Fietsvakantie Italië: van Merano naar het Gardameer

Fietsen Meran - Gardameer

Individuele fietsvakantie Zuid-Tirol - Italië

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions (*** of **** sterren)
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: 235 km
 • Afstand per dag: ca. 30 - 70 km per dag (gemiddeld 47 km per dag)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden, ook voor beginners.

Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als U houdt van zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, maar niet van afzien, dan is dit uw tour! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar mooie rozentuinen, volgt u de Adige rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereikt u Rovereto, waar u een klein stukje moet klimmen (ca. 150 m) om vervolgens de laatste kilometers af te dalen, het koele Gardameer tegemoet. Als het onderweg wat warm wordt, vindt u trouwens in bijna elk Zuid-Tirools stadje een zwembad ter afkoeling. Of anders stopt u onderweg bij een echt Italiaanse ijssalon? Waterplezier en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht.

7-daagse fietsreis van Merano naar het Gardameer

Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als U houdt van zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, dan is dit uw tour! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar mooie rozentuinen, volgt u de Adige rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met  vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereikt u Rovereto, waar u een klein stukje moet klimmen (ca. 150 m) om vervolgens de laatste kilometers af te dalen, het koele Gardameer tegemoet.  Als het onderweg wat warm wordt, vindt u trouwens in bijna elk Zuid-Tirools stadje een zwembad ter afkoeling. Of anders stopt u onderweg bij een echt Italiaanse ijssalon? Waterplezier (ook onderweg) en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht.

Van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Merano

Merano is het hart van Zuid-Tirol. De stad heeft ondanks zijn hoge ligging een opvallend zacht klimaat. U zult versteld staan van het verscheidende landschap met palmen, bloeiende boomgaarden en op de achtergrond bergen tot wel 3300 meter hoog. Het aantrekkelijke stadje staat vanuit de 19e eeuw bekend om zijn geneeskrachtige bronnen. U kunt tegenwoordig nog steeds een bezoek brengen aan deze thermen, maar Merano staat inmiddels ook bekend om zijn bruisende cultuurleven, mooie promenades en eeuwenoude kastelen en burchten. Waarvan Kasteel Trauttmansdorff met zijn schitterende tuinen een van de hoogtepunten is.

Overnachting in Merano

Dag 2 – Uitstapje Vinschgau / Merano 

Afstand: ca. tot 70 km (afhankelijk van hoe u het uitstapje invult)

Via de bekende Vinschgauspoorlijn gaat u met de trein richting de Reschenpas. Vanaf Mals fietst u naar Glurns waar u de volledig bewaard gebleven middeleeuwse stadsmuren kunt bewonderen. Daarna fietst u over de Montani ruïnes door Schlanders terug naar Merano. Burchten en kastelen (zoals Schloss Juval van bergbeklimmer Reinhold Messner) liggen aan de route. Met uitkijk op het indrukwekkende Ortlermassiv en het Stiflersjoch kunt u genieten van dit uitstapje.

Overnachting in Merano

Dag 3 – Merano – Bolzano

Afstand: ca. 45 km

Vanuit de gezellige kuuroordstad Merano begint u aan uw fietsreis richting Bolzano. Als u langs de vruchtbare fruit- en wijngaarden fietst, voelt u de mediterrane flair. De prachtige kastelen en burchten zijn de stille bewakers van uw route.

Aangekomen in  Bolzano kunt u de prachtige Arcadenbogen bewonderen en een heel belangrijk archeologisch museum bezoeken: het “Ötzi”museum, zo genoemd naar “Ötzi the Iceman”. Hij is de oudste Europese mummi ooit (5300 jaar oud), die in 1991 in de Ötztaler Alpen onder aan een gletscher is gevonden. De mummi was in zeer goede staat en had allerlei koperen gereedschap bij zich. Een must see dus. Verder heerlijk ‘bummeln’ over de fruitmarkt of de Waltherplatz.

Overnachting in Bolzano

Dag 4 – Bolzano – Auer

Afstand: ca. 30 km

U verlaat de hoofdstad van Zuid-Tirol en volgt een mooie route langs de rivier de Adige. U kunt de heerlijke lucht van de fruitboomgaarden ruiken. Hier, waar het Adige dal op zijn wijdst is, kunt u de mediterrane natuur goed bewonderen. De nacht brengt u door in Auer, een typisch Zuid-Tirols dorp. Auer heeft nog altijd zijn eigen karakter en de Zuid-Tiroolse gastvriendelijkheid behouden. Er zijn twee mogelijkheden om naar de Kalterer See te fietsen: over een mooi aangelegd fietspad door lichte heuvels over Eppan of over de dam langs de Etsch/Adige (geheel vlak). Beide routes brengen u naar het charmante wijndorp Auer.

Overnachting in Auer

Dag 5 – Auer – Trento

Afstand: ca. 45 km 

Uitgeslapen en fris gaat u weer van start met de etappe richting Trento. Uw fietsroute loopt vandaag te midden van uitgestrekte wijnlandschappen. U verlaat het zuidelijkste gedeelte van Zuid-Tirol en daarmee ook het Duitstalige gedeelte van Italië. Vanaf nu hoort u voornamelijk de melodie van de Italiaanse taal.

Trento is een echte kunststad met een mooi oud stadscentrum die wacht op een ontdekkingsreis. Wandel bij aankomst of de dag erna gezellig door de kleine straten. Castello del buonconsiglio (eeuwenlang de woonplaats van de prins-bisschopen van Trento) is een van de highlights. Verder is de prachtige Dom en het aangrenzende plein ‘Piazza Duomo’ met in het midden de Neptunusfontein geweldig om te zien. De kerken van Concilie, fraaie paleizen (o.a. Palazzo Galasso) en de huizen van Fresco zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Overnachting in Trento

Dag 6 – Trento – Torbole/Riva

Afstand: ca. 45 km

Voorbij het machtige Castel Beseno, die hoog boven het Adige dal kroont, fietst u verder door glooiende wijngaarden richting Rovereto.

Rovereto wordt de stad van de Vrede genoemd en ook hier is veel mooie cultuur en kunst te bewonderen. De Mart, Museo di arte moderna e contemporanea, wordt gezien als een van de belangrijkste in Europa. Daarnaast staat er in Rovereto ook het machtige Castello di Rovereto waarin de Eerste Wereldoorlog wordt uitgelegd.

Vandaag verlaat de fietsroute ook het Adige dal. In Mori kunt u in de bekende ijssalon ‘Bologna’ het heerlijke pistache-ijs proeven. Na de enige merkbare helling van uw fietsreis gaat het weer snel bergafwaarts richting Torbole, gelegen aan het diepblauwe water van het Gardameer. U brengt uw laatste nacht door in Torbole of Riva, twee vakantieplaatsen die bekend staan om hun vele activiteiten en hun mooie ligging aan het zonnige Gardameer. Een erg fijne afsluiting van uw heerlijke fietsvakantie in Italië.

Overnachting in Torbole of Riva

Dag 7 – Einde van de reis

Vandaag zegt u het Italiaanse flair leven gedag óf u kunt nog even genieten van het Gardameer en een paar extra dagen in Torbole in Riva bijboeken.

Fietsreis Merano – Gardameer, wat is inbegrepen

Inbegrepen

 • 6 x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3- en 4-sterren hotels.
 • 6 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • Rit met de Vinschgauspoorlijn tot aan Mals, inclusief fiets
 • 1x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
 • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties

 • Huurfiets (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bike
 • GPS-data beschikbaar
 • Extra nachten in Merano en Riva of Torbole zijn standaard bij te boeken. Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug naar Merano: Elke zaterdag, zondag en maandag in de ochtend en dinsdag in de middag kunt u met de transferbus terug naar Merano.

Parkeren

U kunt uw auto dichtbij het hotel in Merano parkeren op een openbare parkeerplaats voor ca. € 30,- per week. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk.

Fietsen van Merano naar het Gardameer, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Deze fietsreis is geschikt voor recreatieve fietsers van alle leeftijden. De route is overwegend vlak, er is slechts één kleine helling (ca. 150 meter) die u omhoog moet. De fietsreis gaat over goede fietspaden of verkeersluwe B-weggetjes, meestal langs rivier de Adige. De etappes kunt u eventueel inkorten door stukken met de trein te reizen.

Ervaringen van onze fietsers – fietsen Zuid-Tirol

Nog geen ervaringen (nieuw in ons aanbod).

Maatwerk – Fietsvakantie Merano – Gardameer

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Offerte Aanvragen

Prijzen 2020 – fietsen van Merano naar het Gardameer

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst: dagelijks tussen 04.04 – 10.10

Seizoen 1: 04.04 – 24.04 en 26.09 – 10.10
Seizoen 2: 25.04. – 29.05. | 05.09. – 25.09
Seizoen 3: 30.05. – 04.09

 

Prijzen per persoon

Fietsreis Zuid-Tirol: van Merano naar het Gardameer
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 639,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 619,00

Toeslag Seizoen 2

€   40,00

Toeslag Seizoen 3

€   80,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 169,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   85,00

Huur E-bike per tour

€ 180,00

Transferbus terug van het Gardameer naar Merano

€   59,00

Boekingskosten standaard, per boeking

€ 30,00

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100,00

 

Hotelklasse

Zorgvuldig uitgezochte hotels 3* en 4* niveau

 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats 2-pers k/1-pers k
Merano € 79 / € 98
Torbole/Riva (seizoen 1 + 2) € 69 / € 98
Torbole/Riva (seizoen 3) € 89 / € 118

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent