Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado / Trieste

Fietsen van de Alpen naar de Adriatische zee (Alpe Adria, deel 2)

Het eerste deel van de Alpe Adria fietsroute heeft u mogelijk al van Salzburg naar Villach gebracht. Dit is de fietsvakantie Alpe Adria – deel 2, die begint in Villach in Karinthië, waar de rivieren Drau en Gail samenkomen. Vanuit Villach fietst u de grens met Italië over en wordt u omringd door de machtige Alpenbergtoppen met schitterende uitzichten. De regio Friuli-Julisch Venetië (Friuli-Giulia-Venezia) biedt een veelzijdig en betoverend landschap en vele culturele hoogtepunten. De mix van culturen komt ook tot uiting in de keuken: Alpine-Oostenrijkse, Sloveense en Venetiaanse invloeden karakteriseren het eten. Nadat u de toppen van de Karnische Alpen achter u heeft gelaten, fietst u de bergen uit, naar de Adriatische zee aan de zuidkant van de Alpen. Trakteer uzelf op een luie vrije dag aan een van de mooie zandstranden in de geliefde badplaats Grado. Vanaf Grado kunt u desgewenst verder fietsen naar de prachtige, oude Habsburgse haven- en handelsstad Trieste.

TIP: deze reis is goed te combineren met de fietsvakantie Alpe Adria Radweg deel 1, Salzburg – Villach. Wij bieden ook een speciale combinatiereis Alpe Adria Radweg deel 1 en 2 (Salzburg – Grado) aan van 10 of 8 dagen!

Hoogtepunten van Alpe Adria, deel 2

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Van dag tot dag – Fietsreis Alpe Adria – deel 2: Villach – Grado / Trieste

Wij bieden deze fietsreis in twee varianten aan:

 1. De 6-daagse Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado
 2. De 7-daagse Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado met verlenging naar Trieste
 3. De 8- of 10-daagse combinatiereis Alpe Adria Radweg deel 1 en 2 van Salzburg naar Grado. Prijs hiervoor is op aanvraag, graag in het offerteformulier aangeven dat u een offerte wenst te ontvangen voor de 8- of 10-daagse combinatiereis. Onder het kopje ‘voor wie’ kunt u de overnachtingsplaatsen en dagafstanden van deze twee varianten zien. 
Dag 1 – Aankomst Villach

Aankomst in Villach, een oude, mediterrane stad in het zonnige Karinthië. Het is na Klagenfurt de grootste stad in deze regio. Villach heeft een mooi historisch centrum met kleine steegjes, leuke winkels en veel bezienswaardigheden. De gotische kerk St. Jakob is een bezoek waard en geeft vanuit de toren een prachtig uitzicht over de stad en de Alpen. Verder zijn het Stadtmsueum en de ruïne van kasteel Landskron leuke bezienswaardigheden.

Overnachting in Villach

Dag 2 – Villach – Tarvisio

Afstand: ca. 35 km 

U fietst vanaf Villach langs de rivier de Gail. Al snel neemt u afscheid van Oostenrijk en fietst u Italië binnen. Door de drielandendriehoek van Italië-Oostenrijk-Slovenië strekt zich de vallei “Kanaltal” uit, waarvan het centrum het Italiaanse grensstadje Tarvisio is. Tarvisio is een modern stadje met een oude ziel en vol tradities met een mix van Oostenrijkse, Sloveense en Italiaanse invloeden.

Overnachting in Tarvisio 

Dag 3 – Tarvisio  – Venzone 

Afstand: ca. 60 – 70 km 

Vandaag fietst u vanuit Tarvisio, omringd door brede valleien en bossen, de berggebieden van Fruili Giulia Venezia door. U gaat verder door het “Kanaltal” (Kanaalvallei). Vanaf de fiets kunt u genieten van de de schoonheid van de Friulische Alpen met zijn ongerepte natuur en uitgestrekte bossen. U overnacht in Venzone of omgeving, aan de voet van de Julische Alpen. Venzone is een nationaal monument en is een van de meest bijzondere voorbeelden van architecturaal herstel. Laat u fascineren door de imposante middeleeuwse muren en de talrijke historische gebouwen, zoals de Duomo di Sant’Andrea.

Overnachting in Venzone of omgeving

Dag 4 – Venzone – Udine 

Afstand: ca. 55 km 

De heuvels met wijnvelden domineren vandaag het beeld en nodigen u uit om wat heerlijke streekwijnen te proeven. U fietst door het prachtige historische stadje Gemona del Friuli. Gemona is de zuidelijke uitgang van de kanaalvallei en de uitloper van de Julische Alpen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste historische steden in de regio Friuli Giulia Venezia. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de majestueuze kathedraal van Santa Maria Assunta, dat ook zeker een bezoek waard is. U overnacht in het rustige, Venetiaanse Udine met zijn charmante centrum vol gotische en renaissance gebouwen.

Overnachting in Udine

Dag 5 – Udine – Grado 

Afstand: ca. 55 km

Vergezeld door de zuidelijke bries van de Scirocco fietst u langs veengebieden en scheepvaartkanalen naar de Golf van Venetië. Onderweg komt u langs Aquileia, dit is eeuwenoude stad en staat op de UNESCO-werelderfgoed. Het is een van de best bewaard gebleven voorbeelden van een Romeinse stad, ook wel “het tweede Rome” genoemd. U fietst vervolgens door naar Grado, een historisch vissersdorp en een van de populairste badplaatsen aan de Adriatische Zee. Grado heeft prachtige zandstranden en een interessant, historisch centrum.

Overnachting in Grado

Dag 6 – Einde van de fietsreis óf verlenging naar Trieste

Afstand: ca. 70 km (bij keuze voor verlenging naar Trieste)

Ruige kalksteen rotsen begeleiden u door het schitterende achterland op weg naar Trieste. U fietst langs een adembenemend mooi kustgebied langs de Adriatische Zee. Onderweg nodigt het machtige Miramare slot u uit voor een bezoek alvorens u naar de historische haven- en handelsstad Trieste fietst. Slenter over de prachtige Piazza Unità d’Italia met de Fontein van de Vier Continenten. Bezoek San Giusto, het oudste deel van de stad waar al vanaf de prehistorie een versterkte burcht werd bewoond! In de Romeinse tijd is dit uitgegroeid tot een kleine stad. Trieste is in alle opzichten een waardige afsluiting van uw vakantie.

Overnachting in Trieste

Reisdetails – Fietsvakantie Alpe Adria – deel 2: Villach – Grado / Trieste

Inbegrepen

  • Persoonlijke pretourmeeting in Villach
  • Overnachtingen in goede 3* hotels, in Villach en Trieste een 4* hotel
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • Nederlandstalige routebeschrijving + routekaarten
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelastingen en andere plaatselijke belastingen zijn niet inbegrepen!

Extra opties

  • Huurfiets
  • Huur e-bike
  • Extra nachten in Villach of Trieste
  • De bustransfer van onze lokale partner van Trieste of Grado terug naar Villach vertrekt elke zaterdagochtend. Alternatief is zelf een shuttlebus boeken via Alps2Adria, zij verzorgen meermaals per week transfers per shuttlebus terug vanaf Trieste en Grado naar Villach. Wij kunnen u hierover informeren. Per openbaar vervoer (bus + trein) terug naar Villach is ook mogelijk, maar dat is wel met overstappen. 

  Parkeren

  U kunt uw auto gratis parkeren op een openbare parkeerplaats in Villach of in een parkeergarage voor ca. € 40 per week. In de reisbescheiden ontvangt u parkeertips.

Fietsvakantie Alpe Adria – deel 2: Villach – Grado / Trieste, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2 van 5

U fietst bij deze reis meestal over fietspaden of rustige B-weggetjes. Alleen kleine stukjes fietst u langs wegen met drukker verkeer of over onverharde wegen. De route gaat over licht heuvelachtig terrein met een langere afdaling na Tarvisio.

Deze fietsreis is geschikt voor mensen met een goede basisconditie of mensen met een e-bike.

De 10-daagse combinatie fietsreis Alpe Adria Radweg deel 1 en 2 heeft de volgende afstanden en overnachtingen: Salzburg, Golling (ca. 30 km), St. Johann (ca. 35 km), Mölltal (ca. 60 km + per trein door de Tauernschleuse), Spittal (ca. 30 km), Villach (ca. 40 km), Venzone/omgeving (ca. 60-70 km + stukje per trein om de beklimming naar Tarvisio te overbruggen), Udine (ca. 55 km) en Grado (ca. 55 km).

De 8-daagse combinatie fietsreis Alpe Adria Radweg deel 1 en 2 heeft de volgende afstanden en overnachtingen: Salzburg, St. Johann (ca. 65 km), Mölltal (ca. 60 km + per trein door de Tauernschleuse), Villach (ca. 70 km), Venzone/omgeving (ca. 60-70 km + stukje per trein om de beklimming naar Tarvisio te overbruggen), Udine (ca. 55 km) en Grado (ca. 55 km).

Ervaringen – Fietsvakantie Alpe Adria – deel 2: Villach – Grado / Trieste

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 5
“Goed en duidelijk georganiseerd. Duidelijke communicatie naar ons toe.”
Mevr. Raaijmakers, september 2023 (combinatiereis Alpe Adria deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Prima begeleiding, duidelijke informatie en denken goed mee.”
Mevr. Heeres, juli 2023 

Algemeen oordeel: 5
“Onze ervaring met Mozaïek Reizen is ons goed bevallen. De service en hulp tijdens de voorbereiding en boeking was prima. Snelle en hulpvaardige terugkoppeling (dank je, Emma!). We hebben een heel leuke reis gehad met zijn allen. Wel hadden we het geluk dat het in een droge week was met maar een paar buien. Dit was prima te doen. Goed uitgeruste hotels met mooie kamers. “
Mevr. Van Kuijk, juli 2023 

Algemeen oordeel: 5
“Zeer mooie fietsroute met veel afwisseling”
Mevr. Grosemans, juli 2023 (combinatiereis Alpe Adria deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Prima de lux geregeld”
Dhr. Hellinga, juli 2023 (combinatiereis Alpe Adria deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Goed georganiseerd”
Dhr. Caris, september 2021

Algemeen oordeel: 5
“Prima”
Mevr. Post, juli 2021

Algemeen oordeel: 4
“Prima”
Dhr. De Vries, juli 2021 (Alpe Adria combinatiereis Salzburg – Villach en Villach – Triëst)

Algemeen oordeel: 5
“De tocht is de moeite waard zowel qua natuur als cultuur, voor iedereen!”
Anoniem, juni 2019 (Alpe Adria combinatiereis Salzburg – Villach en Villach – Triëst)

Prijzen 2024 – Fietsvakantie Alpe Adria – deel 2: Villach – Grado / Trieste

De prijzen voor de 8- en 10-daagse combinatiereis Alpe Adria Radweg deel 1 en 2 van Salzburg naar Grado zijn op aanvraag, graag in het offerteformulier aangeven dat u een offerte wenst te ontvangen voor de 8- of 10-daagse combinatiereis. Bij deze combinatiereizen is een dagelijkse start mogelijk!

Termijnen

Begindag 6-daagse variant tot Grado: zaterdag en zondag
Begindag 7-daagse variant tot Trieste: zondag

Periode: 27 april tot 6 oktober

Seizoen 1: 27.04 – 10.05 | 28.09 – 06.10

Seizoen 2: 11.05 – 24.05 | 07.09 – 27.09

Seizoen 3: 25.05 – 06.09

Prijzen per persoon

6-daagse variant Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 683

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 663

Toeslag seizoen 2

€ 63

Toeslag seizoen 3

€ 99

Toeslag 1-pers. kamer

€ 242

Huurfiets per tour

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 249

Bustransfer Grado – Villach via onze lokale partner excl. eigen fiets (zaterdag)

€ 105

Bustransfer Grado – Villach via onze lokale partner incl. eigen fiets (zaterdag)

€ 144

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

7-daagse variant Alpe Adria Radweg van Villach naar Trieste

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 809

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 784

Toeslag seizoen 2

€ 54

Toeslag seizoen 3

€ 90

Toeslag 1-pers. kamer

€ 296

Huurfiets per tour

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 249

Bustransfer Trieste – Villach via onze lokale partner excl. eigen fiets (zaterdag)

€ 125

Bustransfer Trieste – Villach via onze lokale partner incl. eigen fiets (zaterdag)

€ 164

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

Hotels

Goede 3* hotels, in Villach en Trieste een 4* hotel

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Villach€ 89 | € 144
Grado seizoen 1€ 105 | € 160
Grado seizoen 2€ 115 | € 170
Grado seizoen 3€ 125 | € 180
Trieste€ 99 | € 158

Maatwerk – Fietsvakantie Alpe Adria – deel 2: Villach – Grado / Trieste

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

Prima begeleiding, duidelijke informatie en denken goed mee.

Mevr. Heeres

juli 2023
Shopping Basket