6-daagse Tauernroute van Krimml naar Salzburg (30 – 50 km/dag)

Fietsvakantie Tauernroute - fietsen door Salzachdal van Krimml naar Salzburg/Krimml

Individuele Fietsreis door het Salzach en Saalach dal


 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs uitgezochte ***/**** hotels/pensions
 • Duur: 6 dagen, 5 nachten, 4 fietsdagen
 • Afstand: 165 km, 30 – 50 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden.

Een adembenemende bergketen heeft deze schitterende fietsvakantie zijn naam gegeven: de Hohe Tauern. U hoeft zich echter niet bezorgd te maken dat u steile hellingen moet gaan beklimmen. Integendeel, u fietst bergaf door de zachtglooiende, verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Van Krimml tot Salzburg daalt u maar liefst 650 meter! Landschappelijke hoogtepunten zijn aan de orde van de dag. Met sneeuwbedekte drieduizenders begeleiden u namelijk tot Salzburg, en geven de indruk van een sprookjesachtig landschap. Salzburg, uw eindbestemming, de geboortestad van Mozart, heeft op cultureel gebied zoveel te bieden dat u aan één dag niet genoeg zult hebben. De vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, de rust en de frisse bergwereld zorgen ervoor dat u de beslommeringen van alledag vergeet. Dat wordt puur genieten op een van de mooiste tours in ons bestand.

6-daagse Tauernroute voor recreatieve fietsers – uw fietsvakantie van dag tot dag

Indien u niet graag veel kilometers per dag maakt, maar graag vaak afstapt om van de omgeving te genieten of een museum te bezoeken, dan is deze vrij korte fietsreis heel geschikt voor u.  De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen heeft deze schitterende fietsvakantie zijn naam gegeven. U hoeft zich echter niet bezorgd te maken dat u steile hellingen moet gaan beklimmen. Integendeel, u fietst bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Van Krimml tot Salzburg daalt u maar liefst 650 meter! Landschappelijke hoogtepunten zijn aan de orde van de dag. Met sneeuw bedekte drieduizenders begeleiden u namelijk tot Salzburg, en geven de indruk van een sprookjesachtig landschap. Salzburg, uw eindbestemming, de geboortestad van Mozart, heeft op cultureel gebied zoveel te bieden dat u aan één dag niet genoeg zult hebben. De vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, de rust en de frisse bergwereld zorgen ervoor dat u de beslommeringen van alledag vergeet. Dat wordt puur genieten op deze fietsvakantie, één de mooiste in ons bestand.

Dit moet u zelf beleven:

 • Bezoek aan de Krimmler Wasserfälle, met hun 380 m maar liefst de hoogste waterval van Europa
 • Heerlijk picknicken langs de ruisende beek de Salzach met rondom u heen het heerlijke hooggebergte met zijn drieduizenders.
 • Met de kabelbaan 2000 meter omhoog naar de Wildkogel en genieten van het fenomenale uitzicht.
 • Aankomst per fiets in Salzburg met een prachtige aanblik op deze romantische, eeuwenoude stad.
 • Het Mozarthuis in de Getreidegasse 9, in de oude binnenstad van Salzburg, mag u absoluut niet missen. Wolfgang Amadeus Mozart werd op 27 januari 1756 in dit huis geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld.

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Krimml

Individuele aankomst in Krimml. Bezoek de beroemde Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met drie trappen met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa! U kunt hier net als op elke etappeplaats ook een extra nacht boeken. Uw fietsen staan de volgende dag voor u klaar (bij huurfietsen).

Overnachting in Krimml.

Dag 2 – Krimml – Mittersill/Stuhlfelden (ca. 35 km)

U begint bij de ingang van de watervallen en fietst langs de Krimmler Ache, een riviertje dat met veel kabaal naast u stroomt. U kunt de eerste kilometers genieten van de uitzichten op de hoge, deels met sneeuw bedekte bergen om u heen. Speciaal is de Großvenediger die ook ’s zomers met sneeuw en ijs bedekt is. Ook de rails van de Pinzgaubahn, de smalspoorbaan die van Krimml tot Zell am See door het dal loopt, zult u regelmatig tegenkomen. In Neukirchen kunt u met de kabelbaan naar de ruim 2000 meter hoge Wildkogel, waar u van het uitzicht kunt genieten. Door het Obersalzachtal bereikt u Mittersill. Hier is een bezoek aan het museum Nationalparkwelt en het museum van het Nationalpark Hohe Tauern (het berggebied dat u tijdens uw fietstocht door het Salzachtal aan uw rechterhand ziet) de moeite waard.

Overnachting in Mittersill/Stuhlfelden.

Dag 3 – Mittersill/Stuhlfelden – Kaprun/Zell am See (ca. 30 km)

Van Mittersill fietst u verder door het Salzachtal langs groene weiden en gemoedelijke dorpjes die voor een wisselend sprookjeachtig tafereel zorgen. De hoge met sneeuw bedekte bergen van de Venedigergruppe begeleiden u ook deze dag. Kaprun is bij Nederlanders vooral bekend als wintersportplaats. U kunt echter met een bus(je) vanuit Kaprun een hele mooie tocht maken naar de hoog op de berg gelegen stuwmeren: Wasserfallboden (op 1670 meter hoogte) en Mooserboden (op 2040 meter hoogte). De stuwmeren zijn aangelegd voor de opwekking van elektriciteit. Het geeft u op relatief makkelijke wijze de mogelijkheid om kennis te maken met het hooggebergte boven de boomgrens. Geniet van de hooggebergteatmosfeer tijdens een korte wandeling bij de Mooserboden.
Bij mooi weer kunt u na afloop gaan zwemmen in de Zellersee.

Overnachting in Kaprun/Zell am See

Dag 4 – Kaprun/Zell am See – Lofer (ca. 50 km)

U verlaat het Salzachtal als u langs de Zellersee naar het noorden fietst. Voorbij de Zellersee komt u in het dal van de Saalach. De route gaat langs de bekende Wallfahrtskirche van Maria Alm richting Saalfelden. U kunt hier een plekje vinden voor uw lunch. Na Saalfelden wordt het dal smaller. In het dal komt u bij Weißbach voorbij twee bezienswaardigheden. De Seisenbergklamm is een smalle schlucht waar u over houtenbruggen door kunt lopen. Aan de ander kant van het dal ligt iets verderop de Lamprechtshöhle (grot).

Overnachting in Lofer.

Dag 5 – Lofer – Salzburg (ca. 50 km)

Het Saalachtal wordt steeds mooier. Alvorens u het dorpje Unken bereikt, passert u de Innersbachklamm (eveneens een Schlucht die toegankelijk is via houten bruggetjes) en de hoger gelegen vesting Kniepass (links). Na het bereiken van de Duitse grens gaat u door het prachtige landschap van een klein stukje Duitsland, de Duitse Ecke. U komt door Bad Reichenhall, dat u met zijn Beierse flair betovert. Bij de Ruperus Therme kunt u een kuurbad nemen. Het is dan nog ca. 15 km tot het centrum van Mozartstad Salzburg. In Salzburg mondt de Saalach weer uit in de Salzach.

Overnachting in Salzburg.

Dag 6 – Salzburg

Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude binnenstad en het Mozarthuis. Het Mozarthuis in de Getreidegasse 9 mag u absoluut niet missen. Hier werd Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld. Vandaag eindigt uw arrangement.
Het is beslist de moeite waard een of twee extra nachten in Salzburg bij te boeken.

De individuele fietsreis door de Hohe Tauern is van het begin tot het eind goed met borden aangegeven. De route gaat voor het overgrote deel over rustige asfaltfietspaden en b-weggetjes. Daarnaast fietst u stukken over niet geasfalteerde fietspaden (grindpaden). De wegkwaliteit is als goed te kenmerken. Slechts kleine delen gaan over straten met meer autovekeer. Steigingen zijn er nauwelijks, u daalt daarentegen zelfs 650 meter.
Om in het begin van de tocht te kunnen genieten van het hooggebergte zijn de afstanden de eerste dagen kleiner dan daarna. De fietstocht is ook als familietocht bijzonder geschikt (zie onze speciale familytour uitvoering).

Kenmerken van onze fietsreis Tauernroute:

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe
 • Duur: 6 dagen, 5 nachten, 4 fietsdagen
 • Afstand: 165 km, 30 – 50 km per dag
 • Periode: zie prijslijst (aangeraden wordt vanaf half mei)
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen in: Krimml, Mittersill/Stuhlfelden, Kaprun/Zell am See, Lofer, Salzburg
 • Accommodaties en verzorging: zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels/Gasthöfe. Logies ontbijt of half pension.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:

  ◘◘◘◘

  Niveau 1: gemakkelijk, want bijna geheel bergafwaarts (650 meter dalend)

 • Vervoer naar Oostenrijk: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4

Algemeen oordeel: –
“We fietsten van ansichtkaart naar ansichtkaart. De velden vol bloemen en sneeuw op de toppen van de ‘zweitausender’ om ons heen maken het plaatje compleet.”
Mevr. Van den Berg, mei 2018

Algemeen oordeel: 4
“Positief “
Dhr. De Vries, juni 2017

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden
 • Verzekering van huurfietsen
 • Entree tot de Krimmler waterval

Extra standaard opties

 • Half pension (5 x 3-gangen avondmenu)
 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen (aanbevolen: Krimml, Zell am See, Salzburg)
 • Bij de huurfiets wordt géén gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar. Hier moet u zelf voor te zorgen.
 • Er gaat dagelijks een bustransfer terug van Salzburg (ca. 16.00 uur vertrek) naar Krimml. Kosten € 58 pp incl. fiets. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij de boeking op te geven en te betalen.
 • U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (onbewaakt, € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag). Geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse. Vanaf Salzburg kunt u dan een bustransfer nemen naar het beginpunt van de fietstour in Krimml.

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Voor de Tauernroute hebben we bij onze partner zoveel mogelijk uw wensen willen ondervangen door het aanbieden van 4 kant en klare varianten (extra rustdagen zijn overal mogelijk).

 • 6-daagse Tauern fietsoute Krimml – Salzburg standaard, de tour hier beschreven (30 – 50 km/dag, de eerste paar schitterende bergetappes 30 – 35 km/dag, daarna ca. 50 km/dag)
 • 7-daagse Tauern fietsroute Krimml – Salzburg family (30 – 50 km/dag, de eerste paar schitterende bergdagen 30 – 35 km, rustdag in Zell am See, daarna ca. 50 km/dag)
 • 9-daagse Tauern fietsroute Krimml – Passau standaard (30 – 55 km/dag, ook hier de eerste bergetappes korter, daarna ca. 50 km/dag)
 • 6-daagse Tauern fietsroute Krimml – Passau sportief (75 – 90 km/dag, u kunt aansluiten op ons netwerk vanuit Passau in verschillende richtingen).

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst dagelijks mogelijk, van 27.04 tot 05.10

Seizoen 1:   27.04. – 09.05. en 23.09. – 05.10
Seizoen 2:   10.05. – 20.06. en 02.09. – 22.09
Seizoen 3:   21.06. – 01.09

Prijzen 2019 per persoon

Hotelklasse DeLuxe  A-Klasse B-Klasse
Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer €  710 €  490 €  420
Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer €  670 €  450 €  380
Toeslag Seizoen 2 €  70 €  60 €  50
Toeslag Seizoen 3 €  180 €  110 € 100
Toeslag 1-pers. kamer €  225 €  125 €  110
Toeslag halfpension per tour €  150 €  120 €  110
Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour €  75 €  75 €  75
Huur E-bike per tour €  180 €  180 €  180
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst) €  30 per boeking €  30 per boeking €  30 per boeking
Boekingskosten maatwerk €  100 per boeking €  100 per boeking €  100 per boeking

 

 • DeLuxe Hotels: sfeervolle hotels van de buitencategorie: slothotels, hotels in zeer mooie gebouwen, met een bijzondere ambiance, eenvoudigweg het beste ter plaatse.
 • Hotelklasse A: zorgvuldig uitgekozen ****gasthöfe en hotels
 • Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte pensions, gasthöfe en hotels ***

Extra nachten DeLuxe Hotels

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer Toeslag p.p. half pension
Krimml € 80 € 95 € 20
Kaprun/Zell am See € 130 € 160 € 40
Salzburg € 125 € 210 € 25

Extra nachten A-Klasse Hotels

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer Toeslag p.p. half pension
Krimml € 70 € 80 € 15
Kaprun/Zell am See € 75 € 90 € 25
Salzburg € 80 € 130 € 25

Extra nachten B-Klasse Hotels

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer Toeslag p.p. half pension
Krimml € 55 € 70 € 18
Kaprun/Zell am See  € 50  € 60  € 30
Salzburg € 65 € 85 € 20

Inbegrepen in de reis:

 • Overnachtingen zoals boven beschreven
 • Een uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bij halfpension: 5 x 3-gangen avondmenu
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • 7-daagse telefonische achtervang
 • Uitstekende routebeschrijvingen en kaartmateriaal
 • Uitvoerige reisbescheiden
 • Verzekering van huurfietsen
 • Entree tot de Krimmler waterval

 

Parkeren: U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (onbewaakt, € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag). Geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse. Vanaf Salzburg kunt u dan een bustransfer nemen naar het beginpunt van de fietstour in Krimml.

Bustransfer: dagelijks om ca. 16.00 uur vanaf het station in Salzburg naar het starthotel in Krimml. Kosten € 58 pp. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij de boeking op te geven en te betalen.

Hoe komt u er met het openbaar vervoer? Er gaan vluchten naar München, van daaruit gaan sneltreinen die u in ca. 1,5 uur naar Salzburg brengen. Vandaar kunt u de dagelijkse transfer naar Krimml nemen. Of eventueel ’s ochtends de lokale trein pakken (3,5 uur onderweg, 1 x overstappen).

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl