Fietsen met kinderen langs de Donau tussen Linz en Wenen

Donauroute met kinderen, familiehotels Donauroute, fietsvakantie met kinderen, Donauroute, fietsreis met kinderen

Individuele fietsreis met kinderen door Wachau

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: 210 km, 40 – 45 km per dag en een extra rustdag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘. Gemakkelijke fietstocht, speciaal voor gezinnen met kinderen.

Dit is de familieversie van de klassieke Donaufietsroute. Jullie fietsen van Linz naar Wenen en komen door de prachtige Wachau met zijn steil oprijzende kalkrotsen en wijngaarden. Jullie starten in Linz, waardoor de tourlengte niet zo lang is (210 km). Bovendien is de route langs de Donau zodanig dat overal een boot (of trein) genomen kan worden, dus geen probleem als de vermoeidheid toeslaat.
De gekozen hotels zijn familievriendelijk, één keer overnachten jullie op een boerderij. Een rit in het reuzenrad op de Prater in Wenen en een bezoek aan de beroemde Spaanse rijschool is de kroon op deze schitterende fietstocht.

Fietsen met kinderen langs de Donau tussen Linz en Wenen

Deze fietsvakantie is een beproefde klassieker, de beroemdste van Europa en zeer geschikt als eerste fietsvakantie. Dit is de familieversie van de klassieke Donaufietsroute. Jullie fietsen langs de mooie blauwe Donau door de prachtige Wachau met zijn steil oprijzende kalkrotsen en wijngaarden. Jullie starten in Linz, waardoor de tourlengte niet zo lang is (210 km). Bovendien is de route langs de Donau zodanig dat overal een boot (of trein) genomen kan worden, dus geen probleem als de vermoeidheid toeslaat. De gekozen hotels zijn familievriendelijk, één keer overnachten jullie op een boerderij. Een rit in het reuzenrad op de Prater in Wenen en een bezoek aan de beroemde Spaanse rijschool is de kroon op deze schitterende fietstocht.

TIP: Combineer de familytour van Linz naar Wenen met de familytour Schärding – Linz om zo de hele Donauroute van Passau naar Wenen te fietsen! Zie hiervoor: Familytour Schärding – Linz

Wij bieden naast de familytours ook andere varianten van de fietsreis Passau – Wenen aan. Zie hiervoor: Fietsreis Passau – Wenen

Leuk voor kinderen

 • Pöstlingberg met Grottenbahn in Linz
 • Talloze zwem- en speelmogelijkheden onderweg
 • De mooie fietspaden langs de Donau
 • Dinoworld Korneuburg
 • Boottocht over de Donau
 • Tiergarten Schönbrunn in Wenen
 • Wiener Prater

 

Van dag tot dag

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Linz

Het is aan te raden om vroeg in de sprookjesstad Linz te arriveren. Jullie hebben dan nog voldoende tijd om met de Grottenbahn de sprookjeswereld op de Pöstlingberg te bezoeken. Met de drakentrein Lenzibald kun je daar een tocht door de grot maken. ’s Middags kunnen jullie door het stadje Linz flaneren met haar fraaie stadsplein en de vele steegjes met sprookjesfiguren.

Overnachting in Linz

Dag 2 – Linz – Mitterkirchen

Afstand: ca. 43 km

Vandaag is de eerste fietsdag langs de Donau! Niet ver van Linz komen jullie langs een mooi zwemmeer met speeltuin. Fietsend door een breed dal komen jullie uit bij de monding van de rivier Enns. In Enns (de oudste stad van Oostenrijk) is lunchen in de prachtige binnenstad zeker de moeite waard. Daarna fietsen jullie verder naar Mitterkirchen. Hier brengen jullie de nacht door op de boerderij. Deze boerderij ligt niet ver van een voormalig Keltisch dorp, waar jullie kunnen zien hoe mensen eeuwen geleden woonden en leefden. In Mitterkirchen is er een zwemmeer met grote ligweide, lekker om af te koelen.

Overnachting in Mitterkirchen

Dag 3 – Mitterkirchen – Strudengau

Afstand: ca. 43 km

Jullie fietsen door de rijke vlaktes van het Machland tot aan de wilde Strudengau vallei met zijn dromerige kleine stadjes en dorpen. In Greinburg kunnen jullie even afstappen om Schloss Greinburg (oudste woonslot van Oostenrijk) te bezichtigen. Verder is het voor kinderen erg leuk om de uitkijktoren in Grein te beklimmen. Vanaf boven hebben jullie een 360 graden panorama uitzicht! Daarna fietsen jullie door de “Nibelungen”, gekenmerkt door weelderige, groene bossen en ongerepte natuur.

Overnachting in omgeving Strudengau

Dag 4 – Strudengau – Wachau

Afstand: ca. 49 km (eventueel te bekorten door de trein te nemen)

Vandaag is de eerste stop onderweg het middeleeuwse stadje Melk. In Melk staat ’s werelds grootste barokke abdij met een geweldige hoeveelheid barokke kunst. Melk heeft ook een groot zwembad met o.a. glijbanen en een waterval. Na Melk fietsen jullie langs diverse wijndorpjes, oude, versterkte kerken en kastelen die typisch zijn voor het Wachau-gebied.  Voor jullie naar het hotel fietsen, kunnen jullie in Spitz naar het scheepvaartsmuseum of de leuke speelplaats.

Overnachting in Wachau

Dag 5 – Rustdag in Wachau

Deze dag mogen jullie zelf invullen. Jullie kunnen een stukje fietsen door het mooie wijngebied , een boottochtje maken of een dagje bij het zwembad blijven. De kinderen kunnen dan heerlijk zwemmen terwijl de ouders genieten van de heerlijke streekwijn of een abrikozenlikeurtje.

Overnachting in Wachau

Dag 6 – Wachau – Tulln

Afstand: ca. 40 km + boottocht 

Vandaag begint de dag met een boottocht door een adembenemend landschap. De boot brengt jullie van Spitz naar het middeleeuwse plaatsje Krems. Onderweg komen jullie langs het prachtige Dürnstein met zijn bekende, hooggelegen bergruïne. De oude binnenstad van Krems is zeker de moeite waard om even te bekijken. Vervolgens stappen jullie weer de fiets op en fietsen jullie langs de Donau-uiterwaarden. Jullie komen langs het gezellige stadje Traismauer met zijn mooie Romeinse toren. Leuk om even rond te wandelen. De eindbestemming van vandaag is bloemenstad Tulln. Op de plek van het huidige Tulln woonden in de Romeinse tijd al mensen. Tulln heeft een gezellig centrum. Bezoek het Egon Schiele museum, het Römermuseum óf het Aubad (een eldorado voor waterliefhebbers).

Overnachting in Tulln

Dag 7 – Tulln – Wenen

Afstand: ca. 35 km

Vandaag fietsen jullie verder over de Donauvlakte richting Wenen. Jullie fietsen langs Greifenstein, de noordrand van het heuvelachtige Wienerwald en Klosterneuburg. Eventueel kunnen jullie hier de mooie abdij bezichtigen. Voor kinderen is een bezoek aan Dinoworld Korneuburg ook fantastisch. Na jullie aankomst in Wenen, kunnen jullie gaan genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Slenter daarna door de bekendste winkelstraat van Wenen, bezichtig de Spaanse rijschool, de St. Stephansdom of de Wiener Prater (ritje met de wereldberoemde reuzenrad is inbegrepen). Ook jullie kunnen naar het keizerlijk paleis Schönbrunn met een speciaal kindermuseum of bekijk de dieren in de oudste dierentuin ter wereld! Deze geweldige hoofdstad heeft enorm veel te bieden en is een ware afsluiter van jullie vakantie.

Overnachting in Wenen

Dag 8 – Einde van jullie fietsreis

Na het ontbijt eindigt jullie fietsvakantie. Jullie vertrekken vandaag richting huis óf jullie kunnen de vakantie verlengen. Wij helpen jullie graag bij het verlengen van jullie vakantie met een of meer dagen.

Wat is inbegrepen – Fietsen met kinderen van Linz naar Wenen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in kindvriendelijke hotels/Gasthöfe 3* / 4* en 1 keer bij een boerderij
 • Uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Uitstekend uitgewerkte Nederlandstalige routebeschrijving
 • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
 • Veerpont ticket Spitz – Arnsdorf (incl. fiets)
 • Boottocht Spitz – Krems (incl. fiets)
 • Treinticket van Wenen terug naar Linz (excl. fiets)
 • Een verrassing voor de kinderen
 • Ticket voor het bekende Weense Reuzenrad in de Prater
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • Halfpension (excl. Wenen)
 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huurkinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets / kinderzitje (op aanvraag)
 • Huur E-bikes – voor kinderen mogelijk vanaf 9 jaar (op aanvraag)

Parkeren

Jullie kunnen de auto veilig parkeren in Linz. Parkeren in een bewaakte parkeergarage kan bijv. bij het station van Linz voor ca. € 43 per week. Jullie ontvangen hier tips over in de reisbescheiden.

Fietsen met kinderen langs de Donau, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en zeer geschikt om als eerste fietsvakantie te doen. Naast het fietsen zijn er langs de route van allerlei leuke activiteiten te doen voor gezinnen.

De Donau fietsroute van Linz naar Wenen is het schoolvoorbeeld van een haast perfecte fietsroute. Een aparte fietsroute, zonder gemotoriseerd verkeer. Slechts heel af en toe een stukje over een b-weggetje. Daarbij fietsen jullie vlak of licht bergafwaarts. Mochten de kinderen toch wat moe worden, dan is het op veel plekken mogelijk om de boot of de trein te nemen.

Ervaringen van onze fietsers – fietsen met kinderen van Linz naar Wenen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score:  4,6

Algemeen oordeel: 5
“Leuker dan verwacht en super goed te doen met kinderen.”
Familie Mathu, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Een super leuke, sportieve, ontspannen fietsreis. Informatie vooraf was voldoende.”
Familie Stipdonk, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Prachtige tocht, uitstekend verzorgd.”
Anoniem, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
“Positief. We hebben een mooie fietstocht gemaakt, die wij zonder organisatie niet gemaakt zouden hebben.”
Anoniem, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Een zeer goede ervaring! Alles tip-top geregeld. Fijne hotels, aardige mensen en goede huurfietsen..
Familie De Bruin, juli 2017

Algemeen oordeel: 4
“Zeer tevreden. Leuke mix van hotels”
Familie Mortelmans, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Uitstekend. We hebben met meerdere organisaties fietsvakanties gedaan en alles was prima geregeld.”
Familie Dreuning, juli 2016

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben u al aanbevolen. Wij zijn zeer tevreden.”
Fam. Jansen, juli 2015

Maatwerk – Fietsen langs de Donau met kinderen

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70

Prijzen 2020 – fietsen met kinderen langs de Donau (Linz – Wenen)

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst: dagelijks tussen 02.05 en 17.10

Seizoen 1: 03.10 – 17.10
Seizoen 2: 02.05 – 29.05  | 29.08 – 02.10
Seizoen 3: 30.05 – 28.08

 

Prijzen per persoon

Fietsen langs de Donau met kinderen van Linz naar Wenen
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 509

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 459

Toeslag Seizoen 2

€  80

Toeslag Seizoen 3

€  117

Toeslag 1-pers. kamer

€ 100

Toeslag halfpension volwassenen

€ 144

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  75

Huur E-bike per tour (voor kinderen vanaf 9 jr mogelijk)

€ 169

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets

€ 75

Huur kinderzitje

€ 23

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

Boekingskosten  specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

 

Kinderkorting

1. Kinderkorting van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen

0 – 9 jaar 100%
9 – 12 jaar  50%
12 – 15 jaar  25%
vanaf 15 jr  10%

 
2.  Kinderkorting van toepassing bij minimaal 1 volbetalende volwassenen en indien kind op de kamer bij de ouder slaapt

0 – 9 jaar 100%
9 – 12 jaar  50%

 
3. Kinderkorting van toepassing als kinderen in een eigen kamer slapen: 10%.
 

Hotelklasse

Familievriendelijke hotels, Gasthöfe en pensions 3* / 4* niveau en 1 keer op een boerderij

 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats 2-pers k/1-pers k
Linz 4* hotel € 68 / € 98
Wenen 4* hotel    € 68 / € 98

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent