Elberoute, deel 1: fietsreis van de bron van de Elbe naar Praag

Elberoute, deel 1, Bila Tremesna

Individuele fietsreis langs de Elbe (Elberadweg)

 • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: ca. 300 km, 40 – 60 km per dag, klimmeters 510 (verdeeld over 6 dagen)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘

De Elberadweg is een van de bekendste en langste fietsroutes van Europa en waar anders zou je beginnen dan bij het begin, bij de bron in de Krkonose (in Nederland beter bekend als het Reuzengebergte), boven Spindleruv mlyn. Tijdens uw fietsreis zult u de rivier gaandeweg zien groeien van een klein, klaterend bergbeekje tot een brede, trage rivier. Het landschap om u heen verandert mee van ruige bergen in vriendelijk glooiende heuvels en tenslotte in vlak land. Onderweg bent u omringd door prachtige natuur én komt u langs de grootste en modernste dierentuin van Oost Europa in Dvur Kralove. Culturele hoogtepunten zullen ongetwijfeld Praag en Kutna Hora zijn, beiden op de lijst van UNESCO erfgoederen. Maar de talloze historische monumenten die u onderweg tegenkomt, doen hier nauwelijks voor onder! Het grootste deel van deze boeiende fietsreis volgt u de Elbe stroomafwaarts. Daarom is dit een van de gemakkelijkste fietsvakanties in Tsjechië die we in ons aanbod hebben. Een schitterende reis, waarvoor u geen bijzonder goede conditie hoeft te hebben. Ook heel aantrekkelijk met kinderen, om hen te laten zien hoe een klein bergbeekje uitgroeit tot een grote traag stromende rivier. Zie daarvoor onze familievariant.

De Elberoute deel 1 – fietsreis van de bron van de Elbe naar Praag

De Elberadweg is een van de bekendste en langste fietsroutes van Europa en waar anders zou je beginnen dan bij het begin, bij de bron van de Elbe in de Krkonose (Reuzengebergte). Tijdens de Elberoute deel 1 zult u de Elbe gaandeweg zien groeien van een klein, klaterend bergbeekje tot een brede, trage rivier. Het landschap om u heen verandert mee van ruige bergen in vriendelijk glooiende heuvels en tenslotte in vlak land.

Onderweg bent u omringd door prachtige natuur én komt u langs het grootste Afrikaanse Safaripark van Europa in Dvur Králové. Culturele hoogtepunten zullen ongetwijfeld Praag, Nationale Stoeterij Kladruby en Kutná Hora zijn, alle drie op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Maar de talloze historische monumenten die u onderweg tegenkomt, doen hier niet voor onder!

Het grootste deel van deze boeiende tour volgt u de Elbe stroomafwaarts. Daarom is de Elberoute deel 1 een van de gemakkelijkste fietsvakanties in Tsjechië die we in ons aanbod hebben.

 • Tip 1: U kunt de Elberoute deel 1 en deel 2 achter elkaar fietsen. U fiets dan van de bron van de Elbe via Praag naar Dresden. Voor deze combinatietour ontvangt u 5% korting op de basisprijs van de tweede tour!
 • Tip 2: blijf 2 nachten in Spindleruv Mlyn, u begint dan in alle rust aan de fietstour en hebt een volle dag om naar de bron van de Elbe te gaan.

 

Dag 1 – Aankomst in Praag (transfer naar Spindleruv Mlyn in het Reuzengebergte) 

U kunt met onze transferbus van Praag naar Spindleruv Mlyn gebracht worden. Spindleruv Mlyn ligt midden in het prachtige Reuzengebergte, dichtbij de bron van de Elbe. Als u vroeg aankomt, kunt u in Spindleruv Mlyn alvast de omgeving verkennen. U kunt met de kabelbaan naar boven en richting de echte Elbebron fietsen (of wandelen). Bij de Labska bouda parkeert u uw fiets, vandaar kunt u alleen te voet verder. Het is vrij veel om dezelfde dag naar de Elbebron te wandelen, daarom adviseren wij een extra nacht in Spindleruv Mlyn. U heeft dan een volle dag voor de wandeling naar de Elbebron. Een prachtig begin van uw fietsreis: bij de oorsprong van de Elbe, boven de boomgrens, hoog in het National Park Reuzengebergte. De volgende dag wacht de eerste echte fietsdag van de Elberadweg!

Overnachting in Spindleruv Mlyn

Dag 2 – Spindleruv Mlyn – Dvur Králové

Afstand: 47 km

De tweede dag is een mooie rit het Reuzengebergte uit van Spindleruv Mlyn tot Dvur Kralove. U zakt stroomafwaarts 400 m in hoogte. U kunt de hoofdweg richting Vrchlabi volgen, maar u kunt er ook voor kiezen om met de lift weer de bergen op te gaan (met fietsen) en dan over de bergruggen met prachtig uitzicht af te zakken via Strazne naar Vrchlabi. Dit is een mooie route die niet zwaar is om te fietsen. Enige is dat u wel met afdalen overweg moet kunnen, omdat vanaf het bergdorpje Strazne de weg wat steiler naar beneden gaat (u zou kunnen overwegen een stuk te voet te gaan). De eerste stop is het Renaissance kasteel in de stad Vrchlabi. Het kasteel is interessant omdat het is ontworpen volgens het jaar en de seizoenen. Het heeft 4 torens, 12 ingangen, 52 kamers en 365 ramen. De stad is ook bekend om zijn Augustijner klooster. Na Vrchlabi volgen wij de Elbe door het dal naar Hostinne, waar u het schitterende Raadhuis op het marktplein niet mag missen. Na Hostinne rijdt u door een smal bebost dal naar een meer met een sprookjesachtige stuwdam. Daarna volgt Dvur Králové. Deze stad heeft het grootste Afrikaanse safaripark van Europa.

Overnachting in Dvur Králové

Dag 3 – Dvur Králové – Hradec Králové

Afstand: 40 km

Het Elbedal is hier al wat breder. De rivier krinkelt door het dal. In de beboste zuidhelling vindt u een park met beelden van Matthias Bernard Braun dat op de internationale monumentenlijst staat. Verderop komt u langs Kuks. Van verre kunt u het imposante kasteel van Kuks zien liggen. Dit is zeker een bezoek waard. Bij dit kasteel, dat dienst gedaan heeft als militair hospitaal, staat ook een enorme beeldengalerij van Matthias Braun. Bekend is de beeltenis van de 12 menselijke deugden en 12 menselijke ondeugden. U fietst verder over Jaromer, dat bekend is van de militaire vestiging Josefov, naar Hradec Králové. Hradec Králové is gelegen op de samenloop van de Elbe en de Orlice. Het was in de Middeleeuwen de zetel van Tsjechische koningen. In de eerste decennia van de 20e eeuw werd in Hradec Králové gebouwd door de beste Tsjechische architecten, waardoor het ook bekend is vanwege de modernere architectuur. Belangrijkste gebouw van moderne architectuur is het Oost-Boheems regionaal museum gebouwd op de oever van de Elbe. Overigens is Hradec Králové ook een moderne universiteitsstad en een gezellige winkelstad.

Overnachting in Hradec Králové

Dag 4 – Hradec Králové – Pardubice

Afstand: 30 km

Een tocht door vruchtbaar vlakland met boomgaarden. Onderweg komt u langs het op een rotsige heuvel gelegen Kunětická Hora met zijn Gotische kasteel, gebouwd door de Kasteelheren van Pernstejn. Onderaan de heuvel van Kunětická Hora (bij Pardubice) is het peperkoekmuseum in een mooi gebouw gevestigd: “Pernikova chaloupka”. Want Pardubice is een provinciestad met een mooi Renaissancekasteel, maar vooral bekend om zijn traditionele peperkoek, die overal te verkrijgen is. Daarnaast is Pardubice de stad van de internationale renpaardenwedstrijden. Zelfs in het wapen van de stad komt dat terug. De steeplechase in Pardubice is de moeilijkste en spectaculairste paarden hindernisrace van Europa. In de omgeving zijn meerdere paardenstoeterijen, maar de belangrijkste is de oudste stoeterij ter wereld in Kladruby, daterend uit 1562 en gevestigd door Keizer Maximilian II. Het is een wereldberoemde fokkerij van Oldkladruby paarden, een tuigpaardenras dat nog steeds veelgevraagd is door Koninklijke families over de hele wereld.

Overnachting in Pardubice

Dag 5 – Pardubice – Kutná Hora

Afstand: 53 km

Vanuit Pardubice gaat u door het meren- en bossengebied ten westen van de stad en fietst u langs het kuuroord Lazne Bohdanec. De spabehandeling is gebaseerd op de ter plaatse gewonnen turf. Daarna gaat u door landerijen en bossen weg van de Elbe, voor een uitstapje naar de middeleeuwse UNESCO-stad Kutná Hora. Het is een interessante en prachtige plaats dat bekend staat als zilvermijn- en muntstad (de voormalige koninklijke munt werd er geslagen). U kunt er het zilvermijnmuseum en een oude zilvermijn bezoeken. De stad is vooral bekend om zijn mooie Gotische Sint Barbarakathedraal en om zijn bizarre knekelhuis, een kapel genaamd “De Kapel van Alle Heiligen” ingericht met menselijke botten. Een bezoek aan de beroemde Dacicky bierhal is ook zeker de moeite waard.

Overnachting in Kutná Hora

Dag 6 – Kutna Hora – Nymburk

Afstand: 42 km

Van Kutna Hora fietst u met een boog terug naar de Elbe. Bij Kolin volgt u weer haar loop. Langs de Elbe fietst u verder door een wisselend landschap van bosschages en landerijen naar Podebrady. Podebrady heeft een oud centrum met interessante gebouwen en staat bekend als kuuroord. Het heeft een mooi aangelegd kuurpark met fonteinen. Ook is de stad bekend om zijn bronwater. Dit bronwater wordt gebotteld en is in heel Tsjechië te koop. Van Podebrady fietst u langs een slingerende Elbe naar het achter dikke stadsmuren verscholen Nymburk. De stad met veel agrarische industrie heeft een interessante, uit 1912 daterende, stenen brug met lange overspanningen over de Elbe. Het is ook de stad waar de beroemde Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal zijn jeugdjaren doorbracht. Hij woonde als kind in de stadsbrouwerij waar zijn stiefvader brouwer was. Een van zijn boeken, Postriziny, vertelt liefdevol en tragikomisch over zijn familie en het brouwerij leven.

Overnachting in Nymburk

Dag 7 – Nymburk – Praag

Afstand: 63 km

Langs agrarische gebieden afgewisseld door bos fietst u nu richting Stare Boleslav. Onderweg ziet u diverse kleine zijarmen van vroegere Elbe meanders. U maakt een kleine omweg om het oudste openluchtmuseum van Europa in Prerov nad Labem te bezoeken. Daarna fietst u verder langs de Elbe tot Celakovice. Vandaar leidt de route u richting Praag.

Overnachting in Praag

Dag 8 – Praag – Einde van de tour

Het is aan te raden om uw verblijf in de Tsjechische hoofdstad met een paar dagen te verlengen zodat u voldoende tijd heeft om de stad Praag in haar volle glorie te kunnen bezoeken. U kunt bij ons een begeleide introductietour op de fiets door Praag boeken, waarbij u in korte tijd veel van de stad ziet en niet alleen de bezienswaardigheden die u in de toeristengidsen tegenkomt. Onze gidsen zijn geschoold in de oude én recente geschiedenis van Tsjechië en zullen u daar onderweg kennis mee laten maken. Een prachtige inleiding voor uw korte of langere verblijf in Praag. Al jaren een groot succes! Zie voor meer informatie onder het kopje “Wat is inbegrepen”.

 

Wat is inbegrepen – Fietsen Elberoute van de bron naar Praag

Inbegrepen

 • Pretourmeeting
 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* pensions en hotels, Praag 4* hotel centrum bij bagagevervoer of Praag 3* hotel zonder bagagevervoer (B-klasse) / 4* kwaliteit hotels, soms een 3*+ hotel (A-klasse)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met highlights
 • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route en kaarten van de belangrijkste steden
 • Uitgebreide Nederlandstalige toeristische informatie
 • GPX-bestanden voor uw GPS of mobiele telefoon
 • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
 • Let op: eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs

 

Extra opties

 • Bagagevervoer
 • Halfpension (6x diner, exclusief Praag)
 • Transfer van Praag naar Spinderluv Mlyn (is aan te raden, met het openbaar vervoer naar Spindleruv Mlyn is zeer complex)
 • Huurfietsen (alleen mogelijk bij bagagevervoer):
  • Goede, stevige trekkingfiets met 24 of 27 versnellingen – incl. fietshelm, stuurtas en 1x zijtas
  • Gravelbike incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas (extra stabiele, comfortabele en snelle fiets voor op onverharde paden. Qua model een combinatie tussen een wielrenfiets en een mountainbike)
  • Elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas
 • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar uw eerste hotel
 • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende de fietsreis
 • Extra nachten in Spindleruv Mlyn, Praag of in de overnachtingsplaatsen onderweg
 • Begeleide introductie fietstour door Praag van 3 – 5 uur (dit is al jaren een succes!)
 • Overige wensen kunt u aan ons doorgeven en wij gaan voor u kijken naar de mogelijkheden (maatwerk)

 

Parkeren

U kunt uw auto gratis onbewaakt parkeren of bewaakt voor € 8,50 per dag in Praag.
 

Hoe komt u er met het openbaar vervoer?

Er gaan vluchten naar Praag, maar Praag is ook goed te bereiken per dagtrein. Vanuit klimaatoogpunt is de trein de beste optie. Het is mogelijk om via ons een treinreis te boeken vanuit Nederland of België en terug. Hiervoor rekenen wij € 20 bemiddelingskosten.
 

Elberoute, deel 1 en deel 2 achter elkaar fietsen

   • Wilt u de beide routes achter elkaar fietsen, dan hebben wij daarvoor een voordelige aanbieding. Prijs is op aanvraag, u kunt hiervoor een offerte aanvragen.
   • U kunt ook de Elberoute deel 1 en 2 achter elkaar fietsen, zonder Praag aan te doen. U fietst dan van Nymburk naar Melník. Prijs is op aanvraag, u kunt hiervoor een offerte aanvragen.
   • U kunt uw auto in Dresden parkeren in een parkeergarage (ca. € 5 per dag)
   • Wij kunnen een transfer verzorgen van Dresden naar Spindleruv Mlyn

 

Begeleide fietstocht door Praag

Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits en u bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden). U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland.

Elberoute deel 1, van de bron van de Elbe naar Praag, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1,5 van 5

De Elberoute, deel 1 is een van de gemakkelijkere routes die wij aanbieden in Tsjechië. Deze reis volgt namelijk voor 90% het rivierdal van de Elbe (Labe)  stroomafwaarts. Vanuit de bergen fietst u langs de Elbe het laagland in. Toch is deze fietsreis wat zwaarder dan de Elberoute, deel 2 van Praag naar Dresden. Bij de Elberoute, deel 1 zit er namelijk aan het begin van de tour een stukje afdalen in naar het dal van de Elbe (niet erg stijl) en zijn sommige wegen nog onverhard (gravel, bospaden; bij regen zijn er alternatieven over asfalt). Daar staat tegenover dat dit stuk van de Elberoute nog vrij onontdekt is en u uzelf een pionier waant in een onbedorven en oorspronkelijk stukje Tsjechië!

Wilt u met uw kinderen gaan fietsen, kijk dan naar onze familytour van de Elberoute deel 1, van de bron van de Elbe naar Praag.

Offerte Aanvragen

Ervaringen van onze fietsers – Elberoute deel 1 van de bron naar Praag

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,5

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben de reis als erg prettig en goed georganiseerd ervaren, de informatie was volledig en problemen zijn wij vrijwel niet tegengekomen. We zijn heel tevreden, geen op- of aanmerkingen”. 
Mevr. Reitsma, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Een zeer goede ervaring in alle opzichten. Dank jullie wel voor het meehelpen van het welslagen van onze fietsvakantie. Mozaïek Reizen is echt een aanrader!
Dhr. Van de Nes, augustus 2019 (maatwerkreis Elberoute deel 1, 2 en verder door naar Berlijn)

Algemeen oordeel: 5
“Goede ervaring. Grondig voorbereid door de organisatie overvloedige info. Leuke plekjes.
Mevr. Janssens, juli 2019 (combinatietour Elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Zeer verzorgd, goede begeleiding, planning, routebeschrijving. Prettig contact bij boeking. Reis volgens wens aangepast.
Mevr. Jonasse, juli 2019 (combinatietour Elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Zeer goed georganiseerd, mooie natuur, goede fietsafstanden, goede routes en materiaal. Kortom top!
Mevr. Kruithof, juni 2019 (combinatietour Elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Erg goed, geen klachten. De tour was prima, niet te moeilijk.”  
Mevr. Wynen, september 2018

Algemeen oordeel: 5
“Genoten van het nog pure Tsjechië. Vooral van de mooie natuur en prachtige fietsroutes. De rivier zien groeien van een stroompje naar een grote rivier. En daarlangs mooie pittoreske stadjes bezocht. Praag en Dresden uitgebreid bekeken met een city-tour tocht. 636 fietskilometers genoten. #TOP”
Dhr. en Mevr. Janssen, juli 2018 (maatwerkreis combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Contactsheet is top! Wij hebben genoten van de reis, het was afwisselend en interessant. Paar minpuntjes m.b.t. wegbeschrijving (noot Mozaïek Reizen: de feedback over de routebeschrijving hebben wij verwerkt in onze route).”
Echtpaar uit Essen, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“Zorgeloos genieten, ontspannen reizen. De bezienswaardigheden en informatie zijn al uitgezocht. Dank voor alles! Heerlijke vakantie gehad. Ik zal jullie organisatie bij vrienden zeker aanbevelen.”
Anoniem, juni 2018 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Heel goed en betrokken.” 
Mevr. Strijker, mei 2018

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed”
Dhr. Des Tombe, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Top. Zeer goed georganiseerd! Mooie tochten, prima hotels”
Dhr. Kemps, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
“De medewerkers stralen vertrouwen uit”
Mevr. Delbaere, juli 2017

Algemeen oordeel: 4
“Gevarieerd, zeer mooie kennismaking met het land. Combinatie fiets en cultuur is zeer boeiend”
Anoniem, juli 2017

Algemeen oordeel: 4
“Betrouwbaar, goed georganiseerd, veel informatie en een goede service”
Mevr. Engels- Hoogewoning, juni 2017 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Een pittige tocht. Erg mooi!”
Dhr. Wassenaar, juni 2017 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Een welgemeende 100 % tevredenheid!
Familie Van de Vyver, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
Zeer prettig, enthousiast, professioneel, inspirerend. Een hele leuke en goede kennismaking met Tsjechië.”
Familie Deisz, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Prima.
Familie Tas, juni 2016

Algemeen oordeel: 5
“Veel mooier dan verwacht en zeker voor herhaling vatbaar!!
Familie Blankwater, juli 2016 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Prettig, goed geregeld / georganiseerd.
Familie Koks, juli 2016 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Verrassend goed. De bezorgdheid mag iets minder.”
Mevr. Van de Schoor, augustus 2015

Algemeen oordeel: 5
“Prima vlotte service bij vragen. Alles goed geregeld. Fijne voorstellen die zelf zoeken overbodig maken. De tour was iets lastiger dan gedacht. Wij stopten vaak voor foto’s en iets bekijken en dan kom je op het eind soms in tijdnood.”
Fam. Schütz, augustus 2015 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Zeer positieve ervaring. Persoonlijke aandacht. Alles uitstekend verzorgd.”
Fam. Hilgers, juli 2015 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Erg genoten.”
Anoniem, 2015 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Prima vakantie, mooie route en leuke overnachtingsplaatsen.”
Fam. Kuperus, juli 2014

Algemeen oordeel: 5
“Mozaiek Reizen/Europ Bike Tours is een enthousiaste klantvriendelijke organisatie waarbij je je reis tot in details kunt regelen. Daarnaast worden problemen opgelost.
De tips die overal vermeld werden, hebben wij als zeer waardevol ervaren. De delen van de route over onverharde wegen vonden wij erg leuk en mooi.
Fam. Stoker, juli 2014

Algemeen oordeel: 4
“Zeer positief, het wordt geheel op maat gemaakt. Top: bij thuiskomst een kaart bij de post te vinden die je een leuke thuiskomst toewenst. Vooral als het een Tsjechische kaart is (Mucha). De aansluiting bij andere fietsers voor zowel de city bike Praag als de transfer was gezellig. Je hebt met hetzelfde soort vakantiegangers te maken en kan zodoende ervaringen uitwisselen. Fietsen als vrouw alleen in Tsjechië leverde me dezelfde ervaringen op als elders in Europa.  Men is, zeker als je alleen reist, extra behulpzaam. Bij pech stopte de eerste auto die ik aanhield om me een lift te geven. Geheel tot de voordeur van het hotel (met fiets en bagage)! Ik heb totaal geen onprettige ervaringen opgedaan.”
Mevr. Van der Zwart, augustus 2014

Algemeen oordeel: 4
“Onbezorgd fietsen. Veelvoud van mooie oude stadjes op korte afstand van elkaar.”
Fam. Bol, augustus 2014 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Excellent. Wij hebben erg genoten van de prachtige fietsroute. Het weer was erg goed; we hebben geen druppel regen gehad. Jakub had ons goed geïnformeerd i.v.m de route door Praag: we vonden de weg prima. Wat voor ons ook prettig was, is de flexibiliteit: we kregen een reis op maat. Ook de informatie i.v.m. de highlights op de route was erg bruikbaar.”
Fam. Michielsen/Van Esch, juli 2013

Algemeen oordeel: 4,5
“Goed. Tour was boven verwachting. Afstanden voor ons te kort, maar dat wisten we van tevoren. Tsjechië heeft een positieve indruk op ons gemaakt. De hele fietsroute was boven verwachting.
De medewerkers waar wij mee van doen hebben gehad, waren leuke spontane mensen O.a. Vitek en Daniella. Goede communicatie ter plaatse (Praag) i.v.m. regen. City Bike Tour Praag erg leuk.”
Fam. Schulenburg, juni 2013

Algemeen oordeel: 4
“Prima communicatie, snel en efficiënt. Reisleider in Praag wist veel geschiedkundige achtergronden.
De afstanden waren prima te doen. Een enkele keer was het erg weinig, maar gezien de bezichtigingen prima op elkaar afgestemd. De “Elberoute” stond vrijwel niet aangegeven op de punten waar het juist nodig was. Maar met het kaartmateriaal kon je er prima uitkomen. Verscheidene keren moeten gokken welke weg bedoeld werd. Vooral dwars door de korenvelden was handig geweest als er bij de oversteek een bordje had gestaan.
Voor mij was het een prima begin van mijn vakantie. Ik ben nog twee weken doorgefietst tot Cuxhaven. Dat was ook een hele andere/bijzondere ervaring. De wandeling in Splinderuv Mlyn was heel bijzonder en zal me nog lang bij blijven.”
Mevr. Van Drunen, juli 2013

Algemeen oordeel: 4
“Uitstekend”
Fam. Eek, juli 2013

Algemeen oordeel: 5
“Bijzonder verrassend. Veel gezien, mooi land, vriendelijke mensen die ons weer het goede pad hebben gewezen (toen wij verkeerd gereden waren). Best avontuurlijk, nooit saai. Twee routes achter elkaar toch wel vermoeiend, vooral als je ook nog iets wil bezichtigen. De fietsen vonden wij prima, gemakkelijk schakelen en licht.” 
Familie Vermeulen, juli 2013 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 4
“Plezierig en betrouwbaar.”
Truus en Henk van den Berg, juli 2013 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Algemeen oordeel: 5
“Maatwerk, zorgvuldig, degelijk”
Fam. Simon, juli 2013 (combinatietour elberoute deel 1 en 2)

Foto’s van onze fietsers – Elberoute van de Bron van de Elbe naar Praag

Foto’s met dank aan dhr. Janssen, dhr. Van den Berg, dhr. Vermeulen, dhr. De Haan en mevr. Pol

Maatwerk – Fietsreis Elberoute deel 1 van de bron naar Praag

Naast onze standaardopties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen desgewenst de fietsreis naar uw wensen aan.

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2020 – fietsen van de bron van de Elbe naar Praag

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.05 – 30.09

Bij de volgende data kunnen prijzen afwijken:
Begin mei: 27.04 – 06.05
Periode Hemelvaart en Pinksteren: 21.05 – 02.06
 

Prijzen per persoon

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 750

€ 565

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 600

€ 440

Korting op bagagevervoer bij 4 of meer personen

– € 30

– € 30

Toeslag 1-pers. kamer

€ 175

€ 125

Toeslag alleenreizende

€ 90

€ 90

Toeslag half pension per tour (6x diner, exclusief Praag)

€ 139

€ 100

Huurfiets per tour

€  65

€  65

Huur gravelbike

€ 120

€ 120

Huur e-bike

€ 140

€ 140

Extra dag huurfiets

gratis

gratis

Extra dag gravelbike

€ 10

€ 10

Extra dag huur e-bike

€ 15

€ 15

Transfer vliegveld / station naar hotel Praag, per groep 1 – 3

€ 32

€ 32

Transfer vliegveld / station naar hotel Praag, per groep 4 – 8

€ 45

€ 45

Bustransfer Praag – Spindleruv Mlyn (1 – 3 p.), per groep

€ 120

€ 120

Bustransfer Praag – Spindleruv Mlyn (4 – 8 p.), per groep

€ 150

€ 150

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

€  30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

€ 100

Hotels

 • Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezochte 4* kwaliteit hotels, soms een 3*+ hotel
 • Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte pensions en hotels 3* kwaliteit (Praag 4* hotel historisch centrum bij keuze voor bagagevervoer en Praag 3* hotel bij keuze voor geen bagagevervoer)

 

Prijzen extra nachten per persoon 2- pers. k. / 1-pers. k.

Seizoen 1: 01.07 – 31.08
Seizoen 2: 01.05 – 30.06 | 01.09 – 30.09
Plaats A-klasse hotel B-klasse hotel
Praag seizoen 1

Praag seizoen 2

€ 68 / € 115

€ 78 / € 125

€ 50 / € 90

€ 55 / € 99

Spindleruv Mlyn seizoen 1

Spindleruv Mlyn seizoen 2

€ 55 / € 90

€ 60 / € 100

€ 35 / € 60

€ 40 / € 70

Overige plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

 

Prijzen City Bike Tour Praag – met eigen, exclusieve gids

Duur van de tour: 3,5 – 4 uur. 2 personen: € 45 p.p. ; 3 personen: € 40 p.p.; 4 of meer personen: € 35 p.p. Indien u een e-bike wilt huren, betaalt u € 10 p.p. extra.
U hoeft niet naar een verzamelpunt, maar wordt afgehaald van uw hotel door uw eigen gids. Tijdens de tour is er onderweg tijd voor een drankje (inclusief).
 

Elberoute, deel 1 en deel 2 achter elkaar fietsen

  • Wilt u de beide routes achter elkaar fietsen, dan hebben wij daarvoor een voordelige aanbieding. Prijs is op aanvraag, u kunt hiervoor een offerte aanvragen.
  • U kunt ook de Elberoute deel 1 en 2 achter elkaar fietsen, zonder Praag aan te doen. U fietst dan van Nymburk naar Melník. Prijs is op aanvraag, u kunt hiervoor een offerte aanvragen.
  • U kunt uw auto in Dresden parkeren in een parkeergarage (ca. € 5 per dag)
  • Wij kunnen een transfer verzorgen van Dresden naar Spindleruv Mlyn
 •  

  Verzekeringen

  Verzekering huurfietsen
  U kunt bij ons een huurfietsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.
  Verzekering huurfiets comfort: 1,92 p.p. per dag. € 50 eigen risico per gebeurtenis.
  Verzekering huurfiets optimaal: 3,27 p.p. per dag. Geen eigen risico per gebeurtenis.

  Reisverzekering en annuleringsverzekering
  U kunt via ons ook een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent