Alpe Adria, deel 1 van Salzburg naar Villach

Individuele fietsreis Oostenrijk: Alpe Adria deel 1

 • Soort reis: individuele fietsreis Europa langs *** hotels/pensions
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: ca. 190 km
 • Afstand per dag: ca. 40 km
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘
  2,5: Geschikt voor fietsers met een goede conditie.

  Een gevarieerde fietsreis vanaf Salzburg, de stad van Mozart, tot in het zonnige, mediterrane Karinthië. U fietst door de mooie Salzach vallei, de wilde en romantische Gastein vallei en het idyllische Drautal om uiteindelijk aan te komen in Villach, het zonnige, mediterrane hart van Karinthië. Een echte fietstocht voor de genieter. U wordt de gehele route vergezeld door het berglandschap van de Alpen. Onderweg een schat aan prachtige uitzichten, schilderachtige oude stadjes, sprankelende watervallen, indrukwekkende forten, diepe kloven en culinaire streeklekkernijen, zoals de Salzburger Nockerl en Kärnter Kasnudeln. Een unieke, afwisselende fietsreis met veel natuurlijke en culturele highlights!

Fietsreis door de Alpen – Alpe Adria, deel 1 

ca. 40 km per dag 

Een gevarieerde fietsreis vanaf Salzburg tot in het zonnige, mediterrane Karinthië. U fietst door de mooie Salzach vallei, de wilde en romantische Gastein vallei en het idyllische Drautal om uiteindelijk aan te komen in Villach. Villach is het zonnige, mediterrane hart van Karinthië. Een echte fietstocht voor de genieter. U wordt de gehele route vergezeld door het berglandschap van de Alpen. Onderweg een schat aan prachtige uitzichten, schilderachtige oude stadjes, sprankelende watervallen, indrukwekkende forten, diepe kloven. Ook zijn er veel culinaire streeklekkernijen, zoals de Salzburger Nockerl en Kärnter Kasnudeln. Een unieke, afwisselende fietsreis met veel natuurlijke en culturele highlights!

 

 Uw fietsvakantie van dag tot dag

 

Dag 1 – Aankomst Salzburg  

Aankomst in de oude, culturele stad Salzburg, stad van Mozart en van Sissi. Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude binnenstad en het Mozarthuis. In het Mozarthuis werd Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld.

Overnachting in Salzburg

Dag 2 – Salzburg – Golling

Afstand: ca. 35 – 45 km fietsen

U start in het schaduwrijke rivierdal van de Salzach. U fietst naar het romantische stadje Hallein, eens een rijke, Keltische stad (Keltenmuseum). Hallein heeft een mooi historisch centrum met kleine straatjes, bogen en huizen met prachtige gevels. U fietst verder langs de Salzach naar de prachtige waterval bij Golling. Het plaatsje Golling heeft een mooi marktplein en kasteel uit de 13 eeuw. Wilt u vandaag wat extra kilometers maken? Dan is een adviseren wij om een mooie lus te maken door het romantische Bluntautal (ca. 10 km extra).

Overnachting in Golling

Dag 3 – Golling – St. Johann

Afstand: ca. 40 km 

Vanaf Golling fietst u naar de pas Lueg-Höhe met uitzicht op het prachtige Tennengebergte. U komt langs de indrukwekkende Salzach-kloof. U fietst naar de sfeervolle plaats Werfen (met de Burg Hohenwerfen) aan de voet van de Hochkönings. Via Bischofshofen komt u al snel in uw dagbestemming aan: alpendorp St. Johann. Onmiskenbaar in St. Johann zijn de torens van de Pongauer-koepels. In St. Johann ligt ook de wilde Liechtensteinklamm (kloof), die helaas op moment gesloten is vanwege herstelwerkzaamheden.

Overnachting in St. Johann

Dag 4 – St. Johann – Mallnitz im Mölltal 

Afstand: ca. 45 – 55 km 

U verlaat de Salzach en fietst de romantische Gastein-vallei in. Hier moet u een flinke klim maken langs de Gasteinkloof omhoog (transfer mogelijk). Daarna gaat het over mooie wegen via lieve alpiene dorpjes naar Bad Gastein aan de voet van Hohe Tauern. Bekijk voordat u verder fietst de Gasteiner waterval midden in Bad Gastein. U fietst kort stukje verder naar Böckstein en hier neemt u de trein door de Tauernschleuse. U komt uit in Mallnitz, aan de andere kant van de Alpen, waarna nog een korte afdaling volgt naar Mallnitz im Mölltal.

Overnachting in Mallnitz im Mölltal

Dag 5 – Mallnitz im Mölltal – Spittal a.d. Drau 

Afstand: ca. 40 km

De dag begint langs de rivier Möll door indrukwekkend hoge berglandschappen. In Möllbrücke begint het Drautal en daarmee ook het zonnige zuiden van Oostenrijk. Uw dagbestemming is de oude pelgrimsstad Spittal. Een bezoek aan Renaissance slot Porcia (ook wel het mooiste Renaissance-gebouw van de Noordelijke Alpen genoemd) mag niet ontbreken.

Overnachting in Spittal a.d. Drau

Dag 6 – Spittal a.d. Drau – Villach

Afstand: ca. 40 km

De reis van vandaag gaat licht bergaf door het dal van de smaragdgroene, glinsterende rivier de Drau. Het is een gemakkelijk etappe. U komt door het dorpje Paternion met zijn interessante kerken en kastelen die zeker een bezoek waard zijn. Fietsend langs idyllische alpenweiden, bossen en rivierdalen komt u aan op uw eindbestemming: het mediterrane stadje Villach in het zonnige Karinthië. Villach is een mooi oud stadje waar u heerlijk kunt bijkomen van uw fietsreis.

Overnachting in Villach

Dag 7 – Einde van de reis

Na het ontbijt, einde van uw fietsreis. U kunt uw reis eventueel met één of meerdere nachten verlengen in Villach en/of de Alpe Adria fietsroute verder volgen via onze fietsreis Alpe Adria, deel 2!

Wat is inbegrepen – fietsen Oostenrijk: Alpe Adria, deel 1

 

Inbegrepen in de basisprijs

    • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** hotels / pensions
    • Uitgebreid ontbijtbuffet
    • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
    • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
    • Goed uitgewerkt kaartmateriaal
    • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
    • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
    • GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
    • Let op: Toeristenbelastingen en andere plaatselijke belastingen zijn niet inbegrepen!

 

Extra standaard opties

   • Huurfietsen
   • Huur e-bike
   • Extra nachten in Salzburg of Villach
   • Transfer terug naar Salzburg op het einde van de fietsreis

 

Fietsreis Oostenrijk, Alpe Adria deel 1

 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ niveau 2,5: geschikt voor fietsers met een goede conditie.

Ondanks de omringende bergen fietst u over vlak tot licht heuvelachtig terrein. Twee langere klimmen kunt u per trein overbruggen. Deels fietst u over asfalt, meestal over goede natuurwegen. Een langere afdaling (ca. 8 km) gaat over een wat drukkere straat met autoverkeer.

Ervaringen van onze fietsers – Fietsreis Salzburg – Villach

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 

Nog geen ervaringen van onze fietsers, nieuw in ons aanbod.

Offerte Aanvragen

Maatwerk als extra optie – Fietsvakantie Alpe Adria deel 1

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70..

Offerte Aanvragen

 

Prijzen 2019 fietsen Alpe Adria 1

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Periode: 29 april tot 30 september

Startdag: maandag

Seizoen 1: 29.04 – 09.06 | 09.09 – 30.09

Seizoen 2: 10.06 – 08.09

Prijzen 7-daagse fietsreis Salzburg – Villach 

Prijzen zijn p.p.

 

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 559

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 509

Toeslag seizoen 2

€   35

Toeslag 1-pers. kamer

€   104

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€ 70

Huur E-bike per tour

€ 160

Bustransfer terug naar Salzburg (alleen op zondag)

€ 85

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Hotels

Zorgvuldige uitgezochte 3* hotels / pensions / Gasthöfe

Extra nachten per persoon in 2-pers.kamer / 1-pers. kamer

Plaats dbl / single
Salzburg vanaf € 59 / € 82
Villach            € 57 / € 77

 

Aanreisinformatie

U kunt uw auto in Salzburg parkeren bij het hotel voor € 50 – € 80 p/w of in een van de parkeergarages in Salzburg.  Vanuit Nederland of België is vliegen of met de trein ook een goede optie.

Transfer terug naar Salzburg

De bustransfer terug naar Salzburg gaat elke zondag om ca. 10 uur vanaf het station in Villach naar de Messegelände of het vliegveld van Salzburg (ca. 2,5 uur onderweg, kosten € 85 p.p.). Een alternatief is om met de trein terug te reizen. Er zijn goede treinverbindingen tussen Villach en Salzburg (ca. 2,5 uur onderweg, kosten ca. € 36 p.p.; als uw eigen fietsen meeneemt in de trein, dient u vooraf te reserveren).

Verzekeringen

Reisverzekering en annuleringsverzekering
U kunt via ons ook een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl