Fietsen met kinderen van Merano naar het Gardameer

Fietsen met kinderen Gardameer

Individuele fietsvakantie Zuid-Tirol - Italië

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions (*** sterren)
 • Duur: 7/8 dagen, 6/7 nachten, 5/6 fietsdagen
 • Afstand: 150 km
 • Afstand per dag: ca. 25 - 40 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden, ook voor kinderen.


Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als je houdt van zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, dan is dit jullie tour! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol, volgen jullie de Adige rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereiken jullie Rovereto, waar jullie een stukje moeten klimmen (ca. 190 m) om vervolgens de laatste kilometers naar beneden te zeilen het koele Gardameer tegemoet. Waterplezier (ook onderweg) en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht voor het hele gezin.

7- of 8-daagse fietsreis Italië: met kinderen van Merano naar het Gardameer

Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als U houdt van zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, maar niet van afzien, dan is dit uw tour! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar mooie rozentuinen, volgt u de Adige rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met  vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereikt u Rovereto, waar u een klein stukje moet klimmen (ca. 150 m) om vervolgens de laatste kilometers af te dalen, het koele Gardameer tegemoet.  Als het onderweg wat warm wordt, vindt u trouwens in bijna elk Zuid-Tirools stadje een zwembad ter afkoeling. Of anders stopt u onderweg bij een echt Italiaanse ijssalon? Waterplezier (ook onderweg) en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht.

 Leuk voor kinderen:

 • Het “mediterrane” Adigedal met de hoge drieduizenders rondom
 • De vele zonuren én zwemmogelijkheden onderweg
 • Het museum van “Ötzi the iceman”, de oudste mummi van Europa (5300 jaar oud), in Bolzano
 • Biotoop Castelfeder, met zijn klimrotsen, ruïnes en bijzondere dieren
 • De stranden en wateractiviteiten aan het Gardameer (TIP: Wat let jullie om een relaxed weekje aan het Gardameer na deze fietstocht te plannen!)

 

Wij bieden deze tour in twee varianten aan:
 1. een 7-daagse standaard variant: zoals bij “Uw fietsreis van dag tot dag” beschreven staat.
 2. een 8-daagse verlengde variant: deze variant volgt dezelfde route als de standaard variant, alleen hierbij vindt er op dag 2 een leuke excursie plaats vanuit Merano. U fietst dan op dag 3 vanaf Merano verder naar Bolzano. Zie hieronder dag 2 beschreven:

 

Dag 2: Excursie Vinschgau / Merano, ca. 40 km + treinrit

Via de bekende Vinschgauspoorlijn gaat u met de trein richting de Reschenpas. Vanaf Laas fietst u bergafwaarts terug richting Merano. In het plaatsje Rabland wacht men in het spoorwegmuseums op jonge machinisten voor het besturen van de locomotieven. Of u maakt na de fietstour een kleine omweg naar Alpin-Bob-Meran 2000 (een rodelbaan). Een korte busrit bergop tot een hoogte van 1900 meter en dan roetsjt u met de rodel razendsnel terug naar het dal. Een leuk uitstapje voor groot en klein.

Overnachting in Merano

 

Uw fietsreis van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Merano

Merano is het hart van Zuid-Tirol. De stad heeft ondanks zijn hoge ligging een opvallend zacht klimaat. U zult versteld staan van het verscheidende landschap met palmen, bloeiende boomgaarden en op de achtergrond bergen tot wel 3300 meter hoog. Het aantrekkelijke stadje staat vanuit de 19e eeuw bekend om zijn geneeskrachtige bronnen. U kunt tegenwoordig nog steeds een bezoek brengen aan deze thermen, maar Merano staat inmiddels ook bekend om zijn bruisende cultuurleven, mooie promenades en eeuwenoude kastelen en burchten. Waarvan Kasteel Trauttmansdorff met zijn schitterende tuinen een van de hoogtepunten is.

Overnachting in Merano

Dag 2 –  Merano – Bolzano

Afstand: ca. 35 km

Vanuit de gezellige kuuroordstad Merano begint u aan uw fietsreis door Italië. Als u langs de vruchtbare fruit- en wijngaarden fietst, voelt u al de mediterrane flair. De prachtige kastelen en burchten zijn de stille bewakers van uw route. U kunt een korte omweg maken naar de mysterieuze Labyrint tuin in Tschrems of u koelt lekker af in het Nalser buitenzwembad.

Aangekomen in  Bolzano kunt u de prachtige Arcadenbogen bewonderen en een heel belangrijk archeologisch museum bezoeken: het “Ötzi”museum, zo genoemd naar “Ötzi the Iceman”. Hij is de oudste Europese mummi ooit (5300 jaar oud), die in 1991 in de Ötztaler Alpen onder aan een gletscher is gevonden. De mummi was in zeer goede staat en had allerlei koperen gereedschap bij zich. Een must see dus. Verder heerlijk ‘bummeln’ over de fruitmarkt of de Waltherplatz.

Overnachting in Bolzano

Dag 3 – Bolzano – Auer

Afstand: ca. 25-30 km

U verlaat de hoofdstad van Zuid-Tirol en volgt een mooie route langs de rivier de Adige. U kunt de heerlijke lucht van de fruitboomgaarden ruiken. Hier, waar het Adige dal op zijn wijdst is, kunt u de mediterrane natuur goed bewonderen. De nacht brengt u door in Auer, een typisch Zuid-Tirols dorp. Auer heeft nog altijd zijn eigen karakter en de Zuid-Tiroolse gastvriendelijkheid behouden.

Overnachting in Auer

Dag 4 – Auer – Trento

Afstand: ca. 45 km

Uitgeslapen en fris gaat u weer van start met de etappe richting Trento. Uw fietsroute loopt vandaag te midden van uitgestrekte wijnlandschappen. U kunt onderweg ook het ´Biotop Castelfelder´ bezoeken, dit is een bijzonder spannende plek voor kinderen. Hier kunnen ze namelijk rotsen beklimmen en zijn er ruïnes en bijzondere dieren te zien. Vandaag verlaat u het zuidelijkste gedeelte van Zuid-Tirol en daarmee ook het Duitstalige gedeelte van Italië. Vanaf nu hoort u voornamelijk de melodie van de Italiaanse taal.

Trento is een echte kunststad met een mooi oud stadscentrum die wacht op een ontdekkingsreis. Wandel bij aankomst of de dag erna gezellig door de kleine straten. Castello del buonconsiglio (eeuwenlang de woonplaats van de prins-bisschopen van Trento) is een van de highlights. Verder is de prachtige Dom en het aangrenzende plein ‘Piazza Duomo’ met in het midden de Neptunusfontein geweldig om te zien. De kerken van Concilie, fraaie paleizen (o.a. Palazzo Galasso) en de huizen van Fresco zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Overnachting in Trento

 Dag 5 – Trento – Rovereto

Afstand: ca. 25 – 30 km 

Voorbij het machtige Castel Beseno, die hoog boven het Adige dal kroont, fietst u verder door glooiende wijngaarden richting Rovereto. Daar kunnen de dinosauriërsfans de echte sporen van dinosauriërs op vijf kleine wandelpaden volgen.

Rovereto wordt de stad van de Vrede genoemd en ook hier is veel mooie cultuur en kunst te bewonderen. De Mart, Museo di arte moderna e contemporanea, wordt gezien als een van de belangrijkste in Europa. Daarnaast staat er in Rovereto ook het machtige Castello di Rovereto waarin de Eerste Wereldoorlog wordt uitgelegd en elke avond luidt de Campana della Pace om de doden van alle oorlogen te herdenken.

Overnachting in Rovereto

Dag 6 – Rovereto – Torbole/Riva

Afstand: ca. 25 km

Vandaag verlaat de fietsroute het Adige dal, want het Gardameer wacht al op u! In Mori kunt u in de bekende ijssalon ‘Bologna’ het heerlijke pistache-ijs proeven. Na de enige merkbare helling van uw fietsreis gaat het weer snel bergafwaarts richting Torbole, gelegen aan het diepblauwe water van het Gardameer. U brengt uw laatste nacht door in Torbole of Riva, twee vakantieplaatsen die bekend staan om hun vele sportactiviteiten en hun mooie ligging aan het zonnige Gardameer. Een erg fijne afsluiting van uw heerlijke fietsvakantie in Italië.

Overnachting in Torbole of Riva

Dag 7 – Einde van de reis

Vandaag zegt u het Italiaanse flair leven gedag of u kunt nog een paar extra dagen aan het Gardameer bijboeken. Ook het pretpark Gardaland is goed te bereiken vanaf Riva of Torbole.

 

Offerte Aanvragen

Deze fietsreis is geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid en een goede basisconditie. De route is overwegend vlak, er is slechts één kleine helling (ca. 150 meter) die u omhoog moet. De tour gaat over goede fietspaden of verkeersluwe B-weggetjes, meestal langs rivier de Adige. Door de goede en overwegend vlakke wegen is de tour ook ideaal voor gezinnen. De etappes kunt u eventueel inkorten door stukken met de trein te reizen.

Kenmerken van fietsen met kinderen naar het Gardameer

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions
 • Duur: 7/8 dagen, 6/7 nachten, 5/6 fietsdagen
 • Afstand: ca. 150 km
 • Afstand per dag: ca. 25 – 40 km per dag
 • Periode: zie prijslijst
 • Aankomstdag Merano: dagelijks
 • Overnachtingen: 6 of 7
 • Accommodaties: goede *** / ****hotels
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:◘◘◘◘
 • Aankomst in Merano: Dit kan per vliegtuig of auto (dit is niet inbegrepen, maar wij kunnen wel adviseren).
 • Parkeren in Merano: U kunt uw auto parkeren in Merano voor ca. € 30,- per week. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk.
 • Transfer terug naar Merano: zie prijslijst

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (niet goed, niet slecht), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed.”
Fam. Van Gompel, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prettig. We vonden het fijn dat we de dagindeling konden aanpassen.”
Fam. Steenbrink, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima Geregeld. Bolzano heeft de meeste indruk gemaakt, maar eigenlijk zijn alle stadjes leuk.”
Fam. Dikken, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prettig contact. Wij kregen het gevoel dat alles goed geregeld was en dat was ook zo.”
Anoniem, april 2018

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 6x of 7x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** en ****hotels
 • 6x of 7x uitgebreid ontbijt
 • Rit met de Vinschgauspoorlijn inclusief fiets (alleen bij 8-daagse verlengde variant)
 • 1x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers).
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra standaard opties

 • Huur standaard fietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur kinderfietsen
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in Merano en Torbole of Riva zijn standaard bij te boeken. Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug naar Merano: zie prijslijst

Maatwerk en tips

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst: dagelijks tussen 06.04 en 12.10

Seizoen 1: 06.04 – 26.04 | 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 27.04 – 24.05| 07.09 – 27.09
Seizoen 3: 25.05. – 06.09

 

Prijzen per persoon

Fietsen met kinderen naar het Gardameer – standaard variant
(7 dagen, 6 overnachtingen)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 575,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 525,00

Toeslag Seizoen 2

€  40,00

Toeslag Seizoen 3

€  80,00

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 475,00

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 325,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 185,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  80,00

Huur E-bike per tour

€ 180,00

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  65,00

Transferbus terug van het Gardameer naar Merano

€  58,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30,00 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.

Fietsen met kinderen naar het Gardameer – verlengde variant
(8 dagen, 7 overnachtingen)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 665,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 615,00

Toeslag Seizoen 2

€  30,00

Toeslag Seizoen 3

€  60,00

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 520,00

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 350,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 200,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  80,00

Huur E-bike per tour

€ 180,00

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  65,00

Transferbus terug van het Gardameer naar Merano

€  58,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingkosten maatwerk

€ 100 per boeking

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.
 

Hotelklasse:

goede hotels *** / ****niveau

 

Prijzen extra nachten per persoon:

Plaats 2-pers k/1-pers k
Merano (seizoen 1 en 2) € 69 / € 87
Merano kinderen 12 – 14 jaar € 52
Merano 6 – 11 jaar € 35
Merano (seizoen 3) € 79 / € 97
Merano kinderen 12 – 14 jaar € 57
Merano kinderen 6 – 11 jaar € 38
Torbole/Riva (seizoen 1 +2) € 69 / € 98
Torbole/Riva kinderen 12 – 14 jaar € 50
Torbole/Riva kinderen 6 – 11 jaar € 34
Torbole/Riva (seizoen 3) € 75 / € 104
Torbole/Riva kinderen 12 – 14 jaar € 56
Torbole/Riva kinderen 6 – 11 jaar € 38
Overige plaatsen op aanvraag

 

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 6x of 7x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** / **** hotels.
 • 6x of 7x uitgebreid ontbijt
 • Rit met de Vinschgauspoorlijn inclusief fiets (alleen bij 8-daagse verlengde variant)
 • 1x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers).
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

 

Parkeerkosten en transfer terug naar het begin

 • Parkeren in Merano: U kunt uw auto parkeren in Merano voor ca. € 30,- per week. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk.
 • Bustransfer terug naar Merano: Elke zaterdag, zondag en maandag in de ochtend en dinsdag in de middag kunt u met de transferbus terug naar Merano. Kosten € 58,- pp inclusief fiets. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking. Betaling ter plaatse.
 • Openbaar vervoer terug naar Merano: u kunt per bus en vervolgens per trein terug naar Merano, dit is wel vaak overstappen en een lange rit voor kinderen.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl