Fietsvakantie met kinderen: Elberoute van de bron naar Praag

Fietsvakantie met kinderen langs de Elbe, van het Reuzengebergte naar Praag

Avontuurlijke fietsreis met kinderen

 • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten (mogelijkheid van extra rustdagen), 6 fietsdagen
 • Afstand: ca. 300 km, maar er kunnen naar wens kortere en langere etappes gefietst worden en onderweg kan op veel plaatsen de trein genomen worden (fietsen op de trein), klimmeters 510 (verdeeld over 6 fietsdagen)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ (feitelijk 1,5)

Dit is de gezinsvariant van de Elberoute, deel 1, van de bron naar Praag, een fietsreis waarbij kinderen spelenderwijs leren hoe een klein bergbeekje uitgroeit tot een grote traag stromende rivier.Je begint bij de bron in de Krkonose (in Nederland beter bekend als het Reuzengebergte). Het landschap om je heen verandert mee van ruige bergen in vriendelijk glooiende heuvels en tenslotte in vlak land. Het grootste deel van deze boeiende tour volg je de Elbe stroomafwaarts. Hoewel daarom relatief gemakkelijk, komen er toch ook zwaardere stukjes onverharde weg in voor (vooral met nat weer natuurlijk zwaarder), waardoor het toch iets pittiger is dan Praag – Dresden. Daar staat tegenover dat dit stuk van de Elberoute nog vrij onontdekt is en jullie echte pioniers zullen zijn in een onbedorven en oorspronkelijk stukje Tsjechië! Echt iets voor avontuurlijke en sportieve gezinnen dus. Je hebt wel trekkingfietsen met wat bredere banden nodig. Onderweg is veel ruimte ingepland voor andere gezinsactiviteiten, zoals een rope centre, bergwandelen, zwemmen, bezoek aan een schitterende safari dierentuin, zilvermijn, bobsleebaan of kidspark. Jullie beslissen als gezin zélf hoeveel jullie fietsen en welke activiteiten jullie gaan ondernemen!

Elberoute, deel 1: fietsen met kinderen van de bron naar Praag

Let op: Bij een combinatie van 2 tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting!!

Voor een aantal routes, inclusief de Elberoute (Elberadweg) deel 1, van de bron naar Praag, hebben we voordelige gezinsvarianten ontwikkeld voor sportieve, avontuurlijke gezinnen. De fietsdagen worden hier aangevuld met dagen voor andere gezinsactiviteiten: wandelen, zwemmen, bezoek aan een kasteel, leuk familiemuseum, kidspark of dierentuin. Delen van het traject kunnen dan per trein afgelegd worden. Ook deze fietsreizen zijn individueel, je bepaalt zelf met je gezin welke activiteiten je samen wenst te ondernemen en hoeveel je wenst te fietsen.

De Elberoute is een van de bekendste fietsroutes van Europa en waar anders zou je beginnen dan bij het begin, bij de bron in de Krkonose (oftewel het Reuzengebergte). Het leuke van deze tour voor kinderen is, dat je spelenderwijs leert hoe een klein bergbeekje uitgroeit tot een grote traag stromende rivier. Het landschap om je heen verandert mee van ruige bergen in vriendelijk glooiende heuvels en tenslotte in vlak land. Deze fietsreis volgt globaal dezelfde route als de route voor volwassenen. Maar er is veel ruimte ingebouwd voor andere sportieve activiteiten, zoals bergwandelen, zwemmen, een bobsleebaan of kidspark.

 

Bijzondere ervaringen met kinderen:

 • Wandeling naar Elbebron hoog in de bergen, met mozaïeken van alle stadswapens waar de Elbe doorheen stroomt. Hiervoor dient u een extra nacht in Spindleruv mlyn bij te boeken. Het is namelijk een flinke dagwandeling, maar zeker leuk om mee te beginnen.
 • Aquapark of ropecentre in Spindleruv Mlyn
 • Een Afrikaanse safari tussen vrij rondlopende kuddes gnoes, zebra’s en antilopen (Zoo Dvur Králové)
 • Een begeleidende fietstocht door Praag met een gids van Mozaïek Reizen, die zijn tocht aanpast aan wat leuk is voor kinderen. Zo ontdekt u ook de interessante plekken die niet in de toeristengidsen staan. Al jaren een succes!
 • Peperkoekenhuisjesmuseum bij Kuneticka Hora (en ontdek de échte geschiedenis achter het perperkoekenhuisje van Hans en Grietje). Tsjechië is hét land van de sprookjes, dat zullen jullie onderweg diverse malen ervaren
 • de Middeleeuwse stad Kutna Hora met zijn zilvermijnmuseum onder de grond, zijn bizarre knekelhuis én  …. bobsleebaan/kidspark
 • Botanicus: een dorpje, geïnspireerd op de middeleeuwen, waar ecologische producten gemaakt en verkocht worden
  • Praag heeft tenslotte natuurlijk van alles te bieden, ook voor kinderen. Bezoek bijv.
   • één van de mooiste dierentuinen ter wereld: de Praagse Zoo
   • het Nieuwe stadsplein met de het beroemde astronomische uurwerk (Orloj) uit 1490 (!): ieder uur gaan hier twee kleine deurtjes open en komt een stoet apostelen voorbij.
   • de Karelsbrug en laat je portret schilderen, koop mooie handgemaakte oorbellen of andere souvenirs of luister naar een serenade van een straat muzikant.
   • het speelgoedmuseum met speelgoed van eeuwen geleden, maar ook met een heuse Barbie expositie!
   • een van de poppentheaters in Praag, bijv. het Nationaal Maronetten Theater in de Oude stad (Tsjechië is bekend om zijn fantastische poppentheaters)
   • ’s avonds het Black Light Theatre, leuk voor jong én oud
   • Tenslotte: maak eens een leuke boottocht over de Moldau in een klein bootje vanaf Kampa eiland. Zwarte matrozen in onberispelijk witte pakken verkopen de tickets.

    

   Uw fietsvakantie met kinderen van dag tot dag

   (Onderstaande beschrijving van dag tot dag, is gelijk aan die van de volwassenenreis. In dat licht dient u het ook te lezen)

   Dag 1 – Aankomst Praag, transfer naar Spindleruv mlyn in het Reuzengebergte

   Pretourmeeting en als u vroeg op de dag aankomt transfer naar Spindleruv mlyn. Als u met de nachttrein of een vroege vlucht aankomt, kunt u in Spindleruv mlyn alvast de omgeving verkennen en met de kabelbaan en fiets naar boven en een stukje richting de echte Elbebron fietsen (of lopen kan natuurlijk ook). Bij de Labska bouda parkeert u uw fiets, vandaar kunt u alleen te voet verder. Het is echter wel erg zwaar om diezelfde dag echt helemaal naar de Elbebron te wandelen.
   Daarom adviseren wij een extra nacht in Spindleruv Mlyn, om een volle dag voor de wandeling naar de Elbebron (hoog in de bergen) beschikbaar te hebben. U geniet dan ten volle van dit prachtige begin van uw fietstour: bij de bron van de Elbe, hoog in het Reuzengebergte, boven de boomgrens; bij de muur met de wapens van alle steden waar de Elbe doorheen stroomt, alvorens hij bij Cuxhaven in de Noordzee uitmondt. Vermoeid maar voldaan zult u ’s avonds in uw bed kruipen. De andere dag wacht de eerste echte fietsdag van de Elberadweg!

   Overnachting in Spindleruv mlyn

   Dag 2 – Spindleruv mlyn – Dvur Kralové

   Afstand: 47 km

   De tweede dag is een mooie rit het Reuzengebergte uit van Spindleruv Mlyn tot Dvur Kralove. U zakt stroomafwaarts 400 m in hoogte. U kunt de drukkere hoofdweg richting Vrchlabi volgen, maar u kunt er ook voor kiezen om met de lift weer de bergen op te gaan (met fietsen) en dan over de bergruggen met prachtig uitzicht af te zakken via Strazne naar Vrchlabi. Dit is een mooie route die niet zwaar is om te fietsen. Enige is dat u wel met afdalen overweg moet kunnen, omdat vanaf het bergdorpje Strazne de weg wat steiler naar beneden gaat (u zou kunnen overwegen een stuk te voet te gaan). De eerste stop is het Renaissance kasteel in de stad Vrchlabi. Het kasteel is interessant omdat het is ontworpen volgens het jaar en de seizoenen. Het heeft 4 torens, 12 ingangen, 52 kamers en 365 ramen. De stad is ook bekend om zijn Augustijner klooster. In drie historische huizen in de hoofdstraat is het Reuzengebergtemuseum gevestigd. Na Vrchlabi volgen wij de Elbe door het dal naar Hostinne, waar u het schitterende Raadhuis op het marktplein niet mag missen. Na Hostinne rijdt u door een smal bebost dal naar een meer met een sprookjesachtige stuwdam. Daarna volgt Dvur Kralove. Deze stad heeft een mooie dierentuin met het grootste safaripark van Oost-Europa. Een open bus rijdt u door het safaripark. Roofdieren zitten achter glas, waardoor ze van heel dichtbij te zien zijn.

   Overnachting in Dvur Kralove

   Dag 3 – Dvur Kralove – Hradec Kralove

   Afstand: 40 km

   Het Elbedal is hier al wat breder. De rivier meandert door het dal. In de beboste zuidhelling vindt u een park met beelden van Matthias Bernard Braun dat op de internationale monumentenlijst staat. Verderop komt u langs Kuks. Van verre kunt u het kasteel van Kuks zien liggen. Dit is zeker een bezoek waard. Bij dit kasteel dat dienst gedaan heeft als militair hospitaal, staat ook een enorme beeldengalerij van Matthias Braun. Bekend is de beeltenis van de 12 menselijke deugden en 12 menselijke ondeugden. Over Jaromer, dat bekend is van de militaire vestiging Josefov, fietst u door naar Hradec Kralove. Hradec Kralove is gelegen op de samenloop van de Elbe en de Orlice. Het was eens in de Middeleeuwen de zetel van Tsjechische koningen. In de eerste decennia van de 20e eeuw werd in Hradec Kralove gebouwd door de beste Tsjechische architecten, waardoor het ook bekend is vanwege de modernere architectuur. Belangrijkste gebouw van moderne architectuur is het Oostboheems regionaal museum gebouwd op de oever van de Elbe door de baanbrekende architect Jan Kotěra, in samenwerking met toonaangevende Tsjechische kunstenaars als de beeldhouwer Vojtech Sucharda, de schilders Frantisek Kysela en Jan Preisler. Dit gebouw is werkelijk uniek, en een zeer waardevol cultureel monument uit begin 20ste eeuw, de tijd dat Hradec Kralové de “Salon van de Republiek” werd genoemd. Overigens is Hradec Kralové ook een moderne universiteitsstad en een gezellige winkelstad.

   Overnachting in Hradec Kralove

   Dag 4 – Hradec Kralove – Pardubice

   Afstand: 30 km

   Een tocht door vruchtbaar vlakland met boomgaarden. Onderweg komt u langs het op een rotsige heuvel gelegen Kunětická Hora met zijn Gotische kasteel, gebouwd door de Kasteelheren van Pernstejn. Onderaan de heuvel van Kunětická Hora is het peperkoekmuseum in een mooi gebouw gevestigd: “Pernikova chaloupka”. Want Pardubice is een provinciestad met een mooi Renaissancekasteel maar vooral bekend om zijn tradionele peperkoek, die overal te verkrijgen is. Maar bovenal is Pardubice de stad van de internationale renpaardenwedstrijden. Zelfs in het wapen van de stad komt dat terug. De steeplechase in Pardubice is de moeilijkste en spectaculairste paarden hindernisrace van Europa. In Slatinany (ten zuiden van Pardubice) is in een voormalige stoeterij, gelegen in een in Engelse stijl aangelegd park, een museum met schilderijen en beelden van paarden. In het park is nu een fokkerij van Przewalsky paarden, een bijna uitgestorven oerras. In de omgeving zijn meerdere paardenstoeterijen, ook van renpaarden, maar de belangrijkste is de oudste stoeterij ter wereld in Kladruby, daterend uit 1562 en gevestigd door Keizer Maximilian II. Het is een wereldberoemde fokkerij van Oldkladruby paarden, een tuigpaardenras dat nog steeds veelgevraagd is door Koninklijke families over de hele wereld.

   Overnachting in Pardubice

   Dag 5 – Pardubice – Kutna Hora

   Afstand: 53 km

   Vanuit Pardubice gaat u door het meren- en bossengebied ten westen van de stad en fietst u langs het kuuroord Lazne Bohdanec met een waardevolle colonnade van functionalistische gebouwen. De spabehandeling is gebaseerd op de ter plaatse gewonnen turf. Daarna gaat u door landerijen en bossen weg van de Elbe, voor een uitstapje naar de middeleeuwse zilverstad Kutna Hora. Het is een interessante UNESCO-stad bekend als zilvermijn- en muntstad (de voormalige koninklijke munt werd er geslagen). U kunt er het zilvermijnmuseum en een oude zilvermijn bezoeken. De stad is vooral ook bekend om zijn mooie Gotische Sint Barbarakathedraal en om zijn bizarre knekelhuis, een kapel genaamd “De Kapel van Alle Heiligen” ingericht met menselijke botten. Er is ook een alchemie-museum in de stad. In Kutna Hora mag u drie dingen niet missen: het knekelhuis, de Sint Barbara kathedraal en de zilvermijntour. Maar eigenlijk ook niet een bezoek aan de beroemde Dacicky bierhal.

   Overnachting Kutna Hora

   Dag 6 – Kutna Hora – Nymburk

   Afstand: 42 km

   Van Kutna Hora fietst u weer met een boog terug naar de Elbe. Bij Kolin volgt u weer haar loop. Langs de Elbe fietst u verder door een wisselend landschap van bosschages en landerijen naar Podebrady. Podebrady heeft een oud centrum met interessante gebouwen. In het centrum ook het mooie standbeeld van koning Georg (Kral Jiri). Ook is Podebrady bekend als kuuroord (gespecialiseerd in de behandeling van hartaandoeningen). Het heeft een mooi aangelegd kuurpark met fonteinen. Ook is de stad bekend om zijn bronwater. Dit bronwater wordt gebotteld en is in heel Tsjechië te koop. Van Podebrady fietst u langs een slingerende Elbe naar het achter dikke stadsmuren verscholen Nymburk. De stad met veel agrarische industrie heeft een interessante, uit 1912 daterende, stenen brug met lange overspanningen over de Elbe. Het is ook de stad waar de beroemde Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914 – 1997), zijn jeugdjaren doorbracht. Hij woonde als kind in de stadsbrouwerij waar zijn stiefvader brouwer was. Een van zijn boeken, Postriziny, vertelt liefdevol en tragikomisch over zijn familie en het brouwerij leven.

   Overnachting Nymburk

   Dag 7 – Nymburk – Praag

   Afstand – 63 km

   Langs agrarische gebieden afgewisseld door bos fietsen we nu richting Stare Boleslav. Onderweg ziet u diverse kleine zijarmen van vroegere Elbe meanders. U maakt een kleine omweg om het dorpje Botanicus te bezoeken, een dorpje, geïnspireerd op de middeleeuwen, waar ecologische producten gemaakt en verkocht worden. Daarna fietst u verder naar het oudste openluchtmuseum van Europa in Prerov nad Labem. Tenslotte fietst u langs de Elbe tot Celakovice. Vandaar leidt de route u richting Praag. Wij adviseren echter om vandaar uit de trein te nemen naar centrum Praag (fietsen op de trein).

   Overnachting Praag

   Dag 8 – Praag – Einde van de tour

   Het is aan te raden om uw verblijf in de Tsjechische hoofdstad met een paar dagen te verlengen zodat u voldoende tijd heeft om de stad Praag in haar volle glorie te kunnen bezoeken. U kunt bij ons een begeleide introductietour op de fiets door Praag boeken, waarbij u in korte tijd veel van de stad ziet, en niet alleen de bezienswaardigheden die u in de toeristengidsen tegenkomt. Onze gidsen zijn geschoold in de oude én recente geschiedenis van Tsjechië, en zullen u daar onderweg kennis mee laten maken. Een prachtige inleiding voor uw korte of langere verblijf in Praag. Al jaren een groot succes! Zie voor meer informatie onder het kopje “Wat is inbegrepen”.

Voor een aantal routes, inclusief de Elberoute (Elberadweg) deel 1, van de bron naar Praag, hebben we voordelige gezinsvarianten ontwikkeld voor sportieve, avontuurlijke gezinnen. De fietsdagen worden hier aangevuld met dagen voor andere gezinsactiviteiten: wandelen, zwemmen, bezoek aan een kasteel, leuk familiemuseum, kidspark of dierentuin. Delen van het traject kunnen dan per trein afgelegd worden. Ook deze fietsreizen zijn individueel, je bepaalt zelf met je gezin welke activiteiten je samen wenst te ondernemen en hoeveel je wenst te fietsen.
Er wordt zoveel mogelijk overnacht in familiekamers met extra bedden in ** en *** pensions en hotels, om de kosten laag te houden. Tegen meerprijs zijn luxere kamers en/of hotels mogelijk. 

De Elberoute, deel 1 is een van de gemakkelijkste routes die wij aanbieden. Het grootste deel van deze boeiende tour volg je de Elbe stroomafwaarts. Het leuke van deze tour voor kinderen is, dat je spelenderwijs leert hoe een klein bergbeekje uitgroeit tot een grote traag stromende rivier. Het landschap om je heen verandert mee van ruige bergen in vriendelijk glooiende heuvels en tenslotte in vlak land. Hoewel daarom relatief gemakkelijk, komen er toch ook zwaardere stukjes onverharde weg in voor (vooral met nat weer natuurlijk zwaarder), waardoor het toch iets pittiger is dan Praag – Dresden. Maar voor sportieve gezinnen prima te doen, leert de ervaring. Indien jullie eigen fietsen meenemen, dienen dit echte trekking fietsen te zijn met wat bredere banden. Daar staat tegenover dat dit stuk van de Elberoute nog vrij onontdekt is en jullie echte pioniers zullen zijn in een onbedorven en oorspronkelijk stukje Tsjechië!

Kenmerken van de fietsvakantie met kinderen: Elberoute deel 1 – Van de bron naar Praag

 • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten (mogelijkheid van extra rustdagen), 6 fietsdagen
 • Afstand: ca. 300 km, maar er kunnen naar wens kortere en langere etappes gefietst worden en onderweg kan op veel plaatsen de trein genomen worden (fietsen op de trein), klimmeters 510 (verdeeld over 6 fietsdagen)
 • Periode: mei t/m september
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen in: Spindleruv Mlyn, Dvur Králové, Hradec Králové, Pardubice, Kutná Hora, Nymburk, Praag
 • Accommodaties: familiekamers en kamers met extra bedden in goede en zorgvuldig uitgezochte ** en *** pensions/hotels. Logies ontbijt. Tegen meerprijs luxere kamers en/of hotels.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘
  Niveau 1,5: vrij gemakkelijk, soms kan het wegdek wat minder zijn, daarom 1,5
 • Vervoer naar Tsjechië: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,5

Algemeen oordeel: 5
Snel en prettig
Fam. Groothoff, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Boeking verliep prima. Goed georganiseerd. Leuke tocht. Heel leuke ervaring met de familie.”
Fam. Verheijen, augustus 2019

Algemeen oordeel: 5
Heel goed! Zou de volgende keer weer zo via jullie boeken.
Anoniem, juli 2019 (combinatie familytour Elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
Voor ons de 1e keer met deze organisatie. Van begin tot eind uitstekend geregeld. Prima ervaring en voor herhaling vatbaar.
Fam. Dorland, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
Persoonlijke benadering, veel mogelijk.
Fam. Van Eenige, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
“Positief, uitdagend en voor herhaling vatbaar.”
Familie Schaap, juli 2016 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Heel erg goed georganiseerd. We hebben genoten en vielen van de ene verbazing in de andere.
Fam. Van Wassenaer, juli 2015

Algemeen oordeel: 4
“Professionele aanpak, vriendelijk, correct en efficiënt.”
Fam. Schautteet, juli 2015

Algemeen oordeel: 4
“Fijn. Was mooi. Als volwassene prima; voor onze 9-jarige dochter was de dagroute van 56 km te ver.”
Fam. Van Meurs, juli 2015

Algemeen oordeel: 5
“Heel positief. We hebben op een leuke, actieve manier een stukje van Tsjechië gezien. Leuke fietsroutes! De citybiketour in Praag met Vitek was superleuk en we hebben heel veel gezien.”
Fam. Zwier, juli 2014

Foto’s van klanten

 

De basis

Standaard bieden wij deze reis op maat in arrangementsvorm aan. Wij gaan daarbij uit van een kale basis, waarvan wij denken dat het fijn is om dat in ieder geval in Tsjechië voor elkaar te hebben, zeker in kleinere plaatsen onderweg, waar de taal toch wel een handicap kan zijn:

   • Pretourmeeting in Praag met onze partnerorganisatie, waarbij de reis doorgenomen wordt, eventuele huurfietsen worden afgesteld en waar vragen gesteld kunnen worden. De pretourmeeting is in het Engels of Duits.
   • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route, routebeschrijving met highlights, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen, een contactsheet en nuttige adressen voor onderweg.
   • Tips wat u onderweg allemaal met uw gezin kunt ondernemen
   • 7 overnachtingen in pensions en hotels
   • Kamers met eigen douche/toilet (zoveel mogelijk familiekamers en kamers met extra bedden). Verzorging op basis van logies en ontbijt
   • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand uit Praag te laten komen).

Vanuit deze kale basis, kunt u uw fietsreis verder aankleden met extra opties.

Extra standaard opties

   • Bagagevervoer. Dit is het overwegen waard, omdat u zonder bagage de handen vrij heeft om onderweg een museum of bezienswaardigheid te bezoeken. U neemt alleen dagbagage mee en kunt de fietsen alleen laten.
   • Huurfietsen:
    • goede trekkingfietsen met minimaal 24 versnellingen. Wij werken met Pells Stratus, Pells Stratus De Luxe (beiden van Tsjechische makelij) en met GT Transeo 4.0 (USA).
    • elektrische fietsen. Wij werken met Agogs Cityliner, een elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst. De positieve ervaringen van het afgelopen jaar hebben ons doen besluiten deze fietsen ook komend jaar aan te bieden.
    • Voor algemene informatie over huurfietsen (standaard- en extra uitrusting, bij te bestellen extra uitrusting, fietsverzekering, e.d.), klik op: Fietsen huren, waar moet je aan denken?
    • Voor de technische specificaties van onze huurfietsen, zowel trekking fietsen als elektrische fietsen, klik op: Technische specificaties van onze trekking- en elektrische huurfietsen in Tsjechië.
    • Voor kinderen zijn er kinderfietsen, aanhangfietsen, kindertrailers en kinderzitjes
    • Bij de huurfiets wordt een gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Tsjechië verplicht voor kinderen tot 18 jaar.
   • 1-pers. kamer
   • GPX-bestand gratis beschikbaar (op aanvraag)
   • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar uw eerste hotel en eventueel terug
   • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende de fietsreis
   • Extra nachten in Praag, Spindleruv Mlyn of in de overnachtingsplaatsen onderweg
   • Transfer van Praag naar Spindleruv Mlyn (bij varianten met huurfiets inbegrepen in de prijs)
Begeleide fietstocht door Praag

Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits, u bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden) en er is tijd voor de lunch ingepland. U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland. Prijs op aanvraag.

 

Maatwerk als extra optie

Onze tour is zo ontworpen dat hij de meeste gezinnen goed zal passen. Toch kan het zijn dat jullie speciale wensen hebben. Naast onze standaardopties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen desgewenst uw reis helemaal naar uw wensen aan.

Enkele tips:

  • een combinatie van Elberoute deel 1, van de bron naar Praag met de Elberoute, deel 2, van Praag naar Dresden. U ontvangt dan 5% korting op de basisprijs van de tweede tour! (andere kortingen vervallen dan)
  • Een of enkele dagen in Spindleruv Mlyn in het Reuzengebergte om daar het Nationaal Park te verkennen met wandelkaarten (wandelen naar de bron, hoog in de bergen!).

 

Voor echt specialistisch maatwerk, dat buiten de standaard opties valt, betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Prijzen

Wij zijn bezig met een nieuwe prijsstellingsmethode, tot die tijd gelden nog onderstaande prijzen van seizoen 2018.

Let op: Bij een combinatie van 2 tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting!!

Seizoen 2018
Mei t/m september, u kunt dagelijks starten
Bij de volgende data kunnen prijzen afwijken:
Begin mei: 27.04 – 06.05
Hemelvaart:  29.05 – 03.06
Pinksteren:  06.06 – 10.06

Fietsvakantie met kinderen: Elberoute deel 1, van de bron naar Praag

Prijzen zijn in Euro’s

Met eigen fietsen

zonder  bagagevervoer

Met eigen fietsen

met bagagevervoer

ouder

Kind <18

Ouder

Kind <18

2 personen

 € 380

 € 360

 € 495

 € 470

3 personen

 € 370

 € 230

 € 510

 € 320

4 personen

 € 380

 € 235

 € 475

 € 290

5 personen en meer

 € 350

 € 220

 € 465

 € 285

Toeslagen voor extra’s:

Extra nacht Praag p/nacht LO

 € 40 – 50 pp LO volw. (op aanvraag, kinderen korting)

Extra nacht ****hotel in Praag centrum

 € 50 – 90 pp LO volw. (op aanvraag, kinderen korting)

Extra nacht Spindleruv mlyn pppn LO

 € 30 pp volw. (kinderen korting)

Toeslag fietshuur – per tour

 € 70 pp, kinderen € 55

Toeslag elektrische fietshuur – per dag

 € 22 pp

Toeslag Follow me  – per dag (alleen in combinatie met huurfietsen)

 € 5 pp

Toeslag Fietskar voor kinderen – per dag (alleen in combinatie met huurfietsen)

 € 12 pp

Toeslag Kinderzitje – per tour (alleen in combinatie met huurfietsen)

 € 35 pp

Transfer per onze transferbus van Praag naar Spindleruv mlyn met eigen fietsen (transfer is nodig, omdat de treinen niet tot Spindleruv mlyn rijden).  1 volw. en 1 kind  € 120
 2 volw. en 1 kind  € 150
 2 volw. en 2 kinderen  € 160
 2 volw. en 3 kinderen  € 180
 meer personen prijs op aanvraag
Toeslag transfer vliegveld / station naar de accommodatie in Praag  tot 3 pers.  € 32 per gezin
 3 – 6 pers.  € 45 per gezin
Veilig parkeren in Praag  € 10 per dag, vanaf 8e dag € 8 per dag  (bij parkeren in het centrum, kan deze prijs hoger liggen, afhankelijk van de parkeergarage)
Toeslag boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)  € 30 per boeking
Toeslag boekingskosten maatwerk (eventueel, bij volledig maatwerk wordt een vooraf afgesproken bedrag afgesproken)  €100 per boeking

 

Begeleide fietstocht door Praag (City Bike Tour):

 • Met eigen fiets: € 35 per persoon. Gezinstarief met eigen fietsen maximaal € 100.
 • Met huurfiets: € 40 per persoon. Bij meer dan 4 personen: € 35 per persoon. Gezinstarief met huurfietsen maximaal € 125.
 • Met e-bike: € 50 per persoon

 

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl