Fietsreis met kinderen – Tauernroute Krimml – Salzburg

Fietsreis voor de hele familie door het Salzach dal

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs hotels/pensions
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: 165 km, 35 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘. Gemakkelijke fietstocht, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen.

Puur genieten op deze fietsvakantie voor het hele gezin, waarbij jullie op de fiets het hooggebergte gaan ontdekken. De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, heeft deze tour zijn naam gegeven. Maar maak je geen zorgen over steile hellingen die beklommen moeten worden. Integendeel, jullie fietsen maar liefst 650 meter bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Drieduizenders - sommige met sneeuw bedekt - begeleiden jullie tot Salzburg door een sprookjesachtig landschap. Eindbestemming is Salzburg, geboortestad van Mozart. Salzburg heeft voor alle leeftijden zoveel te bieden dat jullie aan één dag niet genoeg zullen hebben. Eén van de mooiste fietsreizen in ons bestand.

7-daagse fietsreis met kinderen van Krimml naar Salzburg (Tauernroute)

Dit is een schitterende fietsreis voor het hele gezin, waarbij jullie op de fiets het hooggebergte gaan ontdekken. De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, heeft deze schitterende fietsreis in Oostenrijk zijn naam gegeven.  Jullie fietsen bij deze reis bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach naar Salzburg. Van Krimml tot Salzburg dalen jullie maar liefst 650 meter!  Hoge bergen – sommige met sneeuw bedekten meer dan 3000 meter hoog – begeleiden jullie tot Salzburg door een sprookjesachtig landschap. Halverwege in Zell am See kunnen jullie een duik maken in de Zellersee, een groot recreatiemeer. Eindbestemming is Salzburg, geboortestad van Mozart. Salzburg heeft voor alle leeftijden zoveel te bieden en is het culturele hoogtepunt van de reis.

Wij bieden naast de familytour ook andere varianten van de Tauernroute aan:

 1. De 6-daagse verkorte variant Krimml – Salzburg. Deze fietsreis staat op een andere pagina: Tauernroute Krimml – Salzburg
 2. De 8-/9-daagse standaard variant Krimml – Passau. Deze reizen staat op een andere pagina: Tauernroute Krimml – Passau
 3. De 6-daagse sportieve variant Krimml – Passau. Deze reis staat op een andere pagina: Tauernroute Krimml – Passau

 

Van dag tot dag

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Krimml

Aankomst in Krimml. Krimml is een typisch Oostenrijks bergdorp in het adembenemende berglandschap van National Park Hohe Tauern. Bezoek de beroemde Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met zijn drie trappen met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa.

Overnachting in Krimml

Dag 2 – Krimml – Mittersill/Stuhlfelden (ca. 35 km)

Jullie fietsreis begint bij de ingang van de watervallen en vervolgens fietsen jullie langs de Krimmler Ache, een riviertje dat met veel kabaal naast jullie stroomt. Onderweg is het genieten van de uitzichten op de hoge bergen om jullie heen. Opvallend is de Großvenediger, die ook ’s zomers met sneeuw en ijs bedekt is. Ook de rails van de Pinzgaubahn, de smalspoorbaan die van Krimml tot Zell am See door het dal loopt, zullen jullie regelmatig tegenkomen. In Neukirchen kunnen jullie met de kabelbaan naar de ruim 2000 meter hoge Wildkogel, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de bergen hebt. Door het Obersalzachtal bereiken jullie Mittersill. Hier is een educatief bezoek aan het museum Nationalparkwelt en het museum van het Nationalpark Hohe Tauern interessant. Verder heeft Mittersill een mooi zwembad met glijbaan en ligweide.

Overnachting in Mittersill/Stuhlfelden

Dag 3 – Mittersill/Stuhlfelden – Kaprun/Zell am See (ca. 30 km)

Van Mittersill fietsen jullie verder door het Salzachtal langs groene weiden en gemoedelijke dorpjes die voor een wisselend sprookjesachtig tafereel zorgen. De hoge met sneeuw bedekte bergen van de Venedigergruppe begeleiden jullie ook deze dag. Bij Kaprun aangekomen, kunnen jullie met een busje een hele mooie tocht maken naar de hoog op de berg gelegen stuwmeren: Wasserfallboden (op 1670 meter hoogte) en Mooserboden (op 2040 meter hoogte). Tijdens een wandeling bij de Mooserboden kunnen jullie even de atmosfeer van het hooggebergte boven de boomgrens proeven. Bij mooi weer kunnen jullie na afloop een lekkere duik in de Zellersee nemen, een bootje huren of heerlijk zonnen op een van de mooie groene ligweides.

Overnachting in Kaprun/Zell am See

Dag 4 – Kaprun/Zell am See – Saalfelden (ca. 25 km)

Vandaag verlaten jullie het Salzachtal en fietsen jullie langs de Zellersee naar het noorden. Voorbij de Zellersee kom je in het dal van de Saalach. De route gaat langs de bekende Wallfahrtskirche van Maria Alm richting Saalfelden. Saalfelden is een gezellig Oostenrijks dorp omringd door het machtige hooggebergte. In Saalfelden kunnen de kinderen bij de Ritzensee spelen in de grote speeltuin of heerlijk zwemmen.

Overnachting in Saalfelden

Dag 5 – Saalfelden – Unken (ca. 35 km)

Na Saalfelden wordt het dal smaller. Bij Weißbach wordt het spannend: de Seisenbergklamm is een smalle schlucht waar je over houten bruggen doorheen kunt lopen. Aan de ander kant van het dal ligt iets verderop de Lamprechtshöhle (een heuse grot). Mochten jullie wat tijd over hebben dan is het leuk om naar de Almenwelt in Lofer te gaan. Met een kabelbaan gaan jullie de berg waar jullie kunnen genieten van een panoramisch uitzicht en de leuke avonturenspeelplaats. De fietsroute brengt jullie door het prachtige natuurrijke Saalachtal. Onderweg komen jullie langs de Innersbachklamm (eveneens een prachtige schlucht) en vervolgens fietsen jullie naar Unken, de eindbestemming voor vandaag. In Unken wacht het leuke Alpenbad met speeltuin op jullie.

Overnachting in Unken

Dag 6 – Unken – Salzburg (ca. 35 km)

Vandaag fietsen jullie verder door het Saalachtal richting Salzburg. Op een gegeven moment steken jullie de grens met Duitsland over en komen jullie in het prachtige landschap van een klein stukje Beieren, de zgn. Duitse Ecke. Daar komen jullie door het gezellige en mooie Bad Reichenhall, waar veel mensen bij de Ruperus Therme een kuurbad nemen. Het is dan nog ca. 15 km tot het centrum van Mozartstad Salzburg. In Salzburg mondt de Saalach weer uit in de Salzach. Als je aan komt fietsen torent de Salzhohenburg hoog boven de stad Salzburg uit: een sprookjesachtige aanblik. Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude, gezellige binnenstad en het Mozarthuis. Voor de kinderen is er ook een mooie dierentuin en zijn er interessante kindermusea.

Overnachting in Salzburg

Dag 7 – Einde van jullie reis 

Na het ontbijt eindigt jullie fietsvakantie. Jullie vertrekken vandaag richting huis óf jullie kunnen de vakantie verlengen. Wij helpen jullie graag bij het verlengen van jullie vakantie met een of meer dagen.

Wat is inbegrepen – Fietsen met kinderen Tauern

Inbegrepen

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3*/4* hotels/Gasthöfe
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Entree tot de Krimmler waterval
 • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
 • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie en tips voor activiteiten met kinderen
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
 • Verzekering huurfietsen
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

  • Half pension
  • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
  • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
  • Huur E-bikes
  • Huur kinderfiets, aanhangfiets, fietskar en kinderzitje
  • Er gaat dagelijks een bustransfer terug van Salzburg naar Krimml.  Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij de boeking op te geven.

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (ca. € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag). Geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse. Vanaf Salzburg kunt u dan een bustransfer nemen naar het beginpunt van de fietsreis in Krimml.

 

Fietsreis Tauernroute met kinderen, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

De individuele fietsreis door de Hohe Tauern is van het begin tot het eind goed met borden aangegeven. De route gaat voor het grootste deel over rustige asfaltfietspaden en b-weggetjes. Daarnaast fietst u stukken over niet geasfalteerde fietspaden (grindpaden). De wegkwaliteit is als goed te kenmerken. Slechts kleine delen gaan over straten met meer autoverkeer. Stijgingen zijn er nauwelijks, u daalt daarentegen zelfs 650 meter.

Ervaringen van onze fietsers – Fietsen van Krimml naar Salzburg

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4,7

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerd, prettig contact in de voorbereiding.”
Familie Van der Veen, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Een zeer aangename ervaring; we hadden mooi weer. Oostenrijk is een ideale bestemming: aangename chauffeurs met respect voor fietsers, veel mogelijkheden voor activiteiten onderweg en een supermarkt in elk dorp.”
Familie Decat, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Goed”
Familie Van Gompel, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima informatie en organisatie van de fietsvakantie!
Familie Schilperoort, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend. Prima en snelle service.
Familie Beuning, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goede service en snelle reactie.”
Familie Bakker, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima, vooral de service bij onze last-minute boeking.”
Familie Magnee, augustus 2016

Maatwerk – Fietsvakantie Tauernroute

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2020 – Fietsen Tauern met kinderen

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!
 

Termijnen 2020 

Aankomst dagelijks mogelijk, van 25.04 tot 10.10

Seizoen 1:   25.04. – 07.05. en 28.09. – 10.10
Seizoen 2:   08.05. – 18.06. en 07.09. – 27.09
Seizoen 3:   19.06. – 06.09
 

Prijzen per persoon

Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer

€ 519

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 469

Toeslag Seizoen 2

€  60

Toeslag Seizoen 3

 € 110

Toeslag 1-pers. kamer

€ 135

Toeslag halfpension per tour

€ 145

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€  79

Huur kinderfiets/aanhangfiets/fietskar

€  79

Huur E-bike per tour

€ 189

Transfer terug

€ 69

Boekingskosten standaard, per boeking

€ 30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking € 100

 
Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte hotels en Gasthöfe 3*/4*)
 

Extra nachten

Plaats p.p. in 2-pers. k.  p.p. in 1-pers. k.  Toeslag p.p. half pension
Krimml

€ 70

€ 80

€ 15

Kaprun

€ 50

€ 60

€ 30

Salzburg

€ 69

€ 89

€ 25

Andere plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

op aanvraag

 

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)

0 – 5 jaar 100%
6 – 11 jaar  50%
12 – 14 jaar  25%
15 – 17 jaar  10% op extra bed

 

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent