Fietsen in de Alpen | Verkorte Tauernradweg

Fietsreis voor genieters, langs het allermooiste deel van de Tauernradweg tot aan Salzburg

Indien u graag vaak afstapt om van de omgeving te genieten, te fotograferen of een museum te bezoeken, dan is deze fietsvakantie langs de verkorte Tauernradweg heel geschikt voor u. De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, met de Großvenediger (3666 m) en Großglockner (3798 m) als hoogste toppen, heeft deze schitterende fietsvakantie zijn naam gegeven. Toch is dit een heel gemakkelijke fietsreis. U fietst namelijk hoofdzakelijk bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Van Krimml tot Salzburg daalt u maar liefst 650 meter! Landschappelijke hoogtepunten zijn aan de orde van de dag. Met sneeuw bedekte drieduizenders begeleiden u namelijk tot Salzburg door een sprookjesachtig landschap. Salzburg, uw eindbestemming en de geboortestad van Mozart, is absoluut het culturele hoogtepunt van deze reis. De vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, de rust en de frisse bergwereld zorgen ervoor dat u de beslommeringen van alledag vergeet. Dat wordt puur genieten op deze prachtige fietsvakantie!

Hoogtepunten van deze fietsreis in de Alpen

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Van dag tot dag – Fietsvakantie verkorte Tauernradweg Krimml – Salzburg

Wij bieden de Tauernradweg – fietsvakantie in de Alpen aan in de volgende 5 varianten:

Beschrijving dag tot dag verkorte Tauernradweg

Dag 1 – Individuele aankomst in Krimml

Aankomst in Krimml. Krimml is een typisch Oostenrijks bergdorp in het adembenemende berglandschap van National Park Hohe Tauern. Bezoek de beroemde Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met zijn drie trappen met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa!

Overnachting in Krimml

Dag 2 – Krimml – Mittersill/Stuhlfelden (ca. 35 km)

U begint bij de ingang van de watervallen en fietst langs de Krimmler Ache, een riviertje dat met veel kabaal naast u stroomt. U kunt de eerste kilometers genieten van de uitzichten op de hoge bergen om u heen. Speciaal is de Großvenediger, die ook ’s zomers met sneeuw en ijs bedekt is. Ook de rails van de Pinzgaubahn, de smalspoorbaan die van Krimml tot Zell am See door het dal loopt, zult u regelmatig tegenkomen. In Neukirchen kunt u met de kabelbaan naar de ruim 2000 meter hoge Wildkogel, waar u van het uitzicht kunt genieten. Door het Obersalzachtal bereikt u Mittersill. Hier is een bezoek aan het museum Nationalparkwelt en het museum van het Nationalpark Hohe Tauern de moeite waard.

Overnachting in Mittersill/Stuhlfelden

Dag 3 – Mittersill/Stuhlfelden – Kaprun/Zell am See (ca. 30 km)

Van Mittersill fietst u verder door het Salzachtal langs groene weiden en gemoedelijke dorpjes die voor een wisselend tafereel zorgen. De hoge met sneeuw bedekte bergen van de Venedigergruppe begeleiden u ook deze dag. Kaprun is bij Nederlanders vooral bekend als wintersportplaats. U kunt echter met een bus(je) vanuit Kaprun een hele mooie tocht maken naar de hoog op de berg gelegen stuwmeren: Wasserfallboden (op 1670 meter hoogte) en Mooserboden (op 2040 meter hoogte). Het geeft u op relatief makkelijke wijze de mogelijkheid om kennis te maken met het hooggebergte boven de boomgrens. Geniet van de hooggebergteatmosfeer tijdens een korte wandeling bij de Mooserboden. Bij mooi weer kunt zwemmen in het heldere water van de Zellersee en op een van de mooie groene ligweides kunt u heerlijke zonnen.

Overnachting in Kaprun/Zell am See

Dag 4 – Kaprun/Zell am See – Lofer (ca. 50 km)

U verlaat het Salzachtal als u langs de Zellersee naar het noorden fietst. Voorbij de Zellersee komt u in het dal van de Saalach. De route gaat langs de bekende Wallfahrtskirche van Maria Alm richting Saalfelden. U kunt hier een plekje vinden voor uw lunch. Na Saalfelden wordt het dal smaller. In het dal komt u bij Weißbach langs twee mooie bezienswaardigheden. De Seisenbergklamm is een smalle schlucht waar u over houtenbruggen door kunt lopen. Aan de ander kant van het dal ligt iets verderop de Lamprechtshöhle (grot).

Overnachting in Lofer

Dag 5 – Lofer – Salzburg (ca. 50 km)

Het Saalachtal wordt steeds mooier. Alvorens u het dorpje Unken bereikt, passeert u de Innersbachklamm (eveneens een Schlucht die toegankelijk is via houten bruggetjes) en de hoger gelegen vesting Kniepass. Na het bereiken van de Duitse grens gaat u door het prachtige landschap van een klein stukje Duitsland, de Duitse Ecke. U komt door Bad Reichenhall, dat u met zijn Beierse flair betovert. Bij de Ruperus Therme kunt u een kuurbad nemen. Het is dan nog ca. 15 km tot het centrum van Mozartstad Salzburg. In Salzburg mondt de Saalach weer uit in de Salzach.

Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude binnenstad. Het Mozarthuis in de Getreidegasse 9 mag u absoluut niet missen. Hier werd Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea ter wereld.

Overnachting in Salzburg

Dag 6 – Einde van uw reis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

Reisdetails – Fietsvakantie Verkorte Tauernradweg

Inbegrepen 

  • Overnachtingen Deluxe: zorgvuldig uitgezochte luxe hotels met een bijzondere ambiance en met wellness
  • Overnachtingen A-klasse: 4* hotels/Gasthöfe
  • Overnachtingen B-klasse: 3* hotels/Gasthöfe 
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Entree tot de Krimmler waterval
  • Nederlandstalige routebeschrijving en reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • Routekaarten en GPX-bestanden voor op uw GPS of navigatie app op de mobiele telefoon
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties 

  • Halfpension
  • Extra nachten in alle overnachtingsplaatsen
  • Huurfietsen 
  • Huur e-bikes
  • Er gaat dagelijks in de middag een bustransfer terug van Salzburg naar Krimml, vertrektijd is ca. 16:00 uur. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij boeking op te geven. Alternatief is in eigen beheer met het openbaar vervoer terug (trein/bus). 

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (ca. € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag, geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse). Goedkopere parkeermogelijkheden zijn er bij het vliegveld van Salzburg. Vanaf Salzburg kunt u dan met een bustransfer of in eigen beheer per openbaar vervoer naar het beginpunt van de fietsreis in Krimml reizen.

Fietsvakantie verkorte Tauernradweg – voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1,5 van 5

De individuele fietsreis door de Hohe Tauern is van het begin tot het eind goed met borden aangegeven. De route gaat voor het grootste deel over rustige asfaltfietspaden en b-weggetjes. Daarnaast fietst u stukken over niet geasfalteerde fietspaden (grindpaden). De wegkwaliteit is als goed te kenmerken. De Tauern Radweg verloopt bijna geheel bergafwaarts of vlak. Er zijn een paar lichte stijgingen, maar die zijn goed te doen voor de recreatieve fietser. 

Deze 6-daagse verkorte Tauernradweg van Krimml naar Salzburg is geschikt als u graag vaak afstapt om van de omgeving te genieten en niet te veel dagen onderweg wilt zijn. De afstanden zijn de eerste twee dagen kleiner, om zo goed te kunnen genieten van het hooggebergte.

Ervaringen – fietsvakantie verkorte Tauernradweg 

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 5
“We hebben een geweldige fietstocht gehad in een prachtig land. Een fietstocht die ondanks de late boeking perfect geregeld was. Mooie hotels waar ze goed op de hoogte waren van je komst en je de nodige informatie gaven. Het was voor ons de eerste keer zo’n fietsvakantie en die is door deze ervaring met jullie organisatie zeer positief verlopen. En voor herhaling vatbaar.”
Mevr. Smeets, juni 2022

Algemeen oordeel: –
“We fietsten van ansichtkaart naar ansichtkaart. De velden vol bloemen en sneeuw op de toppen van de ‘zweitausender’ om ons heen maken het plaatje compleet.”
Mevr. Van den Berg, mei 2018

Algemeen oordeel: 4
“Positief “
Dhr. De Vries, juni 2017

Prijzen 2024 – Fietsvakantie verkorte Tauernradweg Krimml – Salzburg

Termijnen

Beginnen is dagelijks mogelijk van 27.04 tot 05.10 

Seizoen 1:   27.04. – 02.05. | 30.09. – 05.10
Seizoen 2:   03.05. – 23.05. | 09.09. – 29.09
Seizoen 3:   24.05. – 08.09

Prijzen per persoon

HotelklasseDeluxe A-klasseB-klasse
Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer€ 1.019€ 674€ 579
Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer€ 939€ 594€ 499
Toeslag Seizoen 2€ 100€ 100€ 100
Toeslag Seizoen 3€ 210€ 165€ 160
Toeslag 1-pers. kamer€ 394€ 174€ 149
Toeslag halfpension (5x diner)€ 219€ 169€ 159
Huurfiets per tour€ 99€ 99€ 99
Huur e-bike per tour€ 239€ 239€ 239
Bustransfer Salzburg – Krimml (incl. eigen fiets)€ 93€ 93€ 93
Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30€ 30

Hotelklasse

Deluxe hotels: zorgvuldig uitgezochte, luxe hotels met een bijzondere ambiance en met wellness

A-klasse hotels: zorgvuldig uitgezochte 4* hotels/Gasthöfe

B-klasse hotels: zorgvuldig uitgezochte 3* hotels/Gasthöfe

Prijzen extra nachten p.p. Deluxe hotels

Plaats2-pers. kamer p.p.1-pers. kamer p.p.
Krimml€ 119 € 139
Kaprun/Zell am See€ 185 € 255
Salzburg€ 179€ 319

Prijzen extra nachten p.p. A-klasse hotels

Plaats2-pers. kamer p.p.1-pers. kamer p.p.
Krimml€ 99€ 119
Kaprun/Zell am See€ 105€ 129
Salzburg€ 109€ 165

Prijzen extra nachten p.p. B-klasse hotels

Plaats2-pers. kamer p.p.1-pers. kamer p.p.
Krimml€ 95€ 115
Kaprun/Zell am See€ 85€ 115
Salzburg€ 89€ 115

Maatwerk – Fietsvakantie verkorte Tauernradweg 

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

We hebben een geweldige fietstocht gehad in een prachtig land. Een fietstocht die ondanks de late boeking perfect geregeld was. Mooie hotels waar ze goed op de hoogte waren van je komst en je de nodige informatie gaven. Het was voor ons de eerste keer zo’n fietsvakantie en die is door deze ervaring met jullie organisatie zeer positief verlopen. En voor herhaling vatbaar.

Mevr. Smeets

juni 2022
Shopping Basket