Donauroute deel 1: fietsvakantie van de bron in Donaueschingen naar Donauwörth

Donauroute, deel 1: fietsreis van de bron naar Ulm

Individuele fietsreis langs de Duitse Donau

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs goede ** en *** hotels/pensions (standaard en sportief)
 • Duur: 8 of 10 dagen
 • Afstand: 305 km (standaard), 450/590 km (sportief, Deel 1 + 2 samen)
 • Afstand per dag: 8-daagse standaard (van de bron in Donaueschingen naar Donauwörth): ca. 40 - 65 km per dag; 8-10-daagse sportief (Duitse Donau van Donaueschingen naar Regensburg/Passau): 65 - 90 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  • standaard tour: ◘◘◘◘ 1,5 Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een normaal, goede gezondheid.
  • sportieve tour: ◘◘◘◘◘ 2 Vergt een goede conditie, het terrein is niet zozeer het probleem, maar de dagetappes zijn 65 – 90 km lang

Vanaf de bron van de Donau nabij Donaueschingen (Zwarte Woud) volgt u een rustige, afwisselende route door het authentieke landschap van de hier nog avontuurlijke, jonge Donau met onderweg veel burchten, kloosters en karakteristieke stadjes, zoals Mühlheim, Sigmaringen, Blaubeuren. U komt op het punt waar de Donau in de kalkbodem verdwijnt, fietst voorbij de wildromantische Donaudurchbruch met zijn hoog oprijzende kalkrotsen. U ontdekt het dal van de Oer-Donau en volgt het riviertje Blau tot deze uitmondt in de Donau in de oude Domstad Ulm, met de hoogste kerktoren ter wereld. U fietst verder door het waterrijke “Donauried” om te eindigen in het schilderachtige Donauwörth aan de Romantische Straße. De sportieve tour gaat verder naar Regensburg/Passau.

Donauroute, deel 1: 8– daagse standaard fietsreis langs het Duitse deel van de Donauroute, van de bron in Donaueschingen naar Donauwörth

De Donauroute, deel 1 voert u door het landschap van de Baar, die zich tussen het Zwarte Woud en de Schwabische Alpen uitstrekt. Vanuit het oostelijk deel van het Zwarte Woud vormt de samenloop van een aantal beken in Donaueschingen de symbolische bron van de rivier de Donau. Donaueschingen is tevens het beginpunt van uw fietsvakantie. Vanaf de bron fietst u langs de jonge Donau die hier nog door vele beken gevoed wordt. U komt op het punt waar de Donau in de kalkbodem verdwijnt, fietst voorbij de wildromantische Donaudurchbruch en door de lieflijke, vruchtbare uitlopers van Ober Schwaben. U maakt een uitstapje van de jonge Donau door het dal van de Ur-Donau naar de bron van de Blau. Vanaf hier fietst u met dit riviertje mee tot ze uitmondt in de Donau in de Domstad Ulm met de hoogste kerktoren ter wereld. U fietst verder door het laaggelegen, waterrijke “Donauried” om dit deel van de Donauroute te eindigen in het schilderachtige, historische stadje Donauwörth aan de Romantische Straße.

Een fraaie, rustige route door het authentieke landschap van de bovenloop van de Donau met veel opzienbarende natuurverschijnselen en onderweg veel karakteristieke stadjes, zoals Mühlheim, Sigmaringen, Blaubeuren en Ulm.

Liever meer uitdaging?

 • Voor mensen die meer uitdaging zoeken en liever een echt sportieve variant met langere afstanden fietsen, bieden we als alternatief: de 8 of 10-daagse sportieve tour van Donaueschingen helemaal naar Regensburg (ca. 450 km) of Passau (590 km), gemiddeld ca. 65 – 90 km per dag. Deze is hier ook meegenomen, zie onder het tabblad Voor wie en onder het tabblad Prijzen.
 • Als u meer tijd heeft kunt u ook overwegen om de Duitse Donau deel 1, van de bron tot in Donauwörth te combineren met de Duitse Donau, deel 2 van Donauwörth tot Passau. beide routes zijn vergelijkbaar qua moeilijkheid (beide 8 dagen, waarvan 5 fietsdagen, resp. 305 en 310 km totaal, beiden hebben etappes van 40 – 65 km per dag)! Ga voor het tweede deel naar de Donauroute, deel 2.

De 8-daagse standaard fietsreis langs de Duitse Donauroute van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst en pretourmeeting in Donaueschingen

De ligging aan het Zwarte Woud en nabij de bron van de Donau trekken veel toeristen naar Donauschingen. In de 18e eeuw werden veel huizen in barokstijl gebouwd en na een stadsbrand in 1908 kwamen er jugendstil-huizen bij. Donaueschingen was eens de vorstelijke residentie van de familie Fürstenberg, dus zeker de moeite waard om nader te gaan verkennen.

Overnachting in Donaueschingen.

Dag 2 – Donaueschingen-Mühlheim/Fridingen

Afstand: ca. 45 – 55 km

De eerste etappe van de tour gaat door een gebied waarin de kleine Donau gevoed wordt door kleine beken en zo een rivier wordt. Net voorbij Immendingen ligt de “Donauversinkung”. Hier gaat de rivier een groot deel van het jaar onder de grond in het kalksteengebied en via andere beken richting Radolfzell (Bodensee-gebied) en uiteindelijk in de Rhein. Het aantal dagen dat de Donau onder de grond gaat en de rivierbedding opdroogt verschilt elk jaar. Mühlheim is een stadje met oude vakwerkhuizen en een op een berg gelegen kasteel. Mühlheim ligt in een “grottengebied”.
U kunt de grot bij Kolbingen (ca. 6 km noordelijk van Mühlheim) bezichtigen.

Overnachting in Mühlheim/Fridingen.

Dag 3 – Mühlheim/Fridingen – Sigmaringen

Afstand: ca. 50 – 45 km

Voorbij Mühlheim versmalt het dal zich langzaam en tussen Fridingen en Beuron slingert de Donau zich meanderend tussen hoge kalksteenrotsen door: de Donaudurchbruch in het Große Heuberggebiet. In Beuron komt u langs een bekend Benediktenklooster Erzabtei Beuron.
In Sigmaringen staat een, nog steeds bewoond, residentieslot dat u kunt bezichtigen.

Overnachting in Sigmaringen.

Dag 4 – Sigmaringen – Obermarchtal

Afstand: ca. 50 km

Net voorbij Scheer komt u in Heuneburg. Hier bevindt zich een museum met een reconstructie van een vroege keltische nederzetting. U fietst door het fraaie, hier weer breder wordende Donaudal via Riedlingen naar Zwiefaltendorf. Hier raden we aan een uitstapje te maken naar het Benediktijnerklooster Zwiefalten met zijn mooie Barok- en Rococoarchitektuur. Of u bezoekt de brouwerij en de daarachter gelegen druipsteengrot. In Obermarchental wacht het volgende barokklooster en tevens uw overnachtingshotel.

Overnachting in Obermarchtal.

Dag 5 – Obermarchtal – Blaubeuren – Ulm

Afstand: ca. 65 km

Eerst fietst u naar bierstad Ehingen, ook bekend vanwege de fabriek van Liebherr bouwkranen. Hier verlaat u het dal van de jonge Donau en fietst tot Blaubeuren door het dal van de oer-Donau. Achter het Klooster in Blaubeuren bevindt zich de beroemde Blautopf. Zo genoemd naar de helblauwe kleur van het water in deze karstbron. De bron is het begin van het riviertje Blau en het begin van een grottenstelsel. Langs dit riviertje, met zijn heldere en visrijke water, fietst u naar de eindbestemming van deze dag: de fraaie, historische Domstad Ulm aan de Donau. Ulm is vooral bekend vanwege de gotische Münsterkerk, die met haar 161,5 meter de hoogste kerktoren ter wereld heeft. Daarnaast was Ulm ook de geboortestad van Albert Einstein.

Overnachting in Ulm.

Dag 6 – Ulm – Lauingen/Dillingen

Afstand: ca. 50-55 km

Vandaag fietst u langs karakeristieke, oude stadjes en kloosterkerken naar de pittoreske, oude residentiestad Dillingen. 

Overnachting in Lauingen/Dillingen

Dag 7 – Lauingen/Dillingen – Donauwörth

Afstand: ca. 45-40 km

De laatste fietsdag komt u door het laag gelegen, waterrijke ‘Donauried’. Via Höchstadt met zijn mooie slot met vier torens, komt u op uw eindbestemming: het schilderachtige stadje Donauwörth, dat met zijn oude vestingmuren deel uitmaakt van de “Romantische Straße”.  De plaatsen langs de etappe liggen zelf allemaal wat hoger, zodat overstromingen geen schade aan kunnen richten. In Donauwörth lag ooit het kruispunt van de belangrijkste handelsroute tussen Neurenberg en Augsburg met de Donau. 

Overnachting in Donauwörth.

Dag 8 – Einde van de reis en vertrek 

Na het ontbijt einde van het arrangement. Bent u nog fit en sportief genoeg, dan kunt u eventueel verlengen met het tweede deel van de Duitse Donau van Donauwörth naar Passau (ook 8 dagen en ongeveer even lang: 310 km).

 

Offerte Aanvragen

 Rustige, afwisselende route, de eerste 2 etappes tot Sigmaringen zijn licht heuvelachtig, daarna nagenoeg vlak, over geasfalteerde fietspaden. Hier en daar over verharde zandpaden. U fietst 40 – 65 km per dag. .

Voor mensen die meer uitdaging zoeken en liever een nog sportievere variant met langere afstanden fietsen, bieden we de sportieve fietstour van Donaueschingen helemaal naar Regensburg  (ca. 450 km) of Passau (ca. 600 km) aan: 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 dagen fietsen, gemiddeld ca. 65 – 90 km per dag.

Kenmerken van de 8-daagse fietsvakantie Donauroute, deel 1, van de bron van de Donau in Donaueschingen naar Donauwörth:

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs hotels/pensions 
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand:  ca. 305 km
 • Afstand per dag: standaardvariant: 40 – 65 km per dag;
 • Periode: zie prijslijst
 • Startdag: dagelijks (bagagevervoer dagelijks, dus u kunt rustdagen inbouwen)
 • 7 x overnachtingen in: Donaueschingen, Mühlheim/Fridingen (ca. 45-50 km), Sigmaringen (ca. 50-45 km), Obermarchtal (ca. 50 km), Ulm (ca. 65 km), Lauingen/Dillingen (ca. 50-55 km), Donauwörth (ca. 45 – 40 km)
 • Accommodaties: goede pensions/hotels: ** en *** sterren
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt) of half pension (3-gangenmenu).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘◘    Tot Sigmaringen licht heuvelachtig, daarna redelijk vlak.  Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een redelijk goede conditie. U dient wel wat fietservaring te hebben, omdat er wat glooiingen en een etappe van 65 km te overwinnen zijn. De overnachtingsplaatsen liggen vaak wat hoger i.v.m. mogelijke hoogwaterstanden.  
 • Aankomst Donaueschingen: dit kan het gemakkelijkst per auto.
 • Parkeren Donaueschingen: U kunt uw auto in Donaueschingen gratis parkeren bij de parkeerplaatsen bij de Stadtmühle, de Realschule en het Fürstenberg-Gymnasium. Bij een enkel hotel is betaald parkeren soms mogelijk, maar dat is op aanvraag. 
 • Transfer terug van Donauwörth naar Donaueschingen: u kunt dagelijks de trein nemen (ca. 3,5 uur, ca. € 45 pp). Fiets meenemen mogelijk (€ 5 – € 10 extra). Prijzen ter indicatie. Op zaterdag (van mei tot september) gaat een bustransfer (prijs zie prijslijst).

 

Kenmerken van de 8 of 10-daagse sportieve fietsreis Donauroute van Donaueschingen naar Regensburg/Passau (Donauroute, deel 1 + 2 ineen in 8 of 10 dagen):

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs hotels/pensions
 • Duur : 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 fietsdagen
 • Afstand: Donaueschingen tot Regensburg (ca. 450 km) of verlenging tot Passau (ca. 590 km)
 • Afstand per dag:  65 – 90 km per dag.
 • Periode: zie prijslijst
 • Startdag: dagelijks (bagagevervoer dagelijks, dus u kunt rustdagen inbouwen)
 • 7/9 x overnachtingen in: Donaueschingen, Fridingen (ca. 55 km), Obermarchtal (ca. 80 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht), verlenging mogelijk naar Deggendorf (ca. 90 km), Passau (ca. 60 km)
 • Accommodaties: goede ** en *** sterren pensions en hotels
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt) of indien extra bijbesteld half pension (3-gangenmenu).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘◘ Deze sportieve variant vergt uiteraard een goede conditie, het terrein is niet zozeer het probleem, maar de dagetappes zijn 65 – 90 km lang.
 • Aankomst Donaueschingen: dit kan het gemakkelijkste per auto.
 • Parkeren Donaueschingen: U kunt uw auto in Donaueschingen gratis parkeren bij de parkeerplaatsen bij de Stadtmühle, de Realschule en het Fürstenberg-Gymnasium. Bij een enkel hotel is betaald parkeren soms mogelijk, maar dat is op aanvraag. 
 • Transfer terug van Regensburg/Passau naar Donaueschingen: u kunt dagelijks de trein nemen (ca. € 55/€ 75 p.p., 1 x overstappen, ca. 6 uur). Fiets meenemen mogelijk (€ 5 – € 10 extra). 

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,3

Combinatietour Donaueschingen – Donauwörth – Passau (Donauroute, deel 1 + 2)

Algemeen oordeel: 5
“Plezierig, mede reisgenoten ontmoet, goed weer”
Mevr. Buskermolen, juni 2019 

Algemeen oordeel: 4
“Heel erg goed. Ik was erg laat met boeken, maar Mozaïek Reizen werkte heel erg goed mee en alles was goed voor elkaar.”
Mevr. De Koning, mei 2019 

Algemeen oordeel: 4
“De ervaring met Mozaïek Reizen is prima.”
Dhr. Zanderink, april 2017

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend. Bijna de gehele reis heeft indruk op ons gemaakt.”
Familie Durieux, augustus 2016

Sportieve tour van Donaueschingen naar Regensburg (Donauroute, deel 1 + 2)
Algemeen oordeel: 4
“Positief. Wij kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie door heel veel prachtige natuur, vrijliggende fietspaden en mooie plaatsjes/steden. Kortom wij hebben met volle teugen genoten.”
Familie Jansen, mei 2015

Donauroute Ulm – Regensburg
Algemeen oordeel: 4
“Goed verzorgde reis. Route is goed aangegeven. Alles liep zoals gepland.”
Dhr. De Vries en mevr. Hilgers, augustus 2014

Inbegrepen in de basisprijs van de standaard fietsreis Donauroute, deel 1, van Donaueschingen naar Donauwörth

 • Pretourmeeting in Donaueschingen
 • 7 x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte familie hotels/pensions ** en *** sterren
 • 7 x uitgebreid ontbijt al dan niet in buffetvorm
 • Entree Kasteel Schloss Sigmaringen met rondleidging
 • Entree Münstertoren in Ulm
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Duitsland (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden en routebeschrijving met kaarten.

Inbegrepen in de basisprijs van sportieve fietsreis Donauroute, deel 1 + 2 achter elkaar (van Donaueschingen naar Regensburg, met verlenging mogelijk naar Passau)

 • Pretourmeeting in Donaueschingen
 • 7 of 9 x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte familie hotels/pensions ** en *** sterren
 • 7 of 9 x uitgebreid ontbijt al dan niet in buffetvorm
 • Boottocht door “Donaubruch” langs klooster Weltenburg (op de bedding van de Donau) naar Kelheim, incl. fiets
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Duitsland (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden en routebeschrijving met kaarten.

Extra standaard opties voor standaard (Donau 1) en sportieve (Donau 1 + 2) tour:

 • Half pension (3-gangen avondmenu)
 • Huur trekking fietsen (7-/24-versnellingen), tandem of kinderfiets/kinderaanhanger/kindertandem/kinderzitje ook mogelijk
 • Huur E-bikes (8 versnellingen)
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen mogelijk
 • Transfer terug van Donauwörth naar Donaueschingen: u kunt dagelijks de trein nemen (ca. 3,5 uur, 1 x overstappen). Fiets meenemen mogelijk (€ 5 – € 10 extra). Op zondag van mei tot september gaat een bustransfer (prijs zie prijslijst).
 • Transfer terug van Regensburg of Passau naar Donaueschingen: u kunt dagelijks de trein nemen (ca. 6 uur). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra). 
 • Parkeren Donaueschingen: U kunt uw auto in Donaueschingen gratis parkeren bij de parkeerplaatsen bij de Stadtmühle, de Realschule en het Fürstenberg-Gymnasium. Bij een enkel hotel is betaald parkeren soms mogelijk, maar dat is op aanvraag. 

Maatwerk als extra optie

De standaardroute is de eerste van een reeks opeenvolgende routes van hetzelfde niveau langs de Donau. U kunt dus de Donaueroute, deel 1 verlengen met een volgende standaardroute: de Donauroute, deel 2 van Donauwörth naar Passau. Het is mogelijk in alle plaatsen extra rustdagen in te bouwen.

Ook de sportieve variant kunt u verder langs de Donau vervolgen.

 

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Voor onderstaande tours gelden steeds de volgende 5 regels:

1. Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Let op: alleen mogelijk wanneer het gaat om 1 of 2 kinderen).

0 – 05 jaar 100%
6 – 13 jaar 50%
14 – 17 jaar 25%
Vanaf 18 jaar geldt geen kinderkorting, ook niet op een extra bijgeplaatst bed. Korting geldt alleen in 3- of 4 persoonskamer met minimaal 2 volbetalenden. De extra bedden zijn meestal klapbedden of slaapbanken. 5-pers. kamers zijn niet mogelijk!

2. Tweepersoonskamer met 2 aparte bedden (twinkamer)

U kunt als preferentie een twinkamer met 2 gescheiden bedden opgeven. Dit zal betekenen dat geprobeerd wordt om voor u een twinkamer te boeken, maar dat het voor kan komen dat in sommige plaatsen een 2-persoonsbed geboekt wordt. Deze bedden bestaan uit 2 matrassen in 1 bed van meestal 1.80 m breed. Rond de Bodensee worden weinig twinkamers aangeboden!

U kunt als essentie een twinkamer met 2 gescheiden bedden opgeven. In dit geval wordt de boeking pas bevestigd als overal twinkamers voor u geboekt zijn. Lukt dit niet dan gaat de boeking niet door.

3. Uitrusting huurfietsen

Huurfietsen zijn standaard uitgerust met: fietstas, stuurtas met kaartenvak, kilometerteller, fietsslot en reparatieset.

4. Parkeren

U kunt uw auto in Donaueschingen gratis parkeren bij de parkeerplaatsen bij de Stadtmühle, de Realschule en het Fürstenberg-Gymnasium. Bij een enkel hotel is betaald parkeren soms mogelijk, maar dat is op aanvraag. 

5. Toeristenbelasting

Voor alle tours en prijzen geldt: eventuele toeristenbelastingen zijn niet bij de reissom inbegrepen. U dient dit ter plaatse te betalen.

=======================================================================

Termijnen 

Aankomst dagelijks mogelijk, van 13.04 – 13.10.2019

Seizoen 1: 13.04 – 17.04 | 22.04 – 26.04 | 05.05 – 17.05 | 06.10 – 13.10

Seizoen 2: 18.04 – 21.04 | 27.04 – 04.05 | 18.05 – 24.05 | 15.09 – 05.10

Seizoen 3: 25.05 – 07.06 | 23.06 – 12.07 | 25.08 – 14.09

Seizoen 4: 08.06 – 22.06 | 13.07 – 24.08

 

Prijzen Donauroute deel 1: Donaueschingen – Donauwörth (8 dagen, 7 nachten), prijzen per persoon

Overnachtingen in: Donaueschingen, Mühlheim/Fridingen (ca. 45-50 km), Sigmaringen (ca. 50-45 km), Obermarchtal (ca. 50 km), Ulm (ca. 65 km), Lauingen/Dillingen (ca. 50-55 km), Donauwörth (ca. 45 – 40 km)

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 499

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 469

Toeslag Seizoen 2

€ 120

Toeslag Seizoen 3

 € 150

Toeslag Seizoen 4

 € 170

Toeslag 1-pers. kamer

€ 165

Toeslag half pension (7 x avondeten)

€ 150

Huurfiets (7/24 versnellingen, herenfiets v.a. 1.75 m lengte)

€   75

Huur e-bike (8 versnellingen)

€  175

Huur kinder- of jeugdfiets (20,24,26 inch)  € 40
Huur kinderaanhanger of kindertandem

€ 40

Kinderzitje op aanvraag (bij boeking opgeven)

gratis

Transferbus terug van Donauwöhrt naar Donaueschingen op zondag (prijs per persoon, incl. fiets)

€ 80

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

 

Prijzen Donauroute, deel 1 + 2 sportief: Donaueschingen – Regensburg (8 dagen, 7 nachten)

Overnachtingen in: Donaueschingen, Fridingen (ca. 55 km), Obermarchtal (ca. 90 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht)

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 499

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 469

Toeslag Seizoen 2

€ 120

Toeslag Seizoen 3

 € 150

Toeslag Seizoen 4

 € 170

Toeslag 1-pers. kamer

€ 150

Toeslag half pension

€ 150

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   75

Huur E-bike per tour

€ 175

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

inbegrepen

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

inbegrepen

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Donauroute, deel 1 + 2 sportief: Donaueschingen – Passau (10 dagen, 9 nachten)

Overnachtingen in: Donaueschingen, Fridingen (ca. 55 km), Obermarchtal (ca. 90 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht), Deggendorf (ca. 90 km), Passau (ca. 60 km).

 

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 649

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 609

Toeslag Seizoen 2

€ 130

Toeslag Seizoen 3

 € 150

Toeslag Seizoen 4

 € 170

Toeslag 1-pers. kamer

€ 190

Toeslag half pension

€ 190

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   75

Huur E-bike per tour

€ 175

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

inbegrepen

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

inbegrepen

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Hotelklasse

goede pensions, gasthofen en hotels *** niveau.

 

Prijzen extra nachten per persoon:

Plaats

Hotel p.p.

2-pers k / 1-pers k

Half pension p.p.

Ulm

€ 55 / € 75

op aanvraag

Alle andere plaatsen

€ 50 / € 70

       op aanvraag

 

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin (normale en sportieve tour)

 • Aankomst Donaueschingen: dit kan het gemakkelijkst per auto.
 • Parkeren Donaueschingen: U kunt uw auto in Donaueschingen gratis parkeren bij de parkeerplaats bij de Stadtmühle (20 parkeerplaatsen), veilig parkeren kan eventueel bij het geboekte hotel tegen betaling (op aanvraag en afhankelijk van het geboekte hotel).
 • Transfer terug naar Donaueschingen: Van Donauwörth terug naar Donaueschingen kunt u  gebruik maken van de dagelijkse treinverbindingen (ca. € 45 p.p., 1 x overstappen). Duur ca. 4 – 4,5 uur, fiets meenemen mogelijk (€ 5 – € 10 extra). Alleen op zondag (van mei tot september) gaat een bustransfer vanuit Donauwörth terug naar Donaueschingen (€ 80 p.p., ca. 3 uur onderweg). Van Passau terug naar Donaueschingen kunt u gebruik maken van de trein (2-3 x overstappen). Van Regensburg naar Donaueschingen kunt u eveneens gebruik maken van de trein  (1-2 x overstappen). De fietsen kunnen ook mee (€ 5 – € 10 extra).

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl