Fietsen met kinderen langs de Donau tussen Linz en Wenen

Donauroute met kinderen, familiehotels Donauroute, fietsvakantie met kinderen, Donauroute, fietsreis met kinderen

Individuele fietsreis met kinderen door Wachau

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: 210 km, 40 – 45 km per dag, en extra rustdag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘. Gemakkelijke fietstocht, speciaal voor gezinnen met kinderen.

Dit is de familieversie van de klassieke Donaufietsroute over het mooiste deel van het traject, tussen Linz en Wenen. Jullie fietsen door de prachtige Wachau met zijn steil oprijzende kalkrotsen en wijngaarden. Jullie starten in Linz, waardoor de tourlengte niet zo lang is (210 km). Bovendien is de route langs de Donau zodanig dat overal een boot (of trein) genomen kan worden, dus geen probleem als de vermoeidheid toeslaat.
De gekozen hotels zijn familievriendelijk, één keer overnachten jullie op een boerderij. Kinderen mogen daar helpen met het voeren van de dieren. Twee maal overnachten jullie in Wachau, in een mooi hotel (eventueel met zwembad). Een rit in het reuzenrad op de Prater in Wenen en een bezoek aan de beroemde Spaanse rijschool is de kroon op deze schitterende fietstocht.

8-daagse fietsreis: fietsen met kinderen langs de Donau over het mooiste stukje Donauroute

Deze fietsvakantie is een beproefde klassieker, de beroemdste van Europa en zeer geschikt als eerste fietsvakantie. Dit is de familieversie van de klassieke Donaufietsroute over het mooiste deel van het traject, tussen Linz en Wenen. Jullie fietsen langs de mooie blauwe Donau door de prachtige Wachau met zijn steil oprijzende kalkrotsen en wijngaarden. Jullie starten in Linz, waardoor de tourlengte niet zo lang is (210 km). Bovendien is de route langs de Donau zodanig dat overal een boot (of trein) genomen kan worden, dus geen probleem als de vermoeidheid toeslaat. De gekozen hotels zijn familievriendelijk, één keer overnachten jullie op een boerderij. Kinderen mogen daar helpen met het voeren van de dieren. Twee maal overnachten jullie in Wachau, in een mooi hotel (tegen meerprijs een hotel met zwembad). Een rit in het reuzenrad op de Prater in Wenen en een bezoek aan de beroemde Spaanse rijschool is de kroon op deze schitterende fietstocht.

Wij bieden ook nog een standaardvariant aan (40-55 km per dag zonder rustdag), naast een variant geschikt voor mensen, die graag vaak afstappen en uitgebreid van de omgeving, een terrasje of een museum willen genieten (30 – 35 km per dag), een bauernhofvariant met overnachtingen in boerderijen en wijngoederen van de 3 en 4 bloemencategorie, aangesloten bij de organisatie Urlaub am Bauernhof (ca. 40 – 55 km per dag) en een sportieve variant (waarbij u 70 – 90 km per dag aflegt). Mocht deze tour niet zijn wat u zoekt, kijk dan ook eens bij de andere varianten.

Uw fietsvakantie van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Linz

Het is aan te raden om vroeg in de sprookjesstad Linz te arriveren. Jullie hebben dan nog voldoende tijd om met de Grottenbahn de sprookjeswereld op de Pöstlingberg te bezoeken. Met de drakentrein Lenzibald kun je een tocht door de grot maken. ’s Middags kunt u door het stadje Linz flaneren met haar fraaie stadsplein en de vele steegjes met sprookjesfiguren. Parkeren kan vlakbij het hotel, u kunt ook vliegen naar Linz of met de trein gaan.

Overnachting in Linz.

Dag 2 – Linz – Mitterkirchen

Afstand: 45 km

Jullie beginnen de dag met een tocht door een breed dal naar de monding van de rivier Enns. In het gelijknamige stadje, en oudste stad van Oostenrijk, Enns is lunchen in de fraaie binnenstad zeker de moeite waard. Daarna fietsen jullie verder naar Mitterkirchen. Hier brengen jullie de nacht door op de boerderij. De kinderen mogen de boer helpen met het voeren van de dieren. De boerderij ligt niet ver van een voormalig Keltisch dorp waar jullie kunnen zien hoe mensen eeuwen geleden woonden en leefden.

Overnachting in Mitterkirchen.

Dag 3 – Mitterkirchen – Marbach

Afstand: 45 km

Jullie fietsen door de rijke vlaktes van het Machland tot aan de wilde Strudengau vallei met zijn dromerige kleine stadjes en dorpen. Daarna fietsen jullie door de “Nibelungen”, gekenmerkt door weelderige, groene bossen en ongerepte natuur.

Overnachting in Marbach.

Dag 4 – Marbach – Krems (Wachau)

Afstand: 35 km

Vandaag is de eerste stop onderweg het middeleeuwse stadje Melk. In Melk staat ’s werelds grootste barokke abdij met een geweldige hoeveelheid barokke kunst.
Na Melk fietsen jullie langs diverse wijndorpjes, oude, versterkte kerken en kastelen die typisch zijn voor het Wachau-gebied. Het laatste stuk leggen jullie per boot af door een adembenemend landschap naar het middeleeuwse plaatsje Krems. In Krems aangekomen overnachten jullie in een familiehotel of desgewenst in een luxe hotel met zwembad (tegen meerprijs). Hier blijven jullie twee nachten.

Overnachting in Krems (Wachau)

Dag 5 – Rustdag in Krems (Wachau)

Deze dag mogen jullie zelf invullen. Jullie kunnen een stukje fietsen door het mooie wijngebied , een boottochtje maken of een dagje bij het zwembad blijven. De kinderen kunnen dan heerlijk zwemmen terwijl de ouders genieten van de heerlijke streekwijn of een abrikozenlikeurtje.

Overnachting in Krems (Wachau.

Dag 6 – Krems – Tulln

Afstand: 45 km

Daarna fietsen jullie verder langs de Donau-uiterwaarden naar de bloemenstad Tulln. Het is een goed idee om in Tulln het Egon Schielemuseum te bezoeken.

Overnachting in Tulln.

Dag 7 – Tulln – Wenen

Afstand: 40 km

Vandaag fietsen jullie verder over de Donauvlakte richting Wenen. Jullie fietsen langs Greifenstein, de noordrand van het heuvelachtige Wienerwald en Klosterneuburg. Eventueel kunnen jullie hier de mooie abdij bezichtigen. Wanneer jullie in Wenen aankomen, vergeet dan niet de “Würstelprater”, het mooiste deel van de Weense Prater te bezoeken. Bij jullie tocht inbegrepen is een ritje met het wereldberoemde reuzenrad. Hierin kunnen jullie Wenen van bovenaf bekijken.

Overnachting in Wenen.

Dag 8 – Na het ontbijt vertrek of verlenging of transfer terug naar het begin

Wanneer jullie nog wat langer in Wenen willen blijven dan kunnen jullie eventueel één of enkele dagen bijboeken. Wenen is een fantastische stad die veel te bieden heeft.
Een bezoek aan het keizerlijk paleis Schönbrunn met zijn mooi aangelegde tuin zal iedereen wel kunnen waarderen. Voor paardenmeisjes zal een bezoek aan de Spaanse rijschool, met zijn witte Lippizaners, onvergetelijk zijn. Slenter in ieder geval ook even door de bekendste winkelstraat van Wenen, de Mariahilferstraße, om wat souvenirs voor het thuisfront te kopen. En gun jezelf als afscheid een “Verlängerten” (soort koffie) en de kinderen een stuk Sachertorte in een typisch Weens Kaffeehaus.
Een tip: de belangrijkste bezienswaardigheden kunnen jullie ook bekijken tijdens een rit met een “Fiaker” (chique paardenkoets).

Voor de terugreis gaat dagelijks een transferbus terug naar Linz (om 15 uur wordt u bij uw hotel afgehaald). Opgave bij boeking (zie onder prijzen)

De Donau fietsroute van Passau naar Wenen is het schoolvoorbeeld van een haast perfecte fietsroute. Een aparte fietsroute, zonder gemotoriseerd verkeer. Slechts heel af en toe een stukje over een b-weggetje. Daarbij fietst u vlak of licht bergafwaarts.

Kenmerken van de fietsreis: Fietsen met kinderen langs de Donau (40 – 45 km per dag):

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 5 fietsdagen en een rustdag
 • Afstand: 210 km, 40 – 45 km per dag
 • Periode: zie prijslijst
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen 8-daagse fietstour in: Linz, Mitterkirchen, Marbach, omg. Wachau (2x), Tulln, Wenen
 • Accommodaties en verzorging: zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels/Gasthöfe. Logies ontbijt of half pension.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:

  ◘◘◘◘

  Gemakkelijke fietsreis, geschikt voor het hele gezin. Extra voordeel is dat overal de boot of trein genomen kan worden, als het eens tegen zit.

 • Vervoer naar linz: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score:  4,6

Algemeen oordeel: 5
“Leuker dan verwacht en super goed te doen met kinderen.”
Familie Mathu, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Een super leuke, sportieve, ontspannen fietsreis. Informatie vooraf was voldoende.”
Familie Stipdonk, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Prachtige tocht, uitstekend verzorgd.”
Anoniem, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
“Positief. We hebben een mooie fietstocht gemaakt, die wij zonder organisatie niet gemaakt zouden hebben.”
Anoniem, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Een zeer goede ervaring! Alles tip-top geregeld. Fijne hotels, aardige mensen en goede huurfietsen..
Familie De Bruin, juli 2017

Algemeen oordeel: 4
“Zeer tevreden. Leuke mix van hotels: van charmante boerderij tot luxe hotels op de rustdag.”
Familie Mortelmans, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Uitstekend. We hebben met meerdere organisaties fietsvakanties gedaan en alles was prima geregeld.”
Familie Dreuning, juli 2016

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben u al aanbevolen. Wij zijn zeer tevreden.”
Fam. Jansen, juli 2015

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Pretourmeeting in Linz
 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe, 1 x in boerderij (met kamers met eigen douche/toilet)
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
 • ticket voor het Reuzenrad in de Prater
 • Bootkaartje naar Krems, inclusief fietsen
 • Verrassing voor de kinderen
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 10 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden met gedetailleerde tips
 • Verzekering huurfietsen
 • Bij de huurfiets wordt géén helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar. U dient hier zelf voor te zorgen.

Niet inbegrepen:

Toeristenbelasting en andere belastingen

Mogelijke extra’s:

 • Half pension (6 x 3-gangen avondmenu). Let op: in Wenen alleen logies ontbijt (wilt u hier toch graag half pension, dan is de richtprijs € 20 pp. U dient dit apart op te geven!)
 • Upgrade van prachtig, sfeervol hotel in Spitz zonder zwembad, naar **** hotel en spa (met zwembad) in Krems.
 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur aanhaakfiets, kinderaanhangwagen, kinderfiets
 • Huur kinderzitje
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • U kunt uw auto in een openbare parkeergarage parkeren, prijzen hiervoor liggen tussen de € 5 en € 15 p/d. Er is ook een parkeergarage naast het hotel in Linz. Kosten ca. € 14,50 per dag (geen reservering nodig, u betaalt ter plaatse).
 • Transfer terug van Wenen naar Linz per trein (vanaf € 10 p.p., exacte prijs op aanvraag). Kinderen onder de 6 jaar kunnen gratis mee. Fietsplaatsen in de trein moeten bij boeking opgegeven worden, omdat die vooraf gereserveerd moeten worden).
 • Transfer terug van Wenen naar Linz per transferbus (dagelijks vanaf uw hotel in Wenen, ca. 2 uur onderweg, prijs € 55 p.p. inclusief eventuele fiets). Indien u gebruik wilt maken van de transfer, is het noodzakelijk dit tijdens de boeking aan te geven.

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Voor de Donauroute hebben we bij onze partner zoveel mogelijk uw wensen willen ondervangen door het aanbieden van 5 kant en klare varianten (extra rustdagen zijn overal mogelijk).

 • 8-daagse Donauroute Passau – Wenen standaard (40 – 55 km/dag, 1 dagetappe per trein)
 • 6-daagse Donauroute Passau – Wenen sportief (70 – 85 km/dag; u kunt aanknopen op andere routes van ons)
 • 8-daagse Donauroute Passau – Wenen Bauernhöfe (40 – 55 km: overnachten op boerderijen/wijngoederen)
 • 8-daagse Donauroute Linz – Wenen, de hier beschreven fietsvakantie, speciaal ontwikkeld voor families met kinderen (40 – 45 km, met rustdag in Wachau).
 • 11-daagse Donauroute Passau – Wenen, voor pure recreanten of beginners (30 – 45 km).

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst dagelijks mogelijk, van 06.04 tot 12.10

Seizoen 1: 06.04 – 14.04 | 30.09 – 12.10
Seizoen 2: 15.04 – 12.05 | 02.09. – 29.09
Seizoen 3: 13.05. – 01.09

Prijzen per persoon

8-daagse fietsvakantie Linz – Wenen met kinderen

Standaard

Bij keuze ****hotel met zwembad in Wachau

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€  489,00

€  539,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€  439,00

€  489,00

Toeslag Seizoen 2

€    50,00

€    50,00

Toeslag Seizoen 3

€  100,00

€  100,00

Toeslag 1-pers. kamer

€  175,00

€  185,00

Toeslag half pension

€  135,00

 €   155,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€    75,00

€    75,00

Huur van aanhaakfiets, kinderaanhangwagen, kinderfiets

€    75,00

€    75,00

Kinderzitje

€    35,00

€    35,00

Huur E-bike per tour

€  160,00

 €  160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€   30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€  100 per boeking

€  100 per boeking

Overnachting in zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels ***/**** niveau, 1 nacht in boerderij (kamers met eigen douche/toilet)

Extra nachten per persoon in 2-pers.kamer / 1-pers. kamer

Plaats 2-pers. kamer 1-pers.kamer
Linz

€ 55,-

€ 85,-

Wenen

€ 55,-

€ 85,-

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)

0 tot 6 jaar 100%
6 tot 12 jaar 50%
12 tot 15 jaar 25%
15 jaar en ouder 10%
Korting extra bed op 2-pers. kamer (3-pers) 10%

 

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Pretourmeeting in Linz
 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe, 1 x in boerderij (met kamers met eigen douche/toilet
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
 • ticket voor het Reuzenrad in de Prater
 • Bootkaartje van Spitz naar Krems, inclusief fietsen
 • Verrassing voor de kinderen
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 10 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden met gedetailleerde tips
 • Verzekering huurfietsen
 • Bij de huurfiets wordt géén helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar. U dient hier zelf voor te zorgen.

Niet in de prijs inbegrepen:

Toeristenbelasting en andere belastingen

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

Indien u met het openbaar vervoer wilt komen, er zijn goede treinverbindingen met Linz en er is een luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Linz en Wenen.

 • U kunt uw auto in een openbare parkeergarage parkeren, prijzen hiervoor liggen tussen de € 5 en € 15 p/d. Er is ook een parkeergarage naast het hotel in Linz. Kosten ca. € 14,50 per dag (geen reservering nodig, u betaalt ter plaatse).
 • Transfer terug van Wenen naar Linz per trein (vanaf € 10 p.p., exacte prijs op aanvraag). Kinderen onder de 6 jaar kunnen gratis mee. Fietsplaatsen in de trein moeten bij boeking opgegeven worden, omdat die vooraf gereserveerd moeten worden.
 • Transfer terug van Wenen naar Linz per transferbus (dagelijks vanaf uw hotel in Wenen, ca. 2 uur onderweg, prijs € 55 p.p., inclusief eventuele fiets). Indien u gebruik wilt maken van de transfer, is het noodzakelijk dit tijdens de boeking aan te geven.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl