Fietsvakantie Passau – Wenen | langs de Donau

Fietsen langs het mooiste deel van de Donau Radweg - 7 varianten

De fietsvakantie Passau – Wenen (Donauradweg, deel 2) – is een echte klassieker én beginnersroute bij uitstek. We bieden 7 varianten aan! Tijdens deze fietsvakantie fietst u langs het mooiste deel van de Donau, beroemd en geroemd door de oude Romeinen, in de Nibelungensage, door machtige Europese vorsten en natuurlijk door Johann Strauss jr. in zijn beroemde Weense wals “An der schönen blauen Donau”. Uw route loopt langs het Oostenrijkse deel van de rivier de Donau van Passau op de Duits-Oostenrijkse grens tot in de hoofdstad Wenen en doorkruist bijna het gehele Oostenrijkse laag- en middelgebergtegebied ten noorden van de Alpen. De fietsvakantie Passau – Wenen leert u de schoonheid en de geschiedkundige betekenis van deze duizend jaar oude handelsroute kennen, onderwijl steeds begeleid door het koele, heldere water van de Donau. De Schlögener Schlinge, het vruchtbare Machland, de met ongelukssagen omgeven Strudengau en het beroemde wijnbouwgebied de Wachau, na deze fietsreis zijn het begrippen voor u. En dan hebben we het nog niet over de traditionele Oostenrijkse keuken, waaronder verrukkelijke knödelspecialiteiten en de heerlijke wijnen van Wachau. Onderweg kunt u bijna overal de boot of de trein nemen.

TIP: U kunt bij ons de hele Donauradweg vanaf de bron tot aan Boedapest boeken in 4 delen: Van de bron – Donauwörth, Donauwörth – Passau, Passau – Wenen en Wenen – Boedapest

Hoogtepunten fietsvakantie Passau - Wenen

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Fietsvakantie Passau – Wenen (Donauradweg, deel 2)

Wij bieden de fietsvakantie van Passau naar Wenen in de volgende 7 varianten aan:

Bij het kopje “Voor wie?” kunt u zien welke variant voor u het meest geschikt is. Hieronder wordt de 9-daagse variant van dag tot dag beschreven.

Beschrijving van dag tot dag 

Dag 1 – Individuele aankomst in Passau / Schärding am Inn

Indien u met de auto aankomt is het wellicht het beste in Schärding a/d Inn te starten, daar kunt u de auto veilig gratis parkeren gedurende de tour. Schärding heeft een mooi marktplein met kleurrijke barokke burgerhuizen, is dus op zichzelf ook zeker een bezoek waard.
In het andere geval begint uw tour 15 km verder in Passau, de drierivierenstad en voormalige bisschopsstad, gelegen op het punt waar de bredere Inn in de smallere Donau stroomt. Vanuit het noorden komt ook nog het kleinere riviertje de Ilz in de Donau uit. Let op het verschil in kleur van het water van beide rivieren. Vanaf Passau naar Wenen gaat de rivier als Donau verder. Het mooie oude centrum van Passau met zijn smalle straatjes is gelegen op een landtong tussen de samenvloeiing van deze rivieren. In Passau kunt u een stadrondleiding aanvragen met een bezoek aan de Dom, waar u – als u geluk heeft – het grootste kerkorgel ter wereld (meer dan 17.000 pijpen) zult horen spelen. Maar Passau kent veel meer schitterende historische gebouwen uit de 14e tot 17e eeuw, waaronder naast de dom, 2 paleizen en 2 burchten. Aan te raden is ook een rondvaart vanuit Passau over de 3 rivieren.

Overnachting in Schärding of Passau

Dag 2 – Passau / Schärding am Inn –  Donauschlinge

Afstand: ca. 40 – 55 km

U fietst deze dag langs de Donau met aan beide kant heuvelland. De Donau vormt hier een grensrivier met aan de noordkant Duitsland en aan de zuidkant Oostenrijk. U komt langs Obernzell, de zomerresidentie van de Passauer bisschoppen. Engelhartszell is bekend om het Trappistenklooster (het enige Trappistenklooster in Oostenrijk), het daar gebrouwen Trappistenbier en de Engelzeller Trappistenkäse. Door het natuurgebied Donauleiten bereikt u de noordkant van de Schlögener Schlinge. Hier heeft keiharde graniet in de bodem de Donau gedwongen een bocht van 180 graden te maken. Om vervolgens weer zo’n scherpe bocht te maken de andere kant op.Tijdens overtochten met de veren heeft u de tijd om dit natuurfenomeen beter te aanschouwen.

Overnachting in omgeving Donauschlinge

Dag 3 – Omgeving Donauschlinge – Linz

Afstand: ca. 55 km

De Donau blijft zich in bochten door het gebergte slingeren. U komt door Aschach, dat in het bezit is van een middeleeuwse marktplaats met hofjes in gotisch, barok en Renaissance-stijl . Er is ook een scheepsbouw- en visserijmuseum.
Vandaar fietst u door het groenteteeltgebied van het laaggelegen Eferdinger Becken naar Ottensheim. Daar gaat u met de Drahtseilbrücke naar Wilhering en vervolgens naar Linz, de hoofdstad van de provincie Niederösterreich. De stad heeft een mooie historische binnenstad. Linz was in 2009 Cultuurhoofdstad van Europa. Aan de Donau oever vallen vooral het moderne gebouw van het Lentos Kunstmuseum en het festival en congrescentrum Brücknerhaus op. U kunt met de Pöstlingbergbahn de berg Pöstling op voor een mooi uitzicht.

Overnachting in Linz

Dag 4 – Linz – Wallsee

Afstand: ca. 50 km

Voor de afwisseling fietst u vandaag een stukje weg van de Donau om in St. Florian het Augustijnerklooster te bezoeken. Daarna gaat u naar het oude stadje Enns met aan de Stadtplatz de mooie 60 meter hoge stadstoren (die u van verre al heeft kunnen zien). U kunt ook het Schloß Ennegg in Enns bezichten. Na Enns fietst u langs Mauthausen (voormalig concentratiekamp) en verder langs de Donau. In Mitterkirchen in het Machland komt u langs een Keltisch dorp (museum). U overnacht in Wallsee, gelegen aan de zuidoever van de Donau.

Overnachting in Wallsee

Dag 5 – Wallsee – Marbach / Maria Taferl

Afstand: ca. 40 km

Vandaag wordt na een kilometer of zeven op de fiets het Donaudal weer smaller. U komt door het barokstadje Grein. Hier staat het oudste nog in gebruik zijnde stadstheater van Oostenrijk (1791). Ook kunt u het scheepvaartmuseum in de Greinburg, het oudste woonslot van Oostenrijk, bezichtigen. U fietst vervolgens  langs een stuk van de Donau – de Strudengau – dat vroegere schippers vanwege de gevaarlijke stromingen vreesden. Verder gaat het langs de steden Neustadt a/d Donau en Ybbs (waar in de Lorenzkerk Mozart nog het orgel bespeeld heeft). In Maria Taferl troont hoog boven de Donau de Wallfahrtskirche, die jaarlijks duizenden pelgrims trekt.

Overnachting in Marbach / Maria Taferl

Dag 6 – Marbach / Maria Taferl – Krems

Afstand: ca. 50 km

Vandaag is een van de hoogtepunten van deze fietsreis. In Pöchlarn vindt u het geboortehuis van de bekende expressionistische kunstschilder Oskar Kokoschka (1886 – 1980), in zijn tijd leerling van Gustav Klimt.
In Melk, een klein Middeleeuws stadje, moet u naar boven kijken, boven op de berg staat de Benediktijner abdij (UNESCO-monument) U moet Melk zeker een bezoek brengen, zowel het stadje als de abdij. U heeft vanaf dat hoger gelegen punt ook een schitterend uitzicht over de Donau en het omliggende land.
Melk is de poort van de Wachau-streek met zijn betoverende sfeer van eigenaardige boomgaarden en wijnbergen. U fietst door deze prachtige streek langs de wijnstadjes Spitz en Weißenkirchen en komt dan voorbij de burchtruïne Dürnstein. Onder de ruïne staat een klooster met een opvallende blauw gekleurde toren. U sluit de dag af in Krems, de 1000-jarige stad. Bezoek hier niet alleen het oude centrum, maar bijvoorbeeld ook de Kunstmeile of het Karikaturmuseum. Natuurlijk mag bij een tussenstop in de Wachau een bezoek aan een wijnproeverij niet ontbreken.

Overnachting in Krems

Dag 7 – Krems – Tulln 

Afstand: ca. 45 km

Vanaf de oude stad Krems fietst u gemoedelijk verder met de Donau aan uw zijde. U komt langs het gezellige stadje Traismauer met zijn mooie Romeinse toren. Zeker de moeite waard om even rond te wandelen. Heeft u wat tijd over? Maak dan een uitstapje het binnenland in naar het prachtige Schloss Grafenegg. Vervolgens fietst u verder langs groene bossen naar bloemenstad Tulln. Op de plek van het huidige Tulln woonden in de Romeinse tijd al mensen. Tulln heeft een gezellig centrum. Bezoek het Egon Schiele museum, het Römermuseum of – als u van tuinieren houdt – de modeltuinen van “Die Garten”.

Dag 8 – Tulln – Wenen 

Afstand: ca. 40 km

Na Tulln begint uw laatste etappe van deze fietsreis in een breed dal. Ter hoogte van Greifenstein schampt de Donau de noordelijke uitlopers van het Wienerwald. U moet beslist de 900 jaar oude abdij Klosterneuburg bezoeken!

Na uw aankomst in Wenen kunt u gaan genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Gun u zelf een “Verlängerten” (soort koffie) en een stuk Sachertorte in een typisch Weens Kaffeehaus. Slenter daarna door de bekendste winkelstraat van Wenen, de Mariahilferstraße. Of bezichtig de Spaanse rijschool, de St. Stephansdom of de Wiener Prater. Ook kunt u naar het keizerlijk paleis Schönbrunn met zijn mooi aangelegde tuin. Deze geweldige hoofdstad heeft enorm veel te bieden en is een ware afsluiter van uw vakantie.

Overnachting in Wenen

Dag 9 – Einde van uw fietsvakantie langs de Donau 

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt uw vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

Reisdetails – Fietsvakantie Passau – Wenen (Donauradweg, deel 2) 

Inbegrepen

  • Persoonlijke pretourmeeting in Schärding of Passau
  • Gratis parkeerplaats bij aankomst in Schärding
  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 4*, soms enkele 3* hotels (A-klasse) of 3* hotels/Gasthöfe (B-klasse) – dit verschilt per variant, wordt in de offerte aangegeven
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Nederlandstalige routebeschrijving + routekaarten
  • GPX-bestanden voor op uw GPS of navigatie app op de mobiele telefoon
  • Uitvoerige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips – merendeel Nederlandstalig
  • Donau-Card voor de deelstaat Opper-Oostenrijk (kortingskaart voor veel bezienswaardigheden) 
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Verzekering huurfietsen i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties 

  • Halfpension (in Wenen alleen logies ontbijt)
  • Huurfietsen 
  • Huur e-bikes
  • Extra nachten in alle overnachtingsplaatsen
  • Dagelijkse bustransfer terug naar beginpunt (eigen fiets kan mee): vertrekt rond 14:00 – 15:00 uur van het hotel in Wenen terug naar Passau/Schärding. Duur ca. 3,5 – 4 uur. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dat bij boeking op te geven. Alternatief is per trein terug incl. bagage en indien van toepassing de eigen fiets. 

  Parkeren

  U kunt gratis uw auto in Schärding parkeren op het bedrijfsterrein van onze organisatie ter plaatse. Deze parkeerplaats grenst direct aan de fietsroute. In Passau kunt u uw auto in een openbare parkeergarage parkeren voor ca. € 6 per dag, tips hiervoor ontvangt u in de reisbescheiden.

Fietsvakantie Passau – Wenen, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

De Donau fietsroute van Passau naar Wenen is het schoolvoorbeeld van een haast perfecte fietsroute. Een aparte fietsroute, zonder gemotoriseerd verkeer. Slechts heel af en toe een stukje over een b-weggetje. Daarbij fietst u vlak of licht bergafwaarts. Deze fietsreis is dan ook geschikt voor recreatieve fietsers van alle leeftijden. Het is ook de ideale route voor een eerste fietsvakantie.

Van deze fietsreis bieden wij 7 varianten aan, zodat er voor iedereen een geschikte manier is om deze fietstocht te ondernemen:

1. De 9-daagse standaard variant 
Overnachtingen en afstanden: Passau/Schärding, Donauschlinge (40 – 55 km), Linz (55 km), Wallsee (50 km), Marbach/Maria Taferl (40 km), Krems (50 km), Tulln (45 km), Wenen (40 km)
Deze standaard variant is geschikt als u graag de hele Donauradweg van Passau naar Wenen wilt fietsen met normale dagafstanden. Deze variant wordt het meest geboekt door onze gasten. 

2. De 8-daagse standaard variant (1 etappe per trein óf 1 etappe van ca. 85 km)
Overnachtingen en afstanden: Passau/Schärding, Donauschlinge (40 – 55 km), Linz (55 km), Wallsee (50 km), Marbach/Maria Taferl (40 km), Krems (50 km), Wenen (trein vanaf Krems naar Tulln, vervolgens 40 km fietsen naar Wenen of fietsen van Krems via Tulln naar Wenen, ca. 85 km)
Deze standaard variant is geschikt als u de Donauradweg van Passau naar Wenen wilt afleggen met normale dagafstanden en niet langer dan 8 dagen onderweg wilt zijn. Als u niet een stukje per trein wilt overbruggen, dan zit er één langere dagetappe van 85 km in. 

3. De 6-daagse sportieve variant
Overnachtingen en afstanden: Passau/Schärding, Aschach/Brandstatt (70 – 80 km), Ardagger/Grein (90 km), Krems (80 km), Wenen (85 km)
Dit is onze kortste variant die geschikt is als u een sportieve (tour)fietser bent en graag langere afstanden per dag fietst.

4. De 11-daagse boemel variant
Overnachtingen en afstanden: Passau/Schärding, Engelhartszell (30 – 45 km), Aschach/Brandstatt (40 km), Linz (30 km), Enns/Au (30 km), Grein of omgeving (40 km), Melk (45 km), Krems (35 km), Tulln (45 km), Wenen (40 km)
Deze boemel variant is geschikt als u de hele Donauradweg van Passau naar Wenen met korte etappes wilt fietsen. U heeft zo uitgebreid de tijd om de bezienswaardigheden onderweg te bekijken of op een terrasje te gaan zitten.

5. De 8-daagse variant langs boerderijen en sfeervolle, kleinschalige hotels/pensions 
Deze fietsreis heeft een eigen pagina: fietsen van Passau naar Wenen langs boerderijen

6/7. De fietsvakanties met kinderen Schärding – Linz en Linz – Wenen
Deze familytours hebben een eigen pagina: familytour Schärding – Linz en familytour Linz – Wenen

Ervaringen – Fietsvakantie Passau – Wenen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top) 

Algemeen oordeel: 4
Goede ervaring en goed advies
Mevr. Pijnenburg, september 2023

Algemeen oordeel: 4
Goed georganiseerd. Prima route en duidelijke beschrijving.
Dhr. Bijvoet, september 2023

Algemeen oordeel: 4
Prima geregeld. De rust op de Donau heeft de meeste indruk gemaakt. Je kunt uren fietsen zonder iets op de Donau te zien.
Dhr. Van de Venne, september 2023

Algemeen oordeel: 5
Voldeed volledig aan onze verwachtingen. Prima communicatie, vlotte reactie.
Mevr. Bizot, augustus 2023

Algemeen oordeel: 5
Goed geregeld, mooie etappes, vriendelijke mensen in de hotels en de restaurants.
Mevr. Hartjes, augustus 2023

Algemeen oordeel: 5
Een zeer mooie fietsroute. Grotendeels over uitstekende fietspaden. Stuk voor stuk goede hotels, afwisselend qua stijl.
Dhr. De Jong, augustus 2023

Algemeen oordeel: 5
Zeer goed. Goede, duidelijke informatie, goede service. Zeker een aanrader, ook de service terug van Wenen naar Schärding/Passau in een busje met aanhanger voor de fietsen, lekker opgehaald bij het hotel.
Mevr. Horstink, augustus 2023 

Algemeen oordeel: 5
Alles klopte
Mevr. Duindam, augustus 2023 

Algemeen oordeel: 4
Was weer een geslaagde vakantie. Prima geregeld.
Mevr. Rolvink, augustus 2023 (Combinatiereis Donaueschingen – Passau – Wenen)

Algemeen oordeel: 5
Super goed
Mevr. Vromans, juli 2023 

Algemeen oordeel: 5
De ervaring was heel goed. Goede communicatie, alles goed geregeld. Het was een top vakantie.
Mevr. Vermeulen, juli 2023 

Algemeen oordeel: 4
Prima
Dhr. Tossings, juli 2023 (Combinatiereis Krimml – Passau – Wenen)

Algemeen oordeel: 4
Duidelijke communicatie vooraf. Top geregeld.
Mevr. Beijers, juli 2023 

Algemeen oordeel: 4
Op enkele minpuntjes na was de ervaring goed.” Noot Mozaiek Reizen: de doorgegeven minpuntjes worden meegenomen. Er is altijd ruimte voor verbetering :).
Dhr. Houtepen, juli 2023 

Algemeen oordeel: 5
Prettig contact, alles is duidelijk en een overzichtelijk reisplan
Dhr. De Ling, juni 2023 

Algemeen oordeel: 5
Uitstekend! Mozaïek Reizen lijkt haast permanent bereikbaar, er zijn buitengewoon korte lijntjes en ze zijn pro actief bij het oplossen van mogelijke problemen.
Dhr. Venderbos, juni 2023 

Algemeen oordeel: 5
Prima verzorgd en geregeld. Heldere communicatie, geen opmerkingen.
Dhr. Van Bochove , juni 2023 

Algemeen oordeel: 5
Prettig en zeer goed georganiseerd. Alles klopte.
Dhr. Koeman, juni 2023 

Algemeen oordeel:  5
Onze ervaring met Mozaïek Reizen is zeer positief. Wij zijn zeer blij met de wijze waarop het boekingsproces is verlopen en met de geboekte reis.
Dhr. Van Oeffelt, juni 2023 (Combinatiereis Passau – Wenen – Boedapest)

Algemeen oordeel:  5
Wij kijken terug op een mooie vakantie, alles goed geregeld. Aanrader aan derden.
Mevr. Ligtenberg, juni 2023

Algemeen oordeel: 5
Alles is prima geregeld. Soms kwam de bagage wat later, maar ze mogen het tot 18u komen brengen en dat gebeurde ook wel.
Dhr. Dijkstra, juni 2023 

Algemeen oordeel:  4
Heel goed! Prima organisatie. Duidelijke, betrouwbare info. Ook de plaatselijke organisatie top geregeld. Prima gelegenheid om auto te parkeren. Hartelijk ontvangst.
Mevr. Kuiper, juni 2023

Algemeen oordeel:  4
Prima ervaring. Mooie route en goede service.
Mevr. Westdijk, mei 2023

Algemeen oordeel:  4
Tevreden
Dhr. Van Nistelrooij, mei 2023

Algemeen oordeel:  5
Fijne organisatie met persoonlijke interactie. Snelle respons op vragen, ook bij issues tijdens de reis
Anoniem, april 2023

Algemeen oordeel:  4
Goed georganiseerd, mooie fietsroute, prettig contact
Peter en Irene, september 2022

Algemeen oordeel:  5
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Zeer ontspannen, alles goed geregeld van aankomst tot en met het moment van terugkeer.”
Mevr. Beek, augustus 2022

Algemeen oordeel:  5
Prima reis. Perfecte organisatie. Voor herhaling vatbaar.
Mevr. Wouters, augustus 2022

Algemeen oordeel:  5
Hele positieve aanbeveling! Prima verzorgd, goede communicatie en alles netjes op tijd en duidelijk ontvangen. Hele goede fietsen en service ter plaatse.
Dhr. Schröder, augustus 2022

Algemeen oordeel:  4
Goed reisbureau
Mevr. Van Oosterhout, augustus 2022

Algemeen oordeel:  5
Mozaïek Reizen heeft ons een mooie vakantie op de fiets bezorgd.
Dhr. Geerts, juli 2022

Algemeen oordeel:  5
“Fantastisch geregeld!
Familie Daems, juli 2022

Algemeen oordeel:  5
“Het was een geweldige ervaring! Een prachtige reis die erg goed door jullie geregeld was! De routes waren mooi en de afwisseling van de verschillende accommodaties was erg leuk. De ene keer was het een (groot) hotel en de andere keer een (kleine) Gasthof. Ik vond de communicatie over deze reis met jullie erg prettig!
Mevr. Lansink Rotgerink, juli 2022

Algemeen oordeel:  5
“We hebben een ontzettend leuke fietsvakantie gehad. We willen jullie dan ook bedanken voor de samenwerking. Wij zullen zeker bij jullie terugkomen.
Groep Van Aert, juli 2022

Algemeen oordeel:  5
Een goede service. Zeer snel antwoord op vragen. Een organisatie die meedenkt met wensen en waar veel mogelijk is om de reis op maat te maken. Een duidelijke offerte. Een verbeterpunt is het versturen van de reisbescheiden. Die hadden we graag 2 weken vooraf willen ontvangen om nog beter voorbereid te zijn.
Mevr. De Graaf, juli 2022

Algemeen oordeel:  5
“Mooie route, prima georganiseerd, fijne vakantie
Mevr. Janssen, juli 2022

Algemeen oordeel:  –
“We hebben een geweldige vakantie gehad, een mooie ervaring rijker.
Ad en Gerrie, juli 2022

Algemeen oordeel:  5
“Super leuk om langs de Donau te fietsen. Prachtige omgeving. Voor meer dan 95% mooie, rustige, brede fietspaden. Lekker bezig overdag en ’s avonds relaxen.
Mevr. Van der Haas, juni 2022

Algemeen oordeel:  5
“Was een prima ervaring. Er werd meegedacht en onze wensen werden vervuld, ook al was dat extra moeite voor Mozaïek.”
Groep Van Eijk, juni 2022

Algemeen oordeel:  5
“Perfect geregeld incl. GPX-bestanden
Dhr. Zwarteveen, juni 2022

Algemeen oordeel:  5
“100% tevreden over de organisatie”
Groep Lommen, mei 2022

Algemeen oordeel:  5
“Was zeer goed. Ook advies m.b.t. weer was geweldig. Tevens super service voor onze late reservering. Er werd erg veel moeite gedaan voor ons.”
Mevr. Schiffmacher, september 2021

Algemeen oordeel:  5
“Fijne organisatie, persoonlijke aandacht. We zijn erg tevreden over jullie bureau.”
Dhr. Van Kats, augustus 2021

Algemeen oordeel:  5
“Prettige en duidelijke communicatie. Goede service.”
Dhr. Dankers, augustus 2021

Algemeen oordeel:  5
“Geweldig. Op korte termijn onze reis geregeld. Duidelijke en snelle communicatie via mail. Duidelijke reisbescheiden.”
Anoniem, juli 2021

Algemeen oordeel: 4
“Heel goede ervaring. Korte lijnen, heel toegankelijk en altijd een snelle reactie. Ook het op het plaatste moment omboeken i.v.m. de coronamaatregelen in Tsjechië verliep heel plezierig.”
Familie Top, augustus 2021

Algemeen oordeel:  5
“Mozaïek Reizen is behulpzaam”
Dhr. Hosseinnia, juni 2021

Algemeen oordeel:  5
“Geweldig. Leuk mailverkeer met Emma vooraf. Duidelijk. Goed georganiseerd. Mooie map met duidelijke reisbescheiden, leuk met de fotootjes van hotels erbij.”
Dhr. Gerritsen, september 2020

Algemeen oordeel: 5
“Reis is prima geweest. Vooral routekaart en GPS waren erg handig. Het weer werkte ook goed mee. Geen regendruppel gezien op de fiets en alleen strak blauwe lucht.”
Anoniem, augustus 2020

Algemeen oordeel: 5
“Heel ontspannen en relaxed, een fijne vakantie.”
Dhr. Houtman, juli 2020

Algemeen oordeel: 4
“Goede service na een last-minute boeking.”
Mevr. Van Bergeijk, juli 2020 (maatwerkreis Linz – Wenen)

Algemeen oordeel: 5
“Zeer goed. Een hele mooie tocht gehad. Goede documentatie gekregen vooraf en tijdens de pretourmeeting. Fietsroute is voor iedereen goed te fietsen. Veel te zien onderweg en de afstanden per dag zijn goed ingedeeld.”
Mevr. Raaijmakers, augustus 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Schitterende toer. De combinatie van twee toeren was top”
Dhr. Straver, juli 2019 (combinatietour Krimml – Passau en Passau – Wenen)

Algemeen oordeel: 5
“Goed. Wij hebben nu twee fietsvakanties gedaan via Mozaïek Reizen en de dienstverlening is prima”
Fam. Looman, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Vier jaar geleden voor het eerst met jullie naar Tsjechië geweest, twee jaar later weer en dus dit jaar wederom via jullie een fietsreis geboekt. Zolang jullie datgene aanbieden wat wij wensen, komen wij zeker weer terug!”
Dhr. Schütz, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Zeer professionele organisatie, heel klantvriendelijk”
Mevr. Enis, mei 2019

Algemeen oordeel: 4
“De reisorganisatie was vriendelijk en erg behulpzaam”
Van Dijk groep, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Positief, hele leuke vakantie”
Dhr. Everts, augustus 2018

Algemeen oordeel: 5
“Goed geregeld, snel antwoord op vragen via de mail. Veel informatie vooraf. Leuk was de variatie van de omgeving, elke dag was een verrassing.”
Mevr. Huisman, juni 2018

Algemeen oordeel: 4
“Zeer positieve ervaring. Correcte en vlugge reactie op vragen.”
Dhr. Van Laere, september 2017

Algemeen oordeel: 4
“Voldoet aan verwachtingen. Goed georganiseerd.”
Anoniem, september 2017

Algemeen oordeel: 5
“1e fietsvakantie. Geweldig genoten, het weer was ook top.”
Dhr. Pinckaers, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
Zeer goed, voor herhaling vatbaar.”
Mevr. Poelmans, juni 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Wij hebben genoten en kunnen deze reis aanbevelen. De hotels zijn ons zeer goed bevallen, de route was prachtig!”
Familie Kusters, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend.”
Familie Dijkveld Stol, juni 2016

Algemeen oordeel: 5
“Super! Alles was tot in de puntjes verzorgd.”
Familie Engels-Hoogewoning, juni 2016

Algemeen oordeel: 5
“Goed.”
Familie Snellenberg, juni 2016

Combinatietour Passau – Wenen – Boedapest 

Algemeen oordeel: 5
“Persoonlijke aandacht, probleemoplossend denken. “
Familie Van Hattum, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Keurig verzorgd, behulpzaam, advies gegeven, vriendelijk. Zeer tevreden over de ondersteuning en het materiaal.”
Familie Beerten, juli 2016

Prijzen 2024 – Fietsvakantie Passau – Wenen (Donauradweg, deel 2)

Termijnen   

Beginnen is dagelijks mogelijk van 30.03 – 12.10

Seizoen 1: 30.03 – 12.04 | 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 13.04 – 03.05 | 14.09 – 27.09
Seizoen 3: 04.05 – 13.09

Prijzen per persoon 8-daagse standaard variant

Hotelklasse

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 709

€ 574

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 637

€ 502

Toeslag Seizoen 2

€ 60

€ 65

Toeslag Seizoen 3

€ 120

€ 130

Toeslag 1-pers. kamer

€ 299

€ 244

Toeslag halfpension (6x diner, excl. Wenen)

€ 199

€ 184

Huurfiets per tour€ 90€ 90
Huur e-bike per tour

€ 239

€ 239

Bustransfer terug (gaat dagelijks)

€ 79

€ 79

Bustransfer terug incl. eigen fiets (gaat dagelijks)

€ 108

€ 108

Treintransfer terug

€ 39

€ 39

Treintransfer terug incl. eigen fiets

op aanvraag

op aanvraag

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30

A-klasse: Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels 4* niveau en 1x 3* niveau
B-klasse: Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels en Gasthöfe 3* niveau, soms ook 4* niveau

Prijzen per persoon 9-daagse standaard variant

Hotelklasse

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 819

€ 669

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 735

€ 585

Toeslag Seizoen 2

€ 60

€ 65

Toeslag Seizoen 3

€ 130

€ 140

Toeslag 1-pers. kamer

€ 339

€ 274

Toeslag halfpension (7x diner, excl. Wenen)

€ 229

€ 214

Huurfiets per tour

€ 90

€ 90

Huur e-bike per tour

€ 239

€ 239

Bustransfer terug (gaat dagelijks)

€ 79

€ 79

Bustransfer terug incl. eigen fiets (gaat dagelijks)

€ 108

€ 108

Treintransfer terug

€ 39

€ 39

Treintransfer terug incl. eigen fiets

op aanvraag

op aanvraag

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30

A-klasse: Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels 4* niveau en 1x 3* niveau
B-klasse: Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels en Gasthöfe 3* niveau, soms ook 4* niveau

Prijzen per persoon 6-daagse sportieve variant

Hotelklasse

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 574

€ 469

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 526

€ 411

Toeslag Seizoen 2

€ 50

€ 55

Toeslag Seizoen 3

€ 110

€ 120

Toeslag 1-pers. kamer

€ 229

€ 174

Toeslag halfpension (4x diner, excl. Wenen)

€ 139

€ 124

Huurfiets per tour

€ 90

€ 90

Huur e-bike per tour

€ 219

€ 219

Bustransfer terug (gaat dagelijks)

€ 79

€ 79

Bustransfer terug incl. eigen fiets (gaat dagelijks)

€ 108

€ 108

Treintransfer terug

€ 39

€ 39

Treintransfer terug incl. eigen fiets

op aanvraag

op aanvraag

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30

A-klasse: Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels 4* en 1x 3* niveau
B-klasse: Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels 3* niveau

Prijzen per persoon 11-daagse boemel variant

Hotelklasse

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 1.014

€ 869

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 906

€ 761

Toeslag Seizoen 2

€ 70

€ 75

Toeslag Seizoen 3

€ 150

€ 160

Toeslag 1-pers. kamer

€ 399

€ 329

Toeslag halfpension (9x diner, excl. Wenen)

€ 304

€ 284

Huurfiets per tour

€ 99

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 259

€ 259

Bustransfer terug (gaat dagelijks)

€ 79

€ 79

Bustransfer terug incl. eigen fiets (gaat dagelijks)

€ 108

€ 108

Treintransfer terug

€ 39

€ 39

Treintransfer terug incl. eigen fiets

op aanvraag

op aanvraag

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking € 30€ 30

A-klasse: Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels 4* en enkele 3* niveau
B-klasse: Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels 3* niveau

Prijzen extra nachten p.p.

PlaatsA-klasse hotels – 2-pers. kamer / 1-pers. kamerB-klasse hotels – 2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Schärding/Passau

€ 89 | € 129

€ 69 | € 104

Wenen

€ 84 | € 139

€ 69 | € 109

Andere plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

 

Maatwerk – Fietsvakantie Passau – Wenen (Donau-Radweg)

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

De ervaring was heel goed. Goede communicatie, alles goed geregeld. Het was een top vakantie.

Mevr. Vermeulen

juli 2023
Shopping Basket