Fietsen met kinderen van Merano naar het Gardameer

Fietsen met kinderen Gardameer

Individuele fietsvakantie Zuid-Tirol - Italië

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions (*** sterren)
 • Duur: 7/8 dagen, 6/7 nachten, 5/6 fietsdagen
 • Afstand: ca.165 km
 • Afstand per dag: ca. 25 - 45 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden, ook voor kinderen.


Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als je houdt van zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, dan is dit jullie tour! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol, volgen jullie de Adige rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereiken jullie Rovereto, waar jullie een stukje moeten klimmen (ca. 190 m) om vervolgens de laatste kilometers naar beneden te zeilen het koele Gardameer tegemoet. Waterplezier (ook onderweg) en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht voor het hele gezin.

Fietsvakantie Italië: met kinderen van Merano naar het Gardameer

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 

Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als jullie houden van zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, dan is dit jullie tour! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar mooie rozentuinen, volgen jullie de Adige rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met  vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereiken jullie Rovereto, waar jullie een klein stukje moeten klimmen (ca. 150 m) om vervolgens de laatste kilometers af te dalen, het koele Gardameer tegemoet.  Als het onderweg wat warm wordt, vinden julllie in bijna elk Zuid-Tirools stadje een zwembad ter afkoeling. Of anders stoppen jullie onderweg bij een echt Italiaanse ijssalon? Waterplezier (ook onderweg) en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht.

 Leuk voor kinderen:

 • Het “mediterrane” Adigedal met de hoge drieduizenders rondom
 • De vele zonuren én zwemmogelijkheden onderweg
 • Het museum van “Ötzi the iceman”, de oudste mummi van Europa (5300 jaar oud), in Bolzano
 • Biotoop Castelfeder, met zijn klimrotsen, ruïnes en bijzondere dieren
 • De stranden en wateractiviteiten aan het Gardameer (TIP: Wat let jullie om een relaxed weekje aan het Gardameer na deze fietstocht te plannen!)

 

Wij bieden van deze fietsreis de volgende 2 varianten aan:

 1. een 7-daagse standaard variant: zoals hieronder bij “Van dag tot dag” beschreven staat.
 2. een 8-daagse verlengde variant: deze variant volgt dezelfde route als de standaard variant, alleen hierbij vindt er op dag 2 een leuke excursie plaats vanuit Merano. Jullie fietsen dan op dag 3 vanaf Merano verder naar Bolzano. Zie hieronder dag 2 beschreven:

 

Dag 2: Excursie Vinschgau / Merano, ca. 45 km + treinrit

Via de bekende Vinschgauspoorlijn gaan jullie met de trein richting de Reschenpas. Vanaf Laas fietsen jullie bergafwaarts terug richting Merano. In het plaatsje Rabland wacht men in het spoorwegmuseums op jonge machinisten voor het besturen van de locomotieven. Jullie kunnen na de fietsroute ook een kleine omweg maken naar Alpin-Bob-Meran 2000 (een rodelbaan). Een korte busrit bergop tot een hoogte van 1900 meter en dan roetsjen jullie met de rodel razendsnel terug naar het dal. Een leuk uitstapje voor groot en klein.

Overnachting in Merano

 

Van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Merano

Merano is het hart van Zuid-Tirol. De stad heeft ondanks zijn hoge ligging een opvallend zacht klimaat. Jullie zullen versteld staan van het verscheidende landschap met palmen, bloeiende boomgaarden en op de achtergrond bergen tot wel 3300 meter hoog. Het aantrekkelijke stadje staat vanuit de 19e eeuw bekend om zijn geneeskrachtige bronnen.  Jullie kunnen tegenwoordig nog steeds een bezoek brengen aan deze thermen, maar Merano staat inmiddels ook bekend om zijn bruisende cultuurleven, mooie promenades en eeuwenoude kastelen en burchten. Waarvan Kasteel Trauttmansdorff met zijn schitterende tuinen een van de hoogtepunten is.

Overnachting in Merano

Dag 2 –  Merano – Bolzano

Afstand: ca. 35 – 45 km

Vanuit de gezellige kuuroordstad Merano beginnen jullie aan jullie fietsreis richting Bolzano. Als jullie langs de vruchtbare fruit- en wijngaarden fietsen, voelen jullie al de mediterrane flair. De prachtige kastelen en burchten zijn de stille bewakers van jullie route. Jullie kunnen een korte omweg maken naar de mysterieuze Labyrint tuin in Tschrems of jullie kunnen lekker afkoelen in het Nalser buitenzwembad.

Aangekomen in Bolzano kunnen jullie de prachtige Arcadenbogen bewonderen en een heel belangrijk archeologisch museum bezoeken: het “Ötzi”museum, zo genoemd naar “Ötzi the Iceman”. Hij is de oudste Europese mummi ooit (5300 jaar oud), die in 1991 in de Ötztaler Alpen onder aan een gletscher is gevonden. De mummi was in zeer goede staat en had allerlei koperen gereedschap bij zich. Een must see dus. Verder heerlijk ‘bummeln’ over de fruitmarkt of de Waltherplatz.

Overnachting in Bolzano

Dag 3 – Bolzano – Auer

Afstand: ca. 25-30 km

Jullie verlaten de hoofdstad van Zuid-Tirol en volgen een mooie route langs de rivier de Adige. Jullie kunnen de heerlijke lucht van de fruitboomgaarden ruiken. Hier, waar het Adige dal op zijn wijdst is, kunnen jullie de mediterrane natuur goed bewonderen. De nacht brengen jullie door in Auer, een typisch Zuid-Tirols dorp. Auer heeft nog altijd zijn eigen karakter en de Zuid-Tiroolse gastvriendelijkheid behouden.

Overnachting in Auer

Dag 4 – Auer – Trento

Afstand: ca. 45 km

Uitgeslapen en fris gaan jullie weer van start met de etappe richting Trento. Jullie fietsroute loopt vandaag te midden van uitgestrekte wijnlandschappen. Jullie kunnen onderweg ook het ´Biotop Castelfelder´ bezoeken, dit is een bijzonder spannende plek voor kinderen. Hier kunnen ze namelijk rotsen beklimmen en zijn er ruïnes en bijzondere dieren te zien. Vandaag verlaten jullie het zuidelijkste gedeelte van Zuid-Tirol en daarmee ook het Duitstalige gedeelte van Italië. Vanaf nu horen jullie voornamelijk de melodie van de Italiaanse taal.

Trento is een echte kunststad met een mooi oud stadscentrum die wacht op een ontdekkingsreis. Wandel bij aankomst of de dag erna gezellig door de kleine straten. Castello del buonconsiglio (eeuwenlang de woonplaats van de prins-bisschopen van Trento) is een van de highlights. Verder is de prachtige Dom en het aangrenzende plein ‘Piazza Duomo’ met in het midden de Neptunusfontein geweldig om te zien. De kerken van Concilie, fraaie paleizen (o.a. Palazzo Galasso) en de huizen van Fresco zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Overnachting in Trento

 Dag 5 – Trento – Rovereto

Afstand: ca. 30 km 

Voorbij het machtige Castel Beseno, die hoog boven het Adige dal kroont, fietsen jullie verder door glooiende wijngaarden richting Rovereto. Daar kunnen de dinosauriërsfans de echte sporen van dinosauriërs op vijf kleine wandelpaden volgen.

Rovereto wordt de stad van de Vrede genoemd en ook hier is veel mooie cultuur en kunst te bewonderen. De Mart, Museo di arte moderna e contemporanea, wordt gezien als een van de belangrijkste in Europa. Daarnaast staat er in Rovereto ook het machtige Castello di Rovereto waarin de Eerste Wereldoorlog wordt uitgelegd en elke avond luidt de Campana della Pace om de doden van alle oorlogen te herdenken.

Overnachting in Rovereto

Dag 6 – Rovereto – Torbole/Riva

Afstand: ca. 25 km

Vandaag verlaat de fietsroute het Adige dal, want het Gardameer wacht al op jullie! In Mori kunnen jullie in de bekende ijssalon ‘Bologna’ het heerlijke pistache-ijs proeven. Na de enige merkbare helling van jullie fietsreis gaat het weer snel bergafwaarts richting Torbole, gelegen aan het diepblauwe water van het Gardameer. Jullie overnachten in Torbole of Riva, twee vakantieplaatsen die bekend staan om hun vele sportactiviteiten en hun mooie ligging aan het zonnige Gardameer. Een erg fijne afsluiting van jullie heerlijke familie fietsvakantie in Italië.

Overnachting in Torbole of Riva

Dag 7 – Einde van de reis

Vandaag zeggen jullie het Italiaanse flair leven gedag of jullie kunnen nog een paar extra dagen aan het Gardameer bijboeken. Ook het pretpark Gardaland is goed te bereiken vanaf Riva of Torbole.

 

Offerte Aanvragen

Wat is inbegrepen – Familytour van Merano naar het Gardameer

Inbegrepen

 • 6x of 7x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* en 4*hotels
 • 6x of 7x uitgebreid ontbijt
 • Rit met de Vinschgauspoorlijn inclusief fiets (alleen bij 8-daagse verlengde variant)
 • 1x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
 • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties

 • Huurfiets (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bike
 • GPS-data beschikbaar
 • Extra nachten in Merano en Riva of Torbole zijn standaard bij te boeken. Willen jullie in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug naar Merano: Elke zaterdag, zondag en maandag in de ochtend en dinsdag in de middag kunnen jullie met de transferbus terug naar Merano.

Parkeren

Jullie kunnen de auto dichtbij het hotel in Merano parkeren op een openbare parkeerplaats voor ca. € 30,- per week. Jullie betalen ter plaatse, geen reservering mogelijk.

Familytour van Merano naar het Gardameer, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. De route is overwegend vlak, er is slechts één kleine helling (ca. 150 meter) die jullie omhoog moeten. De fietsreis gaat over goede fietspaden of verkeersluwe B-weggetjes, meestal langs rivier de Adige. De etappes kunnen jullie eventueel inkorten door stukken met de trein te reizen.

Ervaringen van onze fietsers – familytour van Merano naar het Gardameer

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed.”
Fam. Van Gompel, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prettig. We vonden het fijn dat we de dagindeling konden aanpassen.”
Fam. Steenbrink, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima Geregeld. Bolzano heeft de meeste indruk gemaakt, maar eigenlijk zijn alle stadjes leuk.”
Fam. Dikken, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prettig contact. Wij kregen het gevoel dat alles goed geregeld was en dat was ook zo.”
Anoniem, april 2018

Maatwerk – Familytour van Merano naar het Gardameer

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2021 – Familytour van Merano naar het Gardameer

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent