Fietsen met kinderen langs de Donau – van Linz naar Wenen

Fietsen met kinderen van Passau naar Wenen (deel 2)

De fietsvakantie van Passau naar Wenen is een beproefde klassieker, de beroemdste van Europa en zeer geschikt als eerste fietsvakantie. Fietsen langs de Donau met kinderen van Linz naar Wenen is de familieversie van de fietsroute Passau – Wenen, en in dit geval van het tweede deel. Jullie fietsen langs de mooie blauwe Donau door de prachtige Wachau met zijn steil oprijzende kalkrotsen en wijngaarden. Jullie starten in Linz, waardoor de tourlengte niet zo lang is (210 km). Bovendien is de route langs de Donau zodanig dat overal een boot (of trein) genomen kan worden, dus geen probleem als de vermoeidheid toeslaat. Een rit in het reuzenrad op de Prater in Wenen en een bezoek aan de beroemde Spaanse rijschool is de kroon op deze schitterende fietstocht.

TIP: Combineer de familytour van Linz naar Wenen met de familytour Schärding – Linz, om zo de hele Donauroute van Passau naar Wenen te fietsen! Wij bieden naast de familytours ook andere varianten van de fietsreis Passau – Wenen aan. Zie hiervoor: Fietsen van Passau naar Wenen

Hoogtepunten Donauradweg met kinderen

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

Speciale actie

Indien jullie de familytour van Linz naar Wenen tot 60 dagen voor vertrek boeken, krijgen jullie 10% korting op de hele reissom excl. de eventuele transfer terug van Wenen naar Linz.

Van dag tot dag – Fietsen langs de Donau met kinderen: Linz – Wenen

Dag 1 – Individuele aankomst in Linz

Het is aan te raden om vroeg in de sprookjesstad Linz te arriveren. Jullie hebben dan nog voldoende tijd om met de Pöstlingbergbahn (steilste tram van Europa!) naar de top van de Pöstlingberg te gaan. Je hebt daar een mooi uitzicht én je kunt met de drakentrein (Grottenbahn) de sprookjeswereld op de berg ontdekken. Gek op dieren? Halverwege de Pöstlingberg vind je de leuke dierentuin van Linz. ’s Middags kunnen jullie door het stadje Linz flaneren met haar fraaie stadsplein en de vele steegjes met sprookjesfiguren.

Overnachting in Linz

Dag 2 – Linz – Wallsee

Afstand: ca. 45 km

Vandaag is de eerste fietsdag langs de Donau! Niet ver van Linz komen jullie langs een mooi zwemmeer met speeltuin. Fietsend door een breed dal komen jullie uit bij de monding van de rivier Enns. In Enns (de oudste stad van Oostenrijk) is lunchen in de prachtige binnenstad zeker de moeite waard. Daarna fietsen jullie verder naar Mitterkirchen. Hier kunnen jullie een voormalig Keltisch dorp bezoeken, waar jullie kunnen zien hoe mensen eeuwen geleden woonden en leefden. In Mitterkirchen is er ook een zwemmeer met grote ligweide, lekker om af te koelen. Jullie steken daarna de Donau over naar jullie overnachtingsplaats Wallsee. Wallsee is een gezellig plaatsje met een leuk marktplein, Romeins museum en een imposant kasteel. Er is ook een Fun Park met o.a. trampolines, klimwand, zwemmogelijkheden en je kunt er zelfs suppen! Naast het Fun Park bevindt zich een leuke speeltuin. 

Overnachting in Wallsee

Dag 3 – Wallsee – Maria Taferl

Afstand: ca. 45 km

Jullie fietsen door de rijke vlaktes van het Machland tot aan de wilde Strudengau vallei met zijn dromerige kleine stadjes en dorpen. In het barokke stadje Greinburg kunnen jullie even afstappen om Schloss Greinburg (oudste woonslot van Oostenrijk) of het historische Stadttheater Grein (oudste stadttheater van Oostenrijk waar nog toneel gespeeld wordt) te bezichtigen. Verder is het voor kinderen erg leuk om de uitkijktoren in Grein te beklimmen. Vanaf boven hebben jullie een 360 graden panorama uitzicht! Daarna fietsen jullie door de “Nibelungen”, gekenmerkt door weelderige, groene bossen en ongerepte natuur. In Maria Taferl troont hoog boven de Donau de beroemde Wallfahrtskirche, die jaarlijks duizenden pelgrims trekt. Vanaf het hotel in Maria Taferl hebben jullie een prachtig uitzicht op de Donau vallei. Zin om te zwemmen? Onderaan Maria Taferl kunnen jullie een duik nemen in het buitenzwembad.

Overnachting in Maria Taferl

Dag 4 – Maria Taferl – Spitz

Afstand: ca. 35 km

Vandaag is de eerste stop onderweg het middeleeuwse stadje Melk. In Melk staat ’s werelds grootste barokke abdij met een geweldige hoeveelheid barokke kunst. Melk heeft ook een groot zwembad met o.a. glijbanen en een waterval. Na Melk fietsen door de Wachau vallei (UNESCO), deze streek kenmerkt zich door zijn prachtige boomgaarden en wijnbergen, oude kerken en kastelen. In het wijndorpje Spitz kunnen jullie naar het interessante scheepvaartsmuseum, de spannende ruïne Hinterhaus (mooi uitzicht over de Donau!) of even spelen in de leuke speeltuin. 

Overnachting in Spitz

Dag 5 – Rustdag in Wachau

Deze dag mogen jullie zelf invullen. De Wachau vallei is een prachtig gebied voor een rustdag. Jullie kunnen desgewenst een stukje fietsen of wandelen door het mooie wijngebied, een boottocht maken of gewoon een dagje zwemmen en relaxen aan het Donaustrand of bij het buitenzwembad van Spitz. De kinderen kunnen dan heerlijk badderen en spelen terwijl de ouders genieten van een lekkere streekwijn. 

Overnachting in Spitz

Dag 6 – Spitz – Tulln

Afstand: ca. 45 km + treinrit met de Wachau-Bahn

Vanaf Spitz stappen jullie in de zogenoemde Wachau-Bahn. Een klein treintje die een Panoramarit maakt door de UNESCO Wachaustreek, ook erg leuk voor de kinderen! De trein brengt jullie naar het middeleeuwse stadje Krems. De 1000 jaar oude binnenstad van Krems is zeker de moeite waard om te bekijken. Vervolgens stappen jullie weer de fiets op en fietsen jullie langs de Donau-uiterwaarden. Jullie komen langs het gezellige stadje Traismauer met zijn mooie Romeinse toren. Leuk om even rond te wandelen. De eindbestemming van vandaag is bloemenstad Tulln. Op de plek van het huidige Tulln woonden in de Romeinse tijd al mensen. Tulln heeft een gezellig centrum. Bezoek het Egon Schiele museum, het Römermuseum óf het Aubad (een eldorado voor waterliefhebbers).

Overnachting in Tulln

Dag 7 – Tulln – Wenen

Afstand: ca. 40 km

Vandaag fietsen jullie verder over de Donauvlakte richting Wenen. Jullie fietsen langs Greifenstein, de noordrand van het heuvelachtige Wienerwald en Klosterneuburg. Eventueel kunnen jullie hier de mooie abdij bezichtigen. Voor kinderen is een bezoek aan Dinoworld Korneuburg ook fantastisch. Na jullie aankomst in Wenen, kunnen jullie gaan genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Slenter daarna door de bekendste winkelstraat van Wenen, bezichtig de Spaanse rijschool, de St. Stephansdom of de Wiener Prater (ritje met de wereldberoemde reuzenrad is inbegrepen). Ook jullie kunnen naar het keizerlijk paleis Schönbrunn met een speciaal kindermuseum of bekijk de dieren in de oudste dierentuin ter wereld! Deze geweldige hoofdstad heeft enorm veel te bieden en is een ware afsluiter van jullie vakantie.

Overnachting in Wenen

Dag 8 – Einde van jullie fietsreis

Na het ontbijt eindigt jullie fietsvakantie. Jullie vertrekken vandaag richting huis óf jullie kunnen de vakantie verlengen. Wij helpen jullie graag bij het verlengen van jullie vakantie met een of meer dagen.

Reisdetails – Fietsen langs de Donau met kinderen: Linz – Wenen

Inbegrepen

  • Overnachtingen in goede 3*/4* hotels/Gasthöfe/pensions
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Nederlandstalige routebeschrijving +  routekaarten
  • GPX-bestanden voor op jullie GPS of navigatie app op de mobiele telefoon
  • Reisbescheiden met o.a. toeristische informatie en tips voor activiteiten met kinderen – merendeel Nederlandstalig
  • Treinticket Wachau-Bahn Spitz – Krems (incl. fiets)
  • Een verrassing voor de kinderen
  • Ticket voor het bekende Weense Reuzenrad in de Prater
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Huurfietsverzekering
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

  • Extra nachten in alle overnachtingsplaatsen
  • Halfpension (excl. Wenen)
  • Huurfietsen 
  • Huur e-bike
  • Huur kinderfiets / kinderfietskar / follow-me / fietsstoeltje
  • Bustransfer vanaf jullie hotel in Wenen terug naar Linz incl. eigen fiets en bagage. Deze bustransfer vertrekt dagelijks in de middag. Als alternatief kunnen jullie per trein terugreizen, er zijn goede treinverbindingen.

  Parkeren

  Jullie kunnen de auto veilig parkeren in Linz. Parkeren in de parkeergarage van het hotel is meestal mogelijk, maar dit is wel prijzig (ca. € 17 per dag). Als alternatief kunnen jullie de auto parkeren in een parkeergarage bij het station van Linz voor ca. € 70 per week. Jullie ontvangen tips over het parkeren in de reisbescheiden.

Fietsen langs de Donau met kinderen van Linz naar Wenen – voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en zeer geschikt om als eerste fietsvakantie te doen. Naast het fietsen zijn er langs de route van allerlei leuke activiteiten te doen voor gezinnen.

De Donau fietsroute van Linz naar Wenen is het schoolvoorbeeld van een haast perfecte fietsroute. Een aparte fietsroute, zonder gemotoriseerd verkeer. Slechts heel af en toe een stukje over een b-weggetje. Daarbij fietsen jullie vlak of licht bergafwaarts. Mochten de kinderen toch wat moe worden, dan is het op veel plekken mogelijk om de boot of de trein te nemen.

Ervaringen – Fietsen langs de Donau met kinderen van Linz naar Wenen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 5
“Prima ervaring
Familie Zimmerman, augustus 2023

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Prima service, informatie was duidelijk en de reis was leuk. Alles was goed georganiseerd.
Familie Nijkamp, juli 2023 (Combinatie familiereis Schärding – Linz – Wenen)

Algemeen oordeel: –
“We hebben allemaal super hard genoten! Heel erg bedankt voor de organisatie. Onze bagage was steeds op tijd en we hebben de hotels en de route steeds moeiteloos gevonden. Ook de tips kwamen zeker en vast van pas!
Familie De Pauw, juli 2023

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerde fietsvakantie in een mooie omgeving, prima hotels en een leuk informatieboekje”
Familie Zilverentant, mei 2023

Algemeen oordeel: 4,5
“Prettig en goed verzorgd. Plezierig contact met snelle renspons.”
Familie Roorda, augustus 2021

Algemeen oordeel: 4
“Duidelijke communicatie, goede service, prettige samenwerking. 
Familie Van der Goes, augustus 2021

Algemeen oordeel: 4
“Prettig en betrokken. Wenen staat met stip op 1, maar ook de ervaringen onderweg en de overnachtingen in de kleinere plaatsen waren erg leuk.”
Familie Agten, augustus 2021

Algemeen oordeel: 5
“Leuker dan verwacht en super goed te doen met kinderen.”
Familie Mathu, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Een super leuke, sportieve, ontspannen fietsreis. Informatie vooraf was voldoende.”
Familie Stipdonk, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Prachtige tocht, uitstekend verzorgd.”
Anoniem, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
“Positief. We hebben een mooie fietstocht gemaakt, die wij zonder organisatie niet gemaakt zouden hebben.”
Anoniem, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Een zeer goede ervaring! Alles tip-top geregeld. Fijne hotels, aardige mensen en goede huurfietsen..
Familie De Bruin, juli 2017

Algemeen oordeel: 4
“Zeer tevreden. Leuke mix van hotels”
Familie Mortelmans, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Uitstekend. We hebben met meerdere organisaties fietsvakanties gedaan en alles was prima geregeld.”
Familie Dreuning, juli 2016

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben u al aanbevolen. Wij zijn zeer tevreden.”
Fam. Jansen, juli 2015

Prijzen 2024 – Fietsen langs de Donau met kinderen van Linz naar Wenen

Speciale actie 

Indien jullie de familytour van Linz naar Wenen tot 60 dagen voor vertrek boeken, krijgen jullie 10% korting op de hele reissom excl. de eventuele transfer terug van Wenen naar Linz.

Termijnen

Beginnen is dagelijks mogelijk van 30.03 – 12.10

Seizoen 1: 30.03 – 12.04 | 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 13.04 – 03.05 | 14.09 – 27.09
Seizoen 3: 04.05 – 13.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

 € 639

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 579

Toeslag Seizoen 2

€ 95

Toeslag Seizoen 3

€ 150

Toeslag 1-pers. kamer

€ 229

Toeslag halfpension (6x diner, 3 gangen menu)

€ 194

Huurfiets per tour

€ 99

Huur e-bike per tour

€ 239

Huur kinderfiets

€ 89

Huur kinderfietskar

€ 89

Huur follow-me + kinderfiets

€ 139

Huur kinderzitje

€ 35

Bustransfer Wenen – Linz

€ 79

Bustransfer Wenen – Linz incl. eigen fiets

€ 108

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

Kinderkorting

Kinderkorting van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen

0 tot 7 jaar100%
7 tot 12 jaar 50%
12 tot 15 jaar 25%
vanaf 15 jaar 10%

Hotelklasse

Goede 3* / 4* hotels, Gasthöfe en pensions

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Linz€ 69 | € 99
Wenen€ 69 | € 109

Maatwerk – Fietsen langs de Donau met kinderen van Linz naar Wenen

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

Goed georganiseerde fietsvakantie in een mooie omgeving, prima hotels en een leuk informatieboekje

Familie Zilverentant

mei 2023
Shopping Basket