Fietsen met kinderen langs de Mur

Fietsvakantie met kinderen in de Alpen van St. Michael im Lungau naar Bruck a/d Mur

Hou je van frisse berglucht, natuur en het authentieke boerenleven in de Alpen, dan is deze fietsvakantie langs de Mur met zijn korte etappes voor jullie gemaakt! Het fietsen met kinderen langs de Mur begint op ca. 1100 meter in St. Michael im Lungau, temidden van de bergen van het biosfeerreservaat Salzburg Lungau met zijn vele soorten planten en dieren. Hier worden elk jaar traditiegetrouw de koeien nog naar de almen gedreven. Door schilderachtige, afwisselende landschappen met Alpenweiden, burchten en bergstadjes fietsen jullie oostwaarts naar Bruck an der Mur op ca. 490 meter hoogte, een flink stuk dalen dus! 

Hoogtepunten van deze familytour

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

Van dag tot dag – Fietsen met kinderen langs de Mur

Dag 1 – Individuele aankomst in St. Michael im Lungau 

St. Michael im Lungau is een bergdorp in het zuidoosten van het Salzburger Land te midden van indrukwekkende bergen. St. Michael im Lungau ligt in het hart van het Oostenrijkse UNESCO Biosphärenpark Salzburg Lungau. Een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn hoge diversiteit aan dieren en planten. Jullie kunnen vandaag genieten van dit mooie Biosphärenpark door een korte wandeling te maken of jullie kunnen in het nabijgelegen Mauterndorf een prachtig middeleeuws kasteel bezoeken. Door St. Michael im Lungau stroomt ook de woeste Alpenbeek: Wasserweg Leisnitz. Leuk om even met de kinderen te bekijken.

Overnachting in St. Michael im Lungau

Dag 2 – St. Michael im Lungau – Ramingstein 

Afstand: ca. 25 km

Jullie fietsen vandaag allereerst door het Biosphärenpark Salzburg Lungau naar de bergstad Tamsweg. Tamsweg heeft een kleurrijk, historisch marktplein met de bekende bedevaartskerk St. Leonhard. Bij slot Moosham (ook erg mooi van binnen!)  kunnen jullie een pauze inlassen. Slotrondleidingen zijn dagelijks mogelijk. Vervolgens fietsen jullie verder over de Tamsweg naar Ramingstein. Daar wacht de bekende burcht op jullie: Burcht Finstergrün, waar meneer Finsterling al honderden jaren “rondspookt”. Voor kinderen een spannende plek, zeker een bezoek waard!

Overnachting in Ramingstein

Dag 3 – Ramingstein – Murau 

Afstand: ca. 30 km

Jullie volgen de rivier de Mur, onderweg kunnen jullie genieten van de adembenemende natuur. Jullie komen langs St. Ruprecht, waar jullie het houtmuseum St.Ruprecht kunnen bezichtigen. Hier komen jullie in een ware “Holz Erlebniswelt” terecht: ervaar de grondstof hout in al zijn varianten van het verleden tot aan nu. Etappedoel is Murau, een middeleeuwse brouwstad met zijn eigen biermuseum, het bijzondere kasteel Obermurau en het prachtig uitziende stadscentrum. Vanuit Murau vertrekt er een paar keer per dag een ouderwetse stoomlocomotief die de route Murau – Tamsweg – Murau aflegt. Jullie kunnen onderweg in meerdere plaatsen uitstappen. Een leuke belevenis voor jong en oud!

Overnachting in Murau

Dag 4 – Murau – Scheifling/Unzmarkt

Afstand: ca. 25/30 km

Vandaag fietsen jullie door het smalle gedeelte van het Murdal tot aan de voet van de bergketen Niedere Tauern. Jullie komen door verschillende mooie bergdorpjes met ieder zijn bezienswaardigheden. Na enkele kilometers bereiken jullie Frojach met het Smalspoormuseum. Vanaf daar fietsen jullie verder naar het einddoel van vandaag: Scheifling, waar jullie ‘s middags lekker kunnen zwemmen in een mooi natuurmeertje.

Overnachting in Scheifling/Unzmarkt

Dag 5 – Scheifling/Unzmarkt – Judenburg

Afstand: ca. 30/35 km

Jullie vertrekken vandaag richting Judenburg en fietst verder door de prachtige Alpen. Een tussenstop bij het sprookjes-en vrijtijdspark Freizeitpark Märchenwald Steiermark is erg leuk voor kinderen. In de eindplaats Judenburg wacht een waar zwemparadijs op jullie: Erlebnisbad Judenburg. Er is zelfs een 70 meter lange glijbaan die hoog over de zonneweide gaat! Of jullie kunnen het thermaalbad Aqualux bezoeken om lekker te relaxen. Dit is ook geschikt voor kinderen, aangezien er interessante waterglijbanen bij zijn.

Overnachting in Judenburg of omgeving

Dag 6 – Judenburg – St. Michael in der Obersteiermark 

Afstand: ca. 40 km

Weer helemaal fris fietsen jullie richting Knittelfeld. Voor wie het leuk vindt om de formule 1 sport een keer van dichtbij te zien, kan een kleine omweg maken naar het Formule 1-circuit Spielberg (RedBull Ring). Onderweg komen jullie langs oude stadjes waar de successen van het architectonische verleden goed te zien zijn. Over Knittelfeld fietsen jullie verder richting St. Michael in der Obersteiermark. In het dorp bevindt zich het bijzondere Museum am Bauernhof, dat gemaakt is in een 300 jaar oude boerderij! Verder is er voor de kinderen een groot binnenspeelpark: Happy Fun Park.

Overnachting in St. Michael in der Obersteiermark

Dag 7 – St. Michael in der Obersteiermark – Bruck an der Mur/Oberaich

Afstand: ca. 30 km

Jullie vertrekken vandaag richting Leoben, gelegen in een S-bocht van de Mur. Dit stadje heeft een mooi marktplein en klooster Göss. Göss is de naamgever van het grootste Oostenrijkse biermerk, Gösser, dat in Leoben wordt gebrouwen. In de historische handelsstad Bruck an der Mur overnachten jullie. Het marktplein heeft mooie monumenten: Eiserne Brunnen, Mariazuil, het Kornmesserhaus en het stadhuis. Eventueel kunnen jullie met de kinderen nog een paar uurtjes naar het zwembad ter afkoeling of klauteren in de Kletterhalle.

Overnachting in Bruck an der Mur/Oberaich

Dag 8 – Einde van de reis

Vandaag vertrekken jullie richting huis óf jullie verlengen jullie vakantie in Burck an der Mur of in het interessante Graz: hoofdstad van Steiermark en een prachtige UNESCO-stad (goede treinverbinding). Wij verlengen graag jullie vakantie met een of meer dagen

Reisdetails – Fietsen met kinderen langs de Mur

Inbegrepen 

  • Overnachtingen in goede 3* hotels/Gasthöfe
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Nederlandstalige routebeschrijving + kaartmateriaal
  • GPX-bestanden voor op jullie GPS of app op de mobiele telefoon
  • Reisbescheiden met o.a. vooraf informatie, toeristische tips en tips voor activiteiten met kinderen – merendeel Nederlandstalig
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties

  • Huurfiets
  • Huur e-bike
  • Huur kinderfiets, kinderfietskar, follow-me, kinderzitje
  • Extra nachten in St. Michael im Lungau en Bruck an der Mur zijn standaard bij te boeken. Willen jullie in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. 
  • Transfer terug naar St.Michael: Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16.00 uur en op zondag om 13.00 uur vertrekt er een transferbus terug naar St.Michael. Reservering bij boeking noodzakelijk.

  Parkeren

  Jullie kunnen soms kosteloos de auto parkeren op een hotelparkeerplaats voor de duur van de fietsreis. Daarnaast kunnen jullie de auto kosteloos in de buurt van het hotel parkeren. Het is ook mogelijk om de auto op een carportparkeerplaats te zetten voor € 30,- per week.

Fietsen met kinderen in de Alpen – Murradweg, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1,5 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. De tour heeft korte fietsetappes over verkeersluwe B-weggetjes of goede fietspaden meestal langs rivier de Mur. Soms wel wat klimmetjes, maar daarna ook weer een daling.

 

Ervaringen – Fietsen met kinderen in de Alpen – Murradweg

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed. Proactieve, snelle en duidelijke communicatie.” 
Familie Van den Brande, juli 2020

Prijzen 2024 – Fietsen met kinderen langs de Mur

Termijnen 

Beginnen is dagelijks mogelijk van 27.04 – 21.09

Seizoen 1: 27.04 – 10.05 | 14.09 – 21.09
Seizoen 2: 11.05 – 13.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 849

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 729

Toeslag Seizoen 2

€ 110

Toeslag halfpension (7x diner)

€ 239

Toeslag 1-pers. kamer

€ 229

Huurfiets per tour

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 259

Huur kinderfiets

€ 89

Huur kinderfietskar

€ 89

Huur follow-me incl. huur kinderfiets

€ 139

Huur kinderzitje

€ 35

Bustransfer terug volwassenen incl. eigen fiets

€ 66

Bustransfer terug kinderen incl. eigen fiets

€ 54

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

Hotelklasse: goede hotels / Gasthöfe 3* niveau

Kinderkorting

0 tot 6 jaar100%
6 tot 12 jaar50%
12 tot 15 jaar25%
15 tot 18 jaar10% op extra bed

Van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. 

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer / 1-pers. kamer
St. Michael

€ 79 | € 124

Oberaich/Bruck an der Mur

€ 69 | € 99

Andere overnachtingsplaatsen

op aanvraag

Maatwerk – Fietsen met kinderen in de Alpen langs de Mur

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

Zeer goed. Proactieve, snelle en duidelijke communicatie.

Familie Van den Brande

Shopping Basket