke, mondaine Wenen en het provinciale, pretentieloze, haast een beetje boerse van Bratislava. Maar dan wel in positieve zin! U zult uw ogen uitkijken vanwege alle ambachtelijke produkten die u hier kunt kopen.

Overnachting in Bratislava (alle varianten)

Dag 4 – Bratislava – Mosonmagyaróvár

Afstand: ca. 40 km

Bratislava laat u achter u, maar u fietst eerst nog een stuk door het platteland van Slowakije alvorens u bij Rajká de Hongaarse grens passeert. Hier splitst de Donau (Hongaars: Duna) zich in meerdere meanderende zijtakken die allen praktisch parallel aan de hoofdstroom lopen en een soort kleine binnendelta vormen, Szigetköz geheten. Tijdens de eerste kilometers op Hongaarse grondgebied passeert u lieve, kleine dorpjes. U fietst tot in het stadje Mosonmagyaróvár, ook wel de stad van de 17 bruggen genoemd. Het is een oud stadje gelegen aan de Mosoni-Duna, een van de zijarmen van de Donau. Mosonmagyaróvár staat ook bekend om zijn thermen, heerlijk om even te ontspannen na een dag fietsen.

Overnachting in Mosonmagyaróvár (variant 1 en 2. Bij variant 3 fietst u door naar Györ)

Dag 5 – Mosonmagyaróvár – Györ 

Afstand: ca. 40 km

Deze dag fietst u langs het bekendste en mooiste deel van de rivierdelta Szigetköz. Dit is een favoriete bestemming van natuurliefhebbers vanwege de rijke flora en fauna, kronkelende zijriviertjes en de unieke waterwereld. En daarmee een van de hoogtepunten van uw fietstocht. Onderweg komt u door het kleine plaatsje Hédervár waar u gezellig kunt lunchen. Hier vindt u – verscholen tussen het groen – ook het mooie, massieve kasteel Hédervár. Uw eindbestemming van deze dag is Györ, dat het einde vormt van de Szigetköz. Het is een schitterende bisschopsstad met een kathedraal en een adembenemend mooie, barokke binnenstad. Plan voldoende tijd in om deze bijzondere, historische stad te bezoeken.

Overnachting in Györ (alle varianten)

Dag 6 – Györ – Komárom

Afstand: ca. 55 km

De etappe van vandaag leidt u meer landinwaarts. Niet ver buiten Györ bereikt u Böny, van waaruit u naar Bábolna fietst, een goed onderhouden stadje met een mooie stadskern. De Pettkó-Szandtner Tibor rijschool en de Nationale Stoeterij, waar Arabieren worden gefokt, zijn tot ver over de grenzen bekend. Het laatste deel van de etappe fietst u weer langs de Donau, die hier als grensrivier tussen Hongarije en Slowakije fungeert. U eindigt in de grensstad Komárom/Komárno, waarvan het ene deel in Hongarije ligt (Komárom) en het Slowaakse deel van de stad (Komárno) aan de overkant van de Donau. Beide stadsdelen hebben een historisch centrum. Rond de “dubbelstad” zijn meerdere militaire verdedigingswerken (aan beide zijden van de rivier). Het Slowaakse Komárno, de geboorteplaats van componist Franz Lehár, heeft een mooi stadsplein dat omringd is door meer dan 20 gebouwen in verschillende bouwstijlen en ontworpen door verschillende internationale architecten.

Overnachting in Komárom/Komarnó (variant 1 en 2. Bij variant 3 fietst u door naar Esztergom)

Dag 7 – Komárom – Visegrád 

Afstand: ca. 55 km + boottocht over de Donau naar Visegrád

Net buiten Komárno ligt het opgegraven Romeinse hulptroepenfort Kelemantia (onderdeel van de Romeinse Limes). Van hieruit fietst u verder aan de Slowaakse kant van de Donau. U fietst tijdens deze etappe dicht langs de rivier in de Donau-vallei, waarbij u verschillende dorpen passeert in een decor van heuvelland en wijnbergen. Hoogtepunt van de etappe is Esztergom, een van de oudste steden van Hongarije, ook bekend als het Hongaarse Rome. De op een heuvel boven de stad gelegen basiliek is de grootste kerk van Hongarije.

De laatste kilometers kunt u ontspannen genieten van het omliggende landschap tijdens een boottocht over de Donau. De “Donauknie” of ook wel de “Koningin van de Donau” genoemd, geldt als een van de mooiste natuurlandschappen die u tijdens deze fietsreis tegenkomt. U stapt van de boot in Visegrád. Dit stadje is prachtig gelegen in de Donauknie. Vanaf de hoog op de berg gelegen Waterburcht heeft u een fraai uitzicht over de Donau. Interessant is ook het interieur van het koninklijk paleis van Visegrád. Op zoek naar iets typisch Hongaars? Bezoek dan het Pálinka Múzeum. Dit is een klein, gezellig museum over het Pálinka drankje, een traditionele vruchtenbrandy uit Hongarije.

Let op: De boot vaart van 28 april t/m 17 september 2024 op vrijdag, zaterdag en zondag in de namiddag om 17:00. U kunt op de dagen dat de boot niet vaart, de trein nemen (treinticket inbegrepen) of het extra stuk fietsen. 

Overnachting in Visegrád (variant 1 en 2. Bij variant 3 overnacht u in Esztergom).

Als er op het moment van boeken geen beschikbaarheid is in Visegrad, dan overnacht u in Esztergom i.p.v. in Visegrad. Bij overnachting in Esztergom vindt de boottocht de volgende dag plaats van Szentendre naar Boedapest. De etappe afstanden blijven gelijk. 

Dag 8 – Visegrád – Boedapest

Afstand: ca. 60 km 

Het eerste gedeelte van deze dag fietst u verder door de “Donauknie”. De Donau maakt hier een grote meander door het ca. 500 meter hoge bergland. In het kunstenaarsdorp Szentendre staan veel huizen op de  monumentenlijst, het is dan ook een bonte verzameling van diverse kleuren en stijlen. Het gezellige barokke centrum van Szentendre met zijn koffiehuizen, winkels en boetieks moet u ook zeker niet overslaan.

Al snel fietst u hierna de Hongaarse hoofdstad Boedapest binnen, waar u ’s avonds op een terrasje de talrijke indrukken van deze mooie fietstocht nog eens de revue kunt laten passeren.

Buda en Pest liggen aan weerszijden van de Donau en vormden in de loop van de geschiedenis samen de prachtige stad Budapest/Boedapest. Eén van de mooist denkbare panorama’s ziet u, als u vanaf de Paleisberg richting de Donau kijkt en zicht heeft op de beroemde Kettingbrug en het prachtige Parlementsgebouw. Belangrijke andere bouwwerken in de stad zijn de gotische Matthiaskerk en het Greshampaleis. Naast de vele historische monumenten kent de stad een bruisend nachtleven, met trendy discotheken en een rijk aanbod aan theater- en operavoorstellingen. Een ware cultuur op zichzelf vormen de traditionele koffiehuizen. Bezoek een van deze koffiehuizen, nadat u heerlijk geshopt hebt in dé autovrije winkelstraat van Boedapest: de Vaci utca in het hart van Pest.

Overnachting in Boedapest (alle varianten)

Dag 9 – einde van uw fietsvakantie van Wenen naar Boedapest, eventueel verlenging in Boedapest

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

Reisdetails – Fietsen van Wenen naar Boedapest (Donauradweg)

Inbegrepen

  • Persoonlijke pretourmeeting in Wenen
  • Overnachtingen in goede 4* hotels (A-klasse) of 3* hotels/Gasthöfe en soms een 4* hotel (B-klasse)
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis
  • Boottocht over de Donau van Esztergom naar Visegrád of van Szentendre naar Boedapest, incl. fiets (niet bij de sportieve variant). De boot vaart van 28 april t/m 17 september 2024 op vrijdag, zaterdag en zondag in de namiddag om 17:00. U kunt op de dagen dat de boot niet vaart, de trein nemen (treinticket inbegrepen) of het extra stuk fietsen.
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen

Extra opties

  • Halfpension, excl. Wenen en Boedapest (halfpension kan in deze steden eventueel wel bijgeboekt worden)
  • Huurfietsen
  • Huur e-bikes
  • Extra nachten in alle overnachtingsplaatsen zijn op aanvraag mogelijk (hoeveel extra nachten mogelijk zijn, is afhankelijk van het seizoen waarin uw reist)
  • Een bustransfer van Boedapest terug naar Wenen (incl. eigen fietsen). In seizoen 3 gaat de bustransfer dagelijks. In seizoen 1 en 2 elke vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf vier personen is het in seizoen 1 en 2 op aanvraag ook op de andere dagen mogelijk. De bustransfer vertrekt vanaf uw hotel om ca. 15.30 uur, u bent ca. 3,5 uur onderweg. Eigen fietsen kunnen mee tijdens deze bustransfer. Als alternatief kunt u in eigen beheer per trein terugreizen. 

Parkeren

 • U kunt uw auto in Wenen probleemloos veilig parkeren in een P+R parkeergarage (tegen vergoeding: ca. € 25 per week) of soms bij uw hotel in de garage voor ca. € 28 per dag. U ontvangt in de reisbescheiden parkeertips.

Fietsen van Wenen naar Boedapest – voor wie is deze fietsreis?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

De fietsvakantie van Wenen naar Boedapest (Donauradweg) gaat voor een deel over een aparte fietsroute, zonder gemotoriseerd verkeer. Voor een ander deel gaat het over B-weggetjes en dijken. Soms is er een stuk met drukker verkeer. Op 3 etappes komen onverharde paden voor, de rest is geasfalteerd. Houd er rekening mee dat in Slowakije en Hongarije de fietswegen nog niet zo goed ontwikkeld zijn als in Oostenrijk. Fietsen van Wenen naar Boedapest vraagt dan ook om een wat avontuurlijkere/open minded instelling en is niet vergelijkbaar met de Donauradweg van Passau naar Wenen. Dit deel van de Donauradweg gaat meer door het binnenland, dus u fietst meestal niet direct langs de Donau. Met uitzondering van enkele trajecten in het Slowaakse deel is de route goed bewegwijzerd. U fietst vlak, met slechts af en toe lichte stijgingen. 

Van deze fietsreis bieden wij 3 varianten aan, zodat er voor iedereen een geschikte manier is om deze fietstocht te ondernemen:

1. De 8-daagse fietsvakantie met een etappe direct van Wenen naar Bratislava
Overnachtingen en afstanden: Wenen, Bratislava (68 km), Mosonmagyaróvár (40 km), Györ (40 km), Komárom (55 km), Visegrád + stukje boottocht (55 km), Boedapest (60 km).
Deze variant is geschikt als u graag de hele route van de Donauradweg Wenen – Boedapest wilt fietsen en niet langer dan 8 dagen onderweg wilt zijn.

2. De 9-daagse fietsvakantie met extra overnachting tussen Wenen en Bratislava
Overnachtingen en afstanden: Wenen, Bad Deutsch Altenburg/Hainburg (50 km), Bratislava (20 of 40 km), Mosonmagyaróvár (40 km), Györ (40 km), Komárom (55 km), Visegrád + stukje boottocht (55 km), Boedapest (60 km).
Dit is onze langste variant, die geschikt is als u net wat meer tijd heeft. U fietst de hele Donauradweg van Wenen naar Boedapest, maar op een wat rustiger tempo door de tussennacht in Bad Deutsch Altenburg/Hainburg.  

3. De 6-daagse sportieve fietsreis van Wenen naar Boedapest
Overnachtingen en afstanden: Wenen, Bratislava (68 km), Györ (80 km), Esztergom (100 km, met 20 km te verkorten door op het eind de trein te pakken), Boedapest (85 km).
Dit is onze kortste variant die geschikt is als u een sportieve (tour)fietser bent en graag langere afstanden per dag fietst.

Wij kiezen er bewust voor om het traject Mosonmagyarovar – Györ niet per trein af te leggen, omdat je dan het mooiste en bekendste deel van het Szigetköz natuurgebied mist.

Ervaringen – Fietsen van Wenen naar Boedapest (Donauradweg) 

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel:  4
Alles prima, deze kwaliteit continueren. Bratislava en Boedapest hebben de meeste indruk gemaakt.
Dhr. Besling, september 2023 

Algemeen oordeel:  5
Prima
Mevr. Van den Reydt, augustus 2023 

Algemeen oordeel:  4
Prettig, toegankelijk, snelle reactie. Györ vonden wij erg mooi.
Familie Top, juli 2023 

Algemeen oordeel:  5
Onze ervaring met Mozaïek Reizen is zeer positief. Wij zijn zeer blij met de wijze waarop het boekingsproces is verlopen en met de geboekte reis.
Dhr. Van Oeffelt, juni 2023 (Combinatiereis Passau – Wenen – Boedapest)

Algemeen oordeel: 5
“Heel plezierig. Goede aanreisinformatie en goed advies.”  
Mevr. Van Haaren, juni 2023

Algemeen oordeel: 5
“Zeer goed. Fijne communicatie bij het regelen van de reis. Erg flexibel, vriendelijk en snel.”  
Mevr. Kremer, mei 2023

Algemeen oordeel: 4
“Prima”  
Mevr. Martens, mei 2023

Algemeen oordeel: 5
“Heel prettig. Jullie denken mee, reageren snel. Heel fijn om met jullie gezamenlijk een mooie reis vorm te geven, zodat wij weer een top herinnering hebben gemaakt.”  
Mevr. Mestrom, april 2023

Algemeen oordeel: 4
“Goed geregeld qua route en overnachtingen. Goede prijs-kwaliteitverhouding”  
Marco en Marieke, juli 2022 (combinatietour Praag – Wenen – Boedapest)

Algemeen oordeel: 4
“Goed bereikbaar en vriendelijk contact. Het feit dat de overnachting in Boedapest veel duurder uitviel door een evenement, had ook bij de reisorganisatie bekend kunnen zijn. Gelukkig is het naar tevredenheid opgelost.”  
Dhr. Vink, juli 2022 

Algemeen oordeel: 4
“Heel positief. De contacten waren prettig en professioneel. Ook de contacten in Wenen verliepen heel goed. De bagage transporten gingen foutloos en op tijd. De hotels waren van goed niveau en service gericht.”
Dhr. Van der Veen, juni 2022

Algemeen oordeel: 4
“Alles was zeer goed geregeld. Vooral de digitale routebeschrijving was ideaal. Alleen even van tevoren downloaden en fietsen maar. De routebeschrijving op papier, de routekaarten, de routes naar de hotels en het overige informatiemateriaal vulde de digitale route perfect aan.”  
Dhr. Wieffer, september 2021

Algemeen oordeel: 4
“Aangekomen! Hebben onze “compagnon de route” 1400 km gevolgd van bron tot machtige stroom (in vier delen langs de Donau gefietst). Alles mogelijk geweest dankzij jullie prima organisatie. Bedankt en tot de volgende keer!” 
Anoniem, augustus 2021

Algemeen oordeel: 4
“Goede strakke organisatie” 
Dhr. Schaap, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Voor ons een eerste ervaring: afwisselend en verrassend. Goed geregeld qua logistiek met koffers. Hotels voldeden in het algemeen goed tot zeer goed.” 
Dhr. Groen, augustus 2019

Algemeen oordeel: 5
“Goed verzorgd, snel en netjes. De route is eigenlijk overal goed aangegeven met bordjes en het papieren kaartmateriaal is helder. Bedankt voor het regelen, we werden heerlijk ontzorgd en hebben een fijne vakantie gehad!”
Mevr. Kuijper, juli 2019

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerd”
Mevr. Zwetsloot, juni 2019

Algemeen oordeel: 4
“De reisbescheiden vooraf en ter plekke waren prima in orde. Fijn te weten dat je ergens op terug kan vallen.”
Anoniem, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Goed”
Dhr. Polderman, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Goed en zorgvuldig”
Mevr. De Hoog, mei 2019 (combinatietour Passau – Wenen – Boedapest)

Algemeen oordeel: 4
“Leuke ontzorgde manier van op vakantie gaan. Györ was de grootste verrassing, omdat het een erg mooie stad is waar we nog nooit van hadden gehoord.”
Dhr. Bloemberg, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed georganiseerd en veel mogelijkheden.”
Mevr. Tuin, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Een goede ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar.”
Anoniem, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4,5
“Mooie, verrijkende ervaring. Idee van ex-Oostbloklanden en baroksteden. Wel vermoeiend, wij konden er naast het fietsen niet veel extra’s meer bijnemen.”
Mevr. Poucke, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima.”
Fam. Hegmans, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Goed. We hebben genoten van de reis. Heel prettig, voor herhaling vatbaar”
Fam. Deturck, juli 2018

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerde reis. Veel mooie, interessante steden gezien. Landschap viel wat tegen (fietspaden soms ook ;), maar dat wisten we van tevoren)”
Mevr. Poulisse, juli 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prettig om zaken mee te doen”
Dhr. Van Tuijl, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“We hebben een topvakantie gehad! Met onze 68 jaar was deze avontuurlijke fietsreis prima te doen”
Mevr. Sturkenboom, juni 2018

Algemeen oordeel: 4
“Leuke tocht, maar in verhouding weinig langs de Donau. De reis is goed uitgebalanceerd.”
Dhr. Van Gerwen, mei 2018

Algemeen oordeel: 5
“Goeie organisatie van de reis. De persoonlijke aandacht geeft vertrouwen!”
Dhr. De Kamps, mei 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima geregeld “
Dhr. Frederiks, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Mooie overnachtingsplaatsen, Nederlandse routebeschrijving, top.”
Dhr. Straver, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goed en organisatie ter plaatse is ook super. “
Mevr. Hooijschuur, juni 2017

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerd. Combinatie routebeschrijving, kaart en km-teller werkt uitstekend. Fijn dat wij beroep op Jozef konden doen (van organisatie ter plaatse), overigens niet nodig om gebruik van te maken. “
Dhr. Janssen, juni 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goed geregeld. Geen klachten. “
Dhr. Schrama, juni 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima/zeer goed “
Dhr. Vermeij, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
“Positief! Goed en strak geregeld.”
Familie Dun, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“De fietsvakantie kwam overeen met onze verwachtingen. We zijn heel tevreden en hebben met plezier gefietst. Dankzij jullie hebben wij een heerlijke, zorgeloze fietsvakantie gehad. Een echte aanrader!”
Familie Schlösser, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Familie Schippers, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Positief”
Familie Van der Schuur, juni 2016

Algemeen oordeel: 4
“Prima: snelle communicatie en duidelijk. Bedankt, we hebben een heel leuke vakantie gehad!”
Familie Heijna, juni 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Familie Van Hasselt, juni 2016

Algemeen oordeel: 5
“Persoonlijke aandacht, probleemoplossend denken. “
Familie Van Hattum, juli 2016 (combinatietour Passau – Wenen – Boedapest)

Algemeen oordeel: 4
“Keurig verzorgd, behulpzaam, advies gegeven, vriendelijk. Zeer tevreden over de ondersteuning en het materiaal.”
Familie Beerten, juli 2016 (combinatietour Passau – Wenen – Boedapest)

Prijzen 2024 – Fietsen van Wenen naar Boedapest

Termijnen 

Periode: 30 maart tot 12 oktober

Seizoen 1: 30.03 – 11.04 | 01.10 – 12.10
Seizoen 2: 12.04 – 31.05 | 01.09 – 30.09
Seizoen 3: 01.06 – 31.08

Begindag in Wenen:

Zonder bagagevervoer of als u met 6 of meer deelnemers bent
Wanneer u wilt

Met bagagevervoer
Seizoen 1: zaterdag
Seizoen 2: vrijdag, zaterdag en zondag
Seizoen 3: dagelijks

Prijzen per persoon

8-daagse fietsvakantie met directe etappe Wenen – Bratislava

 

 

Hotelklasse 

Hotelklasse A

 Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer€ 854€ 697
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 764

€ 607

Toeslag Seizoen 2

€ 95

€ 97

Toeslag Seizoen 3

€ 142

€ 165

Toeslag 1-pers. kamer

€ 407

€ 299

Toeslag halfpension (5x diner, excl. Wenen en Boedapest)

€ 159

€ 135

Huurfiets per tour

€ 99

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 239

€ 239

Bustransfer terug excl. eigen fiets

€ 79

€ 79

Bustransfer terug incl. eigen fiets

€ 118

€ 118

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30
 
9-daagse fietsvakantie met extra nacht tussen Wenen en Bratislava 

 

 

Hotelklasse 

Hotelklasse A

 Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 993

€ 814

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 888

€ 709

Toeslag Seizoen 2

€ 113

€ 107

Toeslag Seizoen 3

€ 189

€ 189

Toeslag 1-pers. kamer

€ 518

€ 334

Toeslag halfpension (6x diner, excl. Wenen en Boedapest)

€ 199

€ 174

Huurfiets per tour

€ 99

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 249

€ 249

Bustransfer terug excl. eigen fiets

€ 79

€ 79

Bustransfer terug incl. eigen fiets€ 118€ 118
Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30
6-daagse sportieve variant – fietsen van Wenen naar Boedapest

 

 

Hotelklasse 

Hotelklasse A

 Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 699

€ 579

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 639

€ 519

Toeslag Seizoen 2

€ 80

€ 80

Toeslag Seizoen 3

€ 140

€ 140

Toeslag 1-pers. kamer

€ 349

€ 249

Toeslag halfpension (3x diner, excl. Wenen en Boedapest)

€ 105

€ 85

Huurfiets per tour

€ 99

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 239

€ 239

Bustransfer terug excl. eigen fiets

€ 79

€ 79

Bustransfer terug incl. eigen fiets€ 118€ 118
Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30

Hotels

Hotelklasse A: Overnachtingen in goede 4* hotels 
Hotelklasse B: Overnachtingen in goede 3* hotels / Gasthöfe, soms ook een 4* hotel

Prijzen extra nachten p.p.

PlaatsA-klasse hotels – 2-pers. kamer | 1-pers. kamerB-klasse hotels – 2-pers. kamer | 1-pers. kamer
Wenen

€ 89 | € 159

€ 75 | € 119

Bratislava

€ 89 | € 159

€ 59 | € 109

Boedapest

€ 89 | € 169

€ 75 | € 139

Andere plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

 

Maatwerk – Fietsen van Wenen naar Boedapest (Donauradweg)

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Dit zeggen onze fietsers

Heel positief. De contacten waren prettig en professioneel. Ook de contacten in Wenen verliepen heel goed. De bagage transporten gingen foutloos en op tijd. De hotels waren van goed niveau en service gericht.

Dhr. Van der Veen

Shopping Basket