Fietsen met kinderen in de Alpen: Krimml – Salzburg

Heerlijke, gemakkelijke fietstocht met kinderen langs de Tauern Radweg

Puur genieten op deze fietsvakantie met kinderen in de Alpen. Jullie ontdekken per fiets het Oostenrijkse hooggebergte. De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, heeft deze reis zijn naam gegeven. Maar maak je geen zorgen over steile hellingen die beklommen moeten worden. Integendeel, jullie fietsen maar liefst 650 meter bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach naar Salzburg. Drieduizenders – sommige met sneeuw bedekt – begeleiden jullie door een sprookjesachtig landschap. Halverwege in Zell am See kunnen jullie een duik nemen in de Zellersee, een prachtig recreatiemeer. Eindbestemming is Salzburg, geboortestad van Mozart. Salzburg heeft voor alle leeftijden zoveel te bieden dat jullie aan één dag niet genoeg zullen hebben. 

De familytour van Krimml naar Salzburg is één van de mooiste fietsreizen in ons bestand!

Hoogtepunten familytour Hohe Tauern

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

Van dag tot dag – Fietsvakantie met kinderen in de Alpen | Tauern Radweg Krimml – Salzburg

Wij bieden naast de familytour ook andere fietsvakanties langs de Tauernradweg aan:
Dag 1 – Individuele aankomst in Krimml

Aankomst in Krimml. Krimml is een typisch Oostenrijks bergdorp in het adembenemende berglandschap van National Park Hohe Tauern. Bezoek de beroemde Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met zijn drie trappen met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa.

Overnachting in Krimml

Dag 2 – Krimml – Mittersill/Stuhlfelden (ca. 35 km)

Jullie fietsreis begint bij de ingang van de watervallen en vervolgens fietsen jullie langs de Krimmler Ache, een riviertje dat met veel kabaal naast jullie stroomt. Onderweg is het genieten van de uitzichten op de hoge bergen om jullie heen. Opvallend is de Großvenediger, die ook ’s zomers met sneeuw en ijs bedekt is. Ook de rails van de Pinzgaubahn, de smalspoorbaan die van Krimml tot Zell am See door het dal loopt, zullen jullie regelmatig tegenkomen. In Neukirchen kunnen jullie met de kabelbaan naar de ruim 2000 meter hoge Wildkogel, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de bergen hebt. Door het Obersalzachtal bereiken jullie Mittersill. Hier is een educatief bezoek aan het museum Nationalparkwelt en het museum van het Nationalpark Hohe Tauern interessant. Verder heeft Mittersill een mooi zwembad met glijbaan en ligweide.

Overnachting in Mittersill/Stuhlfelden

Dag 3 – Mittersill/Stuhlfelden – Kaprun/Zell am See (ca. 25 km)

Van Mittersill fietsen jullie verder door het Salzachtal langs groene weiden en gemoedelijke dorpjes die voor een wisselend sprookjesachtig tafereel zorgen. De hoge met sneeuw bedekte bergen van de Venedigergruppe begeleiden jullie ook deze dag. Bij Kaprun aangekomen, kunnen jullie met een busje een hele mooie tocht maken naar de hoog op de berg gelegen stuwmeren: Wasserfallboden (op 1670 meter hoogte) en Mooserboden (op 2040 meter hoogte). Tijdens een wandeling bij de Mooserboden kunnen jullie even de atmosfeer van het hooggebergte boven de boomgrens proeven. Bij mooi weer kunnen jullie na afloop een lekkere duik in de Zellersee nemen, een bootje huren of heerlijk zonnen op een van de mooie groene ligweides.

Overnachting in Kaprun/Zell am See

Dag 4 – Kaprun/Zell am See – Saalfelden (ca. 30 km)

Vandaag verlaten jullie het Salzachtal en fietsen jullie langs de Zellersee naar het noorden. Voorbij de Zellersee kom je in het dal van de Saalach. De route gaat langs de bekende Wallfahrtskirche van Maria Alm richting Saalfelden. Saalfelden is een gezellig Oostenrijks dorp omringd door het machtige hooggebergte. In Saalfelden kunnen de kinderen bij de Ritzensee spelen in de grote speeltuin of heerlijk zwemmen.

Overnachting in Saalfelden

Dag 5 – Saalfelden – Unken (ca. 35 km)

Na Saalfelden wordt het dal smaller. Bij Weißbach wordt het spannend: de Seisenbergklamm is een smalle schlucht waar je over houten bruggen doorheen kunt lopen. Aan de ander kant van het dal ligt iets verderop de Lamprechtshöhle (een heuse grot). Mochten jullie wat tijd over hebben dan is het leuk om naar de Almenwelt in Lofer te gaan. Met een kabelbaan gaan jullie de berg waar jullie kunnen genieten van een panoramisch uitzicht en de leuke avonturenspeelplaats. De fietsroute brengt jullie door het prachtige natuurrijke Saalachtal. Onderweg komen jullie langs de Innersbachklamm (eveneens een prachtige schlucht) en vervolgens fietsen jullie naar Unken, de eindbestemming voor vandaag. In Unken wacht het leuke Alpenbad met speeltuin op jullie.

Overnachting in Unken

Dag 6 – Unken – Salzburg (ca. 40 km)

Vandaag fietsen jullie verder door het Saalachtal richting Salzburg. Op een gegeven moment steken jullie de grens met Duitsland over en komen jullie in het prachtige landschap van een klein stukje Beieren, de zgn. Duitse Ecke. Daar komen jullie door het gezellige en mooie Bad Reichenhall, waar veel mensen bij de Ruperus Therme een kuurbad nemen. Het is dan nog ca. 15 km tot het centrum van Mozartstad Salzburg. In Salzburg mondt de Saalach weer uit in de Salzach. Als je aan komt fietsen torent de Salzhohenburg hoog boven de stad Salzburg uit: een sprookjesachtige aanblik. Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude, gezellige binnenstad en het Mozarthuis. Voor de kinderen is er ook een mooie dierentuin en zijn er interessante kindermusea.

Overnachting in Salzburg

Dag 7 – Einde van jullie reis 

Na het ontbijt eindigt jullie fietsvakantie. Jullie vertrekken vandaag richting huis óf jullie kunnen de vakantie verlengen. Wij helpen jullie graag bij het verlengen van jullie vakantie met een of meer dagen.

Reisdetails – Fietsvakantie met kinderen in de Alpen | Tauern Radweg 

Inbegrepen

  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3*/4* hotels/Gasthöfe
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Entree tot de Krimmler waterval
  • Nederlandstalige routebeschrijving + routekaarten
  • GPX-bestanden voor op jullie GPS of navigatie app op de mobiele telefoon
  • Reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips, ook tips voor activiteiten met kinderen – merendeel Nederlandstalig
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Verzekering huurfietsen i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

  • Halfpension
  • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
  • Huurfietsen
  • Huur e-bikes
  • Huur kinderfiets, follow-me, fietskar en kinderzitje
  • Er gaat dagelijks een bustransfer terug van Salzburg naar Krimml, vertrektijd: 16:00 uur. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij boeking op te geven. Alternatief is in eigen beheer per openbaar vervoer terugreizen. 

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (ca. € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag, geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse). Goedkopere parkeermogelijkheden zijn er bij het vliegveld van Salzburg. Vanaf Salzburg kunt u dan met een bustransfer of in eigen beheer per openbaar vervoer naar het beginpunt van de fietsreis in Krimml reizen.

Fietsvakantie met kinderen in de Alpen | Tauern Radweg, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

De individuele fietsreis door de Hohe Tauern is van het begin tot het eind goed met borden aangegeven. De route gaat voor het grootste deel over rustige asfaltfietspaden en b-weggetjes. Daarnaast fietst u stukken over niet geasfalteerde fietspaden (grindpaden). De wegkwaliteit is als goed te kenmerken. Slechts kleine delen gaan over straten met meer autoverkeer. De Tauern Radweg verloopt bijna geheel bergafwaarts of vlak. Er zijn een paar lichte stijgingen/klimmen, maar die zijn voor kinderen ook goed te doen. 

Ervaringen – Fietsvakantie met kinderen in de Alpen | Tauern Radweg 

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 4
“Onze vakantie was heel fijn, het is een prachtige route en we hadden geluk met het weer. De afstanden zouden voor ons en de kinderen iets groter mogen zijn.”
Familie Schijns, augustus 2023

Algemeen oordeel: 5
“We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles is heel goed verlopen, vanaf het eerste contact, de boeking zelf, tot het contact ter plaatse (een van de huurfietsen was te groot en moest omgeruild worden, dat is perfect opgelost). We vonden de hele ervaring zeker voor herhaling vatbaar! “
Familie Blankevoort, augustus 2022

Algemeen oordeel: 5
“Mozaïek Reizen is een prettige organisatie om een vakantie bij te laten organiseren. Vriendelijk in contact.
Het was heerlijk om door en/of tussen de bergen te fietsen.”
Familie Van de Plasse, augustus 2021

Algemeen oordeel: 5
“Prima, alles goed geregeld! Tour gedaan met dochters van 8 en 11 jaar, dit was goed te doen qua afstand en hoogteverschillen. Afwisseling met zwemmen in alpenbaden en meertjes was fijn. Hotels netjes, op mooie plekken en prima ontbijt.”
Familie Meppelink, augustus 2020

Algemeen oordeel: 4
“Prima geregeld”
Familie Kastelein, augustus 2020

Algemeen oordeel:
“Onze ervaring is alleen maar positief, een fietsvakantie is voor ons zeker voor herhaling vatbaar.”
Familie Albers, juli 2020

Algemeen oordeel: 5
“Positieve ervaring, vlotte communicatie en alles was goed geregeld. De fietsetappe tussen Zell am See en Saalfelden heeft de meeste indruk gemaakt.”
Familie Vanderper, juli 2020

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerd, prettig contact in de voorbereiding.”
Familie Van der Veen, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Een zeer aangename ervaring; we hadden mooi weer. Oostenrijk is een ideale bestemming: aangename chauffeurs met respect voor fietsers, veel mogelijkheden voor activiteiten onderweg en een supermarkt in elk dorp.”
Familie Decat, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Goed”
Familie Van Gompel, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima informatie en organisatie van de fietsvakantie!
Familie Schilperoort, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend. Prima en snelle service.
Familie Beuning, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goede service en snelle reactie.”
Familie Bakker, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima, vooral de service bij onze last-minute boeking.”
Familie Magnee, augustus 2016

Prijzen 2024 – Fietsen met kinderen in de Alpen | Tauern Radweg

Termijnen

Beginnen is dagelijks mogelijk van 27.04 tot 05.10

Seizoen 1:   27.04. – 02.05. en 30.09. – 05.10
Seizoen 2:   03.05. – 23.05. en 09.09. – 29.09
Seizoen 3:   24.05. – 08.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer

€ 799

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 699

Toeslag Seizoen 2

€ 100

Toeslag Seizoen 3

€ 180

Toeslag 1-pers. kamer

€ 199

Toeslag halfpension (6x diner)

€ 194

Huurfiets per tour

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 259

Huur kinderfiets

€ 89

Huur kinderfietskar

€ 89

Huur follow-me + kinderfiets

€ 139

Huur kinderzitje

€ 35

Bustransfer terug (incl. eigen fiets)

€ 93

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte 3*/4* hotels en Gasthöfe

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer p.p. 1-pers. kamer p.p.
Krimml

€ 95

€ 115

Kaprun

€ 85

€ 115

Salzburg

€ 105

€ 149

Andere plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)

0 – 5 jaar100%
6 – 11 jaar 50%
12 – 14 jaar 25%
15 – 17 jaar 10% op extra bed

Maatwerk – Fietsvakantie met kinderen in de Alpen | Tauern Radweg 

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles is heel goed verlopen, vanaf het eerste contact, de boeking zelf, tot het contact ter plaatse. We vonden de hele ervaring zeker voor herhaling vatbaar!

Familie Blankevoort

Shopping Basket