Elberoute, deel 1: fietsreis van de bron van de Elbe naar Praag

Elberoute, deel 1, Bila Tremesna

Individuele fietsreis langs de Elbe (Elberadweg)

 • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: ca. 300 km, 40 – 60 km per dag, klimmeters 510 (verdeeld over 6 dagen)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘

De Elberadweg is een van de bekendste en langste fietsroutes van Europa en waar anders zou je beginnen dan bij het begin, bij de bron in de Krkonose (in Nederland beter bekend als het Reuzengebergte), boven Spindleruv mlyn. Tijdens uw fietsreis zult u de rivier gaandeweg zien groeien van een klein, klaterend bergbeekje tot een brede, trage rivier. Het landschap om u heen verandert mee van ruige bergen in vriendelijk glooiende heuvels en tenslotte in vlak land. Onderweg bent u omringd door prachtige natuur én komt u langs de grootste en modernste dierentuin van Oost Europa in Dvur Kralove. Culturele hoogtepunten zullen ongetwijfeld Praag en Kutna Hora zijn, beiden op de lijst van UNESCO erfgoederen. Maar de talloze historische monumenten die u onderweg tegenkomt, doen hier nauwelijks voor onder! Het grootste deel van deze boeiende fietsreis volgt u de Elbe stroomafwaarts. Daarom is dit een van de gemakkelijkste fietsvakanties in Tsjechië die we in ons aanbod hebben. Een schitterende reis, waarvoor u geen bijzonder goede conditie hoeft te hebben. Ook heel aantrekkelijk met kinderen, om hen te laten zien hoe een klein bergbeekje uitgroeit tot een grote traag stromende rivier. Zie daarvoor onze familievariant.

De Elberoute deel 1 – fietsreis van de bron van de Elbe naar Praag

De Elberoute is een van de bekendste en langste fietsroutes van Europa en waar anders zou je beginnen dan bij het begin, bij de bron in de Krkonose (in Nederland beter bekend als het Reuzengebergte), boven Spindleruv Mlyn.
Gaandeweg zult u zo de rivier zien groeien van een klein, klaterend bergbeekje tot een brede, trage rivier. Het landschap om u heen verandert mee van ruige bergen in vriendelijk glooiende heuvels en tenslotte in vlak land. Onderweg bent u omringd door prachtige natuur én komt u langs de grootste en modernste dierentuin van Oost Europa in Dvur Kralove. Culturele hoogtepunten zullen ongetwijfeld Praag en Kutna Hora zijn, beiden op de lijst van UNESCO erfgoederen. Maar de talloze historische monumenten die u onderweg tegenkomt, doen hier nauwelijks voor onder!  Het grootste deel van deze boeiende tour volgt u de Elbe stroomafwaarts. Daarom is dit een van de gemakkelijkste tours in Tsjechië die we in ons aanbod hebben.
Een schitterende reis, waarvoor u geen bijzonder goede conditie hoeft te hebben. Ook heel aantrekkelijk met kinderen, om hen te laten zien hoe een klein bergbeekje uitgroeit tot een grote traagstromende rivier.

 • Tip 1: U kunt – als u twee weken de tijd hebt – de Elberoute, deel 1 fietsen, dan een paar dagen Praag als tussenstop inplannen en van daar uit verder de Elberoute, deel 2 van Praag naar Dresden volgen. U ontvangt dan 5% korting op de basisprijs van de tweede tour!
 • Tip 2: blijf 2 nachten in Spindleruv mlyn, u begint dan in alle rust aan de fietstour en hebt een volle dag om naar de bron van de Elbe te gaan.

 

Uw fietsvakantie van dag tot dag

Dag 1 – Aankomst in Praag (transfer naar Spindleruv Mlyn in het Reuzengebergte) 

Pretourmeeting en eventueel een transfer naar Spindleruv Mlyn. Spindleruv Mlyn ligt midden in het prachtige Reuzengebergte, dichtbij de bron van de Elbe. Als u vroeg aankomt, kunt u in Spindleruv Mlyn alvast de omgeving verkennen en met de kabelbaan en fiets naar boven en een stukje richting de echte Elbebron fietsen (of wandelen kan natuurlijk ook). Bij de Labska bouda parkeert u uw fiets, vandaar kunt u alleen te voet verder. Het is echter wel erg zwaar om diezelfde dag echt helemaal naar de Elbebron te wandelen. Daarom adviseren wij een extra nacht in Spindleruv Mlyn, om een volle dag voor de wandeling naar de Elbebron (hoog in de bergen) beschikbaar te hebben. U geniet dan ten volle van dit prachtige begin van uw fietstour: bij de bron van de Elbe, hoog in het Reuzengebergte, boven de boomgrens; bij de muur met de wapens van alle steden waar de Elbe doorheen stroomt alvorens hij in de Noordzee uitmondt. Vermoeid maar voldaan zult u ’s avonds in uw bed kruipen. De andere dag wacht de eerste echte fietsdag van de Elberadweg!

Overnachting in Spindleruv Mlyn

 

Dag 2 – Spindleruv mlyn – Dvur Kralové

Afstand: 47 km

De tweede dag is een mooie rit het Reuzengebergte uit van Spindleruv Mlyn tot Dvur Kralove. U zakt stroomafwaarts 400 m in hoogte. U kunt de drukkere hoofdweg richting Vrchlabi volgen, maar u kunt er ook voor kiezen om met de lift weer de bergen op te gaan (met fietsen) en dan over de bergruggen met prachtig uitzicht af te zakken via Strazne naar Vrchlabi. Dit is een mooie route die niet zwaar is om te fietsen. Enige is dat u wel met afdalen overweg moet kunnen, omdat vanaf het bergdorpje Strazne de weg wat steiler naar beneden gaat (u zou kunnen overwegen een stuk te voet te gaan). De eerste stop is het Renaissance kasteel in de stad Vrchlabi. Het kasteel is interessant omdat het is ontworpen volgens het jaar en de seizoenen. Het heeft 4 torens, 12 ingangen, 52 kamers en 365 ramen. De stad is ook bekend om zijn Augustijner klooster. In drie historische huizen in de hoofdstraat is het Reuzengebergtemuseum gevestigd. Na Vrchlabi volgen wij de Elbe door het dal naar Hostinne, waar u het schitterende Raadhuis op het marktplein niet mag missen. Na Hostinne rijdt u door een smal bebost dal naar een meer met een sprookjesachtige stuwdam. Daarna volgt Dvur Kralove. Deze stad heeft en mooie dierentuin met het grootste safaripark van Oost-Europa. Een open bus rijdt u door het safaripark. Roofdieren zitten achter glas, waardoor ze van heel dichtbij te zien zijn.

Overnachting in Dvur Kralove

 

Dag 3 – Dvur Kralove – Hradec Kralove

Afstand: 40 km

Het Elbedal is hier al wat breder. De rivier krinkelt door het dal. In de beboste zuidhelling vindt u een park met beelden van Matthias Bernard Braun dat op de internationale monumentenlijst staat. Verderop komt u langs Kuks. Van verre kunt u het kasteel van Kuks zien liggen. Dit is zeker een bezoek waard. Bij dit kasteel dat dienst gedaan heeft als militair hospitaal, staat ook een enorme beeldengalerij van Matthias Braun. Bekend is de beeltenis van de 12 menselijke deugden en 12 menselijke ondeugden. Over Jaromer, dat bekend is van de militaire vestiging Josefov, fietst u door naar Hradec Kralove. Hradec Kralove is gelegen op de samenloop van de Elbe en de Orlice. Het was eens in de Middeleeuwen de zetel van Tsjechische koningen. In de eerste decennia van de 20e eeuw werd in Hradec Kralove gebouwd door de beste Tsjechische architecten, waardoor het ook bekend is vanwege de modernere architectuur. Belangrijkste gebouw van moderne architectuur is het Oostboheems regionaal museum gebouwd op de oever van de Elbe door de baanbrekende architect Jan Kotěra, in samenwerking met toonaangevende Tsjechische kunstenaars als de beeldhouwer Vojtech Sucharda, de schilders Frantisek Kysela en Jan Preisler. Dit gebouw is werkelijk uniek, en een zeer waardevol cultureel monument uit begin 20ste eeuw, de tijd dat Hradec Kralové de “Salon van de Republiek” werd genoemd. Overigens is Hradec Kralové ook een moderne universiteitsstad en een gezellige winkelstad.

Overnachting in Hradec Kralove

 

Dag 4 – Hradec Kralove – Pardubice

Afstand: 30 km

Een tocht door vruchtbaar vlakland met boomgaarden. Onderweg komt u langs het op een rotsige heuvel gelegen Kunětická Hora met zijn Gotische kasteel, gebouwd door de Kasteelheren van Pernstejn. Onderaan de heuvel van Kunětická Hora is het peperkoekmuseum in een mooi gebouw gevestigd: “Pernikova chaloupka”. Want Pardubice is een provinciestad met een mooi Renaissancekasteel maar vooral bekend om zijn tradionele peperkoek, die overal te verkrijgen is. Maar bovenal is Pardubice de stad van de internationale renpaardenwedstrijden. Zelfs in het wapen van de stad komt dat terug. De steeplechase in Pardubice is de moeilijkste en spectaculairste paarden hindernisrace van Europa. In Slatinany (ten zuiden van Pardubice) is in een voormalige stoeterij, gelegen in een in Engelse stijl aangelegd park, een museum met schilderijen en beelden van paarden. In het park is nu een fokkerij van Przewalsky paarden, een bijna uitgestorven oerras. In de omgeving zijn meerdere paardenstoeterijen, ook van renpaarden, maar de belangrijkste is de oudste stoeterij ter wereld in Kladruby, daterend uit 1562 en gevestigd door Keizer Maximilian II. Het is een wereldberoemde fokkerij van Oldkladruby paarden, een tuigpaardenras dat nog steeds veelgevraagd is door Koninklijke families over de hele wereld.

Overnachting in Pardubice

 

Dag 5 – Pardubice – Kutna Hora

Afstand: 53 km

Vanuit Pardubice gaat u door het meren- en bossengebied ten westen van de stad en fietst u langs het kuuroord Lazne Bohdanec met een waardevolle colonnade van functionalistische gebouwen. De spabehandeling is gebaseerd op de ter plaatse gewonnen turf. Daarna gaat u door landerijen en bossen weg van de Elbe, voor een uitstapje naar de middeleeuwse zilverstad Kutna Hora. Het is een interessante en prachtige UNESCO-stad bekend als zilvermijn- en muntstad (de voormalige koninklijke munt werd er geslagen). U kunt er het zilvermijnmuseum en een oude zilvermijn bezoeken. De stad is vooral ook bekend om zijn mooie Gotische Sint Barbarakathedraal en om zijn bizarre knekelhuis, een kapel genaamd “De Kapel van Alle Heiligen” ingericht met menselijke botten. Er is ook een alchemie-museum in de stad. In Kutna Hora mag u drie dingen niet missen: het knekelhuis, de Sint Barbara kathedraal en de zilvermijntour. Maar eigenlijk ook niet een bezoek aan de beroemde Dacicky bierhal.

Overnachting Kutna Hora

 

Dag 6 – Kutna Hora – Nymburk

Afstand: 42 km

Van Kutna Hora fietst u weer met een boog terug naar de Elbe. Bij Kolin volgt u weer haar loop. Langs de Elbe fietst u verder door een wisselend landschap van bosschages en landerijen naar Podebrady. Podebrady heeft een oud centrum met interessante gebouwen. In het centrum ook het mooie standbeeld van koning Georg (Kral Jiri). Ook is Podebrady bekend als kuuroord (gespecialiseerd in de behandeling van hartaandoeningen). Het heeft een mooi aangelegd kuurpark met fonteinen. Ook is de stad bekend om zijn bronwater. Dit bronwater wordt gebotteld en is in heel Tsjechië te koop. Van Podebrady fietst u langs een slingerende Elbe naar het achter dikke stadsmuren verscholen Nymburk. De stad met veel agrarische industrie heeft een interessante, uit 1912 daterende, stenen brug met lange overspanningen over de Elbe. Het is ook de stad waar de beroemde Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914 – 1997), zijn jeugdjaren doorbracht. Hij woonde als kind in de stadsbrouwerij waar zijn stiefvader brouwer was. Een van zijn boeken, Postriziny, vertelt liefdevol en tragikomisch over zijn familie en het brouwerij leven.

Overnachting Nymburk

 

Dag 7 – Nymburk – Praag

Afstand – 63 km

Langs agrarische gebieden afgewisseld door bos fietsen we nu richting Stare Boleslav. Onderweg ziet u diverse kleine zijarmen van vroegere Elbe meanders. U maakt een kleine omweg om het oudste openluchtmuseum van Europa in Prerov nad Labem te bezoeken. Daarna fietst u verder langs de Elbe tot Celakovice. Vandaar leidt de route u richting Praag.

Overnachting Praag

 

Dag 8 – Praag – Einde van de tour

Het is aan te raden om uw verblijf in de Tsjechische hoofdstad met een paar dagen te verlengen zodat u voldoende tijd heeft om de stad Praag in haar volle glorie te kunnen bezoeken. U kunt bij ons een begeleide introductietour op de fiets door Praag boeken, waarbij u in korte tijd veel van de stad ziet, en niet alleen de bezienswaardigheden die u in de toeristengidsen tegenkomt. Onze gidsen zijn geschoold in de oude én recente geschiedenis van Tsjechië, en zullen u daar onderweg kennis mee laten maken. Een prachtige inleiding voor uw korte of langere verblijf in Praag. Al jaren een groot succes! Zie voor meer informatie onder het kopje “Wat is inbegrepen”.

 

De basis

Wij gaan uit van een basis, waarvan wij denken dat het fijn is om dat in ieder geval in Tsjechië voor elkaar te hebben, zeker in kleinere plaatsen onderweg, waar de taal toch wel een handicap kan zijn:

 • Persoonlijke pretourmeeting in Praag
 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* kwaliteit pensions en hotels (Praag 4* hotel centrum bij bagagevervoer, Praag 3* hotel zonder bagagevervoer)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met highlights
 • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route en kaarten van de belangrijkste steden (incl. ligging hotels)
 • Uitgebreide Nederlandstalige toeristische informatie
 • GPX-bestanden voor uw GPS of mobiele telefoon
 • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
 • Let op: eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs

 

Vanuit deze basis, kunt u uw fietsreis verder aankleden met extra opties en eventueel maatwerk.

Extra opties

 • Bagagevervoer
 • Transfer van Praag naar Spindleruv Mlyn
 • Upgrade naar 4* hotels (waar mogelijk)
 • Halfpension (6x avondmenu, exclusief Praag. Wilt u ook in Praag HP, dan is dat mogelijk)
 • Huurfietsen:
  • Goede, stevige trekkingfietsen met minimaal 24 versnellingen
  • Elektrische fietsen met een elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst.
  • Bij de huurfiets wordt gratis een helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Tsjechië verplicht voor kinderen tot 18 jaar.
  • Voor algemene informatie over huurfietsen (basis uitrusting, bij te bestellen extra uitrusting, fietsverzekering) klik op: Fietsen huren, waar moet je aan denken?
  • Voor de technische specificaties van onze huurfietsen, zowel trekking fietsen als elektrische fietsen klik op: Technische specificaties van onze trekking- en elektrische huurfietsen in Tsjechië.
 • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar uw eerste hotel
 • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende de fietsreis
 • Extra nachten in Praag, Spindleruv Mlyn of in de overnachtingsplaatsen onderweg
 • Begeleide introductie fietstour door Praag van 3 – 5 uur (dit is al jaren een succes!)
 • Overige wensen kunt u aan ons doorgeven en wij gaan voor u kijken naar de mogelijkheden (maatwerk)

 

Begeleide fietstocht door Praag

Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits, u bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden) en er is tijd voor de lunch ingepland. U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland.

Fietsen van de bron naar Praag, voor wie?

  • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘/◘◘◘ > Niveau 1,5: vrij gemakkelijk, geschikt voor mensen met een normale gezondheid.

 

De Elberoute, deel 1 is een van de gemakkelijkere routes die wij aanbieden in Tsjechië. Hij is ook goed te fietsen door  60+-ers. Deze reis volgt namelijk voor 90 % het rivierdal van de Elbe (Labe) en volgt de rivier stroomafwaarts. Vanuit de bergen fietst u langs de Elbe het laagland in. Toch is deze fietsreis wat zwaarder dan de Elberoute, deel 2 van Praag naar Dresden. Bij de Elberoute, deel 1 zit er namelijk aan het begin van de tour een stukje afdalen in naar het dal van de Elbe (niet erg stijl), heeft u trekkingsfietsen met wat bredere banden nodig en zijn sommige wegen nog onverhard (gravel, bospaden; bij regen zijn er alternatieven over asfalt). Daar staat tegenover dat dit stuk van de Elberoute nog vrij onontdekt is en u uzelf een pionier waant in een onbedorven en oorspronkelijk stukje Tsjechië!

Let op: Er is ook een versie van de Elberoute, van de bron naar Praag, speciaal ontworpen voor gezinnen met kinderen. Zo kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken hoe een klein bergbeekje uitgroeit tot een grote traag stromende rivier.

Offerte Aanvragen

Ervaringen van onze reizigers

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,5

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben de reis als erg prettig en goed georganiseerd ervaren, de informatie was volledig en problemen zijn wij vrijwel niet tegengekomen. We zijn heel tevreden, geen op- of aanmerkingen”. 
Mevr. Reitsma, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Een zeer goede ervaring in alle opzichten. Dank jullie wel voor het meehelpen van het welslagen van onze fietsvakantie. Mozaïek Reizen is echt een aanrader!
Dhr. Van de Nes, augustus 2019 (maatwerkreis Elberoute deel 1, 2 en verder door naar Berlijn)

Algemeen oordeel: 5
“Goede ervaring. Grondig voorbereid door de organisatie overvloedige info. Leuke plekjes.
Mevr. Janssens, juli 2019 (combinatietour Elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Zeer verzorgd, goede begeleiding, planning, routebeschrijving. Prettig contact bij boeking. Reis volgens wens aangepast.
Mevr. Jonasse, juli 2019 (combinatietour Elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Zeer goed georganiseerd, mooie natuur, goede fietsafstanden, goede routes en materiaal. Kortom top!
Mevr. Kruithof, juni 2019 (combinatietour Elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Erg goed, geen klachten. De tour was prima, niet te moeilijk.”  
Mevr. Wynen, september 2018

Algemeen oordeel: 5
“Genoten van het nog pure Tsjechië. Vooral van de mooie natuur en prachtige fietsroutes. De rivier zien groeien van een stroompje naar een grote rivier. En daarlangs mooie pittoreske stadjes bezocht. Praag en Dresden uitgebreid bekeken met een city-tour tocht. 636 fietskilometers genoten. #TOP”
Dhr. en Mevr. Janssen, juli 2018 (maatwerkreis combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Contactsheet is top! Wij hebben genoten van de reis, het was afwisselend en interessant. Paar minpuntjes m.b.t. wegbeschrijving (noot Mozaïek Reizen: de feedback over de routebeschrijving hebben wij verwerkt in onze route).”
Echtpaar uit Essen, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“Zorgeloos genieten, ontspannen reizen. De bezienswaardigheden en informatie zijn al uitgezocht. Dank voor alles! Heerlijke vakantie gehad. Ik zal jullie organisatie bij vrienden zeker aanbevelen.”
Anoniem, juni 2018 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Heel goed en betrokken.” 
Mevr. Strijker, mei 2018

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed”
Dhr. Des Tombe, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Top. Zeer goed georganiseerd! Mooie tochten, prima hotels”
Dhr. Kemps, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
“De medewerkers stralen vertrouwen uit”
Mevr. Delbaere, juli 2017

Algemeen oordeel: 4
“Gevarieerd, zeer mooie kennismaking met het land. Combinatie fiets en cultuur is zeer boeiend”
Anoniem, juli 2017

Algemeen oordeel: 4
“Betrouwbaar, goed georganiseerd, veel informatie en een goede service”
Mevr. Engels- Hoogewoning, juni 2017 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Een pittige tocht. Erg mooi!”
Dhr. Wassenaar, juni 2017 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Een welgemeende 100 % tevredenheid!
Familie Van de Vyver, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
Zeer prettig, enthousiast, professioneel, inspirerend. Een hele leuke en goede kennismaking met Tsjechië.”
Familie Deisz, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Prima.
Familie Tas, juni 2016

Algemeen oordeel: 5
“Veel mooier dan verwacht en zeker voor herhaling vatbaar!!
Familie Blankwater, juli 2016 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Prettig, goed geregeld / georganiseerd.
Familie Koks, juli 2016 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Verrassend goed. De bezorgdheid mag iets minder.”
Mevr. Van de Schoor, augustus 2015

Algemeen oordeel: 5
“Prima vlotte service bij vragen. Alles goed geregeld. Fijne voorstellen die zelf zoeken overbodig maken. De tour was iets lastiger dan gedacht. Wij stopten vaak voor foto’s en iets bekijken en dan kom je op het eind soms in tijdnood.”
Fam. Schütz, augustus 2015 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Zeer positieve ervaring. Persoonlijke aandacht. Alles uitstekend verzorgd.”
Fam. Hilgers, juli 2015 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Erg genoten.”
Anoniem, 2015 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Prima vakantie, mooie route en leuke overnachtingsplaatsen.”
Fam. Kuperus, juli 2014

Algemeen oordeel: 5
“Mozaiek Reizen/Europ Bike Tours is een enthousiaste klantvriendelijke organisatie waarbij je je reis tot in details kunt regelen. Daarnaast worden problemen opgelost.
De tips die overal vermeld werden, hebben wij als zeer waardevol ervaren. De delen van de route over onverharde wegen vonden wij erg leuk en mooi.
Fam. Stoker, juli 2014

Algemeen oordeel: 4
“Zeer positief, het wordt geheel op maat gemaakt. Top: bij thuiskomst een kaart bij de post te vinden die je een leuke thuiskomst toewenst. Vooral als het een Tsjechische kaart is (Mucha). De aansluiting bij andere fietsers voor zowel de city bike Praag als de transfer was gezellig. Je hebt met hetzelfde soort vakantiegangers te maken en kan zodoende ervaringen uitwisselen. Fietsen als vrouw alleen in Tsjechië leverde me dezelfde ervaringen op als elders in Europa.  Men is, zeker als je alleen reist, extra behulpzaam. Bij pech stopte de eerste auto die ik aanhield om me een lift te geven. Geheel tot de voordeur van het hotel (met fiets en bagage)! Ik heb totaal geen onprettige ervaringen opgedaan.”
Mevr. Van der Zwart, augustus 2014

Algemeen oordeel: 4
“Onbezorgd fietsen. Veelvoud van mooie oude stadjes op korte afstand van elkaar.”
Fam. Bol, augustus 2014 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Excellent. Wij hebben erg genoten van de prachtige fietsroute. Het weer was erg goed; we hebben geen druppel regen gehad. Jakub had ons goed geïnformeerd i.v.m de route door Praag: we vonden de weg prima. Wat voor ons ook prettig was, is de flexibiliteit: we kregen een reis op maat. Ook de informatie i.v.m. de highlights op de route was erg bruikbaar.”
Fam. Michielsen/Van Esch, juli 2013

Algemeen oordeel: 4,5
“Goed. Tour was boven verwachting. Afstanden voor ons te kort, maar dat wisten we van tevoren. Tsjechië heeft een positieve indruk op ons gemaakt. De hele fietsroute was boven verwachting.
De medewerkers waar wij mee van doen hebben gehad, waren leuke spontane mensen O.a. Vitek en Daniella. Goede communicatie ter plaatse (Praag) i.v.m. regen. City Bike Tour Praag erg leuk.”
Fam. Schulenburg, juni 2013

Algemeen oordeel: 4
“Prima communicatie, snel en efficiënt. Reisleider in Praag wist veel geschiedkundige achtergronden.
De afstanden waren prima te doen. Een enkele keer was het erg weinig, maar gezien de bezichtigingen prima op elkaar afgestemd. De “Elberoute” stond vrijwel niet aangegeven op de punten waar het juist nodig was. Maar met het kaartmateriaal kon je er prima uitkomen. Verscheidene keren moeten gokken welke weg bedoeld werd. Vooral dwars door de korenvelden was handig geweest als er bij de oversteek een bordje had gestaan.
Voor mij was het een prima begin van mijn vakantie. Ik ben nog twee weken doorgefietst tot Cuxhaven. Dat was ook een hele andere/bijzondere ervaring. De wandeling in Splinderuv Mlyn was heel bijzonder en zal me nog lang bij blijven.”
Mevr. Van Drunen, juli 2013

Algemeen oordeel: 4
“Uitstekend”
Fam. Eek, juli 2013

Algemeen oordeel: 5
“Bijzonder verrassend. Veel gezien, mooi land, vriendelijke mensen die ons weer het goede pad hebben gewezen (toen wij verkeerd gereden waren). Best avontuurlijk, nooit saai. Twee routes achter elkaar toch wel vermoeiend, vooral als je ook nog iets wil bezichtigen. De fietsen vonden wij prima, gemakkelijk schakelen en licht.” 
Familie Vermeulen, juli 2013 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Plezierig en betrouwbaar.”
Truus en Henk van den Berg, juli 2013 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Maatwerk, zorgvuldig, degelijk”
Fam. Simon, juli 2013 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Foto’s van onze reizigers

Foto’s met dank aan dhr. Janssen, dhr. Van den Berg, dhr. Vermeulen, dhr. De Haan en mevr. Pol

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaardopties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen desgewenst uw reis helemaal naar uw wensen aan. Enkele tips:

  • een combinatie van Elberoute deel 1, van de bron naar Praag met de Elberoute, deel 2, van Praag naar Dresden. U ontvangt dan 5% korting op de basisprijs van de tweede tour! (andere kortingen vervallen dan)
  • Een of enkele dagen in Spindleruv Mlyn in het Reuzengebergte om daar het Nationaal Park te verkennen met wandelkaarten (wandelen naar de bron, hoog in de bergen!).
  • Dagetappes die afwijken van de standaard 45 – 60 km. Bijvoorbeeld 30 km per dag of 70-80 km per dag.

Fietst u als gezin met kinderen tot 18 jaar, kijk dan ook op onze pagina met de familievariant van deze reis. Die is dan meestal meer geschikt!

Voor echt specialistisch maatwerk, dat buiten de standaard opties valt, betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2020 – fietsen van de bron van de Elbe naar Praag

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Op dit moment zijn wij bezig om de prijzen voor onze fietsreizen in Tsjechië voor seizoen 2020 te updaten. De prijzen zullen rond half december op onze website staan. U kunt wel alvast een offerte aanvragen via onderstaande button.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl