Fietsen met kinderen langs de Drau Radweg

Fietsvakantie met kinderen langs de Drau en Karinthische Meren

Fietsen met kinderen langs de Drau Radweg is een heerlijke belevenis voor jong en oud. De rivier de Drau stroomt van de bron in Italië (bij Toblach) door zuidelijk Oostenrijk naar Slovenië om daar in de Donau uit te monden. Het deel dat jullie fietsen van Toblach naar Villach gaat bergafwaarts met fantastische uitzichten op de omringende Alpentoppen. Onderweg in het Draudal genieten jullie van mooie alpenweiden, schilderachtige boerendorpjes en indrukwekkende kastelen. Wanneer jullie maar zin hebben, zetten jullie de fiets aan de kant voor een picknick of een frisse duik in een van de meren. Jullie bezoeken de mooie oude steden Lienz (met zijn mooie boerenmarkt), Spittal en Villach. De etappes zijn desgewenst op veel plekken in te korte per trein. Jullie eindigen de fietsreis met een rondrit om een van de prachtige Karintische meren. Kortom, deze fietsreis in Karinthië is er een van frisse berglucht, glasheldere beken, zwemmeren en cultuurhistorische rijkdom (met veelal een Italiaanse inslag).

Hoogtepunten Drau Radweg met kinderen

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

Van dag tot dag - Fietsen met kinderen langs de Drau (Drau Radweg)

Dag 1 – Aankomstdag in Pusterdal 

Aankomst in Lienz: de gezellige, mediterrane hoofdstad van Osttirol omringd door de Lienzer Dolomieten. De stad met de meeste zonuren van Oostenrijk heeft een mooi, pittoresk stadscentrum met veel voorzieningen en gezellige winkelstraten. Voor kinderen is er ook genoeg te doen, zoals het Dolomitenbad of een bezoek aan het mooie slot Bruck.

Overnachting in Lienz

Dag 2 – Lienz – Toblach – Lienz

Afstand: ca. 50 km + treinrit 

Jullie gaan vanuit Lienz met de trein naar Toblach in Italië (treinrit is bij de prijs inbegrepen). In Toblach, gelijk na de Italiaanse grens, start de Drauradweg. Hier is het dal op zijn hoogste punt en het is dan ook het punt waarop de Drau ontspringt.

Jullie fietsen door het smalle, prachtige Pusterdal langs een snelstromende Drau richting de hoofdstad van Ost Tirol: Lienz. Onderweg worden jullie omringd door de machtige Alpentoppen. Is 50 km fietsen te ver, dan kan de etappe gemakkelijk ingekort worden door de trein te pakken, bijvoorbeeld in Mittewald a.d. Drau (ca. 33 km) of Thal (ca. 37 km). Onderweg is er voor kinderen veel te beleven, o.a. het Avonturen Wichtelpark Sillian, Wassererlebnispark Garlitzenklamm en zijn er genoeg zwemmogelijkheden.

Overnachting in Lienz

Dag 3 – Lienz – Berg im Drautal / Greifenburg

Afstand: ca. 40  km

Jullie fietsen over oude Romeinse handelswegen door het schilderachtige Oberdrautal naar Berg/Greifenburg. Kastelen, ruïnes en burchten onderweg laten oude tijden herleven. In Dölsach, net buiten Lienz, ligt het openluchtmuseum Aguntum waar jullie opgravingen van Romeinse gebouwen en Romeinse voorwerpen kunnen bezichtigen. Aguntum was in de romeinse tijd het centrum van de regio. Jullie fietsen door het groene dal met aan beide zijde beboste berghellingen met bergweiden. Voor kinderen is er naast het fietsen ook genoeg te beleven, zoals het Erlebnisschwimmbad in Oberdrauburg, de Wassererlebnisweg en een klimbos. Verder is de Drauoase Dellach een mooie picknickstop.

Overnachting in Berg im Drautal / Greifenburg

Dag 4 – Berg im Drautal – Spittal an der Drau

Afstand: ca. 40 km

Door het bloeiende rivierlandschap van de Drau, koele bossen en pittoreske dorpjes fietsen jullie naar cultuurstad Spittal. Na Greifenburg ontdekken jullie prachtige gebouwen in Renaissancestijl. Onderweg kun je in avonturenbad Möllbrücke nog van de 50 m lange torenglijbaan! Na de bocht bij Sachsenburg verbreedt het dal zich en komt Spittal in zicht. Spittal zelf heeft een mooie Altstadt om na de fietsdag een heerlijk ijsje te eten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Slot Porcia. Dit is het mooiste renaissancegebouw in Oostenrijk. Ook de grote Millstätter See ligt bij Spittal.

Overnachting in Spittal an der Drau

Dag 5 – Spittal an der Drau – Villach

Afstand: ca. 40 km

Door het unteren Drautal over gemoedelijke fietspaden naar de prachtige “hoofdstad van de Drauradweg” Villach. Onderweg een stop maken in Molzbichl om een bezoek te brengen aan Museum Carantana is de moeite waard, verder zijn er onderweg genoeg zwemmogelijkheden. Voor Villach wordt het dal smaller. Eenmaal aangekomen in de oude Alpenstad Villach is er van alles te beleven, o.a. de Kärnten Therme (glijbanen, binnen- en buitenbad), kinderspeelplaatsen en Abenteuer Affenberg (apendierentuin)

Overnachting in Villach

Dag 6 – Uitstapje naar de Ossaicher See / Faaker See 

Afstand: ca. 45 of 35 km 

Rondrit vanuit Villach naar Ossaicher See/Faaker See. Vandaag kunnen jullie ervoor kiezen om een rondrit te maken om de mooie Ossaicher See – helder, warm zwemwater met veel leuke strandjes om te zonnen. Willen jullie het hogerop zoeken, neem dan in Annenheim de kabelbaan naar ruim 1900 meter hoogte. Zo ervaren jullie het hooggebergtegevoel en kunnen jullie genieten van de mooie vergezichten over de Alpen. Of jullie maken vandaag wat minder kilometers en fietsen naar de kleinere Faaker See, dat leuke familiestranden heeft aan het schitterende turquoise water.

Overnachting in Villach

Dag 7 – Einde van de reis 

Na het ontbijt eindigt jullie fietsreis langs de Drau. Als jullie nog wat langer van jullie vakantie willen genieten, verlengen wij graag jullie vakantie in Karinthië.

Reisdetails – Drau Radweg: Fietsen met kinderen langs de Drau Radweg

Inbegrepen 

  • Persoonlijke pretourmeeting 
  • Overnachtingen in goede 3*  hotels / Gasthöfe op mooie, centrale locaties
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Treinrit Lienz – Toblach inclusief fiets
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis
  • Reisbescheiden met o.a. vooraf informatie, toeristische tips en tips voor activiteiten met kinderen
  • Vangnet (telefonisch en eventueel ter plaatse) mochten jullie onderweg hulp nodig hebben
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties

  • Huurfiets
  • Huur e-bike
  • Huur kinderfiets, kinderfietskar, follow-me en kinderzitje
  • Extra nachten in Lienz of Villach
  • Elke zondagmorgen gaat er een bustransfer terug vanaf Villach naar Lienz. Andere optie is om in eigen beheer per openbaar vervoer terug te reizen. Er gaat een directe treinverbinding van Villach naar Lienz (ca. 1,5 uur onderweg).

  Parkeren

  Parkeren kan soms bij het hotel in Lienz, kosten zijn ca. € 10 per dag of jullie kunnen de auto parkeren op een openbare parkeerplaats in de buurt van het hotel voor ca. € 35 per week. Geen reservering vooraf mogelijk, betaling ter plaatse. Aan de rand van de stad kunnen jullie gratis parkeren. In de reisbescheiden ontvangen jullie parkeertips.

Drau Radweg: Fietsen met kinderen langs de Drau Radweg, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2,5 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. De route is voornamelijk vlak, maar jullie komen ook wat klimmetjes tegen onderweg. Met name de 3e fietsdag gaat het meer op en neer. Vanwege de klimmetjes in combinatie met de soms wat langere dagafstanden, krijgt deze reis moeilijkheidsgraad 2,5. De tour gaat over goede fietspaden (asfalt, zand of grind) of verkeersluwe B-weggetjes, meestal direct langs rivier de Drau. De etappes kunnen desgewenst op veel plaatsen ingekort worden door de trein te nemen.

Ervaringen – Drau Radweg: Fietsen met kinderen langs de Drau Radweg

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 4,5
“ Heel goed, goede organisatie, fijne plekken om te overnachten, afwisselend."
Familie Meppelink, augustus 2022

Algemeen oordeel: 5
“Net als vorig jaar is het weer heel erg goed bevallen. We zijn goed op de hoogte gehouden en alles was heel goed georganiseerd.”
Familie Beumer, juli 2021

Algemeen oordeel: 5
“Alle contacten verliepen heel goed. Snel en duidelijk. Ook informatie over de coronasituatie en of het wel of niet door kon gaan, was mooi op tijd.”
Familie Steenland, juli 2020

Prijzen 2023 – Drau Radweg: Fietsen met kinderen langs de Drau

Termijnen

Aankomst elke zondag mogelijk van 30.04 – 08.10

Seizoen 1: 30.04 – 13.05 | 01.10 – 08.10
Seizoen 2: 14.05 – 03.06 | 10.09 - 30.09
Seizoen 3: 04.06 - 09.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 689

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 669

Toeslag Seizoen 2 - alleen voor volwassenen

€ 47

Toeslag Seizoen 3 - alleen voor volwassenen

€ 95

Tourprijs kinderen 6 - 11 jr*

€ 369

Tourprijs kinderen 12 - 14 jr*

€ 559

Tourprijs kinderen 15 - 18 jr*

10% korting tourprijs volw.

Toeslag 1-pers. kamer

€ 189

Huurfiets per tour

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 219

Huur kinderfiets / kinderaanhanger

€ 85

Huur kinderfiets + een follow-me tool

€ 139

Huur kinderzitje

€ 35

Transferbus Villach – Lienz (zondagmorgen)

€ 79, eigen fiets € 29 extra

Boekingskosten standaard, per boeking

€ 30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

* van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen

Hotelklasse: Goede 3* hotels/Gasthöfe op mooie, centrale locaties

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Lienz volwassenen€ 85 / € 110
Lienz kinderen 12 – 14 jaar€ 65
Lienz kinderen 6 - 11 jaar€ 45
Villach volwassenen€ 89 / € 144
Villach kinderen 12 – 14 jaar€ 69
Villach kinderen 6 – 11 jaar€ 45

 

Maatwerk – Drau Radweg: Fietsen met kinderen langs de Drau

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

Heel goed, goede organisatie, fijne plekken om te overnachten, afwisselend

Familie Meppelink

augustus 2022
Shopping Basket