Fietsen langs de rivier de Drau – Drauradweg

Drauradweg van Toblach In Italië naar de Klopeiner See in Karinthië

De rivier de Drau stroomt van de bron in Italië door zuidelijk Oostenrijk (Karinthië) naar Slovenië om daar in de Donau uit te monden. Deze versie van Fietsen langs de Drau begint in Toblach – het officiële beginpunt van de Drauradweg – en loopt bergafwaarts naar de Klopeiner See. Onderweg heeft u fantastische uitzichten op de omringende Alpentoppen en kunt u genieten van mooie alpenweiden, schilderachtige boerendorpjes en indrukwekkende kastelen. 

U bezoekt de mooie oude steden Lienz (met zijn boerenmarkt), Spittal en Villach. De fietsreis eindigt bij de prachtige Klopeiner See. Kortom, deze fietsreis in Karinthië is er een van frisse berglucht, glasheldere beken, zwemmeren en cultuurhistorische rijkdom (met veelal een Italiaanse inslag).

Hoogtepunten van de Drauradweg

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

 • Van dag tot dag
 • Reisdetails
 • Voor wie
 • Ervaringen
 • Prijzen & Data
 • Maatwerk

Fietsen langs de Drau (Drauradweg) van Toblach naar de Klopeiner See

Dag 1: Individuele aankomst in Lienz

Lienz is de gezellige, mediterrane hoofdstad van Osttirol. De stad wordt omringd door de bekende Lienzer Dolomieten. U heeft hier een prachtig panoramisch uitzicht over de Alpen en de Dolomieten. De stad met de meeste zonuren van Oostenrijk heeft een mooi, pittoresk stadscentrum met gezellige winkelstraten. Enkele leuke bezienswaardigheden zijn de Antoniuskirchl, Schloss Bruck en het Franciscaner klooster.

Overnachting in Lienz

Dag 2: Lienz – Toblach – Lienz

Afstand: ca. 50 km

U gaat met de trein naar Toblach in Italië. In Toblach, gelijk na de Italiaanse grens, start de Drauradweg. Hier is het dal op zijn hoogste punt, het is dan ook het punt waarop de Drau ontspringt.

Vanaf Toblach fietst u door het smalle, prachtige Pusterdal naar de grensplaats Innichen. Onderweg wordt u omringd door prachtige natuur, de machtige toppen van de Dolomieten en fraaie vergezichten. In innichen komt u Oostenrijk binnen, vergeet niet om een kijkje te nemen in de mooie Romaanse kerk. U fietst daarna verder naar Sillian, bekend om zijn vele ambachtelijke bedrijven, waaronder houtbewerking. U volgt de hier nog snelstromende Drau door weiden en bossen naar de hoofdstad van Oost-Tirol: Lienz. In Lienz komt de Drau in de bredere Isel en ze vervolgen hun weg samen als de Drau.

Overnachting in Lienz

Dag 3: Lienz – Berg im Drautal

Afstand: ca. 35 km

U fietst over oude Romeinse handelswegen door het schilderachtige Oberdrautal naar Berg im Drautal. Kastelen, ruïnes en burchten onderweg laten oude tijden herleven. In Dölsach, net buiten Lienz, ligt het openluchtmuseum Aguntum. Hier kunt u opgravingen van Romeinse gebouwen en Romeinse voorwerpen bezichtigen. Aguntum was in de Romeinse tijd het centrum van de regio. U fietst verder door het groene dal met aan beide zijde beboste berghellingen met bergweiden. Onderweg ziet u de machtige ruïne van de Hohenburg hoog boven Oberdrauburg uittorenen. De laatste kilometers fietst u gemoedelijk over oude Romeinse handelswegen naar Berg im Drautal.

Overnachting in Berg

Dag 4: Berg – Spittal an der Drau

Afstand: ca. 45 km 

Door het bloeiende rivierlandschap van de Drau, koele bossen en pittoreske dorpjes fietst u naar cultuurstad Spittal. Relax onderweg met een Kneippkuur (open koudwaterkuur) of picknick bij de Drauoase van Dellach. Naast de oorspronkelijke Alpendorpen ontdekt u na Greifenburg ook gebouwen in prachtige Renaissancestijl. Na de bocht bij Sachsenburg verbreedt het dal zich en komt Spittal in zicht. Spittal zelf heeft een mooie Altstadt om na de fietsdag heerlijk op een terrasje te zitten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Slot Porcia. Dit is het mooiste renaissancegebouw in Oostenrijk! Ook de grote Millstätter See ligt bij Spittal.

Overnachting in Spittal an der Drau

Dag 5: Spittal an der Drau – Villach

Afstand: ca. 40 km 

Enkele kilometers buiten Spittal volgt u direct de rivieroever van de Drau door het unteren Drautal. U wisselt vandaag enkele keren van oever. Onderweg een stop maken in Molzbichl om een bezoek te brengen aan Museum Carantana is de moeite waard. Voor Villach wordt het dal smaller. Villach is een belangrijke en oude Alpenstad. Deze stad werd al voor de jaartelling bewoond. Villach is de op een na grootste stad van Kärnten en is niet alleen bekend vanwege zijn carnaval, maar vooral ook vanwege zijn „Kirchtag“. Dit is het grootste folkloristische feest van Oostenrijk. De Hauptplatz en Kirchplatz in het oude centrum zijn een bezoek waard. U kunt hier heerlijk rond slenteren en genieten van de zon. Vanaf Villach is het ook mooi om het hoger gelegen Burg Landskron te bezoeken.

Overnachting in Villach

Dag 6: Villach – St. Jakob im Rosental

Afstand: ca. 30 – 45 km

De etappe van vandaag leidt u door de betoverende Rosental vallei. De Karawanks bergketen en de rivier de Drau geven u een indrukwekkende fietsomgeving. Verbazingwekkende conglomeraatrotsen flankeren de rivier en bieden een fascinerend uitzicht. Op een van deze rotsen staat kasteel Hollenburg, de landmark van Rosental vallei. U overnacht in het gezellige Alpendorp St. Jakob im Rosental. Mocht u graag wat meer kilometers willen fietsen vandaag, dan kunt u een uitstapje maken naar Velden am Wörther See of een rondje fietsen om de Faaker See met zijn turquoise water en mooie strandjes.

Overnachting in St. Jakob im Rosental

Dag 7: St. Jakob im Rosental – Klopeiner See

Afstand: ca. 55 km 

U fietst langs mooi ontworpen dam-paden door velden, weides en kleine dorpen richting het gigantische Völkermarkter reservoir. Hier neemt u afscheid van de rivier de Drau en fietst u naar de schitterende Klopeiner See, dat behoort tot een van de warmste meren van Europa! Geniet van een welverdiend drankje aan het meer, wandel over de promenade of relax op een van de mooie stranden aan het heldere, warme zwemwater.

Overnachting bij de Klopeiner See

Dag 8: Einde van uw fietsreis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen

Reisdetails – Fietsen langs de Drau (Drauradweg)

Inbegrepen 

  • Persoonlijke pretourmeeting in Lienz
  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* en 4* hotels
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
  • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
  • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
  • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
  • Treinrit Lienz – Toblach (excl. fietstickets, de fietstickets kunt u gemakkelijk ter plaatse op het station kopen, kosten ca. € 5 per fiets)
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Huurfietsverzekering
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties

  • Halfpension
  • Huurfietsen
  • Huur e-bikes
  • Extra nachten in Lienz en Klopeiner See
  • Bustransfer terug naar van Klopeiner See naar Lienz: dit kan elke zondagmorgen

Parkeren

Parkeren kan soms bij het hotel in Lienz, kosten zijn ca. € 8 per dag of u kunt de auto parkeren op een openbare parkeerplaats voor ca. € 13 per week. Aan de rand van de stad kunt u gratis parkeren. Geen reservering vooraf mogelijk, betaling ter plaatse

Fietsen langs de Drau (Drauradweg), voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1,5 van 5

De route is overwegend vlak, u komt slechts af en toe een lichte helling tegen. De tour gaat over goede fietspaden (asfalt, zand of grind) of verkeersluwe B-weggetjes, meestal direct langs rivier de Drau. Deze fietsreis is geschikt voor recreatieve fietsers van alle leeftijden die af en toe een lichte stijging aan kunnen.

Ervaringen – fietsen langs de Drau (Drauradweg)

Nog geen ervaringen (nieuw in ons aanbod)

Prijzen 2021 – fietsen langs de Drau (Drauradweg)

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst elke zondag mogelijk, van 25.04 – 10.10

Seizoen 1: 25.04 – 08.05 | 26.09 – 10.10
Seizoen 2: 09.05 – 19.06 | 12.09 - 25.09
Seizoen 3: 20.06 - 11.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 649

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 624

Toeslag Seizoen 2

€  57

Toeslag Seizoen 3

€  95

Toeslag 1-pers. kamer

€ 169

Toeslag halfpension

€ 159

Huurfiets

€  79

Huur e-bike

€ 180

Transfer Klopeiner See – Lienz (zondagmorgen)

€ 79

Boekingskosten standaard, per boeking

€ 30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

Hotelklasse

Zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats

2-pers. kamer / 1-pers. kamer

Lienz - seizoen 1 en 2

€ 69 / € 94

Lienz - seizoen 3

€ 79 / € 104

Klopeiner See - seizoen 1 en 2

€ 69 / € 98

Klopeiner See - seizoen 3

€ 95 / € 124

Maatwerk – Fietsen langs de Drau (Drauradweg)

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70

Ook interessant voor u

Shopping Basket