6 – 9-daagse Tauernroute van Krimml naar Passau (standaard of sportief)

Tauernroute Krimml - Passau

Individuele fietsreis bergaf in Alpen en Alpenvoorland

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions
 • Duur: standaard: 9 dagen, 8 nachten, 7 fietsdagen; sportief: 6 dagen, 5 nachten, 4 fietsdagen
 • Afstand: 315 km, standaard dagetappes: ca. 35 – 50 km/dag; sportief dagetappes van ca. 70 - 90 km/dag;
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘. Gemakkelijk, want bergaf.

De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen, heeft deze tour zijn naam gegeven. Maar maakt u zicht geen zorgen over steile hellingen die beklommen moeten worden. Integendeel, u fietst maar liefst 650 meter bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Drieduizenders - sommige met sneeuw bedekt - begeleiden u tot Salzburg door een sprookjesachtig landschap. Salzburg, geboortestad van Mozart, heeft u zoveel te bieden dat u aan één dag niet genoeg zult hebben. Het tweede deel van uw fietsreis duikt u dan het Alpenvoorland in. Kenmerkend voor het deel tussen Salzburg en Passau zijn eerst de uitgestrekte ooibossen en daarna de vele mooie, kleine stadjes, die als parels langs de Inn aaneengeregen lijken. Een mooie afsluiting is een boottocht vanuit Passau, waar de drie rivieren de Inn, de Donau en de Ilz samenkomen en als Donau stroomafwaarts richting Wenen verder gaan.

6 – 9-daagse Tauernroute van Krimml naar Passau – uw fietsvakantie van dag tot dag

De Hohe Tauern, een adembenemende bergketen heeft deze schitterende fietsvakantie zijn naam gegeven. U hoeft zich echter niet bezorgd te maken dat u steile hellingen moet gaan beklimmen. Integendeel, u fietst bergaf door de zacht glooiende en verkeersarme dalen van Salzach en Saalach (over Lofer) naar Salzburg. Van Krimml tot Passau daalt u maar liefst 750 meter! Landschappelijke hoogtepunten zijn aan de orde van de dag. Met sneeuw bedekte drieduizenders begeleiden u namelijk tot Salzburg door een sprookjesachtig landschap. Salzburg, de geboortestad van Mozart, heeft op cultureel gebied zoveel te bieden dat u aan één dag niet genoeg zult hebben. Het tweede deel van uw fietsreis duikt u het Alpenvoorland in. Van Salzburg tot Passau fietst u aanvankelijk door uitgestrekte rivierbossen. Kenmerkend voor dit deel zijn verder de vele mooie, kleine stadjes, die als parels langs de Inn aaneengeregen lijken. De vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, de rust en de frisse bergwereld zorgen ervoor dat u de beslommeringen van alledag vergeet.

Wij bieden deze route in 2 varianten aan:

 1. een 9-daagse standaardvariant, met dagetappes van ca. 35 tot 60 km – Om in het begin van de tocht te kunnen genieten van het hooggebergte zijn de afstanden de eerste dagen korter (ca. 30 – 35 km) dan de dagen daarna.
 2. een 6-daagse sportieve variant, met dagetappes van ca. 70 – 90 km

 

Dit moet u zelf beleven:

 • Bezoek aan de Krimmler Wasserfälle, met hun 380 m maar liefst de hoogste waterval van Europa
 • Heerlijk picknicken langs de ruisende beek de Salzach met rondom u heen het heerlijke hooggebergte met zijn drieduizenders.
 • Met de kabelbaan 2000 meter omhoog naar de Wildkogel en genieten van het fenomenale uitzicht.
 • Aankomst per fiets in Salzburg met een prachtige aanblik op deze romantische, eeuwenoude stad.
 • Het Mozarthuis in de Getreidegasse 9, in de oude binnenstad van Salzburg, mag u absoluut niet missen. Wolfgang Amadeus Mozart werd op 27 januari 1756 in dit huis geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld.
 • De enorme burcht boven op een heuvel in Burghausen, die met 1 km lengte de langste middeleeuwse burcht van Europa is.
 • Een lunch in een van de gezellige stadjes aan de Inn, bijv. Schärding met zijn barokke marktplaats.
 • Vergeet niet in Passau in de dom het grootste kerkorgel ter wereld te gaan bekijken.
 • Een boottocht op de 3 rivieren Inn, Ilz en Donau, die in Passau samenstromen en als Donau verder gaan.

Beschrijving van de 9-daagse standaardtour:

Dag 1 – Individuele aankomst in Krimml

Individuele aankomst in Krimml. Bezoek de beroemde Krimmler Wasserfälle. Deze waterval is met drie trappen met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa! U kunt hier net als op elke etappeplaats ook een extra nacht boeken. Uw fietsen staan de volgende dag voor u klaar (bij huurfietsen).

Overnachting in Krimml.

Dag 2 – Krimml – Mittersill/Stuhlfelden (ca. 35 km)

U begint bij de ingang van de watervallen en fietst langs de Krimmler Ache, een riviertje dat met veel kabaal naast u stroomt. U kunt de eerste kilometers genieten van de uitzichten op de hoge, deels met sneeuw bedekte bergen om u heen. Speciaal is de Großvenediger die ook ’s zomers met sneeuw en ijs bedekt is. Ook de rails van de Pinzgaubahn, de smalspoorbaan die van Krimml tot Zell am See door het dal loopt, zult u regelmatig tegenkomen. In Neukirchen kunt u met de kabelbaan naar de ruim 2000 meter hoge Wildkogel, waar u van het uitzicht kunt genieten. Door het Obersalzachtal bereikt u Mittersill. Hier is een bezoek aan het museum Nationalparkwelt en het museum van het Nationalpark Hohe Tauern (het berggebied dat u tijdens uw fietstocht door het Salzachtal aan uw rechterhand ziet) de moeite waard.

Overnachting in Mittersill/Stuhlfelden.

Dag 3 – Mittersill/Stuhlfelden – Zell am See (ca. 30 km)

Van Mittersill fietst u verder door het Salzachtal langs groene weiden en gemoedelijke dorpjes die voor een wisselend sprookjeachtig tafereel zorgen. De hoge met sneeuw bedekte bergen van de Venedigergruppe begeleiden u ook deze dag. Kaprun is bij Nederlanders vooral bekend als wintersportplaats. U kunt echter met een bus(je) vanuit Kaprun een hele mooie tocht maken naar de hoog op de berg gelegen stuwmeren: Wasserfallboden (op 1670 meter hoogte) en Mooserboden (op 2040 meter hoogte). De stuwmeren zijn aangelegd voor de opwekking van elektriciteit. Het geeft u op relatief makkelijke wijze de mogelijkheid om kennis te maken met het hooggebergte boven de boomgrens. Geniet van de hooggebergteatmosfeer tijdens een korte wandeling bij de Mooserboden.
Bij mooi weer kunt u na afloop gaan zwemmen in de Zellersee.

Overnachting in Zell am See

Dag 4 – Zell am See – Lofer (ca. 50 km)

U verlaat het Salzachtal als u langs de Zellersee naar het noorden fietst. Voorbij de Zellersee komt u in het dal van de Saalach. De route gaat langs de bekende Wallfahrtskirche van Maria Alm richting Saalfelden. U kunt hier een plekje vinden voor uw lunch. Na Saalfelden wordt het dal smaller. In het dal komt u bij Weißbach voorbij twee bezienswaardigheden. De Seisenbergklamm is een smalle schlucht waar u over houtenbruggen door kunt lopen. Aan de ander kant van het dal ligt iets verderop de Lamprechtshöhle (grot).

Overnachting in Lofer.

Dag 5 – Lofer – Salzburg (ca. 50 km)

Het Saalachtal wordt steeds mooier. Alvorens u het dorpje Unken bereikt, passert u de Innersbachklamm (eveneens een Schlucht die toegankelijk is via houten bruggetjes) en de hoger gelegen vesting Kniepass (links). Na het bereiken van de Duitse grens gaat u door het prachtige landschap van een klein stukje Duitsland, de Duitse Ecke. U komt door Bad Reichenhall, dat u met zijn Beierse flair betovert. Bij de Ruperus Therme kunt u een kuurbad nemen. Het is dan nog ca. 15 km tot het centrum van Mozartstad Salzburg. In Salzburg mondt de Saalach weer uit in de Salzach.
Bezoek in Salzburg voor u verder fietst in ieder geval de oude binnenstad en het Mozarthuis. Het Mozarthuis in de Getreidegasse 9 mag u absoluut niet missen. Hier werd Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld. Het is beslist de moeite waard een of twee extra nachten in Salzburg bij te boeken.

Overnachting in Salzburg.

Dag 6 – Salzburg – Burghausen (ca. 60 km)

Met het verlaten van Salzburg verlaat u de Alpen en duikt u in het veelzijdige Alpenvoorland. U kunt op de fiets richting Burghausen gaan. U kunt ook kiezen om de eerste ca. 20 km tot Oberndorf met de trein af te leggen. U fietst dan 40 km vanaf Oberndorf. U fietst door uitgestrekte ooibossen langs de Oostenrijkse kant van de Salzach, die hier de grens tussen Oostenrijk en Duitsland vormt. U komt langs Tittmoning, dat u aan de overzijde van de rivier in Duitsland ziet liggen. Vanaf dat punt eindigt de eigenlijke Tauernroute en volgt u het natuurbelevenispad “Unterer Inn” tot uw eindbestemming van deze dag, het Duitse Burghausen. Deze stad heeft een prachtige, beschermde oude binnenstad, daterend uit de middeleeuwen. De burcht boven de stad, gelegen op een heuvelrug is met zijn 1051 m lengte de langste burcht van de wereld en derhalve niet te missen!

Overnachting in Burghausen.

Dag 7 – Burghausen – Obernberg am Inn (ca. 50 km)

Vanuit Burghausen volgt u tot in Braunau de Inn. U komt onderweg talrijke vogelkolonies tegen. Om Braunau te bereiken steekt u de rivier over naar Oostenrijk. Braunau is een oude stad met een mooi stadsplein in gotische stijl. Voor de zwemliefhebbers is er een groot buitenbad met twee glijbanen en twee duikplanken. Vanaf Braunau kunt u met de fiets aan beide zijden van de Inn, de Duitse en Oostenrijkse kant, verder gaan. Wij blijven aan de Oostenrijkse kant. Obernberg heeft een marktplein met gevels in een prachtig kleurenpallet.

Overnachting in Obernberg am Inn.

Dag 8 – Obernberg am Inn – Passau (ca. 40 km)

Vanaf Obernberg kunt aan beide zijden van de Inn verder. Na uw vertrek komt u al snel door het Oostenrijkse Reichersberg met een mooie abdij. Mooie stadjes rijgen zich aaneen voor de rest van de dag. Een van die stadjes is Schärding, waar het marktplein met zijn barokke gevels u uitnodigt voor een middagpauze. Nog 15 kilometer verder en u fietst uw eindbestemming binnen, de drierivierenstad Passau. De rivieren Inn en Ilz komen hier in de Donau uit. In de dom van deze mooie stad, die het bezoeken meer dan waard is, vindt u het grootste orgel (meer dan 17.000 pijpen) van de wereld. Maar Passau kent veel meer schitterende historische gebouwen uit de 14e tot 17e eeuw, waaronder naast de dom, 2 paleizen en 2 burchten. Aan te raden is ook een rondvaart vanuit Passau over de 3 rivieren.

Overnachting in Passau

Dag 9 – Vertrek naar huis, transfer terug naar Salzburg/Krimml of verlenging van uw verblijf in Passau.

De individuele fietsreis door de Hohe Tauern en het Alpenvoorland is van het begin tot het eind goed met borden aangegeven. De route gaat voor het overgrote deel over rustige asfaltfietspaden en b-weggetjes. Kleine stukjes fietst u over niet geasfalteerde fietspaden (grindpaden). De wegkwaliteit is als goed te kenmerken. Slechts kleine delen gaan over straten met meer autovekeer. Steigingen zijn er nauwelijks, u daalt daarentegen zelfs 750 meter.
Om in het begin van de tocht te kunnen genieten van het hooggebergte zijn de afstanden de eerste dagen korter (30 – 35 km) dan daarna (ca. 50 km).

Kenmerken van de 9-daagse fietsreis Tauernroute van Krimml naar Passau:

 • Soort reis: individuele fietsreis
 • Duur: standaardvariant 9 dagen, 8 nachten, 7 fietsdagen; sportieve variant 6 dagen, 5 nachten, 4 fietsdagen)
 • Afstand: 315 km, standaardvariant: 30 – 50 km per dag; sportieve variant: 70 – 90 km per dag
 • Periode: zie prijslijst (aangeraden wordt vanaf half mei)
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen van de 9-daagse variant in: Krimml, Mittersill/Stuhlfelden, Zell am See, Lofer, Salzburg, Burghausen, Obernberg am Inn, Passau
 • Overnachtingen sportieve variant in: Krimml, Saalfelden, Salzburg, Simbach am Inn, Passau
 • Accommodaties en verzorging: zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels/Gasthofen. Logies ontbijt of half pension.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:

  ◘◘◘◘

  Niveau 1: gemakkelijk, want bijna geheel bergafwaarts (750 meter dalend). De sportieve variant is uitdagender qua dagafstanden, niet qua klimmeters

 • Vervoer naar Oostenrijk: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling:  4,4

Algemeen oordeel: 4
“Prima”
Dhr. Kok, september 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Schitterende toer. De combinatie van twee toeren was top.”
Dhr. Straver, augustus 2019 (combinatietour Krimml – Passau en Passau – Wenen)

Algemeen oordeel: 4
“Uitstekend! Betrouwbaar”
Dhr. Veldman, juli 2019

Algemeen oordeel: 4
“Goed, we hebben een prima fietsvakantie gehad, mede dankzij het goede weer. Voor herhaling vatbaar”
Dhr. Van der Maarel, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima”
Dhr. Pinckaers, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Goed. De watervallen van Krimml en de etappe Hoochmoos-Salzburg landschappelijk zeer mooi”
Dhr. Roelofs, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“Prima”
Mevr. Van der Sluijs, juni 2017

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Dhr. Balfoort, juni 2017

Algemeen oordeel: 5
“Heel positief, smaakt naar meer.”
Familie Heremans, juli 2016

Algemeen oordeel: 5
“Erg goed. Persoonlijke benadering. Erg positief dat er na afloop ook contact met ons is opgenomen i.v.m. het vervroegd afbreken van de tocht.”
Familie Zanderink, juni 2016

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthofen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden
 • Verzekering huurfietsen
 • Entree tot de Krimmler watervallen

Extra standaard opties

 • Half pension (8 x 3-gangen avondmenu bij de standaardvariant of 5 x 3-gangen avondmenu bij de sportvariant)
 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Bij de huurfiets wordt géén gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar. Hier dient u zelf voor te zorgen.
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen (aanbevolen: Krimml, Zell am See, Salzburg, Passau)
 • Er gaat dagelijks een bustransfer terug vanaf het station in Passau (ca. 14.00 uur vertrek) over Salzburg (ca. 16.00 uur vertrek) naar het starthotel in Krimml. Kosten € 58 pp incl. fiets. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij de boeking op te geven en te betalen.
 • U kunt uw auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het hotel in Krimml (onbewaakt, € 5 per dag). Voor een bewaakte parkeerplaats kunt u terecht in Salzburg. Hier kunt u uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 12 per dag). In Passau kunt u in een openbare parkeergarage parkeren (€ 4 per dag). Geen reservering mogelijk, betaling ter plaatse. Zowel vanaf Passau als Salzburg kunt u dan een bustransfer nemen naar het startpunt van de fietstour in Krimml.

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Voor de Tauernroute hebben we bij onze partner zoveel mogelijk uw wensen willen ondervangen door het aanbieden van 4 kant en klare varianten (extra rustdagen zijn overal mogelijk).

 • 6-daagse Tauern fietsoute Krimml – Salzburg standaard (30 – 50 km/dag, de eerste paar schitterende bergetappes 30 – 35 km/dag, daarna ca. 50 km/dag)
 • 7-daagse Tauern fietsroute Krimml – Salzburg family (30 – 50 km/dag, de eerste paar schitterende bergdagen 30 – 35 km, rustdag in Zell am See, daarna ca. 50 km/dag)
 • 9-daagse Tauern fietsroute Krimml – Passau standaard, de tour die hier beschreven is (30 – 55 km/dag, ook hier de eerste bergetappes korter, daarna ca. 50 km/dag)
 • 6-daagse Tauern fietsroute Krimml – Passau sportief (75 – 90 km/dag, u kunt aansluiten op ons netwerk vanuit Passau in verschillende richtingen).

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst dagelijks mogelijk, van 27.04 tot 05.10

Seizoen 1:   27.04. – 09.05. en 23.09. – 05.10
Seizoen 2:   10.05. – 20.06. en 02.09. – 22.09
Seizoen 3:   21.06. – 01.09

 

Prijzen 9-daagse standaard variant per persoon (30 – 50 km)

Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer

€ 659

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 589

Toeslag Seizoen 2

€ 50

Toeslag Seizoen 3

€ 110

Toeslag 1-pers. kamer

€ 170

Toeslag halfpension per tour

 € 160

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€ 75

Huur E-bike per tour

€ 180

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

Hotels: zorgvuldig uitgezochte pensions, gasthofen en hotels ***/****

 

Prijzen 6-daagse sportieve variant per persoon (70 – 90 km)

Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer

€ 455

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 415

Toeslag Seizoen 2

€ 44

Toeslag Seizoen 3

€ 90

Toeslag 1-pers. kamer

 € 115

Toeslag halfpension per tour

€ 110

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€ 75

Huur E-bike per tour € 180
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

Hotels: zorgvuldig uitgezochte pensions, gasthofen en hotels ***/****

 

Extra nachten

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer Toeslag p.p. half pension
Krimml

€ 70

€ 80

€ 15

Zell am See

€ 75

€ 90

€ 25

Salzburg

€ 65

€ 85

€ 20

Passau

€ 55

€ 80

€ 22

 

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)

0 tot 6 jaar 100%
6 tot 12 jaar 50%
12 tot 15 jaar 25%
15 tot 18 jaar 10% op extra bed

 

Parkeren

U kunt parkeren in:

 • Krimml in de buurt van het hotel (onbewaakt). Kosten ca. € 5 per dag.
 • Salzburg (in een parkeergarage voor ca. € 12 p. dag)
 • Passau (in een openbare parkeergarage voor ca. € 4 p. dag.)

Ter plaatse te reserveren en te betalen.
Zowel vanaf Passau als Salzburg kunt een bustransfer nemen naar het startpunt van de fietstour in Krimml.

Bustransfer terug naar Krimml of Salzburg:

Er gaat dagelijks een bustransfer terug vanaf het station in Passau (ca. 14.00 uur vertrek) over Salzburg (ca. 16.00 uur vertrek) naar het starthotel in Krimml. Kosten € 58 pp incl. fiets. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit vooraf bij de boeking op te geven en te betalen.

 

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl