7-daagse Fietsreis met kinderen – Tauernroute van Krimml naar Salzburg

Fietsreis voor de hele familie door het Salzach dal

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs hotels/pensions
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 4 fietsdagen
 • Afstand: 165 km, 35 – 50 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘. Gemakkelijk, want bergaf.

Puur genieten op deze fietsvakantie voor het hele gezin, waarbij jullie op de fiets het hooggebergte gaan ontdekken. De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, heeft deze tour zijn naam gegeven. Maar maak je geen zorgen over steile hellingen die beklommen moeten worden. Integendeel, jullie fietsen maar liefst 650 meter bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Drieduizenders - sommige met sneeuw bedekt - begeleiden jullie tot Salzburg door een sprookjesachtig landschap. Halverwege in Zell am See brengen jullie een rustdag aan een heerlijk, helder watersportmeer door. Eindbestemming is Salzburg, geboortestad van Mozart. Salzburg heeft voor alle leeftijden zoveel te bieden dat jullie aan één dag niet genoeg zullen hebben. Eén van de mooiste fietsreizen in ons bestand.

7-daagse fietsreis met kinderen van Krimml naar Salzburg (Tauernroute) – uw fietsvakantie in Oostenrijk van dag tot dag

Dit is een schitterende fietsreis voor het hele gezin, waarbij jullie op de fiets het hooggebergte gaan ontdekken. De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, heeft deze schitterende fietsreis in Oostenrijk zijn naam gegeven. Maar maak je geen zorgen over steile hellingen die beklommen moeten worden. Integendeel,  jullie fietsen bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Van Krimml tot Salzburg daal je maar liefst 650 meter! Hoge bergen – sommige met sneeuw bedekten meer dan 3000 meter hoog – begeleiden jullie tot Salzburg door een sprookjesachtig landschap. Halverwege in Zell am See is een rustdag gepland aan de Zellersee, een groot recreatiemeer. Eindbestemming is Salzburg, geboortestad van Mozart. Salzburg heeft voor alle leeftijden zoveel te bieden dat jullie aan één dag niet genoeg zullen hebben. Dat wordt puur genieten op deze fietsvakantie, één de mooiste in ons bestand.

Dit moeten jullie beslist meemaken:

 • Bezoek aan de Krimmler Wasserfälle, met hun 380 m maar liefst de hoogste waterval van Europa
 • Heerlijk picknicken langs de ruisende beek de Salzach, waar de kinderen lekker kunnen spelen in en rondom het water. Rondom jullie heen het heerlijke hooggebergte met zijn drieduizenders.
 • Met de kabelbaan 2000 meter omhoog naar de Wildkogel en genieten van het fenomenale uitzicht.
 • Een dagje watersport aan de Zeller See.
 • Aankomst per fiets in Salzburg: geweldig uitzicht over deze romantische, eeuwenoude stad.
 • Het Mozarthuis in de Getreidegasse 9, in de oude binnenstad van Salzburg, mogen ook families met kinderen absoluut niet missen. Wolfgang Amadeus Mozart werd op 27 januari 1756 in dit huis geboren en nergens ter wereld voel je zijn aanwezigheid zozeer als hier. Je leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld.

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Krimml

Individuele aankomst in Krimml. Begin met een bezoek aan de beroemde Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met drie trappen met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa! Je kunt hier net als op elke etappeplaats ook een extra nacht boeken. Jullie fietsen staan de volgende dag klaar (in geval jullie voor de optie huurfietsen gekozen hebben).

Overnachting in Krimml

Dag 2 – Krimml – Mittersill/Stuhlfelden (ca. 35 km)

Jullie eigenlijke fietsreis begint bij de ingang van de watervallen en vervolgens fietsen jullie langs de Krimmler Ache, een riviertje dat met veel kabaal naast jullie stroomt. jullie kunnen de eerste kilometers genieten van de uitzichten op de hoge, deels met sneeuw bedekte bergen om jullie heen. Opvallend is de Großvenediger, die ook ’s zomers met sneeuw en ijs bedekt is. Ook de rails van de Pinzgaubahn, de smalspoorbaan die van Krimml tot Zell am See door het dal loopt, zullen jullie regelmatig tegenkomen. In Neukirchen kunnen jullie met de kabelbaan naar de ruim 2000 meter hoge Wildkogel, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de bergen hebt. Door het Obersalzachtal bereiken jullie Mittersill. Hier is een educatief bezoek aan het museum Nationalparkwelt en het museum van het Nationalpark Hohe Tauern interessant.

Overnachting in Mittersill/Stuhlfelden

Dag 3 – Mittersill/Stuhlfelden – Kaprun/Zell am See (ca. 30 km)

Van Mittersill fietsen jullie verder door het Salzachtal langs groene weiden en gemoedelijke dorpjes die voor een wisselend sprookjeachtig tafereel zorgen. De hoge met sneeuw bedekte bergen van de Venedigergruppe begeleiden jullie ook deze dag. Bij Kaprun aangekomen, kunnen jullie met een busje een hele mooie tocht maken naar de hoog op de berg gelegen stuwmeren: Wasserfallboden (op 1670 meter hoogte) en Mooserboden (op 2040 meter hoogte). Tijdens een wandeling bij de Mooserboden kunnen jullie even de atmosfeer van het hooggebergte boven de boomgrens proeven. Bij mooi weer kunnen jullie na afloop een lekkere duik in de Zellersee nemen.

Overnachting in Kaprun/Zell am See

Dag 4 – Rustdag in Zell am See

Vandaag een rustdag in Zell am See, waarbij iedereen even bij kan komen. In de Zellersee kan heerlijk gezwommen worden. Als pa of ma het allemaal wat gemakkelijk vinden en nog wat extra fietsuitdaging zoeken, dan zijn van hieruit pittige klimtochten te maken.

Dag 5 – Kaprun/Zell am See – Lofer (ca. 50 km)

Vandaag verlaten jullie het Salzachtal en fietsen jullie langs de Zellersee naar het noorden. Voorbij de Zellersee kom je in het dal van de Saalach. De route gaat langs de bekende Wallfahrtskirche van Maria Alm richting Saalfelden. Hier in de buurt is vast wel een lekker lunchplekje te vinden. Na Saalfelden wordt het dal smaller. Bij Weißbach wordt het spannend: de Seisenbergklamm is een smalle schlucht waar je over houten bruggen doorheen kunt lopen. Aan de ander kant van het dal ligt iets verderop de Lamprechtshöhle (een heuse grot).

Overnachting in Lofer

Dag 6 – Lofer – Salzburg (ca. 50 km)

Het Saalachtal wordt alleen maar mooier. Voor het dorpje Unken komen jullie langs de Innersbachklamm (eveneens een Schlucht die toegankelijk is via houten bruggetjes) en voorbij de hoger gelegen vesting Kniepass (links). Op een gegeven moment steken jullie de grens met Duitsland over en komen jullie in het prachtige landschap van een klein stukje Beieren, de zgn. Duitse Ecke. jullie komen door het gezellige en mooie Bad Reichenhall, waar veel mensen bij de Ruperus Therme een kuurbad nemen. Het is dan nog ca. 15 km tot het centrum van Mozartstad Salzburg. In Salzburg mondt de Saalach weer uit in de Salzach. Als je aan komt fietsen torent de Salzhohenburg hoog boven de stad Salzburg uit: een sprookjesachtige aanblik.

Overnachting in Salzburg

Dag 7 – Salzburg

Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude, gezellige binnenstad en het Mozarthuis. Het Mozarthuis in de Getreidegasse 9 mag niemand missen, ook jullie kinderen niet. Hier werd Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren en nergens ter wereld voel je zijn aanwezigheid zozeer als hier. Je leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld. Vandaag eindigt het arrangement.
Het is beslist de moeite waard een of twee extra nachten in Salzburg bij te boeken.

De individuele fietsreis door de Hohe Tauern is van het begin tot het eind goed met borden aangegeven. De route gaat voor het overgrote deel over rustige asfaltfietspaden en b-weggetjes. Daarnaast fietst u ook stukken over niet geasfalteerde fietspaden (grindpaden). De wegkwaliteit is als goed te kenmerken. Slechts kleine delen gaan over straten met meer autovekeer. Steigingen zijn er nauwelijks, u daalt daarentegen zelfs 650 meter.
Om in het begin van de tocht te kunnen genieten van het hooggebergte zijn de afstanden de eerste dagen kleiner dan daarna.

Kenmerken van onze fietsreis met kinderen langs de Tauernroute:

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk voor families met kinderen
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 4 fietsdagen
 • Afstand: 165 km, 30 – 50 km per dag
 • Periode: zie prijslijst (aangeraden wordt vanaf half mei)
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen in: Krimml, Mittersill/Stuhlfelden, Zell am See (2 x), Lofer, Salzburg
 • Accommodaties en verzorging: zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels/Gasthöfe. Logies ontbijt of half pension.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:

  ◘◘◘◘

  Niveau 1: gemakkelijk, want bijna geheel bergafwaarts (650 meter dalend)

 • Vervoer naar Oostenrijk: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4,7

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerd, prettig contact in de voorbereiding.”
Familie Van der Veen, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Een zeer aangename ervaring; we hadden mooi weer. Oostenrijk is een ideale bestemming: aangename chauffeurs met respect voor fietsers, veel mogelijkheden voor activiteiten onderweg en een supermarkt in elk dorp.”
Familie Decat, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Goed”
Familie Van Gompel, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima informatie en organisatie van de fietsvakantie!
Familie Schilperoort, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend. Prima en snelle service.
Familie Beuning, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goede service en snelle reactie.”
Familie Bakker, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima, vooral de service bij onze last-minute boeking.”
Familie Magnee, augustus 2016

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden, met tips voor activiteiten met de kinderen
 • Verzekering huurfietsen
 • Entree tot de Krimmler watervallen

Extra standaard opties

 • Half pension (6 x 3-gangen avondmenu)
 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen), ook kinderfietsen
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen (speciaal aanbevolen: Krimml, Zell am See, Salzburg)
 • Bij de huurfiets wordt géén gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar. Hier moet u zelf voor zorgen.
 • Er gaat dagelijks een bustransfer terug vanaf het station in Salzburg (ca. 16.00 uur vertrek) naar het starthotel in Krimml. Kosten € 58 pp incl. fiets. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij de boeking op te geven en te betalen.
 • U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (onbewaakt, € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag). Geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse. Vanaf Salzburg kunt u dan een bustransfer nemen naar het beginpunt van de fietstour in Krimml.

 

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Voor de Tauernroute hebben we bij onze partner zoveel mogelijk uw wensen willen ondervangen door het aanbieden van 4 kant en klare varianten (extra rustdagen zijn overal mogelijk).

 • 6-daagse Tauern fietsoute Krimml – Salzburg standaard (30 – 50 km/dag, de eerste paar schitterende bergetappes 30 – 35 km/dag, daarna ca. 50 km/dag)
 • 7-daagse Fietsreis met kinderen – Tauernroute Krimml – Salzburg, de tour hier beschreven (30 – 50 km/dag, de eerste paar schitterende bergdagen 30 – 35 km, rustdag in Zell am See, daarna ca. 50 km/dag)
 • 9-daagse Tauern fietsroute Krimml – Passau standaard (30 – 55 km/dag, ook hier de eerste bergetappes korter, daarna ca. 50 km/dag)
 • 6-daagse Tauern fietsroute Krimml – Passau sportief (75 – 90 km/dag, u kunt aansluiten op ons netwerk vanuit Passau in verschillende richtingen).

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst dagelijks mogelijk, van 27.04 tot 05.10

Seizoen 1:   27.04. – 09.05. en 23.09. – 05.10
Seizoen 2:   10.05. – 20.06. en 02.09. – 22.09
Seizoen 3:   21.06. – 01.09

Prijzen 2019

Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer

€ 515

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 475

Toeslag Seizoen 2

€  44

Toeslag Seizoen 3

 € 100

Toeslag 1-pers. kamer

€ 120

Toeslag halfpension per tour

€ 125

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€  75

Huur E-bike per tour

€ 180

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte gasthöfe en hotels ***/****)

 

Extra nachten

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer Toeslag p.p. half pension
Krimml

€ 70

€ 80

€ 15

Zell am See

€ 75

€ 90

€ 25

Salzburg

€ 65

€ 85

€ 20

 

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)

0 – 5 jaar 100%
6 – 11 jaar  50%
12 – 14 jaar  25%
15 – 17 jaar  10% op extra bed

 

Inbegrepen in de reis:

 • Overnachtingen zoals boven beschreven
 • Een uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bij halfpension: 6 x 3-gangen avondmenu
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • 7-daagse telefonische achtervang
 • Uitstekende routebeschrijvingen en kaartmateriaal
 • Uitvoerige reisbescheiden
 • Verzekering huurfietsen
 • Entree tot de Krimmler watervallen

 

Bustransfer: Er gaat dagelijks een bustransfer terug vanaf het station in Salzburg (ca. 16.00 uur vertrek) naar het starthotel in Krimml. Kosten € 58 pp incl. fiets. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij de boeking op te geven en te betalen.

Parkeren: U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (onbewaakt, € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag). Geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse. Vanaf Salzburg kunt u dan een bustransfer nemen naar het beginpunt van de fietstour in Krimml.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl