6-daagse Tauernroute van Krimml naar Salzburg

Fietsvakantie Tauernroute - fietsen door Salzachdal van Krimml naar Salzburg/Krimml

Individuele Fietsreis door het Salzach en Saalach dal


 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs uitgezochte ***/**** hotels/pensions
 • Duur: 6 dagen, 5 nachten, 4 fietsdagen
 • Afstand: 165 km, 30 – 50 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden.

Indien u graag vaak afstapt om van de omgeving te genieten of een museum te bezoeken, dan is deze vrij korte fietsreis heel geschikt voor u. De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, heeft deze schitterende fietsvakantie zijn naam gegeven. U fietst bij deze reis bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Van Krimml tot Salzburg daalt u maar liefst 650 meter! Landschappelijke hoogtepunten zijn aan de orde van de dag. Met sneeuw bedekte drieduizenders begeleiden u namelijk tot Salzburg en geven de indruk van een sprookjesachtig landschap. Salzburg, uw eindbestemming en de geboortestad van Mozart, is absoluut het culturele hoogtepunt van deze reis. De vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, de rust en de frisse bergwereld zorgen ervoor dat u de beslommeringen van alledag vergeet. Dat wordt puur genieten op deze prachtige fietsvakantie!

Fietsvakantie Tauernroute van Krimml naar Salzburg

Indien u graag vaak afstapt om van de omgeving te genieten en niet te veel dagen onderweg wilt zijn, dan is deze vrij korte fietsreis heel geschikt voor u. De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, heeft deze schitterende fietsvakantie zijn naam gegeven. U fietst bij deze reis bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Van Krimml tot Salzburg daalt u maar liefst 650 meter! Landschappelijke hoogtepunten zijn aan de orde van de dag. Met sneeuw bedekte drieduizenders begeleiden u namelijk tot Salzburg en geven de indruk van een sprookjesachtig landschap. Salzburg, uw eindbestemming en de geboortestad van Mozart, is absoluut het culturele hoogtepunt van deze reis. De vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, de rust en de frisse bergwereld zorgen ervoor dat u de beslommeringen van alledag vergeet. Dat wordt puur genieten op deze prachtige fietsvakantie!

Wij bieden van de Tauernroute de volgende 5 varianten aan:

 1. De 6-daagse verkorte variant Krimml – Salzburg. Deze fietsreis staat op deze pagina beschreven
 2. De 8- of 9-daagse standaard variant Krimml – Passau. Deze reizen staan op een andere pagina: Tauernroute Krimml – Passau
 3. De 6-daagse sportieve variant Krimml – Passau. Deze fietsreis staat op een andere pagina: Tauernroute Krimml – Passau
 4. De 7-daagse familytour Krimml – Salzburg. Deze fietsreis staat op een andere pagina: Familytour Krimml – Salzburg

 

Van dag tot dag

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Krimml

Aankomst in Krimml. Krimml is een typisch Oostenrijks bergdorp in het adembenemende berglandschap van National Park Hohe Tauern. Bezoek de beroemde Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met zijn drie trappen met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa!

Overnachting in Krimml

Dag 2 – Krimml – Mittersill/Stuhlfelden (ca. 35 km)

U begint bij de ingang van de watervallen en fietst langs de Krimmler Ache, een riviertje dat met veel kabaal naast u stroomt. U kunt de eerste kilometers genieten van de uitzichten op de hoge bergen om u heen. Speciaal is de Großvenediger, die ook ’s zomers met sneeuw en ijs bedekt is. Ook de rails van de Pinzgaubahn, de smalspoorbaan die van Krimml tot Zell am See door het dal loopt, zult u regelmatig tegenkomen. In Neukirchen kunt u met de kabelbaan naar de ruim 2000 meter hoge Wildkogel, waar u van het uitzicht kunt genieten. Door het Obersalzachtal bereikt u Mittersill. Hier is een bezoek aan het museum Nationalparkwelt en het museum van het Nationalpark Hohe Tauern de moeite waard.

Overnachting in Mittersill/Stuhlfelden

Dag 3 – Mittersill/Stuhlfelden – Kaprun/Zell am See (ca. 30 km)

Van Mittersill fietst u verder door het Salzachtal langs groene weiden en gemoedelijke dorpjes die voor een wisselend tafereel zorgen. De hoge met sneeuw bedekte bergen van de Venedigergruppe begeleiden u ook deze dag. Kaprun is bij Nederlanders vooral bekend als wintersportplaats. U kunt echter met een bus(je) vanuit Kaprun een hele mooie tocht maken naar de hoog op de berg gelegen stuwmeren: Wasserfallboden (op 1670 meter hoogte) en Mooserboden (op 2040 meter hoogte). Het geeft u op relatief makkelijke wijze de mogelijkheid om kennis te maken met het hooggebergte boven de boomgrens. Geniet van de hooggebergteatmosfeer tijdens een korte wandeling bij de Mooserboden. Bij mooi weer kunt zwemmen in het heldere water van de Zellersee en op een van de mooie groene ligweides kunt u heerlijke zonnen.

Overnachting in Kaprun/Zell am See

Dag 4 – Kaprun/Zell am See – Lofer (ca. 50 km)

U verlaat het Salzachtal als u langs de Zellersee naar het noorden fietst. Voorbij de Zellersee komt u in het dal van de Saalach. De route gaat langs de bekende Wallfahrtskirche van Maria Alm richting Saalfelden. U kunt hier een plekje vinden voor uw lunch. Na Saalfelden wordt het dal smaller. In het dal komt u bij Weißbach langs twee mooie bezienswaardigheden. De Seisenbergklamm is een smalle schlucht waar u over houtenbruggen door kunt lopen. Aan de ander kant van het dal ligt iets verderop de Lamprechtshöhle (grot).

Overnachting in Lofer

Dag 5 – Lofer – Salzburg (ca. 50 km)

Het Saalachtal wordt steeds mooier. Alvorens u het dorpje Unken bereikt, passeert u de Innersbachklamm (eveneens een Schlucht die toegankelijk is via houten bruggetjes) en de hoger gelegen vesting Kniepass. Na het bereiken van de Duitse grens gaat u door het prachtige landschap van een klein stukje Duitsland, de Duitse Ecke. U komt door Bad Reichenhall, dat u met zijn Beierse flair betovert. Bij de Ruperus Therme kunt u een kuurbad nemen. Het is dan nog ca. 15 km tot het centrum van Mozartstad Salzburg. In Salzburg mondt de Saalach weer uit in de Salzach.

Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude binnenstad. Het Mozarthuis in de Getreidegasse 9 mag u absoluut niet missen. Hier werd Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea ter wereld.

Overnachting in Salzburg

Dag 6 – Einde van uw reis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

Wat is inbegrepen – Fietsvakantie Tauernroute Krimml – Salzburg

Inbegrepen

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3*/4* hotels/Gasthöfe
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Entree tot de Krimmler waterval
 • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
 • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
 • Verzekering huurfietsen
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

 • Half pension
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Er gaat dagelijks een bustransfer terug van Salzburg naar Krimml.  Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij de boeking op te geven.

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (ca. € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag). Geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse. Vanaf Salzburg kunt u dan een bustransfer nemen naar het beginpunt van de fietsreis in Krimml.

Fietsreis Tauernroute, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

De individuele fietsreis door de Hohe Tauern is van het begin tot het eind goed met borden aangegeven. De route gaat voor het grootste deel over rustige asfaltfietspaden en b-weggetjes. Daarnaast fietst u stukken over niet geasfalteerde fietspaden (grindpaden). De wegkwaliteit is als goed te kenmerken. Slechts kleine delen gaan over straten met meer autoverkeer. Stijgingen zijn er nauwelijks, u daalt daarentegen zelfs 650 meter.

Deze 6-daagse verkorte variant van Krimml naar Salzburg is geschikt als u graag vaak afstapt om van de omgeving te genieten en niet te veel dagen onderweg wilt zijn. De afstanden zijn de eerste twee dagen kleiner, om zo goed te kunnen genieten van het hooggebergte.

Maatwerk – Fietsvakantie Tauernroute

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70

Ervaringen van onze fietsers – fietsen Krimml – Salzburg

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4

Algemeen oordeel: –
“We fietsten van ansichtkaart naar ansichtkaart. De velden vol bloemen en sneeuw op de toppen van de ‘zweitausender’ om ons heen maken het plaatje compleet.”
Mevr. Van den Berg, mei 2018

Algemeen oordeel: 4
“Positief “
Dhr. De Vries, juni 2017

Prijzen 2020 – Fietsen van Krimml naar Salzburg

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2020

Aankomst dagelijks mogelijk, van 25.04 tot 10.10

Seizoen 1:   25.04. – 07.05. en 28.09. – 10.10
Seizoen 2:   08.05. – 18.06. en 07.09. – 27.09
Seizoen 3:   19.06. – 06.09

Prijzen per persoon

DeLuxe  A-Klasse B-Klasse
Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer €  719 €  499 €  429
Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer €  679 €  459 €  389
Toeslag Seizoen 2 €  70 €  60 €  50
Toeslag Seizoen 3 €  180 €  110 € 100
Toeslag 1-pers. kamer €  229 €  129 €  119
Toeslag halfpension €  155 €  120 €  115
Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour €  79 €  79 €  79
Huur E-bike per tour €  180 €  180 €  180
Transfer terug €  69 €  69 €  69
Boekingskosten standaard, per boeking €  30 €  30 €  30
Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking €  100 €  100 €  100
   

 • DeLuxe hotels: sfeervolle hotels met een bijzondere ambiance, eenvoudigweg het beste ter plaatse
 • A-klasse hotels: zorgvuldig uitgekozen 4* Gasthöfe en hotels
 • B-klasse hotels: zorgvuldig uitgezochte pensions, Gasthöfe en hotels 3*

 

Extra nachten DeLuxe hotels

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer Toeslag p.p. half pension
Krimml € 85 € 99 € 22
Zell am See € 135 € 165 € 45
Salzburg € 135 € 219 € 25

 

Extra nachten A-Klasse hotels

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer Toeslag p.p. half pension
Krimml € 70 € 80 € 15
Kaprun/Zell am See € 75 € 90 € 25
Salzburg € 80 € 135 € 25

 

Extra nachten B-Klasse Hotels

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer Toeslag p.p. half pension
Krimml € 60 € 75 € 18
Kaprun/Zell am See  € 50  € 60  € 30
Salzburg € 69 € 89 € 25

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent