Spa Triangel Tour – fietsvakantie Bohemen

Karslbad, Karlovy Vary, fietsvakantie Bohemen, fietsvakantie Tsjechië

Individuele fietsreis Tsjechië

 • Soort reis: individuele fietsrondreis langs hotels/pensions
 • Duur: 7 dagen
 • Afstand: 280 km
 • Afstand per dag: ca. 25 - 70 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ Geschikt voor toerfietsers, mensen met een goede conditie.

Veelzijdige, interessante 7-daagse fietsrondreis door West-Bohemen, het land van de geneeskrachtige bronnen met zijn rijke geschiedenis, adembenemende natuur en vriendelijke mensen. U heeft vast weleens gehoord van spastad Karlsbad (Karlovy Vary) of Marienbad (Marianske Lázně). U beleeft de unieke atmosfeer van deze oude badplaatsen, fietst langs een stukje IJzeren Gordijn en door de schitterende natuur van de Ohre rivier en het Slavkovsky woud. Onderweg authentieke dorpjes, middeleeuwse kastelen en brouwerijen. In Becov nad Teplou vindt u de Relikwieën van de H. Maura uit de 13de eeuw. In Cheb staat een bijzonder complex van 11 huizen, “Spalicek” genoemd. Cheb is ook een stad met een prachtig kasteel, een beroemde kapel en massieve verdedigingswerken. Drink uit een van de geneeskrachtige bronnen of laat u onderdompelen in een serieuze bierspa!

Spa Triangel Tour – langs oude spasteden, kastelen en mooie natuur

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 

Veelzijdige, interessante 7-daagse fietsrondreis door West-Bohemen, het land van de geneeskrachtige bronnen met zijn rijke geschiedenis, adembenemende natuur en vriendelijke mensen. U heeft vast weleens gehoord van Karlsbad, de 14de eeuwse spastad met zijn 12 geneeskrachtige bronnen. Deze interessante stad is het begin en eindpunt van een veelzijdige fietsrondreis langs bekende Boheemse kuuroorden als Marienbad (Marianske Lazne) en Franzensbad (Frantiskovy Lazne). Dat deze streek een roemrucht verleden heeft merkt u niet alleen aan de spasteden, maar ook aan de imposante, middeleeuwse burchten onderweg, de fraaie kloosters, de brouwerijen en de authentieke historische plaatsen. Onderwijl fietst u door de schitterende natuur van de Ohre rivier en het Slavkovsky Les (bosgebied) met fraaie bossen,  rotsformaties en heuvels. Een fietstocht langs een stuk van het voormalig IJzeren Gordijn doet het meer recente verleden herleven.

Dit moet u zelf beleven

 • Een spabehandeling in Karlovy Vary of Frantiskovy Lazne, wandelen over de colonnade en genieten van de grandeur van deze oude badplaatsen
 • Fietsen over het prachtige fietspad langs de Eger (Ohre) rivier door het Slavkovsky Les/Woud (natuurreservaat) met zijn hoog oprijzende rotsformaties
 • Genieten van het uitzicht op de hoog boven de ronding van de Ohre gelegen burchtstad Loket
 • Een bezoek aan een lokale bierbrouwerij voor een pilsje van de bron
 • Een flashback krijgen van de donkere tijd van het IJzeren Gordijn
 • Zomaar in een authentiek dorpje afstappen en de openhartige, lokale bevolking ontmoeten
 • De bierspa, bestaande uit een bad van geneeskrachtig bronwater met bierextracten, behorend bij de bierbrouwerij van Chodova Plana

 

Dag 1 – Aankomst in Karlovy Vary/Karlsbad

Aankomst in de 14de eeuwse spastad Karlovy Vary (Karlsbad). De stad heeft een prachtige ligging aan het meanderende riviertje Teplá in een smalle, groene vallei. Karlsbad is gesticht door keizer Karel IV en is met maar liefst 12 geneeskrachtige bronnen de grootste geneeskrachtige badplaats in Tsjechië. De stad is niet alleen bekend vanwege zijn geneeskrachtige bronnen, maar ook door de Becherovka likeur en het wereldberoemde porselein. Wandel door deze historische stad en geniet van het gezellige centrum en de schitterende huizen om u heen (o.a. art-nouveau stijl).

Overnachting in Karlovy Vary

 

Dag 2 – Rondrit Karlovy Vary

Afstand: ca. 30 – 70 km

U kunt deze dag zelf kiezen wat u gaat doen. U kunt lekker relaxen en genieten van de fijne sfeer in Karlovy Vary , maar als u zin heeft om de fiets op te stappen, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. U kunt een mooie rit maken naar Andělská Hora, een oude kasteelruïne prachtig gelegen op een heuvel. Onderweg komt u langs pittoreske dorpjes en een heuvelachtig landschap. Een andere optie is om de fietsroute langs de meanderende Eger rivier stroomafwaarts te volgen, omringd door groene bossen.

Overnachting in Karlovy Vary

 

Dag 3 – Karlovy Vary – Frantiskovy Lazne

Afstand: ca. 62 km

Vanaf Karlovy Vary volgt u de Ohre rivier (Eger) bijna de gehele dag door prachtige landschappen over een nieuw aangelegd fietspad! Het eerste deel volgt u de Ohre door het Slavkovsky Les (Woud), een natuurreservaat met de prachtige Svatosske Skaly rotsformaties. Vandaaruit gaat het verder naar Loket, een schitterende, perfect bewaarde stad met burcht uit de 14de eeuw. Gelegen op de top van een rots en omgeven door de meanderende Ohre rivier is Loket een heel romantische plek voor een stop. Daarna fietst u verder naar de stad Sokolov met zijn historische centrum en kasteel uit de 13de eeuw. Hoewel er overal genoeg rustpunten en cafeetjes zijn, willen we u de volgende tips niet onthouden: een pilsje smaakt toch anders in de Kynsperk brouwerij en koffie drinken in het prachtige, kleine chateau Mostov heeft toch net dat beetje extra.

De eindbestemming van deze dag is een rustige spa stad – Frantiskovy Lazne. Gesticht door de Habsburgse Keizer Frantisek (Franz) de Eerste in 1812. Het oude stadscentrum is rijk aan gebouwen in de empire en classicistische stijl. De hele stad heeft een echt 19de-eeuwse spa atmosfeer.

Overnachting Frantiskovy Lazne

 

Dag 4 – Fietsronde langs kastelen en het IJzeren Gordijn

Afstand: ca. 15 – 70 km

Het programma van deze dag is heel flexibel. Als u van spabehandelingen houdt, kunt u zich vandaag laten verwennen in de geneeskrachtige baden en helemaal niet gaan fietsen. Voor diegenen die meer voelen voor een fietstocht, bieden we een mooie lus van 70 km aan, die u overigens qua lengte en moeilijkheidsgraad aan uw eigen wensen en mogelijkheden kunt aanpassen!

Eeuwenlang was Frantiskovy Lazne de poort tussen het Heilige Romeinse Keizerrijk en het Tsjechische Koninkrijk. Daarom wordt de route van vandaag aaneen geregen door kastelen en burchten. Veel van deze burchten zijn mooi gereconstrueerd, waardoor u het gevoel krijgt terug in de tijd te keren. Een deel van de route fietst u langs het voormalige IJzeren Gordijn, die de herinnering oproepen aan de donkere tijd van de Koude Oorlog. Voor de diehards is het mogelijk om de tocht nog wat te verlengen door de grens met Duitsland over te steken en burg Hohenberg a/d Eger te bezoeken!

Overnachting Frantiskovy Lazne

 

Dag 5 – Frantiskovy Lazne – Marianske Lazne

Afstand: ca. 52 km

Na het verlaten van Frantiskovy Lazne komt u al snel aan in de oude stad Cheb. Cheb is sinds de middeleeuwen de toegangspoort van het Heilige Romeinse Keizerrijk naar het Tsjechische Koninkrijk. Deze prachtige, oude stad is de meest Duitse stad van Tsjechië. Niet alleen vanwege de sponning tussen de huizen (een must see!), maar ook vanwege de typisch Duitse huizen op het centrale plein: “Spalicek”. Cheb is vooral bekend door keizer Friedrich Barbarossa, die hier graag verbleef en vanwege de moord op Generaal Wallenstein (een van de grootste 17de-eeuwse militaire leiders).
Van Cheb fietst u over verkeersluwe wegen door authentieke, kleine dorpjes (die er heel Duits uitzien, door eeuwen van Duitse kolonisatie). U kunt een kleine omweg maken naar een Marian Loretto kapel en een oud kasteel in het dorpje Stary Hroznatov. Kasteel Kynzvart is een mooie plek voor een pauze. Dit kasteel is gebouwd in opdracht van de kanselier Clemens Metternich en is nu een fijne plek om even wat te drinken. Enkele kilometers later komt u aan in Marianske Lazne, met zijn wonderschone stadscentrum en vele spamogelijkheden.

Overnachting Marianske Lazne

 

Dag 6 – Marianske Lazne – Chodova Plana – Marianske Lazne

Afstand: ca. 55 km

Vanmorgen begint u de dag met een klim de heuvels op (u kunt ook met een skilift omhoog). Vandaar gaat het naar het Klooster Tepla, gesticht in de 12e eeuw. Tot op de dag van vandaag kunt u  haar Middeleeuwse kerk en zeldzame bibliotheek bewonderen, die meer dan 80.000 boeken uit alle tijdperken bevat. Daarna fietst u door een vriendelijk glooiend platteland met bossen en weilanden over autovrije wegen en fietspaden. U komt aan in de kleine stad Chodova Plana en zijn bierbrouwerij, waar u het lokale bier (Chodovar) kunt proeven in de bierbrouwerij. Naast een bierbrouwerij kent Chodova plana een heuse bierspa. De baden zijn een mengeling van geneeskrachtig bronwater met bierextracten. Hierna keert u via een omweg over mooie, rustige boerenwegen terug naar Marianske Lazne. U kunt desgewenst ook de trein terug nemen.

Overnachting Marianske Lazne

 

Dag 7 – Marianske Lazne – Becov – Karlovy Vary

Afstand: ca. 25 km of ca. 55 km (hele weg fietsen)

De laatste fietsdag fietst u door het natuurreservaat van het Slavkovsky Les dat vele natuurmonumenten verbergt, waaronder warmwaterbronnen. In Krásno kunt u een unieke uitkijktoren beklimmen of een mijnmuseum bezoeken. Daarna daalt u af naar het mooi gerestaureerde stadje Becov nad Teplou voor een ander hoogtepunt van deze fietsreis. Het lokale kasteelcomplex beschermt namelijk de Kist met de Relikwieën van de Heilige Maura. De kist is een juweel van Romaanse kunst en werd gemaakt in de eerste helft van de 13de eeuw. Vanwege de zeer goede staat waarin het verkeert en vanwege zijn artistieke waarde, is het een van de waardevolste schatten van Tsjechië. Tegelijkertijd is het een belangrijk monument van Middeleeuws Europa! Vanuit Becov kunt u de resterende afstand (ca. 25 km) naar Karlovy Vary fietsen, waarbij u een deel pittig heuvelop gaat. U kunt ook een lokale trein naar Karlovy Vary nemen of wij kunnen u op laten halen voor de transfer naar Praag. U kunt dus de laatste avond ofwel in Karlovy Vary ofwel in Praag doorbrengen.

Optioneel extra overnachting in Karlovy Vary of Praag

(Deze nacht is niet in de prijs inbegrepen, prijs hiervoor is op aanvraag)

Wat is inbegrepen – Spa Triangel Tour door West-Bohemen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 2* / 3* pensions en hotels (B-klasse) /3+* of  4* kwaliteit hotels (A-klasse)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met highlights
 • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route en kaarten van de belangrijkste steden
 • Uitgebreide toeristische informatie
 • GPX-bestanden voor uw GPS of mobiele telefoon
 • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
 • Let op: eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs

Extra opties

 • Bagagevervoer
 • Overnachting op dag 7 in Karlovy Vary of in Praag
 • Halfpension
 • Huurfietsen (alleen mogelijk bij bagagevervoer):
  • Goede, stevige trekkingfiets met 24 of 27 versnellingen – incl. fietshelm, stuurtas en 1x zijtas
  • Gravel bike – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas (extra stabiele, comfortabele en snelle fiets voor op onverharde paden. Qua model een combinatie tussen een wielrenfiets en een mountainbike)
  • Elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas
 • Extra nachten in de overnachtingsplaatsen onderweg
 • Transfer van Karlovy Vary naar Praag

Parkeren

U kunt uw auto parkeren in een van de parkeergarages in Karlovy Vary. U ontvangt hierover tips in de reisbescheiden.

Spa Triangel Tour door West-Bohemen, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 3 van 5

De Spa Triangel Tour is een reis die geschikt is voor toerfietsers, die op vlak terrein gemakkelijk 100 km per dag afleggen. Het landschap is overwegend glooiend en heuvelachtig. De fietspaden zijn echter over het algemeen wel geasfalteerd en deels zelfs erg goed te noemen.

Op deze fietsvakantie komt u door authentieke dorpjes en stadjes, door mooie natuurgebieden en langs vele historische monumenten. Een reis voor liefhebbers van spa, maar vooral ook van historische en natuurmonumenten.

Ervaringen van onze fietsers – Spa Triangel Tour door West-Bohemen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,7

Algemeen oordeel: 5
“Top! Jullie hebben ervoor gezorgd dat we een fantastische vakantie beleefd hebben! Prima service en organisatie. We hebben enorm genoten. Nooit gedacht dat Tsjechië zo’n fantastisch fietsland is.”  
Hans, 2019

Algemeen oordeel: 4
“Prima organisatie”  
Mevr. Van den Haak, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“De afstanden en moeilijkheidsgraad waren goed. Kernwoorden voor de reis: Natuur, cultuur, geschiedenis, kunst, architectuur, etnografie, gezondheid, veiligheid en stilte.”  
Mevr. Crandal, augustus 2018

Offerte Aanvragen

Maatwerk – Spa Triangel Tour door West-Bohemen

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2021 – fietsen Spa Triangel Tour door West-Bohemen

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 
 

Prijzen 2020

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.05 – 30.09

Bij de volgende data kunnen prijzen afwijken:
Begin mei: 27.04 – 06.05
Periode Hemelvaart en Pinksteren: 21.05 – 02.06
 

Prijzen per persoon

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 770

€ 595

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 565

€390

Korting op bagagevervoer bij 4 of meer personen

– € 50

– € 50

Toeslag 1-pers. kamer

€ 160

€ 135

Toeslag alleenreizende

€ 60

€ 60

Toeslag half pension

€ 140

€ 99

Huur trekkingfiets (24 – 27 versnellingen) per tour

€  70

€  70

Huur gravel bike

€ 105

€ 105

Huur e-bike

€ 140

€ 140

Extra dag huurfiets

gratis

gratis

Extra dag gravel bike onderweg

€ 10

€ 10

Extra dag e-bike onderweg

€ 15

€ 15

Transfer Karlovy Vary – Praag

op aanvraag

op aanvraag

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

€  30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

€ 100

Hotels

 • Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezochte hotels 4* en 3*+ kwaliteit
 • Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte pensions en hotels 3* kwaliteit
 

Prijzen extra nachten 

U kunt in alle overnachtingsplaatsen extra dagen blijven. Wij kunnen desgewenst ook voor u de hotels in Praag en Wenen boeken. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.
 

Verzekeringen

Verzekering huurfietsen
U kunt bij ons een huurfietsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.
Verzekering huurfiets comfort: 1,92 p.p. per dag. € 50 eigen risico per gebeurtenis.
Verzekering huurfiets optimaal: 3,27 p.p. per dag. Geen eigen risico per gebeurtenis.

Reisverzekering en annuleringsverzekering
U kunt via ons ook een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent