Fietsvakantie Italië: van Merano naar het Gardameer

Fietsen Meran - Gardameer

Individuele fietsvakantie Zuid-Tirol - Italië

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions (*** of **** sterren)
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: 235 km
 • Afstand per dag: ca. 30 - 70 km per dag (gemiddeld 47 km per dag)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden, ook voor beginners.

Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als U houdt van zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, maar niet van afzien, dan is dit uw tour! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar mooie rozentuinen, volgt u de Adige rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereikt u Rovereto, waar u een klein stukje moet klimmen (ca. 150 m) om vervolgens de laatste kilometers af te dalen, het koele Gardameer tegemoet. Als het onderweg wat warm wordt, vindt u trouwens in bijna elk Zuid-Tirools stadje een zwembad ter afkoeling. Of anders stopt u onderweg bij een echt Italiaanse ijssalon? Waterplezier en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht.

7-daagse fietsreis van Merano naar het Gardameer

Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als U houdt van zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, maar niet van afzien, dan is dit uw tour! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar mooie rozentuinen, volgt u de Adige rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met  vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereikt u Rovereto, waar u een klein stukje moet klimmen (ca. 150 m) om vervolgens de laatste kilometers af te dalen, het koele Gardameer tegemoet.  Als het onderweg wat warm wordt, vindt u trouwens in bijna elk Zuid-Tirools stadje een zwembad ter afkoeling. Of anders stopt u onderweg bij een echt Italiaanse ijssalon? Waterplezier (ook onderweg) en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht.

Dag 1 – Individuele aankomst in Merano

Merano is het hart van Zuid-Tirol. De stad heeft ondanks zijn hoge ligging een opvallend zacht klimaat. U zult versteld staan van het verscheidende landschap met palmen, bloeiende boomgaarden en op de achtergrond bergen tot wel 3300 meter hoog. Het aantrekkelijke stadje staat vanuit de 19e eeuw bekend om zijn geneeskrachtige bronnen. U kunt tegenwoordig nog steeds een bezoek brengen aan deze thermen, maar Merano staat inmiddels ook bekend om zijn bruisende cultuurleven, mooie promenades en eeuwenoude kastelen en burchten. Waarvan Kasteel Trauttmansdorff met zijn schitterende tuinen een van de hoogtepunten is.

Overnachting in Merano

Dag 2 – Uitstapje Vinschgau / Merano 

Afstand: ca. tot 70 km (afhankelijk van hoe u het uitstapje invult)

Via de bekende Vinschgauspoorlijn gaat u met de trein richting de Reschenpas. Vanaf Mals fietst u naar Glurns waar u de volledig bewaard gebleven middeleeuwse stadsmuren kunt bewonderen. Daarna fietst u over de Montani ruïnes door Schlanders terug naar Merano. Burchten en kastelen (zoals Schloss Juval van bergbeklimmer Reinhold Messner) liggen aan de route. Met uitkijk op het indrukwekkende Ortlermassiv en het Stiflersjoch kunt u genieten van dit uitstapje.

Overnachting in Merano

Dag 3 – Merano – Bolzano

Afstand: ca. 45 km

Vanuit de gezellige kuuroordstad Merano begint u aan uw fietsreis door Italië. Als u langs de vruchtbare fruit- en wijngaarden fietst, voelt u de mediterrane flair. De prachtige kastelen en burchten zijn de stille bewakers van uw route.

Aangekomen in  Bolzano kunt u de prachtige Arcadenbogen bewonderen en een heel belangrijk archeologisch museum bezoeken: het “Ötzi”museum, zo genoemd naar “Ötzi the Iceman”. Hij is de oudste Europese mummi ooit (5300 jaar oud), die in 1991 in de Ötztaler Alpen onder aan een gletscher is gevonden. De mummi was in zeer goede staat en had allerlei koperen gereedschap bij zich. Een must see dus. Verder heerlijk ‘bummeln’ over de fruitmarkt of de Waltherplatz.

Overnachting in Bolzano

Dag 4 – Bolzano – Auer

Afstand: ca. 30 km

U verlaat de hoofdstad van Zuid-Tirol en volgt een mooie route langs de rivier de Adige. U kunt de heerlijke lucht van de fruitboomgaarden ruiken. Hier, waar het Adige dal op zijn wijdst is, kunt u de mediterrane natuur goed bewonderen. De nacht brengt u door in Auer, een typisch Zuid-Tirols dorp. Auer heeft nog altijd zijn eigen karakter en de Zuid-Tiroolse gastvriendelijkheid behouden. Er zijn twee mogelijkheden om naar de Kalterer See te fietsen: over een nieuw fietspad door lichte heuvels over Eppan of over de dam langs de Etsch/Adige (geheel vlak). Beide routes brengen u naar het charmante wijndorp Auer.

Overnachting in Auer

Dag 5 – Auer – Trento

Afstand: ca. 45 km 

Uitgeslapen en fris gaat u weer van start met de etappe richting Trento. Uw fietsroute loopt vandaag te midden van uitgestrekte wijnlandschappen. U verlaat het zuidelijkste gedeelte van Zuid-Tirol en daarmee ook het Duitstalige gedeelte van Italië. Vanaf nu hoort u voornamelijk de melodie van de Italiaanse taal.

Trento is een echte kunststad met een mooi oud stadscentrum die wacht op een ontdekkingsreis. Wandel bij aankomst of de dag erna gezellig door de kleine straten. Castello del buonconsiglio (eeuwenlang de woonplaats van de prins-bisschopen van Trento) is een van de highlights. Verder is de prachtige Dom en het aangrenzende plein ‘Piazza Duomo’ met in het midden de Neptunusfontein geweldig om te zien. De kerken van Concilie, fraaie paleizen (o.a. Palazzo Galasso) en de huizen van Fresco zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Overnachting in Trento

Dag 6 – Trento – Torbole/Riva

Afstand: ca. 45 km

Voorbij het machtige Castel Beseno, die hoog boven het Adige dal kroont, fietst u verder door glooiende wijngaarden richting Rovereto.

Rovereto wordt de stad van de Vrede genoemd en ook hier is veel mooie cultuur en kunst te bewonderen. De Mart, Museo di arte moderna e contemporanea, wordt gezien als een van de belangrijkste in Europa. Daarnaast staat er in Rovereto ook het machtige Castello di Rovereto waarin de Eerste Wereldoorlog wordt uitgelegd.

Vandaag verlaat de fietsroute ook het Adige dal. In Mori kunt u in de bekende ijssalon ‘Bologna’ het heerlijke pistache-ijs proeven. Na de enige merkbare helling van uw fietsreis gaat het weer snel bergafwaarts richting Torbole, gelegen aan het diepblauwe water van het Gardameer. U brengt uw laatste nacht door in Torbole of Riva, twee vakantieplaatsen die bekend staan om hun vele activiteiten en hun mooie ligging aan het zonnige Gardameer. Een erg fijne afsluiting van uw heerlijke fietsvakantie in Italië.

Overnachting in Torbole of Riva

Dag 7 – Einde van de reis

Vandaag zegt u het Italiaanse flair leven gedag óf u kunt nog even genieten van het Gardameer en een paar extra dagen in Torbole in Riva bijboeken.

Deze fietsreis is geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid en een goede basisconditie. De route is overwegend vlak, er is slechts één kleine helling (ca. 150 meter) die u omhoog moet. De tour gaat over goede fietspaden of verkeersluwe B-weggetjes, meestal langs rivier de Adige. De etappes kunt u eventueel inkorten door stukken met de trein te reizen.

Kenmerken van fietsreis naar het Gardameer

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: ca. 235 km
 • Afstand per dag: ca. 30 – 45 km per dag (op dag 2 is er de mogelijkheid tot 70 km te fietsen)
 • Periode: zie prijslijst
 • Aankomstdag Merano: dagelijks
 • Overnachtingen: 6
 • Accommodaties: zorgvuldig uitgezochte *** en **** sterren hotels
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:◘◘◘◘
 • Aankomst in Merano: Dit kan per vliegtuig of auto (dit is niet inbegrepen, maar wij kunnen wel adviseren).
 • Parkeren in Merano: U kunt uw auto parkeren in Merano voor ca. € 30,- per week. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk.
 • Transfer terug naar Merano: zie prijslijst

Ervaringen van klanten

Nog geen ervaringen (nieuw in ons aanbod).

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 6 x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3- en 4-sterren hotels.
 • 6 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • Rit met de Vinschgauspoorlijn tot aan Mals, inclusief fiets
 • 1x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten
 • Uitvoerige reisbescheiden: (etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers)
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra standaard opties

 • Half pension (3-gangen avondmenu)
 • Huur standaard fietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • GPS-data beschikbaar
 • Extra nachten in Merano en Riva of Torbole zijn standaard bij te boeken. Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug naar Merano: zie prijslijst

Maatwerk en tips

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst: dagelijks tussen 06.04 – 12.10

Seizoen 1: 06.04 – 26.04 en 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 27.04. – 24.05. | 07.09. – 27.09
Seizoen 3: 25.05. – 06.09

 

Prijzen per persoon

Fietsreis Zuid-Tirol: van Merano naar het Gardameer
(7 dagen, 6 overnachtingen)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 639,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 599,00

Toeslag Seizoen 2

€   40,00

Toeslag Seizoen 3

€   80,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 195,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   80,00

Huur E-bike per tour

€ 180,00

Transferbus terug van het Gardameer naar Merano

€   58,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Hotelklasse:

Zorgvuldig uitgezochte hotels *** en **** niveau

 

Prijzen extra nachten per persoon:

Plaats 2-pers k/1-pers k
Merano (seizoen 1 en 2) € 69 / € 87
Merano (seizoen 3) € 79 / € 97
Torbole/Riva € 69 / € 98

 

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 6 x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3- en 4-sterren hotels.
 • 6 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • Rit met de Vinschgauspoorlijn tot aan Mals, inclusief fiets
 • 1x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten
 • Uitvoerige reisbescheiden: (etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers)
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

 

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

 • Parkeren in Merano: U kunt uw auto parkeren in Merano voor ca. € 30,- per week. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk.
 • Transfer terug naar Merano: Elke zaterdag, zondag en maandag in de ochtend en dinsdag in de middag kunt u met de transferbus terug naar Merano. Kosten € 58,- pp inclusief fiets. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking. Betaling ter plaatse.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl